Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-26@21:57:03 GMT

سقز تاریخی ترین شهر کردستان همچنان بدون موزه است

تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۷۴۹۴۳

سقز تاریخی ترین شهر کردستان همچنان بدون موزه است

به گزارش خبرنگار ایرنا، سقز با شهرستان های دیواندره، مریوان، بانه و بوکان در آذربایجان غربی همسایه است که این شرایط باعث شده در موقعیت جغرافیایی مهمی قرار داشته باشد.
سقز بعد از سنندج دومین شهر پر جمعیت استان کردستان محسوب می شود و دارای فرمانداری ویژه است، این شهر از نظر قدمت و تاریخی بودن هم شناخته شده است ولی هنوز از داشتن یک موزه محروم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


داشتن موزه علاوه بر اینکه می تواند آثار تاریخی این شهر را در یک مکان گردآورد، به جاذبه ای برای حضور و ماندگاری بیشتر گردشگری هم تبدیل خواهد شد.
رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سقز گفت: داشتن حداقل یک موزه آثار باستانی و مردم شناسی با وجود قدمت، مکان و بناهای تاریخی مانند قلعه باستانی زیویه، کرفتو، حمام حاج صالح، مسجد دو مناره و چندین آثار دیگر ضروری است.
حمید گلالی پور روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: از اوایل انقلاب تاکنون تلاش های زیادی برای تحقق خواسته مردم سقز و ساخت موزه انجام شده و در این مدت چند کارگروه برای ارائه پیشنهاد مکان موزه نیز تشکیل شد.
وی اضافه کرد: مکان های مختلفی در شهر برای موزه پیشنهاد شد از جمله پارک های لاله و کوثر، سینما استقلال سابق، پارک کودک و مکان های دیگرث که همه آنها به دلایل نا معلومی از سوی کمیته پذیرفته نشدند.
گلالی پور اظهار داشت: بنا به گفته مدیران سابق میراث فرهنگی سقز، موزه باید در دل شهر باشد چون از لحاظ امنیتی این موضوع حائز اهمیت است.
وی یادآور شد: تخصیص ندادن اعتبار کافی مهمترین مشکلات بر سر راه ساختن موزه سقز است و همه این مشکلات دست بدست هم داد تا کماکان از نبود موزه رنج ببریم.
رئیس میراث فرهنگی سقز گفت: از سال 90 و همزمان با حضورم در این اداره، تلاش های جدی تری برای ساخت موزه انجام شد ولی با وجود پیگیری های مکرر، ادارات کل میراث فرهنگی و راه و شهرسازی استان کردستان اعلام کردند به دلیل نبود بودجه و اعتبارات کافی ساخت موزه در این وضعیت اقتصادی برای آنها امکانپذیر نیست.
وی افزود: پس از انتصاب کریمیان به عنوان فرماندار سقز، قرار شد با همکاری استانداری، فرمانداری سقز و نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی، حمام حاج صالح با تغییر کاربری به موزه مردم شناسی تبدیل شود.
گلالی پور اضافه کرد: اگر شهرداری تلاش های خود را در راستای خارج کردن بنای حمام حاج صالح از زیر نظر صندوق احیای بناهای تاریخی افزایش دهد این امید وجود دارد مجوز ایجاد موزه مردم شناسی را از سازمان های مربوطه اخذ کنیم تا این شهر باستانی صاحب موزه شود.
رئیس میراث فرهنگی سقز یادآور شد: حمام حاج صالح از بناهای شاخص سقز در دوره صفویه است که در بافت تاریخی و قدیمی شهر در خیابان فخر رازی واقع است این حمام به صورت کامل همه عناصر معماری یک حمام ایرانی شامل فضای ورودی، بینه، میان در، گرمخانه، تون خزینه و خلوتی دارد و در حال حاضر تنها گزینه برای ایجاد موزه است.
عضو شورای اسلامی شهر سقز نیز در این ارتباط با بیان اینکه موزه یکی از کمترین خواسته های مردم فرهیخته این شهر استف گفت: تلاش های زیادی را برای ایجاد موزه ای که در شان و منزلت مردم باشد، انجام داده ایم.
امیر زارع زاده افزود: حمام حاج صالح گزینه جدی برای تبدیل شدن به موزه است و امیدواریم با همکاری میراث فرهنگی و دیگر نهادها بتوانیم این خواسته مردم را پاسخ داده و شهرمان را با موزه مردم شناسی زیباتر کنیم.
به گزارش ایرنا، سقز با آثاری تاریخی با اهمیت دومین شهر بزرگ استان است که بسیاری از این آثار بر اثر بلایای طبیعی و جنگ و هجوم اقوام مجاور، ویران و بسیاری در زیر خاک مدفون شده اند.
شهرستان باستانی و تاریخی سقز با قدمت هفت هزار ساله و بیش از 350 اثر تاریخی که تاکنون 162 اثر آن در فهرست آثار ملی کشور ثبت شده، دارای پتانسیل های بالای فرهنگی و هنری است.
از شاخص ترین این آثار می توان به غار پیرمکاییل با هفت هزار سال قدمت در روستای میرسعید، تپه کانی نیاز با 6 هزار سال قدمت، تپه زیویه به عنوان نگین تاریخی غرب و اشیای آن به عنوان آثار نفیس ایران و جهان با سه هزار سال قدمت، قلعه صاحب با پنج هزار سال قدمت، قپلانتو، گورستان ماناها اشاره کرد.
انجام کاوش های علمی و باستان شناسی برای شناسایی بهتر و کشف اشیای تاریخی در این شهرستان امری ضروری است.
امروزه وجود موزه به ویژه موزه های باستان شناسی و هنری در هر شهر، نماد و مظهر رشد و کمال فرهنگی مردم محسوب می شود.
آثار و اشیای موزه ها به عنوان یادمان ها و یادگاری های گذشتگان همیشه باعث عبرت شده و از طرفی موجب افتخار، غرور و مباهات ملی است بنابراین وجود موزه برای نگهداری و حفظ اشیا و آثار تاریخی می تواند کمک زیادی به پیشبرد وضعیت فرهنگی و هنری جامعه بکند.
مردم فرهنگ دوست سقز و صاحب نظران این عرصه بر ضرورت ساخت موزه منطقه ای تاریخی و مردم شناسی (ترکیبی) در سقز با برشمردن پتانسیل های تاریخی، منطقه ای و فرهنگی شهرستان، تاکید دارند.
6108/9102
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: منع به کارگیری بازنشستگان جمال خاشقجی استیضاح ظریف انقلاب راه و شهرسازی استان شهرداری موزه نماینده مردم در مجلس منع به کارگیری بازنشستگان جمال خاشقجی استیضاح ظریف امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۷۴۹۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سفر مقام معظم رهبری موجب عبور کردستان از حوزه امنیتی به حوزه فرهنگی شد/ علمای مناطق شرقی با روشنگری بسترساز امنیت پایدار شوند

