Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیر حزب کارگزاران سازندگی در استان اصفهان گفت: متخصصان باید ابتدا بر روی نهاد سازی های سیاسی و اقتصادی متمرکز شوند و سپس بحران‌های توسعه را برای جامعه و سیاستمداران تشریح کنند.

مهدی فاتحی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، اظهارکرد: سخنرانی‌های غیر تخصصی باعث عوام زدگی در کشور شده و زمینه ساز پوپولیسم سیاسی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: همانطور که می دانید یک "عقلانیت معنایی" داریم که آن عقلانیت در واقع میانگین معناهایی است که از همه موارد عمومی در ذهن جامعه شکل گرفته و غیر متخصصان با سخنرانی‌های غیر تخصصی‌شان این میانگین را پایین می‌آورند و به تدریج باعث افول "عقلانیت معنایی" جامعه و کاهش عقلانیت عمومی می‌شوند و این نوعی خیانت در حق عقلانیت در کشور است.

دبیر حزب کارگزاران سازندگی در استان اصفهان افزود: در حیطه‌های سیاسی و اقتصادی امروز متخصصان باید به یک اجماع برسند که می‌خواهیم به دنبال دموکراسی رویم یا توسعه، اگر به دنبال دموکراسی هستیم قبل از آن باید به قول سریع القلم نهادسازی اقتصادی و سیاسی کرده باشیم.

دبیر حزب کارگزاران سازندگی استان اصفهان، تصریح کرد: در سال 1924میلادی اولین تجربه دموکراسی در انگلستان رقم خورد، اما آنها 400 سال قبل از آن دانشگاه‌های آزاد داشتند، 200 سال قبل از آن سندیکاهای کارگری داشتند، 180 سال قبل از آن، روزنامه‌های آزاد داشتند، این طور نبود که دموکراسی به شکل خلق الساعه در انگلستان یا کشورهای موج اول دموکراسی به قول هانتینگتون پدیدار شود، برای همین شاهد بازگشت موج‌های دموکراسی مثلاً در انگلستان نبودیم، اما در کشور ایران قبل از آنکه نهادسازی کنیم  از مشروطه سودای دموکراسی در سر پروراندیم  و در این راه بارها و بارها دچار فراز و فرود شدیم.

فاتحی اضافه کرد: متخصصان باید ابتدا بر روی نهادسازی های سیاسی و اقتصادی متمرکز شوند و سپس  بحران‌های توسعه را برای جامعه و سیاستمداران تشریح کنند.

وی تاکید کرد: پنج بحران در راه توسعه داریم که این بحران‌ها عبارتند از هویت، مشارکت، مشروعیت، توزیع قدرت و نفوذ.  اگر واقعاً متخصصان دلشان برای آینده ایران می‌تپد باید شرایطی را مهیا کنند که این پنج بحران همه با هم و در آنِ واحد مدیریت شود و هیچ یک به نفع دیگری نادیده گرفته نشود. مثلاً متخصصان سیاسی نباید به نفع بحران توزیع قدرت با دست خود بحران مشارکت درست کنند یا آنها نباید با سیاست زدگی شکاف ملیت و مذهب ایجاد و  بحران مشروعیت درست کنند.

فاتحی ادامه داد: در سیاست و اقتصاد قطب نما نداریم و هنوز واقعاً نمی‌دانیم چه می‌خواهیم در حالی که اگر واقعاً می‌دانستیم چه می‌خواهیم به دنبال نهادسازی سیاسی و اقتصادی و مدیریت بحران‌های توسعه می‌رفتیم.

دبیر حزب کارگزاران سازندگی با بیان اینکه بزرگترین بحران امروز که مادر بحران‌ها و مرکز ثقل آنها است، بحران سرمایه اجتماعی است، گفت: دولت اگر بخواهد این بحران را مدیریت کند باید با مردم شفاف صحبت کند باید دیپلماسی داخلی را هم در اقتصاد و هم در سیاست جدی بگیرد، چرا نباید دولت با صاحبان کسب و کار شفاف صحبت کند، چرا دولت نباید با احزاب سیاسی شفاف صحبت کند این‌ها بازیگران میدان سیاست و اقتصاد هستند و به نوعی حلقه واسط میان مردم و دولت هستند.

