Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صراط نیوز»
2024-05-01@05:09:27 GMT

نظام سرمایه‌داری از نفس افتاده است

تاریخ انتشار: ۲۴ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۷۰۹۵۵

صراط:

شهریار زرشناس، تحلیلگر سیاسی عصرامروز(شنبه ۲۴ آذرماه) در نشست نسبت لیبرالیسم با انقلاب اسلامی در دانشگاه علامه طباطبایی گفت: عالم غرب مدرن سودای جهانگیری شدن داشت و این نظام جهانی را بر دو لایه تشکیل داد، یکی از این لایه‌ها کشورهای سرمایه‌داری یا همان متروپل و دیگری کشورهای پیرامونی هستند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، وی افزود: کشورهای متروپل تفکرشان بر این است که کشورهای پیرامون را استثمار کنند و سرمایه‌شان در داخل کشورهای متروپل بیاورند آنها از کمترین منابع روی زمین هم استفاده می‌کنند و حتی امروزه از دانش هم پول درمی‌آورند و اگر دیگر در زمین نتوانند این کار را بکنند در جای دیگری این کار را می‌کنند بنابراین به سراغ تمامی کشورها رفته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این تحلیلگر سیاسی تصریح کرد: البته شاهد این بودیم که در دوره‌های مختلف ریاست این نظام جهانی در حال تغییر بود اما باید توجه داشت که نظام سرمایه‌داری اکنون از نفس افتاده است، یکی از ویژگی‌های نظام جهانی تعیین کردن نقش‌ها است و اگر کشوری آن را نپذیرد با کارهایی مانند کودتا و حمله نظامی بر سر آن می زند و یکی دیگر از کارهای آن ایجاد بوروکراسی فاسد است که متاسفانه امروزه ما هم دچار آن هستیم.

زرشناس در خصوص ایجاد شبه مدرنیته در ایران گفت: ما تا قبل از شروع قاجاریه مسیرمان از مسیر غرب جدا بود و راه خودمان را می‌رفتیم و با شروع سلطنت قاجاریه شبه مدرنیته در ایران آغاز شد باید توجه داشت که آنها به نیت خیرخواهانه به سراغ ما نیامدند بلکه نیت آنها تمام سلطه‌طلبانه بود و می‌خواستند ما را به کشور پیرامونی تبدیل کنند.

وی افزود: آنها در زمینه سیاسی اقتصادی و فرهنگی ما را شبه مدرنیته کردند و سوال اینجا است که چرا اقتصاد ما در حال حاضر این گونه است و جواب این است که اقتصاد ما شبه مدرن شده و  تمامی مشکلات ما از این نظام جهانی است.

این تحلیلگر سیاسی تصریح کرد: پرسش اینجاست که اگر نظام جهانی خوب است چرا اکنون وضع مصر به این شکل است اگر سرمایه‌ خارجی مانند برجام خوب است چرا مکزیک الان وضع خوبی ندارد، در نتیجه برای اینکه رفاه پیدا کنیم و از این وضع خارج شویم باید از تصمیمات نظام جهانی دور شویم و به سمت استقلال برویم.

وی در پایان با بیان اینکه نئولیبرالیسم ما را ضعیف‌تر و گرسنه‌تر می‌کند، تصریح کرد: اگر راهی پیش پای ما باشد ما باید اقتصادمان را به عدالت‌محوری ببریم.

منبع: صراط نیوز

کلیدواژه: سرمایه داری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۷۰۹۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شکاف ۱۵ تریلیون دلاری برای تامین زیرساخت های جهانی تا سال ۲۰۴۰

به گزارش خبرگزاری مهر رئیس گروه بانک توسعه اسلامی گفت: جهان به راه‌حل‌های بلندمدت و پروژه‌های زیرساختی پایدار نیاز دارد، زیرا شکاف تأمین مالی زیرساخت‌های جهانی تا سال ۲۰۴۰ حدود ۱۵ تریلیون دلار برآورد می‌شود.

محمد الجاسر در نشست سالانه بانک و رویداد جشن طلایی در ریاض پایتخت عربستان سعودی گفت که تأمین مالی این پروژه‌های زیرساختی پایدار، مستلزم تغییر پارادایم است.

وی گفت: مکانیسم‌های سنتی تأمین مالی عمومی برای برآوردن تقاضای رو به رشد برای پروژه‌های زیربنایی مناسب نیست و جهان برای رسیدگی به این چالش‌ها و بودجه کافی برای سرمایه‌گذاری‌های بلندمدت، نیاز به رویکردی جدید دارد.

الجاسر بیان کرد: این جایی است که بانک اسلامی به‌عنوان پرتویی از نور ظاهر می‌شود و اصول مبتنی بر دارایی و اشتراک ریسک آن کاملاً با نیازهای کشورهای کمتر توسعه یافته برای پروژه‌های زیرساختی بلندمدت هماهنگ است.

رئیس گروه بانک توسعه اسلامی افزود: «علاوه بر این، بانک اسلامی با تاکید بر مسئولیت زیست محیطی، کاملاً در موقعیتی است که از این تلاش‌ها حمایت کند».

همچنین یادآوری کرد که در پنج دهه گذشته، بانک از امور مالی اسلامی دفاع کرده است. او می‌گوید استراتژی ما حول محور ایجاد مشارکت‌های قوی، تقویت بازارهای مالی و توانمندسازی بخش خصوصی است.

رئیس گروه بانک توسعه اسلامی معتقد است که جهان بر سر تقاطع ایستاده است. همه‌گیری کووید -۱۹ آسیب‌پذیری‌ها را در زیرساخت‌ها آشکار و منابع عمومی را تخلیه کرد همچنین پیشرفت توسعه را معکوس کرد.

الجاسر گفت: «یک سوم کشورهای کم‌توسعه‌یافته در حال حاضر بدتر از دوران پیش از همه‌گیری هستند. بدون اقدام فوری، چشم‌انداز توسعه آنها می‌تواند بدتر شود».

همچنین تاکید کرد کشورهای کمتر توسعه یافته دارای پتانسیل اقتصادی فوق العاده در انتظار آزادسازی هستند.

وی با بیان اینکه تقویت سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های اجتماعی و فیزیکی برای کاهش فقر، ارتقای سلامت و آموزش و ایجاد اشتغال کلیدی است، افزود: این مورد تاب‌آوری در برابر شوک‌های آینده مانند همه‌گیری و تغییرات آب‌وهوایی را تقویت می‌کند.

کد خبر 6090673 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • شهید مطهری چهره‌ای ماندگار در عرصه جهاد تبیین
  • آیت‌الله مرتضوی: «حفظ نظام» به معنای نظام عام اجتماعی است؛ نه نظام سیاسی
  • «بی حجابی» گره‌ای که با دست باز می‌شود
  • انتخابات به نظام مشروعیت می‌بخشد
  • امارات ولش کن، ما اماراتش کردیم | کدام کشورهای همسایه را آباد کردیم؟ | فیلم
  • خیزش دانشجویی علیه رژیم صهیونیستی ظرفیت جهانی شدن دارد
  • رویکرد امتی و جهانی رسانه ملی
  • عدم تمایل جمهوری آذربایجان به روند ادغام در اروپا
  • انتقاد شدیدالحن از حکم اعدام توماج | کسانی عمدا حیثیت نظام را بر باد می‌دهند؟
  • شکاف ۱۵ تریلیون دلاری برای تامین زیرساخت های جهانی تا سال ۲۰۴۰