Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-23@18:51:40 GMT

ریچارد هاس: اروپا در آشفتگی بسر می‌برد

تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۷۲۸۸۲

ریچارد هاس: اروپا در آشفتگی بسر می‌برد

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از پایگاه اینترنتی سیندکیت، رئیس اندیشکده شورای روابط خارجی آمریکا نوشت، اروپا در آشفتگی بسر می‌برد و راه حلی برای این آشفتگی وجود ندارد.

ریچارد هاس در مقاله‌ای با عنوان "اروپا در آشفتگی به سر می‌برد" نوشت: «آینده دموکراسی، شکوفایی و صلح تاریخی در اروپا در وضع نامطمئنی قرار گرفته است و با رفتار آمریکا در دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ که با متحدان، مانند دشمنان برخورد می‌کند، این قاره باید با تهدیدات فزاینده پیش روی خود مقابله کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدت طولانی نیست، همین چند سال پیش، سخت بود که باور کنیم اتحادیه اروپا بخشی از جهانی باشد که فرانسیس فوکویاما در پایان جنگ سرد از آن به عنوان پایان تاریخ یاد کرده است. دموکراسی، شکوفایی و صلح به نظر می‌رسید که به صورت قاطعانه تثبیت شده باشد. دیگر چنین نیست. بخش‌هایی از پاریس در حال سوختن است. با برگزیت دچار شکاف شده است.»

ریچارد هاس گفت: «ایتالیا با رهبری غافل گیرکننده ائتلاف راست افراطی روبرو شده است که در حال مقاومت در برابر قوانین بودجه اتحادیه اروپا است. آلمان در حال مواجه شدن با ائتلاف جدید و در مراحل اول گذار یک رهبر جدید قرار دارد. اسپانیا در حال روبرو شدن با ملی گرایی کاتالونیا است و روسیه نیز در حال انجام تجاوزات جدید علیه اوکراین است. آینده تاریخی دموکراسی، شکوفایی و صلح در اروپا در مسیر نامطمئنی قرار گرفته است. بسیاری از اتفاقاتی که به نظر می‌رسید حل شود، حل نشده است. به نظر می‌رسد کاهش خدمات ناتو بعد از جنگ سرد تسریع شده است. هیچ توجیهی برای این تحولات وجود ندارد. آنچه که در فرانسه شاهد آن هستیم، عوام گرایی چپ گرا‌ها در نتیجه دشواری مردم در یافتن اهداف خود و رد مالیات جدید است. این متفاوت با آن چیزی است که موجب دامن زدن به اوج گرفتن راست‌های افراطی در اروپا شده است: حالت تدافعی فرهنگی با وجود چالش‌های منطقه‌ای و جهانی.»

هاس افزود: «اتحادیه اروپا به تدریج جایگاه خود را در تصور عامه از دست داده است و دیوان سالاری در آن حاکم و از مردم دور شده است. علاوه بر این، حمله جدید روسیه ممکن است این برداشت ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه را به ما ارائه دهد که وی فکر می‌کند با توجه به سرمایه گذاری نظامی قبلی او در اوکراین و سوریه هراسی ندارد که چیزی را از دست بدهد. طبقه سیاسی اتحادیه اروپا باید در برابر آشفتگی فزاینده امروز مسئولیت خود را ایفا کند و اتحادیه اروپا بدون اتحادیه مالی یا بانکی، ارز خود را معرفی کرد و در عمل سیاست منسجم اقتصادی را ناممکن ساخت. تصمیم درباره خروج از اتحادیه اروپا با اشتباهاتی مواجه شد. باز گشودن مرز آلمان به روی سیلی از آوارگان واکنش‌های منفی علیه آنگلا مرکل صدراعظم آلمان ایجاد کرد.»

رئیس اندیشکده شورای روابط خارجی آمریکا نوشت: «واکنش‌های اخیر امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه در برابر معترضان (جنبش ضد سرمایه داری) موجب دامن زدن به تظاهرات بیشتر شد و مشکل بودجه این کشور را تشدید کرد. ما نباید تصور کنیم که اوضاع بهتر خواهد شد. رسیدن راست افراطی در فرانسه و دیگر احزاب سیاسی مشابه به هدف خود در ترکیب عوام گرایی اقتصادی و سیاسی فقط به زمان کمی نیاز دارد و نظم سیاسی بعد از جنگ جهانی دوم را به خطر می‌اندازد. دولت عوامگرای ایتالیا نمونه‌ای از آن است. افزایش نابرابری و خشونت در کشور‌ها و بین کشور‌ها و تغییر شرایط آب و هوایی، فشار مهاجرت همه این‌ها چیز‌هایی است که به جای از بین رفتن بدتر خواهند شد. این بی نظمی در اتحادیه اروپا علت واحدی ندارد و راه حل واحدی هم برای آن وجود ندارد. دقیق‌تر بگوییم که هیچ راه حلی ندارد. البته سیاست‌هایی وجود دارد که اگر رهبران آن‌ها را در پیش گیرند به مدیریت چالش‌ها کمک خواهد کرد.»

