Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران- ایرنا- دبیر انجمن سازندگان قطعات و مجموعه‌های خودرو، آزادسازی قیمت قطعات را پیش زمینه اصلاح نرخ ها در این صنعت معرفی کرد.

«مازیار بیگلو» امروز (یکشنبه) در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: مبنای قیمتگذاری قطعات، قیمت تمام شده آنهاست و در این زمینه مدارک و مستندات به خودروسازان و سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان و تولیدکنندگان ارائه شد و مقرر است این هفته یا هفته آینده درباره آنها تصمیم گیری شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی بیان داشت: این قیمتگذاری مربوط به خودروهای با قیمت کمتر از 45 میلیون تومان است که شمارگان تولید (تیراژ) بالایی داشته و بازار اصلی خودرو را دربرمی گیرد.
وی اظهار داشت: نظر مجلس شورای اسلامی تولید خودروهای خانواده پراید و پژو 405 با «قیمت یارانه ای» است که البته باید شیوه آن مشخص شود و مجلس این موضوع را از دولت مطالبه کرده است.
بیگلو از ارائه بسته ای توسط خودروسازان خبر داد که در آن اگر قرار بر افزایش قیمت ها باشد، این افزایش به صورت پلکانی اعمال شود و خودروسازان شیوه های جدید فروش اقساطی و لیزینگ را دوباره راه اندازی کنند.
وی درباره قیمت های پیشنهادی قطعه سازان گفت: در ماه های گذشته متوسط قیمت مواد اولیه داخلی و خارجی 151 درصد رشد داشت اما سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان و مصرف کنندگان فرمول خود را پیاده می کند.
دبیر انجمن سازندگان قطعات و مجموعه‌های خودرو ادامه داد: این سازمان مبنای قیمت مواد اولیه را سازمان بورس و مبنای قیمت ارز را سامانه نیما قرار داده است که با آن موافقیم، همچنین محدودیتی برای خودروسازان ایجاد کرده است که جمع هزینه های سربارشان نباید بیش از 25 درصد باشد.

** به صفر رسیدن مبادلات بانکی با خارج
این مقام صنفی از مشکلات داخلی بیش از تحریم های خارجی گله کرد و گفت: تغییر پیاپی قوانین و محدودیت های داخلی و گمرکی، ضربه های زیادی به قطعه سازان وارد کرده است.
بیگلو تاکید کرد برخی تولیدکنندگان قطعات به شیوه هایی برای جابجایی ارز متوسل می شوند اما این روش ها کوتاه مدت است و ارسال کنندگان به سادگی شناسایی می شوند؛ بنابراین باید به دنبال راهکارهای بلندمدت باشیم.
وی یادآوری کرد: برای تهیه مواد اولیه و قطعات مورد نیاز قطعه سازان، ارز مرجع و رسمی تخصیص نیافته است و دریافت ارز نیمایی نیز فرآیندی طولانی و پیچیده دارد.
این مقام صنفی اضافه کرد: از 2 هفته پیش بانک مرکزی برخی تخصیص های ارزی قطعه سازان را تایید کرده است اما به دلیل نبود تراکنش های بانکی در عمل اتفاقی نمی افتد.
وی اضافه کرد: تا پارسال قطعه سازان می توانستند با 10 درصد پیش پرداخت، نزد خارجی ها ال.سی باز کنند و 90 درصد دیگر را پس از تحویل جنس در ایران حواله می کردند اما امروز باید 100 درصد پول اجناس را نقدی پرداخت و علاوه بر آن 35 درصد را به عنوان ضمانتنامه نزد بانک بگذارند.

