Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - تهران - ايرنا - آيين‌نامه اجرايي احصاي کليه استعلامات و ايجاد نظام استانداردسازي تبادل اطلاعات بين دستگاهي در جلسه شنبه شب شوراي ‌عالي فضاي مجازي به رياست حجت الاسلام والمسلمين دکتر «حسن روحاني» رئيس جمهوري، بررسي و تصويب شد.

به گزارش ايرنا به نقل از پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري، بر مبناي اين مصوبه که موضوع تبصره «1» بند «ث» ماده 67 قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي جمهوري اسلامي ايران است، از اين پس هر گونه استعلام و مبادله اطلاعات بين دستگاهي به شکل الکترونيک انجام شده و لزومي براي ارائه کپي مدارک موضوع اين مبادلات به ارباب رجوع وجود ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


طبق اين آيين‌نامه، کليه اطلاعات شناسايي و خدمات، استعلامات، اسناد مورد تبادل، اقلام اطلاعاتي و سامانه‌هاي اطلاعاتي مربوط به فرآيندهاي بين دستگاهي توسط سازمان اداري - استخدامي کشور با هماهنگي وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات احصا و به تاييد کارگروه تعامل پذيري دولت الکترونيک مي‌رسد.
تمام دستگاه‌هاي اجرايي با اولويت دستگاه‌هاي اجرايي متولي داده و پايگاه‌هاي اطلاعاتي پايه، موظفند به نحوي وظايف خود در اين آيين‌نامه را اجرا نمايند که حداکثر در مدت يک سال از تاريخ ابلاغ آيين‌نامه، کليه استعلامات مکتوب بين دستگاه‌هاي اجرايي حذف شود. پس از اين مدت، درخواست و پاسخ به استعلام به شکل مکتوب، ممنوع است و تبادل اطلاعات و استعلام صرفا از طريق مرکز ملي تبادل اطلاعات انجام مي‌شود.
با آغاز فعاليت نظام تبادل اطلاعات کشور، تبادل و استعلامات موضوع اين آيين‌نامه، صرفا از طريق مرکز ملي تبادل اطلاعات (NIX) انجام خواهد شد و هر گونه ارائه خدمات دستگاه‌هاي اجرايي خارج از چارچوب مندرج در شناسنامه‌هاي فني تاييد شده فاقد اعتبار خواهد بود.
استعلامات و تبادل اطلاعات بين دستگاه‌هاي اجرايي، کاملا به شکل رايگان انجام مي‌شود و دستگاه‌هاي اجرايي بايد هزينه‌هاي مربوط را در قالب بودجه و اعتبارات مصوب خود پيش‌بيني کنند. سازمان برنامه و بودجه کشور نيز مکلف شده در موافقت‌نامه‌هاي متبادله، هزينه‌هاي مرتبط را پيش‌بيني و در اولويت تخصيص قرار دهد.
براي هماهنگي موضوعات مربوط به اين آيين‌نامه نيز يک کارگروه تعامل‌پذيري دولت الکترونيک پيش‌بيني شده است.
همه پايگاه‌هاي اطلاعاتي پايه کشور از جمله پايگاه هويت ايرانيان، پايگاه اسناد و املاک و حدنگاري کشور، پايگاه هويت وسايط نقليه، پايگاه هويت اشخاص حقوقي، پايگاه کالا و خدمات، پايگاه مديريت خدمات دولت، پايگاه نظام ملي نشاني‌گذاري مکان محور،‌ پايگاه مالياتي کشور، پايگاه اطلاعات مالي، پايگاه اطلاعات خدمات بانکي و پولي کشور، پايگاه اطلاعات و آمار، پايگاه سلامت، پايگاه ملي بيمه‌هاي سلامت کشور، پايگاه ملي بيمه‌هاي اجتماعي کشور، پايگاه ملي اطلاعات داده‌هاي باز کشور، پايگاه اطلاعات مکان محور کشور (SDI)، پايگاه اطلاعات سجل کيفري کشور، پايگاه اطلاعات مجوزهاي کسب و کار کشور، پايگاه اطلاعات تحصيلي، پايگاه اطلاعات کسب و کارها و مشاغل کشور، پايگاه اطلاعات شبکه احراز هويت کاربران ارتباطي (شاهکار)، پايگاه احراز هويت قوه قضائيه و پايگاه ثبت‌نام الکترونيک قوه قضائيه (ثنا) بايد در مدت يک سال، بر اساس اين آيين‌نامه، به شکل استاندارد به هم متصل شوند.
شبس ** 9386 **1859
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۷۰۷۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شیوه‌نامه خدمات غیرحضوری دفاتر اسناد رسمی تصویب شد