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: آمریکا دونالد ترامپ اتحادیه اروپا فرانسه انگلیس آلمان روسیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۷۲۸۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا اروپا در مسابقه بهره وری شکست خورد؟

بری آیچنگرین (Barry Eichengreen) اقتصاددان آمریکایی نوشت: شکاف بین رشد بهره‌وری در ایالات متحده و اروپا، برای اروپایی‌ها تصویری بد و افسرده کننده است. با گذشت دو دهه پس از سال ۲۰۰۴، رشد بهره وری ایالات متحده، که با ارزش تولید در هر ساعت کار اندازه گیری می‌شود، بیش از دو برابر منطقه یورو بوده است. در حالی که بهره وری منطقه یورو از زمان شیوع بیماری همه گیر کووید-۱۹ یکنواخت و حتی اندکی کاهش یافته است. تولید غیرکشاورزی ایالات متحده در ساعت بیش از ۶ درصد در مدت مشابه افزایش یافته است و این بیشتر از عملکرد مناسب با استاندارد‌های تاریخی خود آمریکا بوده است.

به گزارش اقتصادآنلاین، به نظر می‌رسد چیزی که در ایالات متحده به طور جدی درست پیش می‌رود، در اروپا به شدت اشتباه است. برخی گزارش‌ها به محرک مالی قوی در ایالات متحده از زمان شیوع این بیماری همه گیر اشاره می‌کنند. برای اروپایی‌ها این توضیح قابل قبول بوده، زیرا نشان می‌دهد که این تفاوت گذرا است. به هر حال، ایالات متحده نمی‌تواند کسری بودجه هنگفتی داشته باشد و به طور نامحدودی فراتر از توان خود زندگی کند.

با توجه به رشد اشتغال قوی و بازار‌های کار فشرده، می‌توان انتظار داشت که شرکت‌های آمریکایی مجبور شوند کارگرانی با بهره‌وری کمتر را استخدام کنند که پیامد‌های منفی آن برای تولید خواهد بود.

به احتمال زیاد، بازار‌های کار فشرده در ایالات متحده ممکن است به این معنی باشد که شرکت‌ها، که نمی‌توانند به هر قیمتی به منبع مناسبی از کارگران دسترسی داشته باشند، مجبور به جایگزینی سرمایه به جای نیروی کار - سرمایه‌گذاری در فناوری با هدف صرفه‌جویی در نیروی کار - شوند.

آمریکایی‌هایی که از شعبه‌های بانک بازدید می‌کنند با تعداد زیادی دستگاه خودپرداز مواجه می‌شوند، اما گاهی اوقات حتی با یک خودپرداز سخنگو (خودپردازی که متصل به یک کارمند بانک است) هم مواجه نمی‌شوند. آن‌ها مجبورند حتی در رستوران‌ها با استفاده از یک کد QR، غذا سفارش دهند. طرفداران اغذیه فروشی‌های پاریس که از این ایده وحشت زده شده‌اند ممکن است استدلال کنند که تفاوت فرهنگ فرانسوی-آمریکایی در کار است. اما به سختی می‌توان انکار کرد که بازار‌های کار فشرده نیز در این امر نقش دارند.

با این حال، به یاد بیاورید که رشد بهره‌وری ایالات متحده نسبت به اروپا در دهه منتهی به همه‌گیری کرونا، زمانی که بازار‌های کار چندان رقابتی نبودند، شتاب گرفته بود. هم ایالات متحده و هم اروپا پس از بحران مالی جهانی در سال ۲۰۰۸ به تحکیم مالی روی آوردند. اروپا ممکن است کمی سختگیرانه‌تر ریاضت اقتصادی داشته باشد، اما تفاوت کافی در شرایط تقاضا برای توضیح نتایج متفاوت بهره وری آن‌ها وجود نداشت.

علاوه بر این، در حالی که شرکت‌های آمریکایی سریع‌تر در فناوری‌های دیجیتال سرمایه‌گذاری می‌کنند، اروپا عقبتر است: عملکرد بهتر ایالات متحده در بخش‌های تولید و استفاده از رایانه در دهه قبل از بحران مالی جهانی، نه در دوره پس از آن، بارزتر بود.

