Web Analytics Made Easy - Statcounter

«تلاش اصولگرایان بعد از گذشت سال‌ها همچنان برای رسیدن به وحدت است. بعد از تشکیل جمنا و نتیجه نصف و نیمه‌ای که از آن به دست آوردند، حالا به نظر می‌آید که پای طرح‌ها و برنامه‌های جدید در میان است. «شورای وحدت» برنامه جدید برخی احزاب اصولگرا برای به‌ وجود آوردن وحدتی است که سال‌ها این جریان در تمنای آن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این درحالی است که به گفته بسیاری از چهره‌های اصولگرا با این روش و راهکار و چهره‌ها در خوشبینانه‌ترین حالت ممکن اصولگرایان می‌توانند روی ائتلاف‌هایی حساب باز کنند که مقطعی هستند و به ساماندهی و برنامه‌ریزی برای انتخابات خلاصه می‌شوند.

محمد مهاجری،‌ فعال سیاسی اصولگرا اما با اشاره به راهکار جدید برخی گروه‌های اصولگرا برای ایجاد وحدت با نام «شورای وحدت» می‌گوید که اصولگرایان حتی اگر به‌ دنبال وحدت هم باشند، دنبال این هستند که آن تعداد رای حداقلی که معمولا اصولگراها را دور هم جمع می‌کند، به همان اندازه حفظ کنند. وگرنه به نظر نمی‌آید که اصولگرایان اصلا بتوانند در تعداد آرایی که به دست می‌آورند جمعیت بیشتری را دور خود جمع کنند.

متن گفت‌وگوی محمد مهاجری با «اعتمادآنلاین»‌ را در زیر بخوانید.

آقای مهاجری، باز هم در آستانه انتخابات اصولگرایان به فکر وحدت افتاده‌اند و بر همین اساس طرح «شورای وحدت» را به میان کشیده‌اند. به نظر شما این طرح هم مانند گذشته با شکست مواجه می‌شود یا ارزیابی متفاوتی دارید؟

۱۲، ۱۳ سال است که اصولگراها برای رسیدن به وحدت طولانی‌مدت فرصت‌ها را از دست داده‌اند. از سال ۸۴ به بعد و زمانی که احمدی‌نژاد کاندیدای ریاست‌جمهوری شد، میان اصولگرایان اختلافاتی به وجود آمد که این اختلافات روز به روز هم ریشه‌دارتر شد. در دوره قبلی ریاست‌جمهوری که حتی جمنا هم به وجود آمد هیچ اتحادی صورت نگرفت. چون به عنوان مثال دو کاندیدای اصلی جناح اصولگرا از جمله قالیباف و رییسی هیچ کدام جمنا را نپذیرفتند و عضو آن نشدند. جمنا خیلی کوچک‌تر از آن بود که بتواند همه اصولگرایان را دربربگیرد. نمی‌دانم چه کسانی می‌خواهند مجددا علم وحدت را بردارند اگر همان آدم‌های قبلی باشند که به نظر من هیچ اتفاق تازه‌ای رخ نخواهد داد.

با توجه به این که اصولگرایان تا به حال به این خواسته ۱۲، ۱۳ساله نرسیده‌اند با چه روش و ساز و کاری این وحدت را می‌توانند عملی کنند؟ آدم‌های مناسبی در این سال‌ها نبوده‌اند یا راهکارهای مناسبی پیش گرفته نمی‌شود؟

جریان اصولگرایی و حتی اصلاح‌طلبی هیچ‌کدام حاضر نیستند شرایط نویی را که در جامعه به‌ وجود آمده درک کنند. به‌ خصوص اصولگرایان فکر می‌کنند که هم با روش‌ها و هم با افراد ۳۰سال پیش می‌توانند موفقیت کسب کنند. آنها به هیچ‌ وجه به بدنه اجتماعی رای خود نگاه نمی‌کنند. اصولگرایان حتی اگر به‌ دنبال وحدت هم باشند، دنبال این هستند که آن تعداد رای حداقلی که معمولا اصولگراها را دور هم جمع می‌کند، به همان اندازه فقط بتوانند این‌ها را جمع کنند. وگرنه به نظرم نمی‌آید که اصولگرایان اصلا بتوانند در تعداد آرایی که به دست می‌آورند جمعیت بیشتری را دور خود جمع کنند. در واقع رای جریان اصولگرایان رویش ندارد. با تلاش برای این وحدت شاید بیشتر به‌ دنبال این هستند که ریزش بیشتر نداشته باشند.

پس فکر می‌کنید که کلا برنامه‌ای ندارند و صرفا سعی می‌کنند وضع موجود را حفظ کنند؟

به نظر من بیشتر متوسل به روش‌هایی می‌شوند که در گذشته موفق‌تر بوده‌اند، وگرنه جریان اصولگرا نه گفتمان تازه‌ای دارد، نه ایده‌ای تازه و حرف نویی دارد. همان‌طور که اصلاح‌طلبان هم ندارند. می‌خواهم بگویم که کلا جامعه به لحاظ فعالیت سیاسی و به لحاظ نوگرایی سیاسی کاملا فریز شده است. این که با این وضعیت فعلی و این آدم‌هایی که الان می‌بینیم انتظار داشته باشیم که اتفاق خاصی در بین جناح‌های سیاسی ما بیفتد، این انتظار بیهوده‌ای است.

