Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-23@12:03:07 GMT

انتشار یک مجله پس از ۵۰ سال

تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۷۵۴۳۷

انتشار یک مجله پس از ۵۰ سال

مجله‌ی «باستان‌شناسی» بعد از ۵۰ سال بار دیگر روی گیشه می‌رود.

به گزارش ایسنا، شماره‌ی یک مجله‌ی «باستان‌شناسی» پژوهشکده‌ی باستان‌شناسی ایران، که دور نخست آن حدود ۵۰ سال قبل و برای نخستین‌بار توسط اداره کل باستان‌شناسی کشور منتشر می‌شد، بار دیگر با مقاله‌ها و گزارش‌های باستان‌شناختی باستان‌شناسان منتشر شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مجله که عنوان آن براساس طراحی دوره‌ی قدیم مجله‌ی باستان‌شناسی ۱۳۳۸ بار دیگر منتشر شده است، در ۱۲۸ صفحه با هشت مقاله و گزارش باستان‌شناسی از محوطه‌های تاریخی مختلف، توسط انتشارات پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری به قیمت ۶۰ هزار تومان به چاپ رسیده است.

در نخستین شماره «باستان‌شناسی»، مقاله «باستان‌شناسی: از کلنگ تا قلم، به قلم حکمت‌الله ملاصالحی»، «کاربرد و محدودیت‌های تاریخ‌گذاری به روش رادیوکربن بر مبنای یافته‌های هفت تپه، تألیف بهزاد مفیدی نصرآبادی»، «پراکنش و توالی استقرارهای پیش از تاریخی غرب رودخانه کرخه، شمال خوزستان، به قلم علی زلقی»، «کاوش در تپه چَلو: شواهدی از "مجموعه باستان‌شناختی بلخی – مروی" در دشت جاجرم، تالیف علی‌اکبر وحدتی، رافائل بیشونه، مارگارتا تنگبرگ و مرجان مشکور»، «"خنجر، خود در جستجوی چیز دیگری است": بررسی خنجرهای با حفاظ دسته‌ی هلالی از میانه‌ی هزاره‌ی دوم تا سده‌های نخستین هزاره‌ی اول پیش از میلاد، نوشته‌ی بابک رفیعی علوی»، «سنگِ سیاه؛ کاخی که دیگر نیست: کاوش در کاخ هخامنشی سنگ سیاه؛ دشتستان بوشهر، تالیف اسماعیل یغمایی» «کاوش‌های باستان‌شناختی قلعه یزدگرد: گچ گنبد غربی، به قلم شادروان مسعود آذرنوش» و «بررسی و مطالعه بناهای قاجاری و اوایل پهلوی شهرستان دره شهر؛ مطالعه موردی: "قلعه‌ی پوراشرف"، "قلعه‌ میر غلام هاشمی" و "قلعه جهانگیر آباد" تالیف آرش لشکری، مجید ساریخانی و اکبر شریفی‌نیا» منتشر شده است.

صاحب امتیاز مجله «پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری»، مدیرمسئول آن «سید محمد بهشتی» و سردبیر مجله‌ی باستان‌شناسی «حمیده چوبک» است، مدیریت داخلی مجله را نیز «سید رسول سیدین بروجنی» بر عهده دارد.

سید رسول سیدین بروجنی در توضیح خود درباره این مجله نوشته است: «مجله باستان شناسی در دهه‌ی ۱۳۳۰ برای نخستین بار توسط اداره کل باستان شناسی کشور در دو جلد به کوشش صادق صمیمی، رئیس اداره کل باستان‌شناسی ایران در آن زمان به چاپ رسید. نخستین جلد این مجله، شامل شماره‌های یک و دو در بهار و تابستان ۱۳۳۸ چاپ شد، در پایز و زمستان همان سال، شماره‌های ۳ و ۴ آن نیز در جلدی دیگر منتشر شد. اما این مجله پس از چهار شماره متوقف شد.

در دهه‌ی ۱۳۸۰ بار دیگر مجله‌ای که خود را رهرو مجله‌ی «باستان شناسی» می‌دانست، با همین نام و با مجوز «باستان‌شناسی» و تکمله‌ی «وعلوم میان رشته‌ای» با مشارکت جهاددانشگاهی و موزه‌ی ملی ایران در پنج شماره منتشر شد که سرنوشت آن به مجله‌ی پیشین دچار شد.

در سال ۱۳۹۵ پژوهشکده باستان‌شناسی، تصمیم به انتشار مجله‌ای در زمینه‌ی باستان‌شناسی گرفت، اما از ان‌جا که این پژوهشکده خود را ادامه، دنباله و امتداد «اداره کل باستان‌شناسی ایران» که چهار شماره نخست آن را منتشر کرده بود، می‌داند و همچنین برای ارج‌گذاشتن به دهه‌ها تلاش و کوشش متولیان میراث‌فرهنگی و باستان‌شناسی آن زمان، مسئولان مجله و پژوهشکده‌ی باستان شناسی تلاش کردند تا انتشار مجله‌ای با این عنوان و با همان لوگو را در صدر اهداف خود قرار دهند.

از آن‌جا که مجوز انتشار مجله‌ی باستان‌شناسی در اختیار «جهاد دانشگاهی» قرار گرفته بود، گفت‌وگو در خصوص واگذاری حق انتشار آن به پژوهشگاه میراث فرهنگی آغاز شد. پیگیری‌ها و رفت‌وآمدهای بعدی و موافقت سردبیر قبلی "حکمت‌الله ملاصالحی"، منجر به صدور مجوز انتشار مجله‌ی «باستان‌شناسی» به صاحب امتیازی «پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری» از سوی وزارت ارشاداسلامی شد.»

