Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تهران با اشاره به اقدامات این معاونت در حوزه پژوهشی گفت: ۲۷ آذر ماه از ۴۷ پژوهشگر دانشگاه تهران در بیست و هفتمین جشنواره پژوهش و فناوری تقدیر می‌شود. به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو ظهر امروز نشست مطبوعاتی بیست و هفتمین جشنواره پژوهش و فناوری دانشگاه تهران در ساختمان معاونت پژوهشی این دانشگاه برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این نشست محمد رحیمیان معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تهران گفت: جشنواره پژوهش و فناوری جشنواره‌ای است که هر ساله به خاطر تقدیر و تشکر از پژوهشگران برتر دانشگاه در امر انجام فعالیت‌های پژوهشی پی گرفته می‌شود و خوشبختانه همه ساله مورد استقبال اساتید و دانشجویان است.

وی ادامه داد: گلچین کردن طرح‌های پژوهشی و انتخاب برترین پژوهشگر کار سختی است که از مدت‌ها قبل از برگزاری جشنواره به لحاظ کیفیت و کمیت کار می‌شود.

رحیمیان بیان کرد: در این دوره از جشنواره بخش پژوهشگر پیشکسوت نمونه را داریم که در این بخش از افرادی که بعد از بازنشستگی هم کار پژوهشی انجام می‌دهند تقدیر می‌شود. در ۷ کمیسیون مطرح جشنواره قرار است که پژوهشگر پیشکسوت نمونه انتخاب شود، اما امسال تنها در ۳ کمیسیون ۳ استاد پیشکسوت را معرفی خواهیم کرد.

وی ادامه داد: در بخش دیگر از هر کمیسیون یک پژوهشگر برجسته را معرفی می‌کنیم پژوهشگر برجسته به فردی اتلاق می‌شود که طی مدتی که در دانشگاه حضور داشته است خدمت علمی و فعالیت پژوهشی انجام داده است. همچنین در این بخش از ۸ پژوهشگر نمونه تقدیر و تشکر می‌شود که این افراد طی ۵ سال اخیر بیشترین فعالیت پژوهشی و بیشترین امتیاز را در این زمینه داشته اند.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تهران با اشاره به دیگر بخش‌های تقدیری جشنواره اظهار داشت: بخش پژوهشگر جوان نمونه مختص افرادی از هیات علمی است که سنی زیر ۴۰ سال دارند فعالیت‌های پژوهشی این اساتید بررسی و در نهایت ۴ نفر به عنوان پژوهشگر جوان نمونه معرفی خواهند شد.

وی بیان کرد: طبق قرارداد با سازمان‌های اجرایی شرکت‌هایی خصوصی و غیرخصوصی طرح‌های پژوهشی را در دانشگاه انجام می‌دهیم که گاهی این طرح‌ها آثار مورد توجهی دارند لذا از میان این طرح‌ها ۵ طرح را به عنوان طرح کاربردی برجسته تقدیر می‌کنیم. از سوی دیگر یکسری از پژوهش‌ها از لحاظ فعالیت در ردیف دوم بعد از طرح کاربردی برجسته قرار می‌گیرند. در این بخش ۴ طرح نمونه را انتخاب و تشویق خواهیم کرد.

به گفته وی در بیست و هفتمین جشنواره پژوهش و فناوری دانشگاه تهران ۲ دستاورد پژوهشی ویژه در دانشگاه تجلیل خواهد شد.

رحیمیان با بیان اینکه ۱۰ پایان نامه و رساله دانشگاهی که بیشترین نتایج و آثار پژوهشی را داشته اند در جشنواره تقدیر می‌شوند گفت: قرار است یک کارشناس پژوهشی فعال در پژوهشکده و آزمایشگاه و یک کارشناس پژوهشی در زمره مدیریت را به عنوان افراد برگزیده این بخش انتخاب کنیم همچنین یک آزمایشگاه نمونه و یک کتابخانه نمونه در دانشگاه تهران معرفی خواهد شد.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تهران درباره تغییرات این دوره از جشنواره نسبت به ادوار گذشته عنوان کرد: در بیست و هفتمین دوره پژوهش و فناوری از کمی بودن کاسته شده و بیشتر به سمت کیفی شدن فعالیت‌ها پیش رفته ایم مثلا شاخص اچ ایندکس یا مورد توجه قرار دادن ضریب کیفیت کیو در ارزیابی مقالات.