** تولید روزانه کمتر از 2هزار دستگاه خودرو
بیگلو ادامه داد: امروز خودروسازان بزرگ کشور با 30 تا 40 درصد ظرفیت خود مشغول به کارند و ایران خودرو روزانه کمتر از هزار دستگاه و سایپا نیز در همین حدود خودرو تولید می کنند.
دبیر انجمن سازندگان قطعات و مجموعه‌های خودرو یادآوری کرد: هرچقدر شمارگان تولید پایین می آید، اثربخشی هزینه های ثابت بیشتر می شود و ناچار به تعدیل نیرو هستیم.
به گفته وی، از آغاز امسال تاکنون در صنعت قطعه سازی نیروهای زیادی مشمول تعدیل، کسری حقوق و تمدید نشدن قراردادها شده اند؛ سریع ترین کار برای خروج از این شرایط ، آزادسازی قیمت هاست تا قطعه سازان بتوانند دستکم هزینه های ناشی از تحریم را مدیریت کنند.
وی مدعی شد، امروز قطعه سازان با زیان خالص 50 درصد تولید می کنند و تنها عاملی که آنان را به تداوم تولید هرچند با زیان ترغیب می کند، امید به آینده است؛ زیرا اگر این 2 صنعت کلیدی متوقف و تعطیل شوند، راه اندازی دوباره آنها (همچون صنعت نساجی) امکانپذیر نیست.
دبیر انجمن سازندگان قطعات و مجموعه‌های خودرو تاکید کرد، راهکار دوم، حل و فصل چالش نقدینگی است؛ پیشنهاد می کنیم 10 هزار میلیارد تومان در قالب اعتبارات به خودروسازان تزریق شود.
«این اعتبارات می تواند علاوه بر پرداخت بدهی و معوقه های قطعه سازان، کمک کند تا خودروسازان برنامه های فروش اقساطی بلندمدت خود را مدیریت کنند.»

** واردات قطعات از سوی چینی سازها
این مقام صنفی درباره واردات قطعه در ماه های گذشته از سوی خودروسازان که در آمارهای گمرک به ثبت رسیده است، گفت: این آمار و ارقام مربوط به ایران خودرو و سایپا نیست، بلکه متعلق به شرکت هایی است که قطعات خودروهای چینی را به صورت سی.کی.دی (قطعات منفصل خودرو) یا سی.بی.یو (خودرو آماده) وارد می کنند.
بیگلو تاکید کرد انجمن سازندگان قطعات و مجموعه‌های خودرو به این موضوع به شدت معترض است، زیرا وقتی توان بالایی در قطعه سازی داریم و از زنجیره تامین قوی بهره می بریم، ورود قطعات برندهای ناشناس چینی عاقلانه نیست.
به گزارش ایرنا، پیش از این «محمدرضا نجفی منش» رییس انجمن صنایع همگن نیرو محرکه و قطعه سازان کشور به ایرنا گفت: تعدیل قیمت باید از تیرماه اجرایی می شد، زیرا اکنون دیر شده و ضرر و زیان زیادی متوجه خودروسازان و قطعه سازان کرده است.
به گفته این مقام صنفی، اعلام دیرهنگام قیمت های به روز رسانی شده تاکنون تعدیل نیروی 37 درصدی واحدهای قطعه ساز را به دنبال داشته است.
وی خواستار آن شد که قیمت خودروهای زیر 45 میلیون تومان که عمده خودروهای پرتیراژ و پرمتقاضی بازار است نیز در سریع ترین زمان ممکن تعیین تکلیف شود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز چندی پیش اعلام کرد: به دنبال افزایش نقدینگی خودروسازها از طرق مختلف همچون فروش اموال مازاد خودروسازان و اموال غیرتولیدی هستیم؛ همچنین بخشی از طریق تسهیلات بانکی تامین می شود.
«رضا رحمانی» تاکید کرد در کنار افزایش تیراژ تولید، «همچنین داخلی‌سازی خودروها باید جدی گرفته شود؛ زیرا همچنان بخشی از خودروهای تولید داخل قطعات وارداتی دارند».
اقتصام*3065*1961*

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد آزادسازي قيمت قطعه سازان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۷۳۳۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خودروسازان؛ متهم ردیف اول ناترازی بنزین

