Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-27@01:18:28 GMT

اقامتگاه «اسحاق و مرضیه» نماد توسعه بوم گردی گلستان

تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۷۴۷۰۲

اقامتگاه «اسحاق و مرضیه» نماد توسعه بوم گردی گلستان

خبرگزاری مهر- گروه استان ها: گردشگران در حیاط اصلی جمع شده اند و مشغول تماشای رقص ترکمن هستند. بعد هم نوبت صرف غذای سنتی است. این روزها اقامتگاه «اسحاق و مرضیه» هواداران بسیاری را جذب کرده و گردشگران زیادی از سراسر کشور می آیند تا در این فضا اقامت داشته باشند.

بوم گردی یا گردشگری در اقامتگاه های سنتی، شکلی جدید از صنعت گردشگری رواج یافته در کشورمان است که در آن افراد به جای حضور در هتل‌های گران قیمت و اماکن شلوغ راهی اماکن سنتی و کم هزینه تر و در عین حال آرامش بخش می شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«اسحاق حمایتی» جوانی اهل شهرستان گمیشان در شمال غربی استان گلستان است که از سه سال پیش فعالیت خود را در این بخش با سرمایه و امکانات اندک آغاز کرده و به واسطه داشتن پشتکار و اطلاعات کافی از شرایط و ویژگی‌های مناطق گردشگری، موفقیت‌هایی را به دست آورده است.

او اقامتگاهی با عنوان «اسحاق و مرضیه» یعنی به اسم خود و همسرش راه اندازی کرده و علاوه بر پذیرایی از گردشگران آن ها را به تماشای نقاط دیدنی ترکمن صحرا و خلیج گرگان هم می برد.

گفتگویی صمیمانه‌ای را با آقای حمایتی ترتیب داده‌ایم که در زیر خواهد آمد.

* چطور به این کار علاقه‌مند شدید و چگونه آن را شروع کردید؟

ابتدا عکاس روزنامه همشهری بودم و خبرهای زیادی مبنی بر تخریب بافت تاریخی، توسعه گردشگری، بوم کلبه، بوم گردی و غیره می‌شنیدیم و این مسائل برای من ملموس نبود یا با بی‌تفاوتی از کنار آن می‌گذشتم.

ساکن گرگان بودم یک روز که به گمیشان برگشتم نگاهم به دو خانه قدیمی چوبی که پشت منزل ما وجود داشت، افتاد. قبلاً آن‌ها را دو خانه مخروبه و قدیمی که باید توسط شهرداری خراب شود، می‌دیدم اما ناگاه نگاهم عوض شد و نسبت به بناهای قدیمی و تاریخی احساس خاصی پیدا کردم.

یک روز مشاهده کردم که می خواهند آن دو خانه قدیمی را تخریب کنند، من با هر بهانه‌ای که شده توانستم این خانه را اجاره کرده و با ۲۰۰ هزار تومان که آن را هم از دوستم قرض گرفته بودم شروع کردم به رفع خطر آن دو بنای قدیمی که متعلق به دوره قاجار بود.

یک روز پای تور لیدری به این مکان باز شد و فهمید این اقامتگاه جای خاص است و بعد از آن تعداد گردشگران بالا رفت و من هم کارم را توسعه دادم و از یک اتاق به ۱۰ اتاق و دو آلاچیق رسیدمدر اینجا هم از کار عکاسی و هم از کار دامپزشکی بیرون آمدم و تصمیم گرفتم که تمام همتم را برای مرمت این دو بنا صرف کنم.

در ابتدا صاحب‌خانه از هشت اتاق آنجا تنها یک اتاق را به من اجاره داد و من هم به خاطر این‌که آن بنا تخریب نشود هر پولی که داشتم را برای خرید تجهیزات مورد نیاز ساخت آنجا اعم از تخته و مصالح هزینه کردم.

گاهی دوستانم از تهران یا از سایر شهرها می‌آمدند و من در آنجا از آن‌ها پذیرایی می‌کردم و موقع برگشت علیرغم امتناع من پول اقامت را به من پرداخت می‌کردند.

* چگونه کار شما رونق گرفت؟

یک روز پای تور لیدری به این مکان باز شد و فهمید این اقامتگاه جای خاص است و بعد از آن تعداد گردشگران بالا رفت و من هم کارم را توسعه دادم و از یک اتاق به ۱۰ اتاق و دو آلاچیق رسیدم.

البته بعد از شروع کار بوم گردی با همسرم «مرضیه» ازدواج کردم و وی در این کار از من مشتاق‌تر بود و حمایتم کرد.

صفا و صمیمت برای جذب گردشگر لازم است با این‌که شهر ما جاذبه معروفی مانند جنگل، کوه و یا آثار تاریخی باارزشی چون برج آجری و مانند آن را ندارد اما توانسته‌ایم به خوبی در استان و کشور مطرح شویم.