وی اظهار داشت: یکی از مسائلی که در سال گذشته با آن روبرو بوده ایم این است که در شورای سیاست گذاری علم و فناوری دانشگاه مطابق با نیاز‌های کشور ۱۰ اولویت شامل آب، سوانح و بلایای طبیعی، انرژی، محیط زیست و تغییر اقلیم، تغذیه و امنیت غذایی، رفاه اجتماعی، سلامت، مخاطرات طبیعی، جهانی شدن و فضای مجازی و آمایش سرزمین را انتخاب کرده ایم تا رساله‌ها و پایان نامه‌های دانشجویان را به این حوزه‌ها بکشانیم. بدون شک رساله‌ها و پایان نامه‌هایی که در این زمینه‌ها کار کنند از حمایت‌های بیشتری برخوردار خواهند شد.

رحیمیان با اشاره به همکاری ۱۳ دانشگاه برتر کشور به عنوان دانشگاه‌های سطح یک گفت: با تشکیل کنسرسیوم همکاری پژوهشی و فناوری تشکیل شده توانسته ایم اولین پروژه را از سازمان محیط زیست تحت عنوان "پروژه کلان محاسبه سیاهه انتشار آلاینده‌های هوا در کلان شهر‌های ایران" بگیریم.

وی ادامه داد: قرارداد این پروژه امضا شده و دانشگاه‌های بزرگ در حال انجام آن هستند در حقیقت قسمتی از آن مربوط به تهران قسمتی مربوط به کرج و سایر شهر‌های دیگر است که دانشگاه‌های بزرگ روی آن کار می‌کنند.

به گفته وی کمک به دولت در مشورت دهی برای تصمیم گیری مشکلات موجود در کشور نیز از اقدامات دیگری است که دانشگاه‌های سطح یک آن را آغاز کرده اند و در رابطه با آن ۵ خوشه مشورتی شامل اقتصاد کلان (با محوریت دانشگاه تهران) پولی و بانکی و ارتباطات و رسانه (با محوریت دانشگاه علامه طباطبایی) سرمایه اجتماعی (با محوریت دانشگاه اصفهان) و حقوق شهروندی (با محوریت دانشگاه شهید بهشتی) تشکیل شده است.

وی با بیان اینکه تاکنون گزارش اولیه خوشه اقتصاد کلان، پولی و بانکی و ارتباطات و رسانه به معاون اول رییس جمهور ارسال شده است اظهار داشت: سال گذشته تفاهمنامه‌ای را در خصوص جذب پژوهشگران پسادکترا با معاونت علمی پیش گرفته ایم که اقدام بسیار خوبی است و ضمن آن ۱۶۴ محقق در قالب این تفاهمنامه در دانشگاه تهران پذیرفته شدند.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تهران گفت: سال گذشته تفاهمنامه‌هایی را در راستای ارزیابی کیفیت و ثبت پایان نامه‌ها و رساله‌ها در پایگاه ایران داک انجام دادیم. همچنین امکان دسترسی به این پایگاه به صورت سیستمی فراهم شده که امیدواریم در طی هفته‌های آینده برای استفاده اساتید و دانشجویان عملیاتی شود.

رحیمیان درباره ارتقای کیفیت نشریات دانشگاهی عنوان کرد: حدود ۱۰۲ نشریه داریم که می‌خواهیم نمایه سازی آن‌ها را در پایگاه‌های علمی بالا ببریم در حال حاضر ۸ نشریه در پایگاه اسکوپوست و ۶ نشریه در پایگاه wos نمایه شده اند و ۴۶ نشریه دیگر در سایر نمایه‌های بین المللی قرار دارند. سعی داریم که طبق برنامه ریزی‌های خود تعداد بیشتری از نشریات خود را در پایگاه‌های معتبر نمایه کنیم.