  هرساله تلاش زیادی برای افزایش تولید بنزین در کشور می‌شود و به‌واسطه سرمایه‌گذاری‌های گسترده و به‌کارگیری پالایشگاه‌های بیشتر در کشور تولید بنزین افزایش می‌یابد، اما از آنجا که سرانه مصرف بنزین در کشور ایران بالاتر از حد متوسط در دنیاست، همه بنزین‌های تولیدی در کشور می‌سوزد و حتی در برخی از برهه‌های زمانی، دولت‌ها مجبور به واردات بنزین شده‌اند. به گفته کاظم عزیزی، معاون صنایع و انرژی ستاد مدیریت حمل‌ونقل و سوخت، یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های حال حاضر کشور مصرف بی‌رویه انرژی است که این مسأله از یک‌سو به ازدست‌رفتن منابع محدود زیرزمینی کشور منجر شده و از سوی دیگر خروج ارز از کشور را در پی دارد.براساس آمار، مصرف بی‌رویه بنزین در کشور بیشتر از سایر حامل‌های انرژی است، به‌طوری‌که بیش از ۴۰درصد به میزان مصرف این سوخت افزوده شده و هم‌اکنون ۸۵ درصد از سبد سوخت بخش حمل‌ونقل سبک کشور را به خود اختصاص داده است. درحالی‌که سال ۱۳۹۸ مصرف بنزین میانگین ۹۵میلیون لیتر در روز بود، اما امروز این رقم به میانگین ۱۱۵ تا ۱۲۰ میلیون لیتر رسیده است؛ یعنی در چهار سال، مصرف بنزین ۲۵میلیون لیتر بیشتر شده است. به بیان دیگر، هر سال ۶ ــ ۵میلیون لیتر به مصرف روزانه بنزین افزوده شده است.
 
بنزین؛ به نام ایران و به کام کشورهای همسایه
قاچاق بنزین اولین و ساده‌ترین مسأله برای افزایش مصرف سوخت است؛ درحالی‌که در دولت نهم و دهم سهمیه‌بندی بنزین اجرا شد و تا حد زیادی جلوی پدیده قاچاق بنزین در کشور را گرفت، دولت یازدهم و دوازدهم سهمیه‌بندی بنزین را حذف کرد؛ به‌این‌ترتیب بنزین ۳۰۰تومانی تبدیل به سودده‌ترین کالای قاچاق شد، چراکه قیمت بنزین در منطقه در آن روزها رقمی بالای ۲۰هزار تومان داشت. این درحالی‌بود که پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس وارد مدار شده بود و ایران را از واردات بنزین بی‌نیاز کرد اما نبود برنامه‌ریزی در زمینه مدیریت مصرف باعث شد شاهد رشد مصرف باشیم. 
 
سبد تک‌محصولی حامل‌های انرژی  در کشور
با بازگشت سهمیه‌بندی بنزین و کاهش سهمیه‌ها، انتظار می‌رفت که مصرف بنزین کاهش پیدا کند اما این کاهش به اندازه‌ای نبود که ناترازی سوخت در کشور برطرف شود. به اعتقاد کارشناسان، یکی دیگر از دلایل مهم افزایش مصرف بنزین، متنوع نبودن سبد سوخت مصرفی و افزایش سهم بنزین در این سبد است. نسبت خودروهایی با سوخت گاز یا CNG در کشور بسیار کم است. از طرف دیگر علی‌رغم وجود گاز مایع فراوان در کشور، از این سوخت در سبد مصرفی حامل‌های انرژی خودروها تقریبا استفاده نمی‌شود. خودروهای برقی هم که سال‌هاست چشم‌انتظار توجه مسئولان هستند و علاوه‌براین، تقریبا جایگاه سوخت برای این نوع از خودرو در کشور وجود ندارد یا بسیار اندک است.
 