در غرب استان تقریباً تنها کلبه بومگردی را من دارم البته عده‌ای هم تازه شروع به کار کرده‌اند.

* یک بوم کلبه چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

خانه‌هایی که برای این طرح انتخاب می‌شوند به صورت عمده دارای بافت کاملاً سنتی، بدون هرگونه امکانات و لوازم جدید، برخوردار از بخاری‌های هیزمی، سماورهای نفتی، کرسی، بشقاب‌های چوبی و همه ابزار قدیمی مورد استفاده است تا همان فضا و شرایط سنتی زندگی سبک قدیمی برای گردشگران بومگرد تداعی شود.

همچنین باید در برخورد میان گردشگران و بومیان منطقه دقت شود تا سنت بومی دستخوش تغییرات نشود.

* برای چند نفر توانسته‌اید شغل ایجاد کنید؟

توانسته‌ام برای خود و همسرم و هفت نفر دیگر اشتغال ایجاد کنم و همچنین به کسانی که مشتاق این کار هستند، مشاوره می‌دهم و آن‌ها را تشویق می‌کنم.

* چه تعداد گردشگر و از چه شهرهایی به اقامتگاه شما مراجعه می‌کند؟

سه سال است که این کار را شروع کردم اما اوج کارم امسال است، در ۶ ماهه اول امسال دو هزار گردشگر در بوم کلبه‌ام اقامت داشتند و پیش‌بینی می‌کنم تا پایان سال این عدد به سه هزار نفر برسد.

گردشگران از همه استان‌ها مخصوصاً تهران به اینجا می‌آیند گردشگر خارجی هم داشته‌ام ولی به دلیل سختگیری‌های که وجود دارد تمایل زیادی به آن ندارم.

* در زمینه تبلیغات چه کاری انجام داده‌اید؟

در عرصه تبلیغات هم کار خاصی انجام نداده‌ام و بیشتر علاقه دارم با پذیرایی و ارائه خدمات به گردشگران زمینه حضور سایر افراد را هم فراهم کنم.

این افراد عکس‌ها و متن‌های خود را در مورد اقامتگاه در صفحات مجازی خود گذاشته و یا از لذت اقامت در بوم کلبه برای دوستان خود تعریف می‌کنند و سبب جذب نفرات دیگر می‌شوند و به نوعی تبلیغ دهان به دهان شکل می‌گیرد.

برخی مسئولان هم برای برگزاری جلسات به بوم کلبه من مراجعه می‌کنند.

* از اقامتگاه خود و غذاهایی که در آنجا ارائه می‌شود، بگویید.

همه بوم کلبه‌های استان گلستان در روستاها و خارج از شهر قرار دارند اما اقامتگاه من در داخل شهر واقع شده است.

در عرصه تبلیغات هم کار خاصی انجام نداده‌ام و بیشتر علاقه دارم با پذیرایی و ارائه خدمات به گردشگران زمینه حضور سایر افراد را هم فراهم کنمهزینه اقامت برای تورها نسبت به خانواده‌ها متفاوت است و در اینجا افراد علاوه بر صرف صبحانه، ناهار و شام میان وعده‌های محلی و چای آتشی را هم تجربه می‌کنند.

انواع ماهی، چکدرمه و سایر غذاهای محلی به همراه دوغ شتر و انواع ترشیجات در این اقامتگاه سرو می‌شود.

* درآمد رضایت‌بخش است؟

درآمد این کار بسیار عالی است و در یک سال اولیه بازگشت سرمایه صورت می‌گیرد.

هر کسی که تمایل داشته باشد این کار را ادامه دهد اگر بنای اولیه را داشته باشد، نیازمند ۱۰۰ میلیون تومان برای یک اقامتگاه مجهز و با تمام امکانات است

* به فکر توسعه کار خود هستید؟

علاقه زیادی به این فعالیت دارم و اگر محقق شود دوست دارم کارم را توسعه دهم تا علاوه بر جذب گردشگر به رونق اقتصاد منطقه هم کمک کنم.

این کار علاوه بر این‌که می‌تواند پاسخگوی دغدغه‌های فکری گردشگران باشد از سوی دیگر با ایجاد درآمد مکمل، از مهاجرت مردم به مناطق دیگر هم جلوگیری می‌کند.

امروزه ذائقه گردشگر به جای اقامت در هتل‌های چند ستاره به سمت زندگی در کنار روستاییان و مکان‌های قدیمی کشش پیدا کرده است و این اقامتگاه‌های بوم گردی ظرفیت و فرصتی طلایی برای استان‌هایی مانند گلستان است تا جاذبه‌های طبیعی و بکر خود را به همگان بشناسانند؛ اما رسیدن به این هدف‌ها مستلزم زیرساخت‌های بیشتر است.

