Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا از قم، حجت‎الاسلام والمسلمین عماد شامگاه 24آذرماه در نشست سیاست‎های پژوهش حوزه در مرکز مطالعات و تحقیقات زن و خانواده گفت: نهاد پژوهش در حوزه های علمیه، نسبت به گذشته و پیشینه خود از نظر گسترش و اهتمام و ایجاد فضای مناسب، بهبودهایی را شاهده بوده است ولی همیشه ارزیابی نباید به میزان دو نقطه زمانی یک یا دو دهه یا چند دهه باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر مرکز امورنخبگان و استعدادهای درخشان حوزه افزود: در طول دهه چهل و پنجاه، مجموعه آثاری که در عرصه اقتصاد اسلامی یا روانشناسی اسلامی و... تولید شده را به هیچ وجه نمی‎توان با وضعیت امروز پژوهش در این بخش‎ها مقایسه کرد؛ اگر اینگونه نگاه کنیم، نگاهی امیدبخش خواهیم داشت ولی همه ارزیابی ها نباید بر اساس عمود زمان سنجیده شود زیرا گاهی نسبت به این مساله نسبت به یک نظام نهاد علمی آن را مقایسه کنیم.

وی تصریح کرد: ارزیابی نسبت به بایسته‎ها و انتظارات و ماموریت‎ها و... نیز از دیگر ارزیابی‎هایی است که در این عرصه می‎توان انجام داد؛ سنجیش وضعیت فعلی و مطلوب نیز از بایسته‎ای این امر است؛ در مقایسه با گذشته دید امیدوارکننده‌ای داریم ولی در دو بخش یعنی وضعیت امروز با ماموریت ها و تکالیف و بایسته‎ها و ظرفیت‎های حوزه‎های علمیه، تا حدی با مطلوب فاصله داریم.

عماد اظهارکرد: سهم پژوهش از ماموریت حوزه های علمیه را نیز باید در این تحلیل مورد بررسی قرار دهیم؛ عرصه آموزش و تبلیغ و تربیت دارای سهم کلانی است و نسبت به سهم پژوهش نیز سهم بالایی دارند؛ حتی سهم تبلیغ نیز دارای مهجوریت است.

وی گفت از دیگر سوی سهم برون دادی حوزه های علمیه در بخش پژوهش از اضلاع موفقیت آمیز پژوهش حوزه‎های علمیه بوده است؛ از دیگر سوی نظام علمی سازمان روحانیت و حوزه‎های علمیه نیز مناسب است؛ امیدواریم در سالهای آینده شرایطی داشته باشیم که بتوانیم بر اساس داده های آماری، دقیق به ارایه بررسی بپردازیم.

وی اظهارکرد: وقایع ثبتی آموزشی بسیاری در حوزه وجود دارد و در این عرصه می‎توانیم به یک سری دیتاهای آماری برسیم ولی داده های علمی و آماری در خصوص بخش پژوهش محدود است؛ نظام حوزه، نظام چند بعدی است یعنی طلبه باید دارای یک کارنامه چند بخشی تبلغی، پژوهشی، تهذیبی و... باشد؛ به غیر از بخش تهذیبی، نظام حوزه باید کارنامه های دیگر طلاب را به آنها ارایه دهد.

مدیر مرکز امور نخبگان و استعدادهای درخشان حوزه بیان کرد در دیگر سوی اینکه چه میزانی از این پژوهش با نیازهای امروز تطابق دارد از نیازهای دیگر این عرصه است؛ از دیگر مسایلی که باید به آن توجه کرد آن است که در سه یا چهار سال اخیر چه میزانی از موضوعاتی که کارشناسی اولیه شده است در مقالات علمی و پایان نامه ها و... تسری یافته است؛ در آینده با نیازهای شدیدتری مواجه خواهیم بود و جامعه نیز از ما مطالباتی دارد و باید به آنها نیز پاسخ دهیم.

وی افزود: وقتی از ساختار و نهاد پژوهش سخن می گوییم، از ساختارهای راهبرانه علم سخن می‎گوییم که در عرصه کلان و ملی تصمیم گیری می‎کنند؛ ویژگی یک نهاد سیاست‎گذار و راهبر علمی  را باید بررسی کنیم؛ این نهاد باید زیرساخت های حاکمیتی داشته باشد ولی در حوزه درونی باید نرمش‎‌های لازم را در عرصه‎های پژوهشی داشته باشد.

وی گفت: سازمان حوزه‎های علمیه از چند خرده نظام تشکیل شده است؛ از جمله این خورده نظام‏ها، نظام آموزش است؛ این نظام نیز دارای یک ماموریت است و کنار آن نظام پژوهش و تربیت و اخلاق و تهذیب قرار گیرد که نظام تربیت و اخلاق و تهذیب نیز اتمسفر کلان فضای حوزه است که در همه حوزه ها دارای تاثیر است.

