Web Analytics Made Easy - Statcounter

محسن رضایی در یک نشست خبری با اشاره به مباحث جلسه امروز مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: در جریان نشست امروز مجمع تشخیص مصلحت نظام لایحه اصلاح قانون پولشویی کشور، به بحث گذاشته شد و احتمالا این بحث یک الی دو جلسه دیگر نیز در مجمع تشخیص مصلحت نظام مورد بررسی قرار می‌گیرد.
وی تصریح کرد: در جریان نشست امروز، ماده اول لایحه اصلاح قانون پولشویی کشور که پیرامون منشأ جرم است به بحث گذاشته شد و تصمیم اعضا این بود که مجلس در رابطه با این ماده از نظر خود باز گردد و نظر هیئت عالی نظارت مجمع تشخیص لحاظ شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام بیان داشت: لایحه اصلاح قانون پولشویی کشور که بررسی آن از امروز در مجمع تشخیص آغاز شده است، نه ربطی به «CFT» دارد و نه مربوط به «پالرمو» می‌شود.
رضایی با تشریح فرایند رسیدگی به لایحه اصلاح قانون پولشویی کشور گفت: قانون پولشویی در حدود ده سال پیش تصویب و به اجرا گذاشته شد و در این ارتباط تلاش خوبی نیز هم از سوی دولت و هم از سوی مجلس انجام گرفت و تا امروز جمهوری اسلامی از قانون پولشویی برخوردار بود.
وی ادامه داد: یک عده گفته‌اند که در ایران قانون مبارزه با پولشویی وجود نداشته است، این حرف سخن خلافی بود؛ براساس قانون پولشویی در جمهوری اسلامی هم مجلس و هم قوه قضاییه در مواجهه با پولشویی‌های احتمالی اقداماتی را ترتیب دادند و ده‌ها فعالیت را بررسی کردند و جلوی برخی از آن‌ها را گرفتند و همچنین با بررسی و تحقیق بر روی برخی گزارش‌های دیگر نیز متوجه شدند شائبه پولشویی در رابطه با آن‌ها وجود ندارد.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار کرد: دولت و مجلس بعد از ده سال به این نتیجه رسیدند که ضعف‌هایی در قانون قبلی مبارزه با پولشویی وجود داشت لذا با اعمال اصلاحاتی، لایحه‌ای را در باب مقابله با پولشویی تدوین کردند؛ ما در هیئت عالی نظارت مواردی از این لایحه را مغایر با سیاست‌های کلی تشخیص دادیم و آن موارد را به شورای نگهبان ارسال کردیم.
رضایی افزود: از آنجایی که در بند دو اصل ۱۱۰ قانون اساسی نظارت بر حسن اجرای سیاست‌های کلی از وظایف و اختیارات رهبر انقلاب است و ایشان این امر را به مجمع تشخیص تفویض کرده‌اند و در ابلاغیه سال گذشته مجمع تشخیص، این مسئولیت به هیئت عالی نظارت مجمع منتقل شده است بنابراین وقتی مغایرت موادی از لایحه مقابله با پولشویی از سوی هیئت عالی نظارت مجمع به شورای نگهبان ارائه شد، این شورا وفق بند دو اصل ۱۱۰ قانون اساسی، مغایرت مصوبه مجلس پیرامون لایحه مقابله با پولشویی را با قانون اساسی اعلام کرد.