به گزارش حوزه استان‌های خبرگزاری تقریب، ماموستا عبدالسلام محمدی امروز در خطبه‌های نماز جمعه شهرستان دهگلان که با حضور مردم متدین این شهرستان برگزار شد، ضمن خیر مقدم به مناسبت حضور نماینده ولی فقیه در استان کردستان، حجت الاسلام والمسلمین پورذهبی و مسئول مرکز بزرگ اسلامی غرب کشور ماموستا ایوب احمدپور در نماز جمعه دهگلان؛ بیان داشت: وعده غلبه اسلام بر همه ادیان بارها در قرآن کریم بیان شده است، غلبه از جهت علمی، منطقی واستدلال که امروز شاهد امواج اسلامگرایی در جهان هستیم و همچنین اشاره بر تاریخ اسلام جهان اسلام و فراگیر شدن دین اسلام است.
 
وی تصریح کرد: آیه ۲۸ سوره مبارکه فتح بر فراگیر شدن دین اسلام اشاره دارد (هُوَ الَّذِي أَرْسَلَ رَسُولَهُ بِالْهُدَىٰ وَدِينِ الْحَقِّ لِيُظْهِرَهُ عَلَى الدِّينِ كُلِّهِ ۚ وَكَفَىٰ بِاللَّهِ شَهِيدًا ) خدا است که پیغمبر خود را همراه با رهنمون و آئین راستین (اسلام به سوی جملگی مردمان) روانه کرده است تا آن را بر همه‌ی آئینها پیروز گرداند. کافی است که خدا گواه (این چنین سخن و مسأله‌ای) باشد. این آیه شریفه دلالت بر چند موضوع دارد از جمله؛
۱_ محتوای بعثت انبیای الهی اعتلای کلمه الله بوده وانبیای الهی از دو ابزار هدایت مردم و حقانیت اعتقاد و عمل بهره برده اند.
۲_ لیظهره _ قدرت استدلال و برهان_ قدرت نظامی_ سلطه حکومتی.
۳_ مراد از شاهد بودن خداوند متعال به معنای شهادت بر حقانیت اهل ایمان، پیروزی ایمان بر کفر، و نصرت ویاری اهل ایمان است.
 
