Web Analytics Made Easy - Statcounter

تلاش آمریکا برای خروج از برجام، برنامه‌ای بود که دونالد ترامپ از زمان شرکت در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سر داشت و در نهایت در ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ دولت آمریکا رسماً از برجام خارج شد و بازگشت تحریم‌ها را اعلام کرد.

پس از اعلام خروج آمریکا از برجام، حسن روحانی در یک نطق تلویزیونی گفت: «از این لحظه توافق برجام بین ایران و پنج کشور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این شرایط باید منتظر باشیم و ببینیم تا شش کشور بزرگ جهانی نسبت به توافق چگونه عمل می‌کنند.»

خروج آمریکا از برجام و بازگشت تحریم‌هایی که بعضا تعلیق شده بودند، انتقادات زیادی را از سوی حتی حامیان برجام، متوجه حسن روحانی و تیم مذاکره کننده هسته‌ای کرد.

نقی آزاد ارمکی یکی از فعالان اصلاح‌طلب همان زمان گفته بود: دولت روحانی بعد از برجام تمام شد. وقتی که برجام به هم ریخت دولت روحانی نیز به اتمام رسید، چون تمام هویت دولت را بر برجام گره زده بود. آقای روحانی ایده دیگری را به جز برجام مطرح نکرده بود. اگر ایده دیگری داشت هم چندان ایده‌های مهمی نبوده و نیستند.

روزنامه اصلاح‌طلب شرق هم که حامی دولت است و از تصویب برجام حمایت می‌کرد، ۵ اسفند ۹۶ در یادداشتی به قلم سردبیر خود نوشت: «در اواخر دوره اول دولت روحانی عیان بود که دیگر نمی‌توان به برجام دل خوش کرد و باید برای سیاستِ پسابرجام تدبیری دیگر اندیشیده می‌شد، که نشد».

این همان روزنامه‌ای است که دی ماه ۹۴ با تیتر درشت نوشته بود: «اطمینان تهران از اجرای برجام، امضای کری تضمین است». در متن این گزارش آمده بود: «عراقچی تاکید کرد: آنچه برای ما مهم است این است که برجام در مرحله اجرا با هیچ‌گونه خدشه و صدمه‌ای مواجه نشود، آقای کری این تضمین را به عنوان وزیر خارجه آمریکا به صورت کتبی با امضای رسمی داده است».

اما یکی دیگر از حامیان پر و پا قرص حسن روحانی و برجام که این روز‌ها به جرگه منتقدین برجام بدل شده، مجید انصاری است. او پیشتر در در اردیبهشت ماه سال جاری گفته بود:همه تخم مرغ‌ها را در سبد برجام نگذاشته ایم و گزینه‌های مختلفی را در دستور کار داریم. اما همین مجید انصاری حالا چیزی کمتر از ۸ ماه نگذشته، روز گذشته گفته است: اینکه تمام تخم‌مرغ‌ها را در سبد برجام گذاشتیم کار اشتباهی بود.

مجید انصاری که در دولت یازدهم حسن روحانی در مقطعی معاون پارلمانی و در مقطع دیگری معاونت حقوقی رئیس جمهور را عهده‌دار بود، در دولت دوازدهم سمتی ندارد. او در ۲۵ اردیبهشت ماه سال جاری وقتی معاونت حقوقی رئیس جمهور را عهده‌دار بود، گفته بود که، "روحانی برجام را براساس خطوط قرمزی که رهبری تعیین کرده بود، با حضور و مشورت متخصصان در این حوزه، به سرانجام رساند"، اما تلویحا گفته که روحانی شروط را رعایت نکرده است.

مجید انصاری روحانی و سیاستمدار اصلاح‌طلب، دبیر اجرایی تشکل سیاسی اصلاح طلب مجمع روحانیون مبارز و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام است. وی معاون پارلمانی و معاون حقوقی سابق حسن روحانی بود.

مجید انصاری گفته است:، ولی ۹ شرط رهبری برای اجرای برجام گذاشته بودند، اگر آن شروط به درستی اجرا می‌شد خیلی از مشکلات ایجاد نمی‌شد.

انصاری از روند طی شده در مذاکرات با اروپایی‌ها هم نقد دارد و می‌گوید: همین الان اروپایی‌ها ۷ ماه است که دارند SPV را کش می‌دهند و هیچ چیزی هم به ایران نداده‌اند".

منبع: پارسینه

کلیدواژه: حامی حسن روحانی حامی برجام برجام سیاست های برجام روحانی حسن روحانی منتقدان برجام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۶۸۳۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حسن روحانی: ایران به خطای بزرگ اسرائیل پاسخ داد

رئیس‌جمهور ایران در دولت‌های یازدهم و دوازدهم با اشاره به پاسخ شب گذشته ایران به رژیم اسرائیل گفت: اسرائیل یک خطای بزرگ انجام داد و به ساختمان کنسولی ایران در دمشق حمله کرد که موجب شهادت فرماندهان شجاع سپاه پاسداران شد. این کار، احمقانه بود.