وی اظهارکرد: اگر این مجموعه نظام‎ها را ماموریت محور بدانیم و تعریف آنها مشخص باشد، می‎توانیم بگوییم که نظام آموزش باید طلابی برای انجام ماموریت های حوزه تربیت کند؛ اگر ماموریت نظام پژوهش را تولید به هنگام، روش مند ومبتنی نیاز دانش و فناوری حوزه و نظام بدانیم و ماموریت نظام تربیت تهذیب را تعمیق ایمان و تثبیت هنجارهای اخلاقی از طریق تبیین معارف دینی و گزاره های اخلاقی بدانیم عرصه مدیریتی نیز باید این امور را سامان دهد.

عماد بیان کرد: بین چند مولفه‎ای که در نظام پژوهش تعریف می شود سه مولفه کلیدی هستند که شامل پژوهشگر، مساله و فرایند پژوهش است و مابفی تمهیدی و تسهیل‎گر هستند؛ اگر بتوانیم این حوزه‌ها را شناسایی کنیم می توانیم پژوهش را کم هزینه، زودبازده و با حضور اکثریت مشارکان سیاستگذاری و اجرایی شود تا بهترین ثمرات را داشته باشد.

وی گفت: قدرت، مدیریت، پول و امکانات، قانون گذاری و مسیر باز کردن و مسیر بازکردن همیشه در اختیار ستادها است و اگر این ستادها به درستی چیده نشوند مولفه اصلی پژوهش که همان پژوهشگر است کار خود را نمی‎تواند به خوبی دنبال کند.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: عماد ایکنا پژوهش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۷۲۲۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

به برکت وجود سپاه، دشمن جرئت دست‌اندازی به خاک کشور را ندارد

فرمانده انتظامی استان اصفهان در پیامی سالروز تشکیل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با فرمان معمار کبیر انقلاب حضرت امام خمینی (ره) را تبریک گفت.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، سردار حمید علینقیان پور، فرمانده انتظامی استان اصفهان به مناسبت سالروز تشکیل سپاه پاسداران پیامی صادر کرد که متن آن به شرح زیر است:

«دوم اردیبهشت سالروز یک رویداد مهم در کشور پس از پیروزی انقلاب اسلامی است روزی که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با فرمان معمار کبیر انقلاب حضرت امام خمینی (ره) تشکیل شد و از آن زمان تا به امروز خدمات ارزنده‌ای در دفاع از کیان کشور و مقابله با توطئه‌های دشمنان نظام ارائه کرده است.

بی شک نقش سپاه پاسداران در هشت سال دفاع مقدس، دوران سازندگی و در عرصه تولید قدرت دفاعی و بازدارندگی نظام جمهوری اسلامی و کمک رسانی به مردم مناطق محروم، سیل زده و زلزله زده و آسیب دیدگان از بیماری کرونا نقشی برجسته و بی‌بدیل بوده و در تمام عرصه‌های حساس نظام خوش درخشیده است.

همانطور که امام خمینی (ره) فرمودند: «اگر سپاه نبود، کشور هم نبود.» امروز می‌بینیم که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در کنار سایر نیروهای مسلح با آمادگی کامل از مرزهای آبی، خاکی و هوایی کشور پاسداری می‌کند و به برکت وجود این عزیزان دشمنان قسم خورده نظام جرأت دست اندازی به خاک پاک کشور اسلامی ما را ندارند.

اینجانب ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای گرانقدر سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به ویژه سردار دل‌ها، سپهبد پاسدار حاج قاسم سلیمانی از تلاش‌ها و زحمات نیروهای سلحشور و شجاع سپاه پاسداران که با عملیات قدرتمند و غرور آفرین وعده صادق علاوه بر افزایش امنیت و قدرت بازدارندگی نظام جمهوری اسلامی باعث شادی و شعف در بین همه مردم و دلسوزان و دوستداران نظام شدند قدردانی کرده و موفقیت روز افزون این عزیزان در عرصه دفاع از ارزش‌ها و آرمان‌های انقلاب اسلامی تا ظهور منجی عالم بشریت و عدالت‌گستر جهان حضرت صاحب‌الزمان (عج) را از خداوند متعال خواستارم.»

کد خبر 746637

دیگر خبرها

  • اولویت‌های پیشنهادی مجلس برای شکوفایی اقتصادی کشور منتشر شد
  • کتاب اولویت های پیشنهادی مجلس دوازدهم منتشر شد
  • کتاب اولویت‌های پیشنهادی مجلس دوازدهم منتشر شد
  • تدوین اولویت‌های مجلس دوازدهم براساس نظرات نخبگان و مردم
  • سپاه پاسداران دژ مستحکم ملت ایران در مقابل بیگانگان است
  • خوانش انتقادی مخاطبان چهار نسل از محتوای رسانه‌ای
  • پاسخگویی سامانه ۱۳۷ شهرداری یزد به ۶۵۰ تماس/ گزارشات مردمی از آبگرفتگی معابر و جوی‌های شهر
  • به برکت وجود سپاه، دشمن جرئت دست‌اندازی به خاک کشور را ندارد
  • ابلاغ اولویت‌های پژوهش و فناوری چهار سال آینده شورای عالی عتف
  • سپاه پاسداران، حافظ حریم نظام و انقلاب اسلامی