Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران- ایرنا- رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران گفت: در هشت ماهه امسال حوادث سرمازدگی بیش از یک هزار میلیارد تومان خسارت به اراضی کشاورزی این استان وارد کرد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، کریم ذوالفقاری عصر شنبه در سومین کارگروه خشکسالی، سرمازدگی و کاهش مخاطرات بخش کشاورزی استان تهران با اشاره به آسیب های سرمازدگی به اراضی کشاورزی استان تهران گفت: 52 هزار کشاورز در 187 هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان تهران فعال هستند که در 8 ماهه اخیر سرمازدگی یک هزار و 100 میلیارد تومان خسارت به کشاورزان وارد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی خواستار تحقیقات بیشتر و فراهم کردن امکانات لازم برای جلوگیری از سرمازدگی شد و افزود: فروردین امسال در فاصله 2 ساعت 800 میلیارد تومان خسارت به باغات استان تهران وارد شد که برای جلوگیری از بروز چنین خساراتی در سال آینده، لازم است مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی با همکاری سایر دستگاه های مرتبط ورود کرده و راهکارهای مناسبی را جهت جلوگیری از خسارات ناشی از سرمازدگی ارائه کنند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران بحران زمین را در بخش کشاورزی جدی دانست گفت: ساخت و سازهای غیرمجاز در اراضی کشاورزی و الحاق اراضی به بافت شهری و روستایی صدمه جدی به اراضی کشاورزی استان زده است.
وی در ادامه از معرفی 8 هزار و 500 پرونده به بانک برای امهال تسهیلات خبر داد و گفت: نامه نگاری ها و مکاتباتی در بخش وزارتی و ریاست جمهوری صورت گرفته اما بانک ها به دلیل برخی ابهامات هنوز این بخشنامه را به جریان نداخته که موجب نارضایتی برخی کشاورزان شده است.
ذوالفقاری از حل مشکل تامین نهاده ها و کود در استان تهران خبر داد و گفت: با وجود 15 هزار واحد صنعتی، خدماتی، این استان رتبه اول شیر و تخم مرغ در کشور را دارد و با افتخار می گویم جوجه ریزی یک واحد از مرغداری های ما به دلیل عدم تامین نهاده متوقف نشد.

** اراضی کشاورزی در معرض خطر هستند
در این جلسه همچنین مدیرکل بحران استانداری تهران با تاکید بر اهمیت تشکیل کارگروه خشکسالی، سرمازدگی و کاهش مخاطرات بخش کشاورزی گفت: کشاورزان از ارکان اصلی توسعه کشور هستند؛ به ویژه کشاورزی در استان تهران که زمین های کشاورزی در محل آسیب و تعرض قرار دارند، از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
مرتضی حیدری، ارزش افزوده زمین در تهران را بالا اعلام کرد و گفت: 14 دستگاه اجرایی استان در زمینه زمین دخیل هستند که گاهی با اختلاف نظرهمراه هستند؛ بنابراین پیشنهاد می شود با نگاه جمعی و مشترک به مشکلات حوزه زمین از جمله تغییرکاربری اراضی به راه حلهای رفع مسائل دست یابیم.
وی با بیان اینکه بحران ماهیت فرهنگی دارد افزود: 90 درصد مسائل مربوط به بحران قبل از ایجاد بحران باید بررسی شود، سیل، زلزله، خشکسالی حوادث غیرمترقبه ای هستند که تحقق می یابد اما می توانیم با در نظر گرفتن امکانات در شرایط وقوع این حوادث از خسارات وارده جلوگیری کرده و شرایط بحران را مدیریت کنیم.
مدیرکل بحران استان تهران ادامه داد: در این کارگروه باید پس ازانجام تحلیل کارشناسی با منعکس کردن خطرات پیش رو و تفهیم و تبیین درست بحران، شرایط برای تصمیم گیری فراهم شود.

** 80 درصد از خسارات وارده مربوط به سرما و برف فروردین ماه بود
همچنین معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی استان تهران گفت: سرمازدگی در هشت ماهه اخیر یک هزار و 130 میلیارد تومان خسارت زد که 80 درصد ناشی از خسارات مربوط به سرما و برف فروردین ماه بود که عمدتا به اراضی باغی شهرستان های دماوند، فیروزکوه و شمیرانات بود.
مصطفی جلیلی از بررسی 8 هزار و 869 پرونده و تایید و ارسال هشت هزار و 487 پرونده مربوط به موضوع بند خ ماده 33(امهال بدهی کشاورزان خسارت دیده از سرمازدگی) خبر داد.
وی با بیان اینکه کاهش مخاطرات بخش کشاورزی به امنیت غذایی و خدمات رسانی بهتر به بهره برداران این بخش می انجامد، گفت: تهیه طرح خطرپذیری بخش کشاورزی در حوزه تولیدات گیاهی و برنامه های پیشنهادی مقابله با بحران خشکسالی در جامعه عشایری از جمله مصوبات جلسات قبلی این کارگروه بود.
سومین کارگروه خشکسالی، سرمازدگی و کاهش مخاطرات بخش کشاورزی استان تهران امروز (شنبه) به ریاست کریم ذوالفقاری رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان و با حضور مرتضی حیدری مدیرکل مدیریت بحران استانداری تهران و مدیران دستگاه های عضو این کارگروه از جمله دامپزشکی، عشایری، بانک کشاورزی و مرکز تحقیقات و آموزش های بخش کشاورزی در محل سازمان جهاد کشاورزی استان تهران برگزار شد.
تهرام/7243//1348