وی اظهار داشت: در سال گذشته حدود ۴ هزار و ۱۷۷ مدرک علمی از دانشگاه در پایگاه علمی wos نمایه شده است این آمار مربوط به سال ۹۶ است چرا که هنوز آمار سال ۹۷ تکمیل نشده است. طبق مقایسه آمار سال ۹۶ نسبت سال ۹۵ دیده می‌شود که سال ۹۵ تنها حدود ۳ هزار و ۹۶۸ مدرک علمی نمایه شده بوده است یا در دوره مشابه در پایگاه اسکوپوست از ۴ هزار و ۲۲۶ مدرک به ۴ هزار و ۷۹۹ مدرک نمایه شده ارتقا پیدا کردیم. این آمار نشان می‌دهد که در زمینه انتشارات براساس نمایه wos و اسکوپوست در صدر کشور قرار دارد.

رحیمیان با بیان اینکه موسسات انتشارات دانشگاه سال گذشته در ۲ نمایشگاه ملی و بین المللی شرکت کردند تصریح کرد: فرآیند تصویب ارزیابی و کتب برای چاپ ۲ و نیم ماه کاهش یافته است. در سال ۹۵، ۱۱۲ چاپ اول داشتیم که در سال ۹۶ این تعداد به ۱۲۰ عنوان رشد یافت. همچنین در سال ۹۵، ۲۱۲ تجدید عنوان داشتیم که در سال ۹۶ به ۳۶۴ عنوان رسید.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تهران درباره حفظ ارتباط دانشگاه با پایگاه‌های علمی اظهار داشت: با پایگاه‌های استنادی ارتباط داریم و در ۳۲ هزار مجله خارجی مشترک هستیم که این امر منجر شده تا حداقل اختلال را داشته باشیم. امیدواریم طی سال‌های آینده این ارتباط حفظ شود و اساتید بهره گیری بهتری را از نشریات مشترک داشته باشند.

وی با اشاره به دیگر فعالیت‌های انجام گرفته در حوزه معاونت پژوهشی بیان کرد: استقرار سامانه آذرسا در کتابخانه‌ها و پردیس‌های دانشگاه، مرمت ۸۰۰ نقشه چاپی مرمت بیش از ۵ هزار قطعه عکس تاریخی و اهدای ۴ مجموعه با بیش از ۳۰ هزار عنوان کتاب از جمله اقدامات کتابخانه مرکزی دانشگاه بوده اند.

وی همچنین درباره فعالیت‌های کتابخانه به فهرست نویسی ۱۷ هزار عنوان برگزایی ۴ نشست علمی و ۷ نمایشگاه تخصصی، ۲ کارگاه مقاله نویسی و ۱۳۰ دوره آموزشی با حضور ناشران بین المللی اشاره کرد.

رحیمیان درباره طرح‌هایی که سال گذشته در دانشگاه تهران موفق بوده اند گفت: طرح توان افزایی جوامع محلی شهرستان قلعه گنج کرمان (بنیاد علوی کارفرما بوده است)، بازسازی فضای اجتماعی مناطق زلزله زده کرمانشاه، بررسی ابعاد آسیب‌های اجتماعی (با همکاری وزارت کشور)، بهینه سازی تکثیر و پرورش زالوی طبیعی با استاندارد‌های بهداشتی (با همکاری جهاد دانشگاهی) طراحی و ساخت تراشه‌ای برای تشخیص سلول‌های سرطانی و پایلوت مدل دانشکده سرمایه گذار و مرکز نوآوری دانشگاه تهران (با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری) از جمله طرح‌هایی بوده است که سال گذشته دانشگاه تهران در آن‌ها موفق عمل کرده است.