وی خاطرنشان کرد: اگر سرمایه اجتماعی افزایش یابد مدیریت بحران‌های اقتصادی و سیاسی بسیار راحت‌تر خواهد بود، شما دو وضعیت مشابه در ماه‎های گذشته در ایران و ترکیه دیدید، هم ایران و هم ترکیه به دلیل زورگویی‌های آمریکا مقابل آمریکا قرار گرفتند، اما مردم ما در صف خرید دلار و ترک‌ها در صف فروش دلار ایستادند و این دقیقاً به خاطر حفره‌هایی است که در رابطه دولت و ملت وجود دارد و مربوط به سرمایه اجتماعی است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: پوپولیسم منطقه اصفهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۷۶۴۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پشتوانه‌ عملیات وعده صادق، جامعه علمی ما بود

ایسنا/آذربایجان شرقی نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی گفت: پشتوانه‌ی عملیات غرور آفرین وعده‌ی صادق، جامعه‌ی علمی ما است و ما باید در نظر بگیریم که درست است که ما یک دهه قبل از سال ۱۴۰۴ (چشم انداز ۲۰ ساله) رتبه‌ی نخست علمی منطقه را به خود اختصاص داده‌ایم اما اگر زنگ خطر را جدی نگیریم، ممکن است این رتبه را از دست بدهیم.

روح‌اله متفکر آزاد عصر روز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت در آئین گرامیداشت مقام شامخ معلم در دانشگاه تبریز اظهار کرد: از جمله کارهایی که ما در مجلس شورای اسلامی انجام دادیم، پیش‌بینی حکمرانی آینده‌ی کشور بود. به‌طوریکه ما سعی کردیم مشخص کنیم که ۲۰، ۳۰ سال آینده در کجا و چه وضعیتی قرار خواهیم گرفت.

وی ادامه داد: به‌طور مثال ما اکنون جزو کشورهای جوان جهان محسوب می‌شویم اما ۲۰ سال دیگر جزو کشورهای پیر خواهیم بود و بحران فعلی ما که بحران اشتغال است، در ۲۰ سال بعد جای خود را به بحران جمعیت خواهد داد. لذا ما در حال پیش‌بینی وضعیت‌هایی این چنینی برای آینده‌ی کشور هستیم تا همانطور که اکنون بسیاری از مشکلات بخاطر اولویت‌بندی نکردن کارهای مهم در گذشته به وجود آمده، آیندگان نیز در مورد ما اینطور فکر نکنند که چرا مسئولان وقت در خصوص مشکلاتشان فکری نکردند.

رئیس فراکسیون دانشگاهیان مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: ما قبول داریم که مشکلاتی داریم و ما به واسطه‌ی دیدارهای مردمی از مشکلات مردم مطلع هستیم. اما میزان بزرگ نمایی مشکلات و ایجاد بحران ذهنی در جامعه بی‌سابقه است و این موضوع از مرزهای اختلافات سیاسی عبور کرده است و ما نیازمند بازگشت به آرامش فکری هستیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مبارزه‌ی فساد در کشور نیز گفت: مبارزه با فساد در ساختار ما به صورت جدی در حال رخ دادن است. بسیاری از ما شاهد وایرال شدن فیلم عذرخواهی مسئولان شرکت خودروساز ژاپنی از مردم در فضای مجازی بودیم. اما چرا کسی از استعفای نفر دوم دستگاه قضایی کشور که بخاطر عدم ایجاد شبهه در نحوه‌ی قضاوت پرونده‌ی فرزندان این شخص انجام شد، سخن نگفت؟ درست است که عده‌ای بحق معتقدند که نباید در دستگاه قضا فساد باشد؛ اما آیا بازداشت فرزندان نفر دوم دستگاه قضایی کشور و استعفای این فرد، مصداق مبارزه با فساد نیست؟