‌به گزارش خبرگزاری مهر، شیوه‌نامه «خدمات غیرحضوری دفاتر اسناد رسمی» در راستای اجرای راهکارهای نهم و دهم از مأموریت هفتم قوه قضائیه در سند تحول و تعالی قوه قضائیه، در تاریخ ۱۱ اردیبهشت‌ ۱۴۰۳، به تصویب رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور رسید.

راهکارهای نهم و دهم سند تحول در راستای تحقق مأموریت هفتم قوه قضائیه (حمایت از حقوق مالکیت اشخاص) عبارت است از: ارائه الکترونیکی تمام خدمات ثبتی از طریق «سکوی خدمات دیجیتال ثبتی» و «پنجره ملی خدمات دولت هوشمند» و الزام به استفاده از امضای الکترونیکی برای دریافت خدمات ثبتی و ارائه غیرحضوری تمامی خدمات ثبتی قابل ارائه در دفاتر اسناد رسمی از طریق سکوهای بخش خصوصی و با تائید حضوری (در محل دفترخانه یا به صورت سیار خارج از آن) یا غیرحضوری توسط یکی از سردفتران اسناد رسمی با اصلاح قوانین و مقررات مرتبط.

متن شیوه‌نامه خدمات غیرحضوری دفاتر اسناد رسمی

در اجرای راهکارهای (۹) و (۱۰) از مأموریت ۷ (مربوط به حمایت از حقوق مالکیت اشخاص) مسند تحول و تعالی قوه قضائیه مصوب ۱۴۰۳/۱/۷ ریاست محترم و مالی قوه قضائیه و توجه به ظرفیت مقرر در فراز (ج) ماده ۶۷ قانون برنامه پنج‌ساله ششم توسعه کشور و فراز الفاز ماده ۶۸ همان قانون و ماده ۶۵۵ قانون آئین‌نامه دادرسی کیفری و نیز بند ج از ماده ۴ آئین‌نامه توسعه خدمات الکترونیک دستگاه‌های اجرایی به شماره ۲۰۶/۹۳/۷۷۴۰- ۹۲/۶/۱۰ مصوب ۱۳۹۳ شورای‌عالی اداری و توجهاً به عمومات قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲ به منظور سهولت و دسترسی سریع عموم مردم به خدمات غیر حضوری قابل ارائه در دفاتر اسناد رسمی، شیوه‌نامه خدمات غیر حضوری دفاتر اسناد رسمی به شرح زیر ابلاغ می‌شود:

بخش اول: درخواست غیرحضوری تنظیم اسناد رسمی و سایر خدمات ثبتی

ماده ۱- با راه‌اندازی سامانه خدمات غیرحضوری دفاتر اسناد رسمی در (سکوی کاتب) کلیه درخواست‌های تنظیم اسناد رسمی و خدمات ثبتی به دفترخانه از سامانه سکوی مزبور پذیرش خواهد شد.

ماده ۲ - سردفتر مکلف است به محض دریافت درخواست نسبت به بررسی پذیرش یا عدم پذیرش درخواست غیرحضوری تنظیم سند یا سایر خدمات ثبتی اقدام نماید.

تبصره ۱- در صورت عدم پذیرش درخواست سردفتر مکلف است در اجرای ماده ۲۰ قانون دفاتر اسناد رسمی با ذکر علت مراتب را زیر درخواست مربوطه درج نماید. در این صورت متقاضی امکان ویرایش درخواست را خواهد داشت.