به گفته وی در بیست و هفتمین جشنواره پژوهش و فناوری دانشگاه تهران ۴۷ نفر در بخش‌های مختلف تقدیر و تجلیل خواهند شد که این جشنواره در روز دوشنبه ۲۷ آذر ماه در دانشگاه تهران برگزار می‌شود.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: هفته پژوهش پژوهش در دانشگاه تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۶۸۰۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پژوهشگر فلسطینی: اعتراضات دانشجویی، نتانیاهو، بایدن و حتی ترامپ را سردرگم کرده است

«محمد جرادات» نویسنده و پژوهشگر سیاسی فلسطینی درباره تظاهرات اخیر دانشجویان دانشگاه‌های آمریکایی که در حمایت از ملت فلسطین به ویژه غزه در برابر جنایات رژیم صهیونیستی و در اعتراض به سیاست‌های آمریکا در حمایت از این رژیم برگزار شد، گفت: این اعتراضات که دانشگاه‌های آمریکا شاهد آن است به دانشگاه‌های اروپایی، استرالیایی و دانشگاه‌هایی در آسیا، جهان عرب و اسلام از جمله ایران و لبنان و حتی دانشگاه بیرزیت در کرانه باختری فلسطین گسترش یافت

وی اظهار داشت، این دانشگاه‌ها در خیزش جهانی خود حامل پیامی بسیار قوی برای آمریکا و سیاست‌های استعماری و استکباری آن در مقابله با مظلومان جهان به ویژه مردم فلسطین و غزه هستند که از زمان حمله هفتم اکتبر مقاومت فلسطین در معرض کشتار جمعی از سوی اسرائیل قرار گرفتند؛ حمله‌ای که هدف آن دفاع و پیروزی ملت فلسطین در برابر هفتاد و پنج سال مظلومیت و مقابله با اشغالگری رژیمی بود که موجودیت خود را بر فراز تپه های فلسطین اشغالی بنا کرد.

جرادات عنوان داشت، این اعتراضات و این جنبش‌ها در دانشگاه‌های آمریکا از سوی دانشجویان متعلق به نسل دهه بیست هستند؛ نسلی که به نظر می‌رسد به نخبگان و گروه سیاسی حاکم آمریکا در سنا و کنگره و احزاب دموکرات و جمهوری‌خواه و این نخبگان سیاسی که اسیر لابی صهیونیستی شده‌اند اعتقادی ندارند.

وی ادامه داد: یکی از این سیاستمداران فاقد اراده آمریکایی را دیدیم که به «نعمت شفیق»، رئیس دانشگاه کلمبیا می‌گوید «آیا می‌دانید اسرائیل موهبتی از جانب خداست و وقتی در مقابل اسرائیل می‌ایستید نفرین می‌شوید». این سیاستمدار آمریکایی به این طرز عجیب و وحشتناک درباره پرستش اسرائیل صحبت می‌کند.

اعتراضات دانشجویی در آمریکا

پژوهشگر فلسطینی تصریح کرد: بنابراین، این جنبش دانشجویی آمریکایی که علیه سیاست‌های آمریکا شورش کرده، انتظار ندارد که این نخبگان سیاسی موضع خود را تغییر دهند، زیرا آن‌ها با اسرائیل به عنوان یک معبود برخورد می‌کنند و آن را فراتر از منافع آمریکا می‌دانند. این افراد به اسرائیل به عنوان مروارید تاج تمدن غرب می‌نگرند. بنابراین، این بیگانگی فرهنگی و بیگانگی سیاسی که نخبگان سیاسی در آمریکا، بخش‌هایی از اروپا، در آلمان و در انگلیس از آن رنج می‌برند، در بینش و فرهنگ غرب علیه ملت عربی و اسلامی ریشه دوانده است. بنابراین آنها به عنوان مثال با ایران به عنوان یک اشتباه موجودیتی برخورد می‌کنند. چرا؟ چون تسلیم سیاست اسرائیل در منطقه نمی‌شود و در مقابل سیاست آمریکا ایستاده است که می‌خواهد اسرائیل مقصد و قبله همه سازشکاران و عادی‌سازان روابط و کسانی باشد که منافع آن‌ها و منافع اسرائیل را تامین می‌کنند.

نویسنده فلسطینی درباره آثار و نتایج این انتفاضه دانشجویی آمریکایی عنوان داشت، جنبش آمریکایی امروز در چندین سطوح فوایدی داشته و اگر تشدید شود، ممکن است نتایج بیشتری محقق کند. این جنبش، نتانیاهو و تیمش در تل‌آویو، بایدن و حتی ترامپِ کاندیدای انتخابات را سردرگم کرده و همه را در مظان اتهام قرار می‌دهد.  اکثریت این نسل جدی می‌خواهند سیاست آمریکا را از خدمت کردن مطلق به منافع رژیم اسرائیل دور نگه دارند و جلوی جنایات را در غزه بگیرند.

