Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گفته قانونگذاری که عضو دفتر ریاست جمهوری سریلانکا است، رانیل ویکرمسینگه امروز (یکشنبه) به عنوان نخست‌وزیر سریلانکا باز خواهد گشت و احتمالا بحران سیاسی که از اکتبر گذشته با عزل ناگهانی او آغاز شد، پایان یابد.

به گزارش ایسنا، بازگشت ویکرمسینگه مایه سرافکندگی برای مایتریپالا سیریسنا، رئیس‌جمهوری سریلانکا است که ماهیندا راجاپاکسه، رئیس‌جمهوری سابق را به دنبال اختلافات بر سر سیاستگذاری و سایر مسائل جایگزین او کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین حال، راجاپاکسه روز شنبه نتوانست اکثریت پارلمانی را به دست آورد و استعفا کرد چون سقوط دولت دور از انتظار نبود.

راجیتا سناراتنه، سخنگوی کابینه دولت سابق ویکرمسینگه گفت: "او امروز در زمان مناسبی سوگند یاد می‌کند." یک مقام مطلع در دفتر ریاست جمهوری هم تایید کرد که ویکرمسینگه احتمالا سوگند یاد می‌کند تا بتواند بودجه موقت را تا اول ژانویه دریافت کند.

به نقل از خبرگزاری رویترز،‌ پارلمان این کشور جنوب آسیا پس از مخالفت رئیس‌جمهوری سریلانکا با اعطای رای عدم اعتماد به راجاپاکسه و وزرای او، به بودجه آنها رای نداد و تاکید کرد روند صحیح طی نشده است. پارلمان اکنون رای اعتماد به ویکرمسینگه داده است و جایگاه او را به عنوان نخست‌وزیر حفظ کرده‌ تا بحران قانون اساسی پیش نیاید.

دیوان عالی سریلانکا جمعه با درخواست راجاپاکسه برای لغو دستور یک دادگاه که مانع از ایفای نقش او و کابینه‌اش می‌شد، خودداری کرد. بسیاری از کشورهای خارجی دولت راجاپاکسه را به رسمیت نشناختند. سیریسنا در سال ۲۰۱۵ با وعده تثبیت دموکراسی و مقابله با فساد به مقام ریاست جمهوری رسید. با این حال، محبوبیت او با بحرانی که بسیاری معتقدند ناشی از اختلافات شخصی او با ویکرمسینگه بود، به شدت لطمه دیده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: سريلانكا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۷۴۴۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت انتقالی هائیتی در بحبوحه آشوب باندهای خلافکار آغاز به کار کرد

در حالی که آشوب هائیتی را در خود غرق کرده است و باندهای خلافکار مسلح پایتخت این کشور پرتوپرنس را مورد حملات متعدد قرار داده‌اند، دولت انتقالی هائیتی روز پنجشنبه آغاز به کار کرد و به استعفای آریل هنری، نخست وزیر پیشین، رسمیت بخشید.   به گزارش «رویترز»، میشل پاتریک بوآور، وزیر دارایی دولت پیشین، رئیس موقت دولت خواهد بود تا زمانی که دولت انتقالی رئیس جدید دولت، کابینه، و یک شورای موقت انتخابات تعیین کند که راه را برای انتخابات نهایی هموار می‌کند.   رژینه ابراهیم، عضو دولت انتقالی، در این باره گفت: «ما شاهد فروپاشی کل نهادهای مملکت و سقوط دولت هستیم. ساکنان پورتوپرنس به معنای واقعی کلمه گروگان گرفته شده‌اند. این بحران بی‌سابقه مردم را متقاعد کرده که به یک دولت قوی نیاز هست. ما از این گرداب ناامیدی و نابودی خارج می‌شویم.»   همزمان با سوگند یاد کردن دولت انتقالی، رسانه‌های محلی گزارش دادند که خانه‌های مرکز شهر و منطقه فقیرنشین دلماس درگیر آتش‌سوزی و تیراندازی هستند.   رسانه‌ها تصاویر ستون‌های دود خاکستری که از خانه‌های بالا می‌رفتند را منتشر کردند، در حالی که مردم ساکن آن مناطق از محل فرار می‌کردند و هرچه را می‌توانستند با خودشان می‌بردند.   باندهای خلافکار مسلح که مجهز به سلاح‌های قاچاقی هستند که عمدتاً از ایالات متحده وارد شده‌اند، سال‌هاست پورتوپرنس را زیر ضرب حملات خود قرار داده و خواستار سرنگونی هنری بوده‌اند. با اعلام قصد نخست وزیر پیشین برای کناره‌گیری از مقام خود در ماه گذشته، این باندها حملات خود را افزایش داده و خواستار «انقلاب» در هائیتی شدند.   به گفته رویترز، اختیارات دولت انتقالی هائیتی در فوریه 2026 به آخر می‌رسد و تمدید نمی‌شود. در آن زمان قرار است انتخابات سراسری برای انتخاب دولت جدید برگزار شود. با این حال، هنوز هیچ تاریخی برای معرفی نخست وزیر جدید و رئیس دولت موقت تعیین نشده است. کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • ایران می‌تواند با صدور خدمات فنی و مهندسی، در توسعه سریلانکا مشارکت کند
  • دولت انتقالی هائیتی در بحبوحه آشوب باندهای خلافکار آغاز به کار کرد
  • کنایه مهاجری به ذوالنور: اگر می‌خواهید همین مجلس ضعیف، ضعیف تر نشود از دولت و شخص رئیس‌جمهور حساب کشی کنید
  • ایران می‌تواند با صدور خدمات فنی و مهندسی در توسعه سریلانکا مشارکت کند
  • واکنش سخنگوی دولت به افتتاح ابرپروژه سد و نیروگاه ایرانی‎ساز در سریلانکا
  • رییس‌جمهور در کاخ ریاست‌جمهوری سریلانکا مورد استقبال قرار گرفت
  • استقبال رسمی رئیس جمهور سریلانکا از آیت‌الله رئیسی
  • رئیس جمهور با استقبال نخست وزیر سریلانکا وارد این کشور شد
  • آیت الله رئیسی با استقبال نخست وزیر سریلانکا وارد این کشور شد
  • وزیر نفت به همراه رئیس‌جمهوری عازم سریلانکا شد