Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رکنا»
2024-04-19@14:49:50 GMT

بیماری خطرناکی که دنیا را آلوده کرده است

تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۷۵۳۴۵

بیماری خطرناکی که دنیا را آلوده کرده است

رکنا: بیماری های خطرناک که در دنیا همه گیر هستند بی شمارند اما بیماری دیابت خطرناک ترین بیماری است که در دنیا رو به افزایش است.

رئیس مرکز تحقیقات و پیشگیری از بیماری های متابولیک پژوهشکده غدد درون ریز و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، چاقی را مهمترین عامل بروز دیابت Diabetes خواند و گفت: اضافه وزن و چاقی عامل 30 درصدی بروز دیابت در مردان و زنان ایرانی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 دکتر فرزاد حدائق بر لزوم کنترل وزن تاکید کرد و افزود: با کاهش روند چاقی در کشور، حدود 30 درصد از آمار ابتلا به بیماری دیابت کاسته می شود.

وی گفت:هرچند مهمترین عامل بروز دیابت در ایران چاقی است اما علل دیگری مانند کم تحرکی،افزایش دریافت کالری غذایی، افزیش چربی خون به ویژه تری گلیسرید و فشارخون در بروز بیماری نقش مهمی دارند؛اگر بخواهیم روند دیابت را کنترل کنیم باید اقدامات مناسب برای کنترل فشار خون ، چاقی ، چربی خون و فعالیت فیزیکی انجام شود.

رئیس مرکز تحقیقات و پیشگیری از بیماری های متابولیک پژوهشکده غدد درون ریز و متابولیسم افزود:اگر دیابت زود تشخیص داده شود و اقدامات موثری در جهت اصلاح شیوه زندگی، تغذیه و فعالیت بدنی انجام گیرد، دیابت بهبود پیدا می کند.

حدائق گفت: در مطالعه قند و لیپید تهران نیز نشان داده شد که با آموزش در تغییر رژیم غذایی و فعالیت فیزیکی می توان روند روبه رشد دیابت در کشور را کاهش داد.

** اثر داروها برای درمان دیابت، گذرا و کوتاه مدت است

حدائق بر لزوم توجه بیشتر به تحرک بدنی و تغییر رژیم غذایی برای کاهش دیابت تاکید کرد و گفت: باید سرمایه گذاری بیشتری در این زمینه ها انجام گیرد نه اینکه با داروهای جدید جلوی پیشرفت دیابت گرفته شود، زیرا اثر داروها گذرا و کوتاه مدت است و داروها اثر طولانی مدتی در این زمینه ندارند.

رئیس مرکز تحقیقات و پیشگیری از بیماری های متابولیک پژوهشکده غدد درون ریز و متابولیسم افزود: روش های مختلفی از جمله دارو درمانی برای کاهش دیابت توصیه شده است ولی هیچ کدام اثر مداومی نداشته و چیزی که توانسته اثر بر کاهش دیابت تاثیر داشته باشد، تغییر شیوه زندگی است.

وی ادامه داد که در واقع مداخلات ما باید چند جانبه باشد و فکر نکنیم که فقط با کنترل وزن می توانیم به هدف می رسیم، بلکه با مداخلات هم جانبه بر عوامل تغذیه ای، فعالیت بدنی می توان به موفقیت و اثر مداوم دست یافت.

حدائق افزود: در گذشته می گفتند که دیابت درمان ندارد و فرد دیابتی تا آخر عمر باید دارو مصرف کند اما امروزه به دنبال درمان دیابت هستند. اگر دیابت در مراحل اولیه تشخیص داده شود و فرد عادت غذایی خود را اصلاح کند تا حد زیادی این بیماری کنترل می شود.

** دیابت در دنیا روبه افزایش است

وی با اشاره به اینکه دیابت در دنیا رو به افزایش است، گفت: براساس گزارشات در سال 2017 میلادی از 11 نفر یک نفر دیابت دارند و تا 2045 میلادی به ازای هر 10 نفر یک نفر می رسد که این موضوع نشان دهنده روند شیوع بسیار بالای دیابت در دنیا است.

