Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس اداره محیط زیست شهرستان کهگیلویه گفت: محیط بانان موفق به ثبت مشاهده یک گونه پرنده نادر به نام «بوچانگا خاکستری » در منطقه حفاظت شده خائیز شدند. ۲۵ آذر ۱۳۹۷ - ۱۱:۰۷ استانها کهگیلویه و بویراحمد نظرات - اخبار استانها -

روح الله عزیزی‌دژکوه در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در یاسوج، اظهار داشت: محیط‌بانان موفق شدند برای اولین بار در منطقه حفاظت شده خائیز با مشاهده یک پرنده نادر به نام «بوچانگا خاکستری » تصویربرداری کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه چرنده بوچانگا خاکستری بسیار کمیاب  بوده و نخستین بار در کیش و دومین بار در بند عباس مشاهده شده است، عنوان کرد: ثبت این پرنده با همکاری گروه مشترک ایرانی و خارجی از سال 92 به بعد شکل گرفته است .

عزیزی دژکوه با بیان اینکه هدایت الله دیدبان مسئول منطقه موفق شده از این پرنده به تعداد اندک تصاویری را ثبت کند، ادامه داد:  پس از ثبت تصاویر و تحقیق در خصوص این پرنده، معلوم شد این پرنده بوچانگا نام دارد که تاکنون در جنوب شرق کشور هرمزگان و بلوچستان آن هم به تعداد بسیار اندک ثبت شده است.

برداشت بی رویه از مراتع و قطع درختان زنگ خطر برای محیط زیست ایلام استروز پرکار جشنواره حقیقت با مار، جغد و عنکبوت/ بالاترین آرای مردمی به محیط زیستی‌ها رسیدسازمان محیط زیست در حفاظت از دنا و زیست‌بوم استان کهگیلویه و بویراحمد بازنگری کند

وی افزود: تحقیقات بیشتر در زمینه این پرنده نشان از آن دارد که ثبت این پرنده از سال 92به بعد با همکاری تحقیقاتی یک تیم داخلی و خارجی پرنده شناسی شکل گرفته و به لیست پرندگان ایرانی اضافه شده است.

عزیزی دژکوه  تصریح کرد: پس از مشاهده پرنده و ارسال تصاویر برای اساتید پرنده شناس دانشگاه یاسوج  تیم پرنده شناس بر صحت و سقم عکس و اطلاعات مندرج در خبر صحه گذاشتند.

انتهای پیام/ن

R41452/P1361/S6,69/CT1

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۷۶۵۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت تصویر خرس قهوه‌ای در اشترانکوه لرستان

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گفت: محیط‌بانان خدوم منطقه حفاظت شده اشترانکوه در ایام تعطیلات نوروزی ۱۴۰۳ با حضور موثر و پایش منطقه با استفاده از دوربین‌های جدید و با کیفیت بالای خود ، موفق به ثبت تصاویری از حضور خرس قهوه‌ای در این منطقه شدند.

علی سالاروند در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در لرستان با بیان اینکه محیط‌بانان خدوم منطقه حفاظت شده اشترانکوه در ایام تعطیلات نوروزی ۱۴۰۳ با حضور مؤثر و پایش منطقه با استفاده از دوربین‌های جدید و با کیفیت بالای خود، موفق به ثبت تصاویری از حضور خرس قهوه‌ای در این منطقه شدند. اظهار کرد: این اولین ثبت تصویر این گونه ارزشمند در سال ۱۴۰۳ در منطقه حفاظت‌شده اشترانکوه است.

وی افزود: در سال گذشته نیز تصاویر حضور خرس قهوه‌ای و پلنگ به‌عنوان گونه‌های شاخص و در خطر انقراض در سایر مناطق طبیعی استان ثبت شد که نشان‌دهنده پویایی و افزایش جمعیت گونه‌های شاخص حیات وحش در استان به‌واسطه برنامه‌ریزی و تلاش‌های شبانه‌روزی همکاران محیط‌بان و زحمتکشان عرصه محیط زیست لرستان و همچنین هوشمندسازی و افزایش تعداد نیروی محیط‌بان در مناطق تحت مدیریت استان طی دو سال گذشته است.

سالاروند ابراز امیدواری کرد: با ادامه روند فعلی و مشارکت‌های مردمی و کمک‌های دوستدار محیط زیست و حیات‌وحش بتوانیم، شاهد احیا بیش از پیش زیستگاه‌ها و حضور گونه‌های شاخص و ارزشمند حیات‌وحش در طبیعت لرستان باشیم.

سالاروند در پایان ضمن قدردانی از محیط‌بانان خدوم استان از همه دوستداران محیط زیست و حیات وحش استان خواست در صورت ثبت هر گونه تصاویری از حیات وحش استان تصاویر را در اختیار کارشناسان اداره کل حفاظت محیط زیست استان قرار دهند تا اطلاع‌رسانی لازم با رعایت مسائل حفاظتی و امنیتی برای گونه ثبت شده، صورت پذیرد.

به گزارش ایمنا، خرس‌ها پستانداران بزرگ جثه‌ای هستند که در زمره گونه‌های حمایت شده سازمان حفاظت محیط‌زیست و فهرست سرخ IUCN و ضمیمه II کنوانسیون CITES قرار دارند. حفاظت از آن‌ها یکی از اولویت‌های اساسی در برنامه‌های مدیریتی و حفاظتی در کشور به شمار می‌روند.

کد خبر 739583

دیگر خبرها

  • پهنه آبی تالاب‌های چالدران افزایش یافت
  • افزایش پهنه آبی تالاب های چالدران
  • (ویدئو) مشاهده یک خرس قهوه‌ای در منطقه حفاظت‌شده اشترانکوه
  • ثبت تصویر خرس قهوه‌ای در اشترانکوه لرستان + فیلم
  • ثبت تصویر خرس قهوه‌ای در اشترانکوه لرستان
  • ثبت تصویر خرس قهوه‌ای در اشترانکوه + فیلم
  • رهاسازی یک بهله پیغو در محیط زیست
  • فضای مجازی شکارچی متخلف را لو داد
  • هشدارمحیط زیست گیلان/ از روشن کردن آتش در مناطق جنگلی خود داری کنید
  • طرح‌های محیط زیستی چقدر وام گرفته اند؟