جرادات تصریح کرد: این دانشجویان در ابتدای جنبش خود مطالبات ساده‌ای را مطرح کردند، به طور مثال، از دانشگاه کلمبیا خواستند تمام تحقیقاتی را که برخی از دانشجویان به نفع وزارت جنگ رژیم اسرائیل انجام می‌دهند  و در زمینه هواپیماهای بدون سرنشین و توسعه برخی موشک‌ها است متوقف کند. آن‌ها می‌خواستند دانشگاهشان از شرکت‌هایی که با ارتش اشغالگر سر و کار دارند فاصله بگیرد، اما رئیس دانشگاه با وجود اینکه اصالتا عرب است، به پلیس مجوز ورود به حریم دانشگاه را داد  و از ارتش آمریکا خواست به دانشگاه‌ها حمله‌ور شود.

محمد جرادات، تحلیلگر فلسطینی

وی افزود: ۴۰ دانشگاه آمریکایی درگیر چیزی شبیه انقلاب و جنبش هستند. این امر نمی‌تواند سیاست آمریکا را تغییر دهد، مگر اینکه وارد حوزه قضایی شود و دستگاه قضایی آمریکا نسبت به این خیزش دانشجویی جانبدارانه وارد عمل شود و یا اینکه تبدیل به یک جریان سیاسی انتخاباتی شود که وضعیت سیاسی انتخاباتی را علیه حزب دموکرات و حزب جمهوری‌خواه تغییر دهد.

نویسنده فلسطینی در پاسخ به میزان اثرگذاری جنبش‌هایی از این دست بر سیاست‌های آمریکا گفت: بله این جنبش‌ها می‌تواند تاثیرگذار باشند. اما کسانی که دنیا را فقط با عینک اسرائیل می‌بینند، خواه بایدن و یا ترامپ و احزابشان، این افراد قطعا به این نسل جدید اهمیت نمی‌دهند و بایدن دانشجویان دانشگاه خود را اینگونه خطاب قرار می‌دهد که شما متوجه نیستید و این مربوط به مرحله ناپختگی سیاسی است. بنابراین یک انفصال و جدایی ذهنی و شکاف بزرگ در این نسل وجود دارد؛ نسل پیر در آمریکا و این نسل جوان. اما اگر این نسل جوان بتواند ابتکار عمل را در دست بگیرد و واقعیت را تحمیل کند، اوضاع می‌تواند تغییر کند، اما این امر نیازمند زمان، افزایش تحرکات و تحولات بسیاری است که چه بسا فراتر از جنبش سیاسی دانشجویی می‌رود.

انتهای پیام

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • فیلم| ساماندهی عرصه‌های آموزشی و پژوهشی دانشگاه آزاد
  • یاوری: دانش‌آموزان در نمایشگاه پژوهشی سمپاد ظرفیت نهفته خود را آشکار می‌کنند
  • یاوری: دانش آموزان در نمایشگاه پژوهشی سمپاد ظرفیت نهفته خود را آشکار می‌کنند
  • جشنواره دانش‌آموزی فرهیختگان جوان ۱۹ اردیبهشت آغاز به کار می‌کند/ ایجاد شبکه پژوهشی قوی و منسجم در بخش دانش‌آموزی
  • دومین نمایشگاه دستاورد‌های پژوهشی سمپاد آغاز می‌شود
  • پژوهشگر فلسطینی: اعتراضات دانشجویی، نتانیاهو، بایدن و حتی ترامپ را سردرگم کرده است
  • اهدای جایزه احمد اقتداری به پژوهش‌های برگزیده خلیج فارس
  • تخصیص اعتبارات پژوهشی نیازمند شفافیت و عدالت است/ ملاک‌های پذیرش طرح‌ها در دستگاه‌ها مشخص شود
  • تخصیص اعتبارات پژوهشی نیازمند شفافیت و عدالت است
  • عضو هیئت علمی دانشگاه بوعلی سینا به عنوان جوان برتر همدان انتخاب شد