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد جهاد كشاورزي بحران كارگروه خشكسالي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۶۹۱۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۷ گروه ارزیاب خسارت سیل اصفهان را برآورد می‌کنند

 مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان ر حاشیه جلسه بررسی آسیب‌های وارد شده به شهرستان کاشان ناشی از سیلاب روز گذشته گفت:به بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای، جهاد کشاورزی و شهرداری‌ها اعلام شد که ارزیابی خسارت را انجام دهند، دستگاه‌های یادشده در مدت سه روز باید ارزیابی خود را ارائه کنند.

منصور شیشه فروش  افزود: عوامل امدادی ازجمله شهرداری، آتش نشانی، هلال احمر، نیروی انتظامی، آب و فاضلاب و تیم‌های مدیریت بحران در مناطق و دهیاری‌ها فعال بودند و از روز گذشته ۴ اردیبهشت تا پایان صبح امروز شبانه روزی خدمت رسانی کردند.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان بیان کرد:تخلیه آب از منازل مسکونی، معابر و مسیل‌ها در حال انجام است، باید علت بروز حادثه ریشه یابی شود تا از بروز حادثه‌های مشابه جلوگیری کنیم، این منطقه نیمه خشک و خشک و مستعد سیلاب است و شهرداری‌ها باید طرح جمع آوری و هدایت آب‌های سطحی را تهیه کرده و سیل بند‌ها تقویت شود و مسیل‌ها و آبراهه‌ها بازگشایی شود.

شیشه فروش گفت:در بحث جبران خسارت در بخش کشاورزی سیاست دولت این است که بیمه باید پرداخت کند چراکه سال گذشته هزارو۸۰۰ میلیارد ریال غرامت بیمه کشاورزی در استان اصفهان پرداخت شد.

او افزود: صندوق خسارت ساختمان‌ها از حوادث طبیعی در کشور تاسیس شده و بنیاد مسکن موظف شد خانه‌های مسکونی که خسارت دیده اند را ثبت سامانه کرده تا صندوق یادشده جبران خسارت کند.

شیشه فروش تصریح کرد: در خصوص خسارت‌های وارد شده به تاسیسات زیربنایی اداره کل راه و شهرسازی موظف شد بازسازی مسیر‌ها و راه‌ها را انجام دهد و خسارت‌ها به زیرساخت‌های شهری و روستایی را جمع بندی کند تا از منابع اعتباری دولت جبران خسارت شود.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان بیان کرد: بسته بودن مسیر طبیعی رودخانه‌ها از عوامل تشدید سیل است، با ساخت و ساز در حریم و بستر رودخانه‌ها باید مقابله شود در مسیر رودخانه‌های گازرگاه و حیدر کاشان تصرفاتی در حریم رودخانه انجام شده و باید در ارزیابی تیم‌های ارزیاب تتاثیر این ساخت و ساز‌ها در تشدید سیل بررسی شود.

شیشه فروش گفت: اداره کل آب منطقه‌ای در استان و اداره امور آب در سطح شهرستان‌ها باید ساماندهی رودخانه‌ها را انجام دهد.

منبع : ایرنا



وی اظهار کرد: بارش‌های رگباری باران در مقطع کوتاه موجب شد سیلاب و گل و لای از چند حوزه رودخانه‌ای کاشان فعال شود و مسیر رودخانه‌های حیدر و گازرگاه به شکل خاص فعال و از حوزه آبریز قهرود و جوینان و حوزه آبریز پایین دست «دره» سیلاب وارد و در بلوار امام رضا (ع) و محله گازرگاه فین بزرگ و یزدآباد آب جاری شد.

شهرستان کاشان با جمعیت افزون بر ۳۶۴ هزار نفر در فاصله حدود ۲۰۰ کیلومتری شمال اصفهان قرار دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان اصفهان اصفهان

دیگر خبرها

  • وضعیت عجیب پارکینگ خودروهای لوکس در سیل بم!
  • سیل بم در پارکینگ خودرو | خودروهای لجن کش در حال کارند
  • بیشترین خسارت سیل بهاری به راه‌ها | جزئیات خسارت از زبان سخنگوی مدیریت بحران
  • خسارت ۱۳۰۰ میلیاردی سیل به کشاورزی کهگیلویه‌وبویراحمد
  • اختصاص ۱۵۰ میلیارد تومان به راه‌های عشایری خسارت دیده از سیل در کهگیلویه و بویراحمد
  • انتظارات ایلام از سازمان مدیریت بحران
  • مبارزه علیه سن مادر در ۲۸ هزار هکتار از اراضی شهرستان همدان
  • جلوگیری از وارد آمدن خسارت به استان ایلام را در دستور کار داریم
  • ۱۷ گروه ارزیاب خسارت سیل اصفهان را برآورد می‌کنند
  • جزئیات جدید از سیلاب در اصفهان | اعلام آخرین وضعیت محورهای این استان