Web Analytics Made Easy - Statcounter

دوئل نانوشته‌ای میان دو همسایه از قدیم تا به امروز وجود داشته است. مسافت میان دو شهر شرقی مازندران کمتر از 30 کیلومتر است؛ فاصله‌ای که نسبت‌های فامیلی نیز نتوانسته آن را بپوشاند. دو شهرستان نکا و بهشهر در گذر ایام همواره با هم رقابتی شانه به شانه داشته‌اند. اعتبارات و پروژه‌های منطقه معمولاً میان این دو شهرتقسیم می‌شود تا مسئولان این دو شهرستان هیچ کدام ادعایی برای نادیده گرفته شدن نداشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مهوش سلملیان خبرنگار ایران در ساری بحران کم آبی

یکی از طرح‌های شاخص و تاریخی حوزه عمرانی مازندران که از آزادراه تهران ـ شمال نیز قدیمی‌تر است، طرح سد گلورد شهرستان نکا است. به جرأت می‌توان گفت که این طرح بزرگ‌ترین سازه آبی شرق استان است که با گذشت حدود نیم قرن از آغاز اجرای آن، سال گذشته با حضور وزیر نیرو و مسئولان استانی آبگیری شد.

کمبود منابع آب

«علی محمد شاعری» نماینده مردم شرق مازندران(گلوگاه، بهشهر و نکا) در این باره اظهار داشت: این سد حدود 107 میلیون متر مکعب ظرفیت دارد که 75 درصد از این آب برای تأمین اراضی کشاورزی و 25 درصد آن برای تأمین آب شرب 3 شهر بهشهر، نکا و گلوگاه است. سرانه آب در این شهرستان‌ها با توجه به جمعیت ساکن و منابع آبی موجود کم بوده، به‌طوری که حدود30 درصد کمتر از سرانه آب کشور است که سد گلورد می‌تواند بسیاری از این مسائل را رفع کند.

شاعری علت اینکه 25 درصد آب پشت سد به‌عنوان شرب اختصاص پیدا کند را کمبود شدید آب شرب و وجود نیترات در آب این منطقه دانست و گفت: به‌همین دلیل وزارت نیرو تصمیم گرفت آب آشامیدنی شرق استان را از آب ذخیره شده در پشت سد تأمین کند. از همین رو وزارت نیرو برای تأمین آب شرب در منطقه تصمیم به احداث تصفیه خانه کرد ولی نکایی‌ها اعتراض کردند که نباید آب شرب ما برای تصفیه به شهر بهشهر برود و باید در خود نکا تصفیه شود. بهشهری‌ها هم درست همین اعتراض را داشتند که ناراحتی‌ها از همین جا شروع شد. در پی ایجاد تنش، شورای تأمین استان و شرکت آب منطقه‌ای مازندران وارد عمل شدند و برای ایجاد آرامش در منطقه پروژه متوقف شد.

پیگیری مسأله آب

«هادی خنجری» فرماندار بهشهر در جلسه شورای اداری آبان ماه امسال این شهرستان در مورد انتقال آب شرب سد گلورد به شهرهای بهشهر، نکا و گلوگاه گفت: نمی‌توانیم مردم را سوار بر احساسات کنیم و از تنش‌های سطحی و بی‌پایه هم استقبال نخواهیم کرد. ما پیگیریم و اگر قرار است در حوزه توزیع سد تصمیمی گرفته شود مردم بهشهر حقشان محفوظ و تضییع نخواهد شد و نباید کسانی بدون استدلال کارشناسی، آب در آسیاب دشمن بریزند.

در همین حال، حجت‌الاسلام «محمدی لائینی» امام جمعه نکا نیز در گفت‌و‌گویی اعلام کرد که مخالفتی با اجرای این پروژه در صورت رعایت ملاحظات مردم منطقه ندارد و وجود هرگونه اختلاف بین مردم منطقه را رد کرد. وی گفت که تنها خواسته مردم شهرستان نکا، اجرای این پروژه و تأمین حقابه شرب و کشاورزی این منطقه است.

