Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-02@22:51:14 GMT

واردات واکسنی که در تولید آن خودکفا هستیم!

تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۷۴۳۶۷

واردات واکسنی که در تولید آن خودکفا هستیم!

فارس نوشت: مرداد ماه امسال بود که علیرضا بیگلری رئیس انیستیتو پاستور ایران از تولید 11 میلیون دز واکسن هپاتیت B به سفارش وزارت بهداشت خبر داد و گفت: به طور کلی تولید واکسن بر اساس میزان نیاز کشور انجام می‌شود، نیازی که آن را وزارت بهداشت اعلام می‌کند و امسال یک میلیون دز بیشتر واکسن هپاتیت B تولید می‌شود و این در حالی است که انستیتو پاستور ایران قابلیت تولید این واکسن را در صورت نیاز تا سقف 20 میلیون دز به طور سالیانه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با تأکید بر کاهش چشمگیر تعداد ناقلان هپاتیت B در کشور بیان کرد: طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی اگر بیش از 8 درصد جمعیت کشوری ناقل باشد، آن کشور به عنوان منطقه پرخطر از نظر ابتلا معرفی می‌شود این در حالی است که طی 15 سال اخیر با تولید بومی واکسن هپاتیت در ایران تعداد ناقلین این نوع هپاتیت از 3.5 به 1.5 درصد در کل جمعیت ناقل کشور رسیده است.

بیگلری در خصوص اما و اگرهای مربوط به صادرات واکسن هپاتیت B ادامه داد: به زودی و ظرف چند سال آینده واکسن جدید پنتاوالان وارد چرخه واکسن‌سازی کشور می‌شود که در آن واکسن، هپاتیت B یکی از ترکیبات این واکسن جدید است بنابراین با توجه به این مسئله ایجاد بازار صادراتی برای صادرات صِرف واکسن هپاتیت B چندان سودآور نخواهد شد.

سخنان رئیس انیستیتو پاستور ایران در حالی بیان شد که هیات امنای ارزی وزارت بهداشت همین چند روز قبل برای تخصیص ارز به شرکت‌های واردکننده واکسن فراخوان داده است.

در این فراخوان با عنوان « تامین واکسن، سرم و فرآورده های بیولوژیک یارانه ای مورد نیاز سال 1398کشور آمده است:« شرکت تامین آوای سلامت در نظر دارد جهت تامین واکسن، سرم و فرآورده های بیولوژیک مورد نیاز سال 1398 کشور اقدام به برگزاری فراخوان و خرید واکسن مطابق با فهرست پیوست نماید؛‌ مقتضی است کلیه شرکت های معتبر تامین کننده در صورت تمایل به شرکت در فراخوان مذکور، به سایت هیات امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران مراجعه کند.»

در ادامه این فراخوان لیستی از واکسن‌های مورد نیاز برای واردات در اختیار شرکت‌های ورادکننده قرار گرفته است که در آن نام بسیاری از واکسن‌ها، حتی آنهایی که به گفته مسئولان در تولید آن خود کفا شده بودیم نیز مشاهده می‌شود. وزارت بهداشت برای واردات 4 و نیم میلیون واکسن در حال صدور مجوز است.

نکته جالب دیگر آنکه هیات امنای ارزی وزارت بهداشت برای اختصاص ارز و قبول درخواست شرکت‌های واردکننده یک شرط عجیب دارد. در متن فراخوان تامین و توزیع دارو و ملزومات پزشکی آمده است:‌

«هیات امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران در نظر دارد با مشارکت بخش خصوصی نسبت به راه اندازی سیستم تامین و توزیع دارو و ملزومات پزشکی بصورت آنلاین جهت اهداف ذیل اقدام نماید :

جمع آوری اطلاعات و نیاز مندی دقیق ، سریع و به روز در خصوص کمبود داروهای کمیاب و گران قیمت
تامین و توزیع داروها بصورت آنلاین از تامین کننده تا مصرفکننده
نظارت آنلاین بر پروسه تامین دارو و ملزومات پزشکی از تامین کننده تا مصرف کننده با امکان گزارش گیری لحظه ای در جهت جلوگیری از توزیع غیرضروری دارو به بازار ثانویه
برنامه ریزی جهت تامین و توزیع به موقع داروهای خاص ، حیاتی و داروهای مورد نیاز بیماران سرطانی

لذا از کلیه شرکت ها و اشخاص حقیقی و حقوقی که در این زمینه فعال هستند دعوت به همکاری می شود .

بدیهی است هیات امنا در انتخاب شرکت برنده بر اساس پیشنهادات ارائه شده بخصوص تامین سهم هیات امنا از خرید و پخش داروها و  توانمندی شرکتها مختار خواهد بود .