کد خبر 4483888

منبع: مهر

کلیدواژه: اداره کل میراث فرهنگی گلستان بوم گردی جاذبه توریستی گمیشان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۷۴۷۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اسحاق جهانگیری: گفتم حاضر نیستم زن و بچه‌ام را سوار پیکان کنم

اسحاق جهانگیری گفت: الان متاسفانه امارات هم در حال جلو افتادن از ما است. متاسفانه کشور‌های دیگر هم جلو می‌افتند. حتی در زمینه علم که رهبری شخصاً توسعه علم و تکنولوژی را دنبال می‌کردند ما در حال عقب افتادن هستیم.

به گزارش اعتماد، بخش‌هایی از گفتگوی اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهوری در دولت‌های یازدهم و دوازدهم درباره شرایط تغییر ریل اقتصاد ایران را در ادامه می‌خوانید.

دولت احمدی‌نژاد بنایی گذاشت که کشور از ریل توسعه خارج شد

اسحاق جهانگیری در خصوص پس رفت اقتصاد ایران در مقایسه با کشور‌های عربستان و ترکیه گفت: دولت احمدی‌نژاد به نظرم بنایی گذاشت که کشور از ریل توسعه خارج شد.

قطاری که در یک ریل خوبی پیش می‌رفت و نشان داده بودند که ۲۰ سال دیگر کجا هستیم و چه هستیم. تقریباً سال بعد این موقع پایان چشم‌انداز است و باید بگوییم که در ۲۰ سال به جای هشت درصد رشد مثلاً یک درصد رشد داشتیم. به جای اینکه قدرت اول منطقه باشیم آن موقع رقیب ما عربستان و ترکیه بود، وقتی شروع کردیم تقریباً با عربستان و ترکیه اقتصاد‌های شبیه هم داشتیم. یعنی حجمشان یک اندازه بود. الان ما یک دوم و یک سوم ترکیه و عربستان شده‌ایم.

در زمینه علم هم با وجود تاکید رهبر انقلاب در حال عقب افتادن هستیم

وی ادامه داد: الان متاسفانه امارات هم در حال جلو افتادن از ما است. متاسفانه کشور‌های دیگر هم جلو می‌افتند. حتی در زمینه علم که رهبری شخصاً توسعه علم و تکنولوژی را دنبال می‌کردند ما در حال عقب افتادن هستیم. معنی این اتفاق تغییر سیاست‌ها است. در تغییر سیاست‌ها یک مورد از وزارت صنایع به شما بگویم.

یکی خودرو بود. خودرو تقریبا کالایی است که مردم حساسیت زیادی در موردش دارند. من زمانی که وزیر صنایع شدم کمتر از ۲۰۰ هزار خودرو تولید می‌شد، مردم دو سال در نوبت دریافت خودرو بودند. از کیفیتش شکایت داشتند. از قیمت‌ها شکایت داشتند. از زمان معطلی که پول می‌دادند تا خودرو را دریافت کنند ناراحت بودند.

حتی به اعتقاد من عزت مردم را می‌شکستند. مثلاً امروز که نوبت دریافت خودروی شما بود و می‌گفتید مثلاً پیکان مشکی به من بدهید می‌گفت همین رنگی که داریم را باید ببرید و شما مجبور بودید به وزیر یا نماینده مجلس دسترسی پیدا کنید که حالا ما دو سال در نوبت بودیم و بگویید همان رنگی که خودمان می‌خواهیم را به ما بدهند. من همان زمان از مردم ایران عذرخواهی کردم.

بعد از حذف پیکان طی پنج سال تولید خودرو را به یک میلیون دستگاه رساندیم

معاون اول حسن روحانی درباره ماجرای حذف تولید پیکان نیز گفت: سال ۷۹. من اول وزیر معادن فلزات بودم و بعد به صنایع رفتم. از مردم ایران عذرخواهی کردم و گفتم مردم من می‌دانم که شما اذیت می‌شوید. ولی من قول می‌دهم در دوران مسئولیت خودم این وضعیت را اصلاح کنم. هر کاری هم بکنم شفاف به شما می‌گویم.

پایان پنج سال که دولت را به آقای احمدی‌نژاد تحویل دادیم، معتقدم در سال ۸۴ که تحویل می‌دادیم خودروسازی ایران از خودروسازی ترکیه و چین جلوتر بود. علتش این بود که در طی پنج سال به یک میلیون خودرو رسیدیم.

خودروی پرتیراژی مثل پیکان که تقریباً ۶۰ درصد تولید خودرو در سال ۷۹ بود را از چرخه حذف کردیم گفتم بنده وزیر صنایع حاضر نیستم زن و بچه‌ام را سوار پیکان کنم از اینجا تا کرمان رانندگی کنم. چطور خودرویی را از نظر ایمنی تایید کنم که مردم زن و بچه‌شان را سوار کنند. استاندارد ایمنی و زیست محیطی‌اش نبود. استاندارد سوختش بسیار بالا بود. وزارت نفت با ما توافق کرد که مابه‌ازای حذف پیکان حتی یک یارانه کمک کند که حذف شود.