تبصره ۲ - در صورت نقص مدارک یا نیاز به اطلاعات و مدارک تکمیلی سردفتر مکلف است اطلاع‌رسانی لازم موارد نقص را به‌صورت جامع زیر درخواست مربوطه به متقاضی اعلام نماید. متقاضی باید از طریق سکوی کاتب نسبت به تکمیل مدارک و رفع نقص اقدام کند.

تبصره ۲ - چنانچه پس از پذیرش درخواست تنظیم سند و انجام سایر خدمات لبنی امکان‌پذیر نباشد سردفتر باید علت را مطابق تبصره ۱ زیر درخواست درج و اعلام کند.

بخش دوم: تنظیم غیر حضوری اسنادرسمی و سایر خدمات ثبتی

ماده ۳ - ثبت کلیه اسناد و خدمات ثبتی قابل ارائه با احراز هویت الکترونیک و استفاده از امضای دیجیتال و بدون مراجعه حضوری، متقاضی در دفتر اسناد رسمی امکان‌پذیر است.

تبصره - استاد و خدمات ثبتی قابل ارائه با اعلام سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و درج از طریق سکوی کاتب تعیین می‌شود.

ماده ۴ - سردفتر به محض احراز هویت الکترونیک از طریق سکوی کاتب و امضای دیجیتال توسط متقاضی یا اصحاب سند نسبت به تأیید نهایی اقدام می‌نماید.

تبصره ۱ - توجهاً به اطلاق و عموم واژه «امضا» در عبارت «امضای شخص یا اشخاص» مندرج در تبصره ۱ ماده ۷ قانون جامع حدنگار مصوب ۱۳۹۳ به امضای فیزیکی و نیز دیجیتال تأیید نسخه پیش‌نویس باید توسط اصحاب سند از طریق سکوی الکترونیک خدمات ثبتی کاتب انجام و ملاک عمل برای اخذ شناسه یکتا توسط سردفتر است.

تبصره ۲- اطلاعات مربوط به تأیید الکترونیک متقاضی اصحاب سند در نسخ پشتیبان و نهایی سند درج می‌شود.

ماده ۵- پرداخت کلیه هزینه‌های متعلقه توسط متقاضی، از طریق سکوی الکترونیک خدمات ثبتی (کاتب) به صورت الکترونیک انجام می‌پذیرد.

ماده ۶ - متقاضی ارائه خدمات غیر حضوری بعد از پذیرش درخواست نیز در هر مقطعی می‌تواند ادامه فرآیند را به صورت حضوری در همان دفترخانه پیگیری و انجام دهد در این صورت هزینه‌های وصولی بابت ارائه خدمات غیر حضوری مسترد نخواهد شد.

ماده ۷ - فرآیند اطلاع‌رسانی خدمات موضوع این شیوه‌نامه از طریق سکوی کاتب انجام می‌پذیرد.

ماده ۸ - نظارت بر اجرای صحیح این شیوه‌نامه بر عهده معاونت امور اسناد معاونت توسعه فناوری و خدمات الکترونیک ثبتی دفتر مدیریت عملکرد و بازرسی و کانون سردفتران و دفتریاران است.

کد خبر 6097597 فاطمه کریمی

دیگر خبرها

  • هشدار درباره تعویق لیگ برتر فوتبال
  • پیش‌نویس آیین‌نامه جامع تغذیه و رستوران‌های دانشجویی بررسی می‌شود
  • پیش‌نویس آیین‌نامه جامع تغذیه و رستوران‌های دانشجویی بررسی می شود
  • علوی: در صورت عدم انجام الزامات، لیگ آینده به تعویق می‌افتد!
  • دانشگاه بین‌المللی چابهار و موسسه جغرافیای دانشگاه تهران تفاهم‌نامه همکاری امضا کردند
  • شیوه‌نامه خدمات غیرحضوری دفاتر اسناد رسمی تصویب شد
  • آیین‌نامه ممنوعیت سگ‌گردانی در پارک‌ها اجرایی شود
  • نخستین آیین‌نامه اجرایی سند تحول آموزش و پرورش تصویب شد
  • کوتاهی سازمان لیگ در اجرای آیین‌نامه در جریان دیدار جنجالی
  • تصویب اعتبار ۱۰ هزار میلیارد تومانی فوق‌العاده کارکنان سلامت