به گزارش ایسنا،‌ حسن روحانی در دیدار جمعی از فعالان سیاسی و اجتماعی، مدیران اقتصادی، روزنامه‌نگاران، وزیران و استانداران دولت‌های یازدهم و دوازدهم با وی با اشاره به تقارن اعیاد نوروز و فطر گفت: در ایامی که پشت سر گذاشتیم، مردم ما هم موقرانه به اعیاد ملی و باستانی خودشان توجه کردند و هم مشتاقانه به عبادت و اعیاد دینی و مذهبی‌شان پرداختند. مردم در طول ۱۴۰۰ سال گذشته تقارن خیلی خوبی بین این دو سرمایه فرهنگی و ملی و دینی و اسلام عزیزمان ایجاد کردند و اگر آن‌ها را آزاد بگذاریم، خودشان خوب آگاهند که چگونه هر دو را پاس بدارند.

روحانی در ابتدای سخنان خود به شرایط خاص منطقه‌ای و پاسخ دیشب ایران به رژیم اسرائیل پرداخت و اظهار داشت: همه ما می‌دانیم که اسرائیل یک دولت غاصب است، اسرائیل دولتی است که همه اصول انسانی را نه امروز بلکه در طول ۷۶ سال گذشته زیر پا گذاشته است. اسرائیل یک رژیم آدمکش است که به اصول بین‌المللی نیز توجه نمی‌کند. اسرائیل یک خطای بزرگ انجام داد و به ساختمان کنسولی ایران در دمشق حمله کرد که موجب شهادت فرماندهان شجاع سپاه پاسداران شد. این کار، احمقانه بود. البته اسرائیلی‌ها می‌خواهند به خاطر گرفتاری‌شان در غزه، معضلات را در کل منطقه توسعه دهند و از طریق توسعه ناامنی در منطقه، خودشان را خلاص کنند و شرایط جدیدی را به وجود بیاورند.

رئیس‌جمهور ایران در دولت‌های یازدهم و دوازدهم افزود: همه دنیا شاهد است که جمهوری اسلامی ایران آغازگر اقدام نظامی نبوده است. اسرائیل حمله را شروع کرد و ایران فقط پاسخ داد. امیدوارم صهیونیست‌ها درس گرفته باشند و تنبیه شوند و دست از تجاوز بردارند و اگر بخواهند به تجاوز ادامه دهند به طور طبیعی پاسخ آن را خواهند دید، گرچه ما امیدواریم حماقتشان را بار دیگر تکرار نکنند. جمهوری اسلامی ایران یک منطقه امن می‌خواهد، با ظلم و تجاوز مخالف و حامی مظلومین در طول تاریخ است. امروز هم امیدواریم انشاءالله با خیر و برکتی که ماه مبارک رمضان برای مردم ما به ارمغان آورد، بتوانیم به راحتی از همه توطئه‌ها عبور کنیم و مردم ما شاهد حل معضلات کشور باشند.

وی با تأکید بر استفاده از فرصت‌های جدید در سال نو اظهار داشت: در هفته‌های گذشته در همسایگی ما انتخاباتی انجام گرفت که مراد میل حاکمان نبود. آن‌ها بلافاصله به مردم گفتند از این ناکامی درس می‌گیرند و خودانتقادی را آغاز می‌کنند. ما هم بعد از انتخابات اسفند پارسال می‌بایست خودانتقادی را شروع می‌کردیم. باید ببینیم اشکال از کجاست و آن را رفع کنیم. من معتقدم باید برگردیم به سمت مردم و در برابر آن‌ها سر فرود بیاوریم. بپذیریم که کشور از آن مردم و اداره امور با رأی مردم است. بدانیم موفقیت‌ها در صورتی است که مردم ما در صحنه باشند. باید بینیم خطاهای ما کجا بوده، خودمان را نقد کنیم، نه اینکه آن‌ها را توجیه کنیم. انتخابات ما یک پیام داشت و آن اینکه اکثریت مردم پای صندوق رأی نیامدند. این پیام را باید درک کنیم و برای آن راه‌حل پیدا کنیم.

رئیس دولت تدبیر و امید با اشاره به نامگذاری امسال به سال جهش تولید با مشارکت مردم، گفت: ما موظفیم این نظر مقام معظم رهبری را به تمامی عرصه‌های سیاسی و اجتماعی و اقتصادی تسری دهیم، کمااینکه ایشان سال گذشته بر مشارکت سیاسی مردم هم تاکید داشتند. نمی‌شود ما مردم را در اقتصاد دعوت به مشارکت کنیم اما در سیاست به مردم اعتنا نکنیم یا در فرهنگ و سیاست خارجی به نظر مردم توجه نکنیم. کشور و نظام نیازمند مشارکت عام است و باید مردم را به حضور در همه زمینه‌ها دعوت کنیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • جورج گالووی سیاست دوگانه دولت انگلیس را به چالش کشید
  • کربی: شرایط فعلی منطقه، نتیجه خروج ترامپ از برجام است
  • آمریکا : شرایط فعلی منطقه، نتیجه خروج دولت ترامپ از برجام است
  • کاخ سفید: شرایط فعلی منطقه، نتیجه عملکرد ترامپ با برجام است
  • کربی: شرایط فعلی منطقه، نتیجه خروج دولت ترامپ از برجام است
  • حسن روحانی: ایران به خطای بزرگ اسرائیل پاسخ داد
  • (عکس) میزان رشد قیمت کنسرو‌ها در ۲ سال و نیم اول دولت رئیسی و روحانی
  • عدم تمدید معافیت تحریم‌های هسته‌ای ایران/ آمریکا: همچنان در حال بررسی هستیم
  • آمریکا معافیت همکاری هسته‌ای با ایران را تمدید نکرد
  • آمریکا معافیت تحریمیِ ایران را تمدید نکرد