لذا لازم است تا شرکتها مدارک ذیل را جهت شرکت در فراخوان تا تاریخ 97/9/11 به این هیات ارائه نمایند :

صورت‌های مالی شرکت ( دارایی ثابت شرکت –مالیات متوسط سالانه و گردش مالی سالانه ) .
رزومه‌کاری در زمینه مرتبط.
پیشنهاد در زمینه نحوه تعامل با هیات امنا.
مشخص نمودن سهم درصد  هیات امنا.

در این آگهی وزارت بهداشت یک نکته حائز اهمیت است؛ هیات امنای ارزی وزارت بهداشت از واردکنندگان خواسته است که سهم هیات امنای ارزی از خرید و پخش دارو را مشخص کنند! از طرفی این موضوع  به عنوان یک شرط برای قبول برنده این فراخوان و تخصیص ارز در نظر گرفته شده است.  

حال سوالی که وجود دارد این است که واکسنی که مسئولان ادعا می‌کردند در تولید آن به خودکفایی رسیده ایم، چرا دوباره قرار است وارد شود؟ نقش هیات امنای ارزی در این موضوع چیست؟ آیا وزارت بهداشت باید از واردکنندگان برای تخصیص ارز سهم‌خواهی کند؟  این کار دلالی نیست و زمینه ساز فساد و رانت نخواهد شد؟

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۷۴۳۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزارت حج عربستان دستورالعمل‌ های بهداشتی حج 1403 را ابلاغ کرد


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، بنابر اعلام وزارت حج و عمره عربستان، زائر بیت الله الحرام باید واکسن مننژیت را دریافت کرده باشد، به طوری که مدت زمان دریافت آن از ۱۰ روز کمتر و از ۵ سال بیشتر نباشد.

همچنین، مقامات بهداشتی کشوری که زائر بیت الله الحرام به سرزمین وحی اعزام می‌کنند، باید از دریافت واکسن به موقع وی اطمینان حاصل کنند و نام واکسن مصرفی و تاریخ دریافت آن را در گواهی واکسیناسیون بنویسند.

زائر باید واکسنی متشکل از حداقل یک دوز واکسن فلج اطفال خوراکی دو ظرفیتی یا واکسن فلج اطفال غیرفعال دریافت کند.

وزارت بهداشت عربستان توصیه کرد کشور‌هایی که زائران آن‌ها عازم سرزمین وحی هستند، توجه داشته باشند که وی از بیماری‌هایی که با حداقل سلامت جسمانی منافات دارد و زائر نمی‌تواند با آنها مناسک را انجام دهد، عاری باشد.

وزارت بهداشت عربستان به مواردی مانند نارسایی پیشرفته کلیه که نیاز به همودیالیز یا دیالیز صفاقی دارد، نارسایی قلبی پیشرفته که علائم آن در حالت استراحت یا با حداقل فشار فیزیکی ظاهر می‌شود، بیماری‌های مزمن ریوی که نیاز به استفاده متناوب یا مداوم از اکسیژن دارند، سیروز پیشرفته کبدی همراه با علائم نارسایی کبد مانند: آسیت، خونریزی واریس، یا تشنج یا از دست دادن هوشیاری و بیماری‌های عصبی شدید که شناخت را مختل می‌کنند یا با ناتوانی‌های حرکتی شدید همراه هستند و پیری همراه با زوال عقل اشاره کرده است.

براساس اعلام وزارت بهداشت عربستان؛ زائران مبتلا به بیماری‌های مزمن، علاوه بر مقدار کافی از دارو‌هایی که مصرف می‌کنند، مدارک مربوط به وضعیت سلامتی خود را به همراه داشته باشند، علاوه بر این، در برابر بیماری‌های مورد هدف واکسیناسیون‌های اولیه مانند دیفتری، کزاز، سیاه سرفه، فلج اطفال، سرخک و آبله ایمن شوند.

دیگر خبرها

  • دستورالعمل بهداشتی حج ۱۴۰۳ اعلام شد
  • دستورالعمل‌ بهداشتی حج ۱۴۰۳ اعلام شد/ ممنوعیت حج برای مبتلایان به این بیماری‌ها
  • ممنوعیت حج برای مبتلایان به برخی بیماری‌ها؛ زائران حج چه واکسن‌هایی باید بزنند؟
  • ممنوعیت حج برای مبتلایان به برخی بیماری‌ها / زائران حج چه واکسن‌هایی باید بزنند؟
  • وزارت حج عربستان دستورالعمل‌های بهداشتی حج ۱۴۰۳ را ابلاغ کرد
  • دستورالعمل‌ بهداشتی حج ۱۴۰۳ اعلام شد
  • وزارت حج عربستان دستورالعمل‌ های بهداشتی حج 1403 را ابلاغ کرد
  • منع نمایندگان هیات مدیره شرکت‌های دولتی از داوطلبی مجلس
  • وزیر بهداشت: اولویت در تامین دارو شرکت های دانش بنیان داخلی هستند/ خدمات درمانی برای کودکان تا ۷ سالگی رایگان شد
  • خدمات رایگان وزارت بهداشت برای درمان کودکان