وی تصریح کرد: با حذف پیکان تولید خودرو به یک میلیون دستگاه رسید. خودرو‌های روز دنیا تولید شدند. ۱۸، ۱۹ خودروی اروپایی، کره و ژاپن خودرو‌های روز تولید می‌شد. زمینه صادرات خودروی ایران فراهم شد. قطعات خودروی ایران شروع به صادر شدن کرد. در سال ۸۲ به دوستان گفتم باید خودروسازی را بر یک مسیر مطمئن‌تری قرار بدهیم.

راهی جز این نداریم که یک خودروساز معتبر دنیا بیاوریم که با خودروسازان ما یک خودروی مشترک را تولید کنند. به شش خودروساز معتبر دنیا پیشنهاد دادیم که با این شرایط و ظرفیتی که در ایران شکل گرفته، شما آمادگی دارید؟ از بین پاسخ‌هایی که دادند پاسخ شرکت رنو را دوستان ما پذیرفتند.

برای اولین بار بود که یک شرکت معتبر خودروساز دنیا با خودروسازان ایران مشترک شد که یک خودرو با استاندارد روز اروپا با قیمت پیکان تولید کند. چون می‌خواستیم پیکان را حذف کنیم گفتیم قیمت خودروی جدید باید در حدی باشد که ضعیف‌ترین مردم کشور که می‌خواهند خرید کنند توانش را داشته باشند.

به نمایندگان مجلس گفتم، اجازه نمی‌دهم طرح تولید ال۹۰ با شرکت رنو را متوقف کنید، می‌خواهید استیضاحم کنید

جهانگیری درباره تولید خودرو ال ۹۰ نیز گفت: همان موقع مجلس هفتم شکل گرفته بود. دو طرح خارجی دولت آقای خاتمی را متوقف کرده بود و می‌خواستند این طرح را هم متوقف کنند. من در یک جلسه‌ای که آقای حداد عادل رئیس مجلس گذاشته بود و مخالفین این قرارداد نشسته بودند گفتم تا زمانی که من وزیر صنایع هستم این قرارداد می‌ماند. می‌توانید من را الان استیضاح و برکنار کنید و این حق مجلس است.

اگر این قرارداد خلاف دارد می‌توانید به دادگاه بفرستید که من را محاکمه کنند. می‌توانید روش‌های دیگری پیدا کنید که حذف کنید. من آمادگی دارم که با هم گفتگو کنیم. شما بگویید این بند قرارداد اشکال دارد دوستان ما دفاع کنند و اگر اشکال دارد درستش کنیم. قرارداد حذف نشود. رسیدیم به جایی که قرار بود خودرویی در ایران تولید کنیم با استاندارد روز اروپا، با قیمت پیکان در زنجیره فروش آن شرکت خارجی که در همه دنیا زنجیره فروش داشت، خودروی ایران به فروش رسانده شود.

وی با انتقاد از افزایش قیمت خودرو پراید نیز خاطرنشان کرد: یک سیاست موفق اینطوری را رسانده‌ایم به جایی که آن زمان خودرو پراید پنج میلیون تومان بود. امروز قیمت پراید ۳۵۰ میلیون شده است. یعنی ۳۵۰ میلیون می‌دهیم معلوم نیست که مردم بتوانند این خودرو را از کارخانه گیر بیاورند یا نه. قرار بود بعد از پیکان، تولید پراید را متوقف کنیم.

دیگر خبرها

  • جنگل فندقلو میزبان گردشگران و اردوهای دانش آموزی
  • آل اسحاق : شوک سیاسی جدید رخ ندهد، احتمال دارد دلار به دامنه ۵۰ هزار تومان برگردد
  • ۷ بوم‌گردی برتر یزد که باید بشناسید
  • اقامتگاه ییلاقی پادشاهان قاجار و پهلوی اینجاست
  • اجرای برنامه ملی بازآفرینی/ مردم مشارکت کنند
  • بهره‌برداری از حمام بیگ‌جوان چایپاره با کاربری اقامتگاه بوم‌گردی
  • تدوین سند چشم‌انداز توسعه حمل‌ونقل استان گلستان
  • حاشیه رودخانه جاجرود پاک‌سازی شد/ حال رودخانه خوب نیست
  • اسحاق جهانگیری: گفتم حاضر نیستم زن و بچه‌ام را سوار پیکان کنم
  • تیراندازی اهداف پروازی قطر؛ پرورش‌نیا رکورد تراپ بانوان را شکست