وی بیان داشت: تا پیش از این موضوع پیرامون موارد اختلافی، مجلس با هیئت عالی نظارت ارتباط می‌گرفت و براساس همین ارتباط‌گیری‌ها ایرادات موجود در لوایح و مصوبه‌ها اصلاح می‌شد و ما نیز در هیئت عالی مجمع این موارد اصلاح شده را گزارش می‌کردیم؛ اما برای اولین بار در جریان رسیدگی به مصوبه مجلس پیرامون لایحه مقابله با پولشویی، مجلس ایرادات هیئت عالی نظارت را قبول نکرد و این مصوبه اختلافی، از باب مصلحت طبق اصل ۱۱۲ قانون اساسی، برای تعیین تکلیف به صحن مجمع تشخیص ارائه شد.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: پیش‌تر در موارد اختلافی، مجلس نظرات هیئت عالی نظارت مجمع را اعمال می‌کرد و اصلاحات لازم را انجام می‌داد؛ برای نمونه در جریان رسیدگی به برنامه ششم توسعه، هیئت عالی نظارت ۵ ایراد را به این برنامه وارد دانست که مجلس ۴ ایراد آن را برطرف کرد و در باب یک ایراد نیز هیئت عالی مجمع، نظر مجلس را قبول کرد.
رضایی اظهار کرد: بنابراین با توجه به مطالب مطرح شده امروز در جریان نشست مجمع تشخیص مصلحت، لایحه اصلاح قانون پولشویی کشور، از باب مصلحت مطرح شد و چنین نتیجه گرفته شد که پیرامون ماده ۱ این لایحه که در باب منشأ جرم است، مجلس باید از نظر خود بازگردد و نظر هیئت عالی نظارت لحاظ شود.
وی تصریح کرد: ماده ۱ لایحه اصلاح قانون پولشویی کشورکه در ارتباط با منشأ جرم است، در لایحه ارسالی از جانب دولت نبود و مجلس این ماده را به لایحه مزبور افزود.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه نشست خبری خود در پاسخ به سوالی پیرامون تعیین و تکلیف لایحه موسوم به «CFT» گفت: ما در حال حاضر نمی‌توانیم در مورد «CFT» اظهار نظر کنیم و هنوز هم مصوبه‌ای در این رابطه از جانب مجلس به ما نرسیده است؛ مطمئن باشید که مجمع تشخیص از منافع نظام و مردم نمی‌گذرد و با شجاعت و منطق و همچنین در نظر گرفتن نظرات کارشناسان، این لوایح را بررسی می‌کند.
رضایی در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر نظر مجمع تشخیص پیرامون توافق نامه پاریس که گفته می‌شود اجرای آن باعث رکود در صنعت و اقتصاد کشور می‌شود بیان داشت: این بحث باید به مجمع تشخیص بیاید و ما بعد از بررسی منافع و مضار آن، نظر خود را اعلام خواهیم کرد.
باید تاکید کنم که بحث اشتغال و صنعت و اقتصاد در کشور ما بسیار مهم است.
وی در پایان در پاسخ به سوالی مبنی بر شایعاتی که در خصوص وضعیت سلامت آیت‌الله هاشمی شاهرودی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام مطرح می‌شود، خاطرنشان کرد: ما تمام شایعات در این رابطه را تکذیب می‌کنیم؛ آیت‌الله هاشمی شاهرودی در حال مداوا هستند و چون در سطح مجمع تشخیص حضرات آیات موحدی کرمانی و جنتی حضور دارند، خلأ آیت‌الله هاشمی شاهرودی پر می‌شود؛ با توجه به توصیه پزشک که آیت الله هاشمی شاهرودی باید در صحبت کردن احتیاط داشته باشند، ایشان بر همین مبنا در جلسات مجمع حاضر نمی‌شود.