ماموستا محمدی در بخش دیگری از خطبه های نماز جمعه به جان باختن مرحوم فرهاد ویسی اشاره کرد و بیان داشت: در چند روز اخیر یکی از جوانان کامیوندار شهرستان دهگلان به شیوه ای بسیار مظلومانه که در پی کسب رزق و روزی خانواده در مناطق شرقی کشور توسط اشرار مسلح به شهادت رسید، مطالبه خانواده آن مرحوم و مردم شهرستان و کامیونداران این شهرستان پیگیری و برخورد قاطعانه با عاملین این جنایت است، تعدادی از کامیونداران منطقه دهگلان بعد از این حادثه دلخراش اظهار ناراحتی نموده و مطالبه حفظ امنیت جاده های آن منطقه و حفظ جان و مال خود را دارند که می طلبد مسؤلین امنیتی و انتظامی در این زمینه  هم پیگیری و هم برخورد قاطعانه داشته باشند.
 
امام جمعه دهگلان افزود: امنیت به عنوان یک نعمت بزرگ در هر جامعه ای نشانگر توسعه آن جامعه می باشد، در اوایل انقلاب در استان کردستان شاهد جولان گروهک های معاند و تجزیه طلب بودیم که با اذیت و آزار مردم و بستن راه ها وایجاد ناامنی و دست دارازی به جان و مال مردم سبب ایجاد رعب و وحشت شدند که الحمدلله با مجاهدت های نیروهای نظامی، انتظامی و امنیتی شاهد امنیت پایدار در منطقه هستیم؛ در سفر پرخیر و برکت مقام معظم رهبری به استان  شاهد عبور کردستان از حوزه امنیتی به حوزه فرهنگی بودیم که این مهم با مجاهدت و خون های پاک بسیاری از نیروهای امنیتی و انتظامی به ثمر نشسته است.
 
ماموستا محمدی ابراز داشت: مشارکت مردم در باب امنیتی و ارتباط و اعتماد حسنه مردم با نهادهای امنیتی و انتظامی زمینه ساز امنیت در استان کردستان است، این مهم با روشنگری علما و اندیشمندان و متنفذان و هدایت مردم به سوی آرامش و امنیت سبب امنیت پایدار در منطقه شده است.
 
علمای مناطق شرقی با روشنگری بسترساز امنیت پایدار در آن منطقه شوند
 
وی در پایان خاطرنشان کرد: از علمای بزرگوار مناطق شرقی هم خواهشمندیم با روشنگری و ایجاد امنیت روانی و اجتماعی در مواضع و خطبه های خود و تعامل بیشتر و بهتر با نیروهای انتظامی و امنیتی بسترساز امنیت پایدار در آن منطقه شوند؛ زیرا طبق رصد و اخبار و رسانه ها متأسفانه هرچند روز اخباری مبنی بر شهادت نیروهای امنیتی، نظامی و مرزبانی مخابره می شود که جا دارد این علمای بزرگوار در این زمینه بسیار مهم در جهت توسعه منطقه خود کوشا باشند.
 
انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سفر مقام معظم رهبری موجب عبور کردستان از حوزه امنیتی به حوزه فرهنگی شد/ علمای مناطق شرقی با روشنگری بسترساز امنیت پایدار شوند
  • هفتاد اثر موزه شوش، مرمت شد
  • بازدید رایگان از موزه های سنندج در روز سنه
  • بازدید رایگان از موزه‌ها و اماکن تاریخی به مناسبت روز سنندج
  • سعدآباد پر حاشیه
  • سعدآباد پرحاشیه
  • موزه چینی خانه شیخ صفی مهمترین مکان برای معرفی هویت ملی
  • تقدیر وزیر میراث فرهنگی از سریال «نون خ»
  • ضرغامی: موزه ملی فرقی با موزه لوور ندارد
  • تشکر از صداوسیما برای سریال «نون‌خ» / موزه ملی فرقی با موزه لوور ندارد