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: پژوهشگاه میراث فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۷۵۴۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتشار بین المللی ۱۰ چارت جدید ناوبری الکترونیکی خلیج فارس

تین نیوز

مدیر آبنگاری و امور جزر و مدی سازمان نقشه برداری کشور از انتشار ۱۰ چارت جدید از آب های خلیج فارس خبر داد و گفت: چارت های قدیمی تهیه شده توسط انگلیس و روسیه حذف شده و چارت های به روز جمهوری اسلامی ایران، جایگزین می شود.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا​​​​​​، با تولید و انتشار بین المللی ۱۰ چارت جدید شامل پنج چارت فراساحلی خلیج فارس از منطقه مطاف تا سیری، چهار چارت دسترسی از مناطق جزیره خارک، بندر معلم، پل و کشتی سازی و یک چارت بندرگاهی از بندر دیر، امکان استفاده دریانوردان از این چارت ها به منظور تامین ایمنی دریانوردی در آب های کشور فراهم شد.

با انتشار چارت های فراساحلی، چارت های آدمیرالیتی انگلیس از آب های تحت حاکمیت جمهوری اسلامی حذف می شود. با انتشار چارت های جدید، تعداد چارت های منتشر شده این سازمان در سطح بین الملل به ۷۶ چارت ناوبری افزایش یافت.

علی سلطانپور، با اعلام انتشار بین المللی چارت های جدید اعلام کرد: تولید این چارت های دریایی حاصل تلاش متخصصان هیدروگرافی و پردازش (کارتوگرافی) دریایی این سازمان بوده و در باندهای مختلف کاربری تولید شده اند که هم اینک پس از طی کنترل های نهایی بر اساس استانداردهای سازمان جهانی هیدروگرافی مورد تایید قرار گرفته و بصورت بین المللی منتشر شده و در اختیار دریانوردان قرار گرفته اند.

سلطانپور افزود: عملیات هیدروگرافی و تولید چارت های دریایی از چهار دهه پیش در سازمان نقشه برداری کشور آغاز شده و از سال ۱۳۹۴ چارت های دریایی به منظور تامین ایمنی تجارت دریایی بر اساس الزامات دریانوردی آغاز شد، بطوریکه تاکنون ۶۶ چارت از تولیدات این سازمان منتشر شده بود که با انتشار چارت های جدید این عدد به ۷۶ چارت افزایش یافت.

وی خاطر نشان کرد: انتشار چارت های دریایی از آب های حاکمیت کشور بر اساس الزامات بین المللی انجام شده و با انتشار چارت های تولید داخل، ضمن تامین ایمنی دریانوردی در آب های داخلی و تحت حاکمیت کشور، چارت های قدیمی تهیه شده توسط کشورهای بیگانه (انگلیس و روسیه) حذف شده و چارت های به روز جمهوری اسلامی ایران، جایگزین می شود.

مدیریت آبنگاری و امور جزر و مدی سازمان نقشه برداری کشور، با چهار دهه تجربه در زمینه هیدروگرافی و تهیه چارت های دریایی از آب های جنوب و شمال کشور تاکنون صدها چارت دریایی در مقیاس ها و باندهای کاربری مختلف تولید کرده است که شناورها به منظور حفظ ایمنی دریانوردی و بر اساس قوانین بین المللی ملزم به استفاده از آن هستند. چارت های دریایی امروزه بر اساس الزامات بین المللی در فرمت الکترونیک (ENC) تهیه و منتشر شده و استفاده از آن بر روی شناورها الزامی است.

به نقل از روابط عمومی سازمان نقشه برداری کشور، هماهنگی های لازم به منظور اولویت بندی و انتشار چارت های دریایی توسط کمیته ملی هیدروگرافی انجام شده و چارت های ناوبری دریایی پس از قرار گرفتن در اولویت های این کمیته و از طریق آن منتشر می شوند. چارت های ناوبری دریایی به منظور امکان انتشار در سطح بین الملل باید با توجه به آخرین استانداردهای سازمان جهانی هیدروگرافی تهیه شده و بطور مداوم به روز رسانی شوند. این چارت ها همچنین قبل از انتشار، توسط مراجع زیر نظر سازمان جهانی هیدروگرافی (IHO) تحت کنترل قرار گرفته و پس از اطمینان از صحت آنها، اجازه انتشار می یابند.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • انتشار برای نخستین بار| سروده رهبر انقلاب و روایت ایشان از «وعده صادق»
  • انتشار بین المللی ۱۰ چارت جدید ناوبری الکترونیکی خلیج فارس
  • اطلاعیه شماره ۴ فراجا درباره "طرح نور" منتشر شد /جزییات
  • گفت‌وگوی اجتماعی با پرونده‌ ویژه‌ توسعه نامتوازن منتشر شد
  • ورود پژوهشگران ایرانی به «باستان شناسی جنایی» برای نخستین بار
  • تولید و انتشار ۱۰ چارت جدید از آب‌های خلیج فارس توسط ایران
  • بازآفرینی تصویر عطار نیشابوری توسط عمار تفتی
  • برای نخستین بار در ایران؛ باستان‌شناسی در خدمت پلیس آگاهی
  • انتشار رباعی‌های حمید رضا شکارسری پس از ۷ سال
  • سریال‌های ایستاده در صف شبکه نمایش خانگی