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۷۳۳۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تمرکز بر افزایش جذابیت تولید با کاهش مالیات در لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم

تولید در هر کشوری از جمله مهم ترین ارکان اقتصاد محسوب می شود. در کشور ما نیز این بخش از اهمیت بنیادین برخوردار است. به همین دلیل شاهد هستیم که طی سال های اخیر همواره مقام معظم رهبری در نام سال ها بر لزوم تقویت تولید، حمایت از این بخش و رونق تولید تأکید کرده اند.

سال جاری نیز عنوان جهش تولید با مشارکت مردم را گرفته است. در نامگذاری این سال، مقام معظم رهبری بر یکی از شاخص های مهم اقتصادی و سیاسی کشور یعنی مشارکت مردم تأکید کرده اند.

دولت در راستای حمایت از تولید و بسترسازی برای مشارکت مردم در اقتصاد، به ارائه لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم به مجلس مبادرت کرده است. این لایحه مهم در انتظار بررسی و تصویب در مجلس است. به زعم کارشناسان، تصویب به موقع این لایحه می تواند بسترساز رونق تولید و از جذابیت افتادن سوداگری در کشور باشد.

واقعیت این است که در شرایط فعلی تولید حاشیه سود بالایی ندارد. در طرف مقابل، سوداگری و بخش های غیرمولد اقتصاد سودآوری بالایی دارند. در همین ارتباط، دولت پیشنهاد کاهش مالیات عملکرد تولید و اخذ مالیات از سرمایه و دارایی افراد را مطرح کرده است.

بسیاری از کارشناسان اذعان دارند که تصویب و اجرای لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم در نهایت به نفع تولید و به ضرر بخش های غیرمولد اقتصاد کشور است.

 حسین محمودی اصل، کارشناس اقتصادی در خصوص پیشنهاد دولت مبنی بر کاهش مالیات بخش تولید در لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم تصریح کرد: دولت در یک اقدام صحیح به دنبال کاهش مالیات بخش تولید است. این اتفاق حتماً باید در راستای حمایت از تولید رخ دهد. در شرایطی که تحت تحریم قرار داریم و تولید با مشکلات عدیده ای روبروست، باید از طریق کاهش مالیات ها به کمک تولید بیاییم و برای این بخش جذابیت ایجاد کنیم.

این کارشناس اقتصادی گفت: از شواهد کاملاً مشخص است که فعالیت های سوداگرانه و مخرب در حال حاضر سودآوری بیشتری دارند و به همین دلیل افراد ترجیح می دهند سرمایه هایشان را در این بخش ها به کار بیندازند. حمایت هایی مانند کاهش مالیات تولید که در لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم مطرح شده است، می تواند وضعیت تولید را بهبود ببخشد.

وی ادامه داد: هر چقدر دولت به سمت کاهش مالیات بخش تولید و بخش های مولد گام بردارد و در مقابل به افزایش مالیات بخش های غیرمولد اقتصاد و حوزه های مخرب و سوداگری بپردازد، به نفع کشور است. از همین رو لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم را مثبت می دانم. این لایحه می تواند مهم ترین لایحه دولت در جهت تحقق شعار سال مبنی بر جهش تولید با مشارکت مردم باشد.

این کارشناس اقتصادی توضیح داد: پیشنهاد در نظر گرفتن مشوق های مالیاتی هوشمند و هدفمند در لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم نیز برای سرمایه های خرد مردمی را هم مثبت ارزیابی می کنم. این طور مشوق ها می تواند زمینه ساز حضور بیشتر مردم در اقتصاد کشور باشد.

محمودی اصل گفت: نیاز است مجلس هر چه سریع تر به بررسی لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم بپردازد. به نحوی که کشور از مزیت های این لایحه همچون معافیت های مالیاتی هدفمند بخش تولید، صادرات و مناطق آزاد بهره مند شود.

دیگر خبرها

  • امام جمعه تهران خطاب به متدینین: انگ زدن به یکدیگر مصلحت نیست
  • تمرکز بر افزایش جذابیت تولید با کاهش مالیات در لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم
  • دشمنان شکست خورده در حال تدارک استراتژی جدید برای ضربه زدن به نظام هستند
  • بررسی جداول لایحه بودجه ۱۴۰۳ در مجلس
  • مجلس هفته آینده جداول لایحه بودجه ۱۴۰۳ را بررسی می‌کند
  • لایحه دو فوریتی اصلاح قانون تعزیرات حکومتی به مجلس می‌رود
  • خبرهای مهم از مجلس درباره تعطیل شدن روز شنبه و استفتاء از مراجع تقلید
  • ارائه لایحه اصلاح قانون کار به مجلس دوازدهم در اولین فرصت
  • چه کسانی کاندیدای رهبری نظام بعد از امام بودند و چند رأی بدست آوردند؟ /وقتی متمم قاون اساسی با حکم ۲ رهبر به تصویب رسید!
  • سوق دادن سرمایه‌ها به بخش تولید با اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم/ فشار را از دوش تولید کنندگان بر داریم