حدائق با بیان اینکه حدود 11 درصد ایرانی ها دچار دیابت هستند گفت: در مناطق شهری نسبت به مناطق روستایی، شیوع بیماری دیابت بالاتر است.

دکتر رضا ملک ‌زاده معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی پیشتر با اشاره به اینکه شیوع اضافه وزن و چاقی در 73 کشور جهان از سال 1980 تا 2015 دو برابر شده گفته بود که در ایران 29 میلیون نفر دچار اضافه وزن و چاقی هستند که مرگ های ناشی از چاقی در کشور هم دو برابر گزارش شده است.

استاد ممتاز دانشگاه علوم پزشکی تهران با استناد به نتایج مطالعه جهانی «میزان شیوع و عواقب اضافه وزن و چاقی در کشورهای مختلف»، تصریح کرده که در سال 1980 (1359)، تعداد افراد چاق در ایران، معادل 2 میلیون نفر بوده که به 11 میلیون نفر در سال 2015 (1394) رسیده و 5.5 برابر افزایش یافته است. همچنین تعداد افراد دچار اضافه وزن در ایران، طی همین دوره، از 5 میلیون نفر به 18 میلیون نفر افزایش یافته و بیش از 3.5 برابر شده است.

شاخص توده بدنی (BMI) مهمترین فاکتور در تعیین وزن نرمال، اضافه وزن و چاقی است. شاخص توده بدنی با تقسیم وزن (به کیلوگرم) بر توان دوم قد (به متر) به دست می آید. شاخص توده بدنی کمتر از 18.5، نشان دهنده کم وزنی غیر طبیعی است. اگر عدد بدست آمده بین 18.5 تا 24.9 باشد، یعنی وزن فرد طبیعی است. عدد بزرگتر و مساوی 25، نشان دهنده اضافه وزن است. عدد 30 به بالا نشان دهنده چاقی است، که به ترتیب به چاقی درجه یک (بین 30 تا 34.9)، چاقی درجه دو (بین 35 تا 39.9) و چاقی درجه سه (40 به بالا) تقسیم بندی می شود.

اخبار 24 ساعت گذشته رکنا را از دست ندهید

 

حوادث اختصاصی رکنا را اینجا بخوانید:

تجاوز یک سرباز به دختر 14 ساله تهرانی منصور 4 سال عقدم نکرد و دست آخر بلای وحشتناکی سر 2 دخترم آورد ! +فیلم گفتگو و عکس وقتی باغبان با زن ثروتمند صاحبخانه تنها بود دست و پای او را بست و به او تجاوز کرد بساط عیش و نوش یاسر با یک زن غریبه مرا عصبانی کرد / آن صحنه شنیع مقابل چشمانم است این مرد 30 ساله با لذت انگشتش را خورد + عکس شرایط ثبت نام کارت سوخت/ دیگر تمدید نمی شود ملیکای 15 ساله: همه چیز از گروه بچه های بی حیا شروع شد/ این دختر را در شمال شهر دستگیر کردند زمان واریز یارانه آذر 97 مشخص شد مهم ترین اخبار 24 ساعت گذشته رکنا مهناز افشار: به دادسرا رفتم اما چیزی تعهد ندادم +عکس مورچه ای در گوش یک مرد + عکس کارگر کارخانه به طور معجزه آسایی زنده ماند / عکس وحشتناک از بدن این مرد ارتباط زن ناشناس با پیدا شدن جسد ناصر در اطراف کرج چیست؟ +عکس قصور پزشکی علت مرگ هولناک یک مرد تهرانی هنگام عکسبرداری از معده ماجرای شلیک های خونین به 6 شهروند مشهدی چه بود؟ / «م-ض» شرور مسلح خون به پا کرد

منبع: رکنا

کلیدواژه: پزشکی چاقی دیابت Diabetes موفقیت چاق خطرناک بیماری دنیا افزایش دیابت عکس دختر جوان زندگی طلاق ایران پلیس اعدام مردم پسر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۷۵۳۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوای اصفهان آلوده است

به گزارش خبرنگار مهر، شاخص کیفی هوای کلان‌شهر اصفهان بر اساس داده‌های ۱۲ ایستگاه سنجش فعال در ۲۴ ساعت منتهی به ساعت ۹ صبح پنجشنبه ۳۰ فروردین با میانگین ۱۰۳ وضعیت ناسالم برای گروه‌های حساس را نشان می‌دهد.