تصور کنید که دوره بعد جریان اصولگرایی بتواند کار را به وحدت برساند و اداره کشور را به دست بگیرند، فکر می‌کنید توانایی اداره کشور را دارند؟

جریان اصولگرا هر کاری را که می‌خواسته انجام دهد و می‌توانسته که انجام دهد در دوران گذشته کرده است. هیچ ایده نو و اتفاق تازه‌ای در میان آنها نمی‌بینم.

ممکن است با توجه به این انفعالی که بین گروه‌های مختلف اصولگرایی وجود دارد، کار دست تندروهای اصولگرا بیفتد؟ چون آنها به نظر فعال‌تر می‌آیند.

احتمال آن خیلی زیاد و دلیل آن هم روشن است. دلیل آن این است که برخی از اصولگرایان که حتی ممکن است که خود آنها هم آنچنان تندرو نباشند، بدشان نمی‌آید که این جریان های تندرو جاده صاف کن آنها باشند و به نوعی به آنها میدان می‌دهند. بارها هم فهمیده‌اند که این کار اشتباه است اما هیچ بعید نمی‌دانم که مجددا این اتفاق بیفتد.

منبع: آخرین نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت akharinnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آخرین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۷۲۵۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اصلاح‌طلبان، ظریف را وادار به عذرخواهی کردند | ماجرای فایل صوتی درز کرده از مهمانی؛ ظریف چه گفته بود؟

به گزارش همشهری آنلاین، رزونامه کیهان نوشت: ظریف در واکنش به فایل صوتی منتشر شده نوشت: «ظاهرا یک میهمان در سمینار کارشناسی ارشد به حرمت کلاس و فضای امن بین استاد و دانشجو خیانت کرده و گفت‌وگوهای کلاسی را دراختیار دیگران قرار داده است. دیگران نیز آن را در اختیار وب‌سایتی در خارج از کشور گذاشته‌اند که مدعی آزادی بیان است؛ اما بر خلاف همه اصول حرفه‌ای با دستکاری، تقطیع، جابه‌جایی و تیترسازی‌های فرا متنی آن را منتشر کرده است. سرانجام این صوت دزدانه و دستکاری شده، مورد دستکاری دوباره و بهره‌برداری کسانی قرار گرفته که در پی‌اهدافی خاص، همواره از آب گل‌آلوده ماهی‌ می‌گیرند».

ظریف می‌افزاید:
«-همواره مخالف تندروی از سوی هر گروه و جناحی بوده و اشاره‌ام به اندک تندروانی از اصلاح‌طلبان بوده است که در همان زمان هم رفتارشان مورد تایید اکثریت اصلاح‌طلبان و رهبران آن نبوده است. ولی متاسفانه رفتار آنها به پای کلیت اصلاح‌طلبان نوشته شده و می‌شود.

‏- گفت‌وگوی بی‌سیمی، اشاره به یک روایت برساخته‌ و یا بزرگنمایی‌شده‌ای است که در همان زمان مجله گل‌آقا نیز در کاریکاتور روی جلد خود با ظرافت به آن طراحی اشاره کرده بود.

- برایم منافع ملی ایران شرط اول اندیشگی و رفتاری است. بنابراین هیچ جناحی را نه مقدس و نه مطرود می‌دانم. نگاه انتقادی به رفتار همه احزاب و جناح‌ها لازمه پایبندی به منافع ملی است. همواره کوشیده‌ام چنین باشم.

- بحثی که در کلاس صورت گرفت، پیرامون نقش و رفتار برخی افراد در تنظیم فهرست‌های انتخاباتی بوده است. دانشجویان حاضر در کلاس گواهی صادق بر نادرستی برداشت‌هایی هستند که برخی فرصت‌پیشگان در پی القای آن هستند. با این‌همه، در آستانه نوروز و سال جدید، لازم می‌دانم اگر برای فرد یا گروهی آزردگی ایجاد شده است، به سهم خود پوزش بخواهم».
گفتنی است بخشی از اظهارات ظریف، افترا و تهمت علیه سردار جعفری فرمانده سابق سپاه است که به خاطر ایراد اتهام و افترا و دروغ‌پراکنی، مسئولیت حقوقی ایجاد می‌کند و ظریف باید پاسخگو باشد یا رسما عذرخواهی کند.
اما بخش مهمی از اظهارات وی در این فایل صوتی، به تندرو و انحصارطلب خواندن اصلاح‌طلبان چپ، پایگاه اجتماعی نداشتن اصلاح‌طلبان و متوسل شدن به وی در انتخابات 1400 و مخالفت وی، و همچنین ناکارآمد تلقی شدن برجام نزد مردم بر می‌گردد و به نظر می‌رسد انتشار این بخش از اظهارات، موجب فشار اصلاح‌طلبان و واکنش بعدی ظریف شده است.
ظریف در این فایل صوتی می‌گوید:

- درسته که من پیرارسال بالاترین رای رو آوردم در جبهه اصلاحات واسه رئیس‌جمهوری. ولی اونم نه به خاطر عشق به من بود، به خاطر این بود که باور داشتن تنها کسی که شانس رای‌آوری داره، منم.