در مورد آخرین دور فناوری‌های دیجیتال جدید، شرکت‌ها تازه شروع به کشف این موضوع کرده‌اند که چگونه می‌توان از مدل‌های زبانی بزرگ و هوش مصنوعی مولد برای افزایش بهره‌وری استفاده کرد. به عبارت دیگر، هوش مصنوعی و پیشرفت‌های مرتبط نمی‌توانند عملکرد غیرمعمول بهره‌وری قوی آمریکا را در چهار سال گذشته توضیح دهند. در واقع، تاریخ نشان می‌دهد که سرمایه‌گذاری بر روی فناوری‌های جدید نوظهور و پیشرو مستلزم سازمان‌دهی مجدد نحوه انجام کسب‌وکار و فرآیندی از آزمون و خطا است که زمابر است. اجتناب ناپذیر بودن خطا‌ها به این معنی است که بهره وری احتمالاً قبل از افزایش کاهش می‌یابد، پدیده‌ای که اقتصاددانان آن را «منحنی J بهره وری» می‌نامند.

اینطور نیست که مدیران اروپایی از پتانسیل صرفه جویی در نیروی کار و افزایش بهره‌وری فناوری‌های دیجیتال بی‌اطلاع باشند. ممکن است اتحادیه‌های کارگری قوی اروپا که از نابودی شغل خود می‌ترسند، در برابر پذیرش آن‌ها مقاومت کنند، اگرچه آلمان، با بهره گیری از سنت اتحادیه‌های قوی، برخی از بهترین کارخانه‌های رباتیک فشرده در جهان را دارد.

از طرف دیگر، قوانین محدودکننده اتحادیه اروپا ممکن است مانعی در این راه شوند. مقررات مربوط به حریم خصوصی داده اتحادیه اروپا و به تازگی قوانین هوش مصنوعی پیشنهادی این اتحادیه، در صورت رعایت دقیق، ممکن است توسعه برنامه‌های کاربردی هوش مصنوعی را کند کند.

در نهایت، ممکن است اروپا بدشانس باشد، به ویژه در مورد ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه و شوک قیمت انرژی او. ایالات متحده که از نظر انرژی خودکفا است، به اندازه اروپا در برابر اختلالات عرضه انرژی آسیب پذیر نبوده است. در مقابل، شرکت‌های اروپایی مجبور شده‌اند فعالیت‌های پرمصرف انرژی خود را به حالت تعلیق درآورند یا تغییر ساختار پرهزینه‌ای در پیش بگیرند، که برای بهره‌وری خوب نیست.

ماریو دراگی، سیاستمدار ارشد اقتصادی اروپا، در اواخر سال جاری مجموعه‌ای از پیشنهادات را برای افزایش بهره‌وری به اتحادیه اروپا ارائه خواهد کرد. بدون شک، او تکمیل اتحادیه بازار‌های سرمایه اروپا را توصیه می‌کند تا شرکت‌ها بتوانند به راحتی سرمایه گذاری در فناوری‌های جدید را تامین کنند.

دراگی حذف موانع رقابت را توصیه می‌کند که فشار بر شرکت‌ها را برای نوآوری داشتن با هدف باقی ماندن در بازار تشدید می‌کند. او از بهره وری انرژی و خودکفایی بیشتر برای رهایی اروپا از اختلالاتی شبیه پوتین حمایت خواهد کرد.

ناظرانی مانند من می‌توانند با اطمینان پیش‌بینی کنند که دراگی چه توصیه‌ای خواهد کرد، زیرا چنین پیشنهاداتی سال‌هاست که وجود داشته است. اروپا باید اکنون برای اجرای این ایده‌های قدیمی حرکت کند و به شدت هم به این کار نیاز دارد.

دیگر خبرها

  • اتحادیه اروپا ال‌ان‌جی روسیه را هم تحریم می کند
  • بورل: به همکاری با آنروا ادامه می دهیم
  • اتحادیه اروپا ال‌ان‌جی روسیه را هم تحریم می‌کند
  • تحولات اوکراین|توقع کی‌یف از اتحادیه اروپا بعد از کمک آمریکا
  • اتحادیه اروپا باید رژیم اسرائیل را تحریم کند
  • اتحادیه اروپا نباید از توصیه واشنگتن برای رضایت رژیم جنایت‌کار اسرائیل پیروی کند
  • اتحادیه اروپا نباید از توصیه واشنگتن برای رضایت رژیم جنایتکار اسرائیل پیروی کند
  • این اقدام غیرقانونی و شرم‌آور در تاریخ اتحادیه اروپا ثبت می شود
  • تظاهرات گسترده در حمایت از فلسطین در اسپانیا
  • چرا اروپا در مسابقه بهره وری شکست خورد؟