بر اساس داده‌های سامانه برخط کنترل کیفیت هوای سازمان محیط‌زیست (منطقه اصفهان) شاخص هوای این کلان‌شهر امروز در ساعت انتشار این گزارش در ایستگاه پارک زمزم با عدد ۸۶، بزرگراه خرازی ۷۸، دانشگاه صنعتی و خیابان فرشادی ۱۰۰، رهنان ۹۹، خیابان زینبیه و بولوار کاوه ۹۷، خیابان میرزا طاهر ۷۳ و ایستگاه ولدان ۹۳ AQI در وضعیت قابل قبول است.

شاخص هوای اصفهان همچنین در ایستگاه انقلاب با عدد ۱۲۲ و سپاهان‌شهر ۱۲۱ AQI وضعیت ناسالم برای گروه‌های حساس و ایستگاه کردآباد با عدد ۱۶۹ وضعیت قرمز و ناسالم برای عموم شهروندان را نشان می‌دهد.

امروز شاخص هوا در زرین‌شهر با میانگین ۸۲، شاهین‌شهر ۵۴ و مبارکه با میانگین ۷۹ در وضعیت قابل قبول و قهجاورستان با میانگین ۱۶۵ AQI ناسالم برای عموم شهروندان ثبت شد. ایستگاه سنجش آلودگی هوای شهرهای مجاور اصفهان از جمله نجف آباد، منطقه صنعتی دولت آباد و کاشان قطع است.

شاخص کیفی هوا از صفر تا ۵۰ هوای پاک، ۵۱ تا ۱۰۰ هوای سالم، ۱۰۱ تا ۱۵۰ ناسالم برای گروه‌های حساس، ۱۵۱ تا ۲۰۰ ناسالم برای عموم، ۲۰۱ تا ۳۰۰ بسیار ناسالم و ۳۰۱ تا ۵۰۰ خطرناک است.

این شاخص به طور معمول برای پنج آلاینده هوا شامل مونوکسیدکربن (CO) ، اُزن (O۳)، دی اکسید نیتروژن (NO۲)، دی اکسید گوگرد (SO۲) و ذرات معلق زیر ۲.۵ میکرون (PM۲.۵) اندازه گیری و به طور روزانه در ایستگاه‌های پایش هوا، ثبت می‌شود.

شاخص کیفی هوا ( Air Quality Index ) معیاری است که غلظت ترکیبات مختلف آلاینده موجود در هوا نظیر مونوکسید کربن، دی اکسید گوگرد، ترکیبات نیتروژن دار، اوزون و ذرات معلق ( ذرات کوچک‌تر از ۱۰ میکرومتر و ذرات کوچک‌تر از ۲.۵ میکرومتر) را که دارای حدود مجاز متفاوت با واحدهای مختلف است به یک عدد بدون واحد تبدیل می‌کند و وضعیت آلودگی هوا را نمایش می‌دهد.

کد خبر 6081647

دیگر خبرها

  • این رژیم غذایی پیری مغز را تسریع می‌کند
  • دو بیماری‌ای که بیشتر مردم ایران را تهدید می‌کند
  • هوای اصفهان آلوده است
  • چگونه می‌توان بیماری دیابت را کنترل کرد؟
  • از عوارض دیابت چه می‌دانید؟
  • افزایش احتمال بروز پوکی استخوان و بیماری‌های قلبی با مصرف نوشابه
  • نتایج تحقیقات ؛ غذای پرچرب و چاقی به پیری مغز سرعت می بخشد
  • نتایج تحقیقات ؛ غذایی پرچرب و چاقی به پیری مغز سرعت می بخشد
  • شناسایی حدود۱۲ هزار بیمار مبتلا به دیابت و فشار خون درنیشابور
  • چاقی و رژیم غذایی پرچرب پیری مغز را تسریع می کند