خودروهایی که اسقاط نمی‌شوند
روند تولید خودروهای داخلی روزبه‌روز بیشتر می‌شود اما به میزان تولید خودرو، اسقاط انجام نمی‌پذیرد. طبیعتا سالانه هزاران خودرو با مصرف بالاتر از نرخ جهانی در کشور تولید می‌شوند که روزبه‌روز به‌خاطر مشکلاتی که برای آنها به‌وجود می‌آید، مصرف بنزین‌شان افزایش پیدا می‌کند. در همین راستا سالاری معتقد است: روند خروج خودروهای فرسوده از ناوگان در کشور متوقف شده. لازم است سیاست‌های بهینه‌سازی مصرف در بخش حمل‌ونقل و خودرو هرچه سریع‌تر اجرایی شود و در صورت پیاده‌سازی این سیاست‌ها روزانه ۱۶میلیون لیتر سوخت صرفه‌جویی خواهد شد.به اعتقاد کارشناسان، خودروهای فرسوده نیز سهم پررنگ‌تری در ناترازی بنزین دارند. آن‌طور که ایرج حشمتی، معاون محیط‌زیست انسانی سازمان حفاظت محیط‌زیست کشور گفته بود، از ۲۵میلیون خودروی در حال تردد در کشور، ۶.۵میلیون خودرو فرسوده هستند، یعنی تقریبا به ازای هر چهار خودرو، یک خودرو فرسوده است که هم مصرف بنزین بالایی دارد و هم آلایندگی آن از خودروهای دیگر بیشتر است.به‌طور خلاصه می‌توان خاطرنشان کرد که از رده خارج‌کردن خودرو‌های فرسوده، توسعه ناوگان حمل‌ونقل همگانی، بهینه‌سازی تقاضای حمل‌ونقل مبتنی بر کاهش ترافیک و کاهش سفر، متنوع‌سازی سبد سوخت با حمایت از سوخت‌های جایگزین ازجمله CNG، ورود خودرو‌های برقی به چرخه ناوگان حمل‌و‌نقل، توسعه شبکه حمل‌ونقل ریلی، آموزش و فرهنگ‌سازی مدیریت مصرف سوخت، ارتقای استاندارد تولید خودرو و موتوسیکلت را ازجمله راهکار‌ها برای کاهش مصرف سرانه سوخت در کشور هستند که اجرایی‌شدن آنها نیازمند نظارت کامل بر روند اجرای آنهاست.

خودروهای پرمصرفی که جیب ملت و دولت را خالی می‌کنند
یکی از مهم‌ترین مشکلات مصرف بالای بنزین در کشور، خودروهای پرمصرف در کشور است؛ اکثر خودروهای تولید داخلی مصرف بالاتری نسبت به استانداردهای جهانی دارند و حتی گاهی میزان مصرف آنها به دوبرابر نرخ جهانی هم می‌رسد. در همین راستا جلیل سالاری، معاون وزیر و مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی معتقد است که مصرف بنزین خودروهای داخلی به‌طور میانگین دوبرابر متوسط جهانی است. به‌عنوان‌مثال درحالی‌که مصرف خودروهای خارجی در هر صد کیلومتر ۴ لیتر است، مصرف بنزین خودروهای صفر داخلی در هر صد کیلومتر در بهترین حالت بین ۹ تا ۱۰ لیتر است. به گفته سالاری، در شرایطی که هیچ توجهی به موضوع بهینه‌سازی نمی‌شود و مصرف بنزین خودروهای داخلی به‌طور میانگین دوبرابر متوسط جهانی است، نمی‌توان با ساخت پتروپالایشگاه و افزایش تولید بنزین به تقاضا پاسخ داد. 

دیگر خبرها

  • تولید سالانه بیش از ۱۶ میلیون قطعه مرغ بومی در فارس
  • جدی: حق تولید و سهامداران در اصلاح قیمت پژوپارس رعایت شود
  • چالش تغییر تعرفه های گمرکی برای بازرگانان و فعالان اقتصادی
  • راهکار اصلاح رابطه با خدا چیست؟
  • خودروسازان؛ متهم ردیف اول ناترازی بنزین
  • نهج‌البلاغه| راهکار اصلاح رابطه با خدا
  • ساخت و بازسازی بیش از ۲۰۰ قطعه توسط متخصصان نیروگاه رامین اهواز
  • ساخت و بازسازی ۲۵۶ قطعه توسط متخصصان نیروگاه رامین در فروردین
  • فشار دلالان برای حفظ سود چند صد میلیونی از پارس/ چرا زیان خودروساز و سهامداران دیده نمی‌شود؟
  • چگونه از خرید لاستیک، روغن و فیلتر تقلبی خودرو در امان باشیم؟ | لوازم یدکی اصل را از اینجا تهیه کنید