- جریان اصلاحات در سال ۷۸ رفت به سراغ حذف. یعنی گفتش که من می‌خوام «قانون اساسی» رو عوض کنم. بعد از این که انتخابات، مجلس ششم بود. معلومه توی حذف شما اگه بیای، این‌جا قواعد رئالیستی حاکمه. وقتی شما بقای یک طرف رو تهدید می‌کنید، اون هم می‌آد بقای شما رو تهدید می‌کنه. اگر نه، بین ۷۶ تا ۷۸، واقعا زمینه برای پیشرفت بود... یعنی اشتباهات خودمون رو به پای اشتباه دموکراسی نذاریم. به نظر من جناح چپ توی انحصارطلبی، دست جناح راست رو از پشت می‌بنده. یه بار من به آقای خاتمی گفتم. گفتم این رفیق‌های شما وقتی که تند بودن، با ما مخالف بودن؛ می‌گفتن این لیبراله. الان هم که اومدن، از ما لیبرال‌تر شدن، هنوز هم
با ما مخالفن.

- واقعیت امر اینه که ما تا با نگاه واقع‌گرایانه به انتخابات نگاه نکنیم، به کشور نگاه نکنیم، تغییر حاصل نمی‌شه. اون که گفتم آرزومندیم، آره، ما آرزو کردیم که اگر در انتخابات شرکت نکنیم، یه کسی صدای ما را بشنوه. خب این یه کس کیه؟ شما هم بگین این کسی که قراره صدای شما رو بشنوه، کیه؟... حالا شما به من بگید. حالا حربه‌تون رو استفاده کردین دیگه. سه دوره هم هست که دارین این حربه رو استفاده می‌کنید. کی پیامتون رو گرفته؟... ابزار مدنی، رای دادنه. ابزار مدنی، رای ندادن نیست. پریروز هم تو دانشکده حقوق یک نفر اومد جلوی من و خیلی با عصبانیت که ما از تو این قدر دفاع کردیم که تو بری رای بدی نبویان؟ گفتم بابا من رای ندادم به نبویان، شما رای دادین به نبویان، با رای ندادن. من که رفتم به «علی عباسپور» رای دادم. راست هم هست. ولی یه آدم عاقلیه. من از جوانی می‌شناسمش. آدم بره به چهار تا آدم عاقل رای بده. حق داریم دیگه، نوکر علی مطهری نیستیم که.

- جهانگیری رای نمی‌آورد. اشتباهی که اینا کردن، این بود که جهانگیری و لاریجانی را رد صلاحیت کردن. هیچ کدوم‌شون رای نمی‌آورد.

- مردم در سال پایانی آقای خاتمی می‌گفتن خیانت کرده، چرا کنار نمی‌کشه فلان دیگه. یکی از دلایلی که من نمی‌خوام کاندید بشم، اینه که چرا مردم از بهار ۹۷ شروع کردن می‌گفتن «برجام» هم که پایه‌ای نداشت. مردم می‌گفتنا! حاکمیت هم می‌گفت ولی مردم هم می‌گفتن. آقای جهانگیری می‌گفت قرارداد فولاد مبارکه که ما نه تحریم بودیم، نه هیچی، دو سال مذاکره‌اش طول کشید.

کد خبر 839645 منبع: کیهان برچسب‌ها انتخابات خبر ویژه محمدجواد ظریف اصلاح‌ طلبان

دیگر خبرها

  • ادعای معاون احمدی نژاد درباره سهم اصلاح طلبان از مجلس دوازدهم
  • کنایه ایمانی به جایگاه حدادعادل در بین اصولگرایان / اصلاح طلبان ذیل نام خاتمی حرکت نمی کنند
  • پرده‌برداری ظریف از رادیکالیسم
  • محمودزاده، نماینده مجلس: مجلس آینده طرح‌ها و مصوبات غیراصولی زیادی خواهد داشت/ دعوای میان اصولگرایان شدت می‌گیرد/ به دلیل انتقاد از دولت و موضع گیری در جریان اعتراضات سال گذشته ردصلاحیت شدم
  • تمسخر اصلاح‌‎طلبان روزنه‌گشا توسط «حجاریان»
  • حمله کیهان به ظریف بعد از یک روز ذوق زدگی!
  • اصلاح‌طلبان، ظریف را وادار به عذرخواهی کردند
  • اصلاح‌طلبان، ظریف را وادار به عذرخواهی کردند | ماجرای فایل صوتی درز کرده از مهمانی؛ ظریف چه گفته بود؟
  • بشنوید؛ صوت ظریف: پشت بی‌سیم گفتند پیش به سوی بیت رهبری!
  • واکنش ظریف به انتشار فایل جدید صوتی: خیانت کردید