نماینده‌ی مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی همچنین در خصوص برخی از  مصوبات برنامه‌ی هفتم توسعه خاطرنشان کرد: در حال حاضر سه سال است که شاهد رشد اقتصادی کشور هستیم و قطعا این روند ادامه خواهد داشت و در صورت رسیدن به رشد اقتصادی هشت درصدی، از بحران اقتصادی خارج خواهیم شد و ما طراحی شش مرکز علمی را در برنامه‌ی هفتم توسعه تصویب کردیم تا با تمرکز بر بخش خصوصی بتوانیم از ظرفیت فارغ‌التحصیلان دانشگاهی در علوم مختلف در این مراکز استفاده کنیم.

متفکرآزاد، تخصیص بودجه‌ی اختصاصی برای تجهیز و بروزرسانی برخی از مراکز پژوهشی و آزمایشگاهی در کشور را از دیگر مصوبات برنامه‌ی هفتم توسعه کشور برشمرد و افزود: قانون‌مند کردن اندیشکده‌های علوم انسانی از جمله مصوبات مهم برنامه‌ی هفتم توسعه‌ی کشور است؛ چراکه اندیشکده‌های حلقه‌ی وصل حکمرانی کشور هستند و با این قانون هر متفکری که بتواند اندیشه‌ای برای حکمرانی تولید کند، می‌تواند دارای یک اندیشکده باشد.

به گزارش ایسنا، وی با اشاره به انقباض اقتصادی توسط دولت در برخی از سازمان‌ها و نهادها گفت: دانشگاه‌ها جزو مراکزی هستند که مشمول این انقباض اقتصادی نشدند که این موضوع نشان دهنده‌ی اهمیت جایگاه دانشگاه‌ها هست و من در همینجا یک خبر خوش به دانشگاهیان دانشگاه تبریز بدهم که در بودجه‌ی سال آینده مبلغ بسیار خوبی برای این دانشگاه که جزو دانشگاه‌های تاپ کشور محسوب می‌شود، در نظر گرفته‌ایم.

عضو هیأت علمی دانشگاه تبریز در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به عملیات وعده‌ی صادق خاطرنشان کرد: عملیات وعده‌ی صادق برای کشور ما امنیت‌آفرین بود و ما علاوه بر پاسخ رژیم کودک کش صهیونیستی که در طول این مدت ۸۰ هزار نفر را زخمی و ۳۵ هزار نفر را به شهادت رساند و بلوک غرب نیز در مقابل این کار سکوت کردند، کاری کردیم که دهه‌ها آرامش و امنیت کشور تأمین شد.

وی در خاتمه گفت: پشتوانه‌ی این عملیات غرور آفرین جامعه‌ی علمی ما است و ما باید در نظر بگیریم که درست است که ما یک دهه قبل از سال ۱۴۰۴ (چشم انداز ۲۰ ساله) رتبه‌ی نخست علمی منطقه را به خود اختصاص داده‌ایم اما اگر زنگ خطر را جدی نگیریم، ممکن است این رتبه را از دست بدهیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • حزب‌الله: خیزش دانشجویی در غرب، دروغ‌ بودن ادعای دموکراسی دولت‌ آنها را فاش کرد
  • دولت گرفتاری اقتصادی مردم را کاهش دهد‌
  • برگزاری نشست‌های تخصصی بیست و هشتمین همایش و نمایشگاه ملی مهندسی نقشه‌برداری
  • اولویت اصلی مجلس دوازدهم مدیریت بحران گرانی باشد
  • پشتوانه‌ عملیات وعده صادق، جامعه علمی ما بود
  • جهش تولید بدون تکیه بر نیروی کار میسر نیست
  • فعال سیاسی اصلاح طلب: تحولات جهانی به سود ایران است
  • جزو چند کشور اول جهان در زمینه علوم هسته‌ای و پزشکی هستیم
  • بخش خصوصی؛ضدتحریم،ارزآور
  • بخش خصوصی؛ ضد تحریم، ارزآور