کاهش تنش اجتماعی

اگرچه رایزنی شرکت آب منطقه‌ای و استانداری مازندران در کاهش تنش اجتماعی برای اجرایی شدن پروژه تا حدودی نتیجه داد، ولی همچنان برخی بهانه گیری‌ها برای قرارگیری محل تصفیه خانه و مخازن ذخیره آب سد موجب شده تا با گذشت 6 ماه از سال مالی 97 کارفرما نتواند اقدامی برای انتخاب پیمانکار انجام دهد.

مسکوت ماندن طرح آبرسانی به 5 شهر و 80 روستای شرق مازندران در حالی است که طبق گزارش هواشناسی در سال زراعی گذشته بیشترین کاهش بارندگی این خطه شمال کشور مربوط به شرق استان بوده؛ به طوری که به‌دلیل کاهش بارندگی علاوه بر کمبود آب شرب در روستاها حدود 30 درصد از اراضی شالیزاری این منطقه زیرکشت نرفت.

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۷۲۹۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای طرح آبرسانی به ۶۰۰ روستای آذربایجان غربی

به گزارش خبرنگار مهر. سرهنگ تقی نجمی پیش از ظهر یکشنبه در نشست خبری گرامیداشت هفته بسیج سازندگی گفت: در طول یکسال گذشته ۵٠ هزار بسته معیشتی توزیع، ۵۵١ جهیزیه به نوعروسان مناطق محروم اهدا، ١۵ باب مسکن مددجویان و ١۵ پروژه آبرسانی افتتاح، بهسازی پل‌های روستایی و ترمیم خانه‌های عالم، اعزام ۶١٠٠ گروهای جهادی در سطح استان و دهها برنامه ریز و درشت انجام گرفته است.

جانشین فرماندهی سپاه شهدای آذربایجان غربی افزود: همچنین در این مدت یک هزار و ۶۰۶ فرصت شغلی ایجاد شده، پرداخت ٢٢٠ میلیارد تومان تسهیلات بانکی در حوزه اقتصاد مقاومتی ۴٢۵٠ دوره آموزشی کارآفرینی انجام شده است.

وی تاکید کرد: غبارروبی مزار شهدا، دیدار با امامان جمعه، نشست خبری، دیدار با خانواده معظم شهدا، رزمایش جهادگران فاطمی، افتتاح ٧٠ طرح اقتصاد مقاومتی با اعتبار ١٢ میلیارد تومان، مرمت ۶۵ واحد روستایی، برپایی میز خدمت در مناطق محروم، اعزام اکیپ‌های پزشکی و دامپزشکی، دیدار جهادگران با مقام عالی استان، افتتاح ٩ کیلومتر راه روستایی بین مزارع، افتتاح نمایشگاه مقاومتی در کل شهرستان‌ها، واگذاری ١٠ هزار تن قیر رایگان به روستاها، افتتاح ۵ پروژه ورزشی و چندین طرح و پروژه در این هفته در دستور کار قرار گرفته است.

سرهنگ نجمی اظهار کرد: یکی از مأموریت‌های مهم مجموعه سپاه محرومیت زدایی و بسیج سازندگی است که اقدامات خوبی در سطح استان در حال انجام است.

جانشین فرماندهی سپاه شهدای آذربایجان غربی ادامه داد: با بیش از یک هزار میلیارد تومان اعتبار آبرسانی در ۶٠٠ روستا در آذربایجان غربی در حال اجراست.

کد خبر 6097049

دیگر خبرها

  • آبرسانی به ۶۰۰ روستای آذربایجان غربی
  • اجرای طرح آبرسانی به ۶۰۰ روستای آذربایجان غربی
  • چاقوکشی منجر به قتل در بهشهر
  • جهاد آبرسانی در ۱۲۵ روستای لرستان
  • هدر رفت آب در اردستان ۳ درصد کاهش یافت
  • یادواره شهدای طلاب و روحانی مازندران در بهشهر برگزار شد
  • رشد تأمین آب شرب پایدار در روستاهای کشور+جدول
  • امدادرسانی به بیش از ۵۰۰ خودرو در سیلاب نیشابور
  • تکمیل سد «دیورش» رودبار نیازمند اعتبار ۷۰۰ میلیارد تومانی است
  • آبرسانی به ۵۱۱ روستای فاقد آب شُرب سالم در کرمانشاه ظرف ۳ سال