Web Analytics Made Easy - Statcounter

بزرگ‌ترین ترمینال مسافرت دریایی ایران درحالی وارد بیستمین ماه تعطیلی خود می‌شود که مسیر دریایی چابهار به عمان و پاکستان، مسیری کوتاه و امن برای مراودات زیارتی و سیاحتی ۸ میلیون بلوچ دو کشور با ایران است. ۲۵ آذر ۱۳۹۷ - ۱۱:۱۸ استانها سیستان و بلوچستان نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از چابهار؛ 7 میلیون بلوچ در پاکستان و یک میلیون در عمان؛ مراودات قومی و سفرهای زیارتی و سیاحتیشان به ایران، بهانه‌ای قابل توجیه از نظر اقتصادی برای ساخت بزرگ‌ترین و مجهز‌ترین پایانه مسافرت دریایی ایران در جنوب شرق ایران، چابهار؛ جایی که با بندر مسقط عمان سه‌ساعت و با بزرگ‌ترین بندر پاکستان، کراچی، 14 ساعت فاصله دریایی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مسیری کوتاه برای بلوچ‌های عمان و امن برای بلوچ‌های پاکستان.

آبان ماه 95 بود که بزرگ‌ترین و مجهزترین ترمینال مسافرت دریایی ایران در بندر شهید کلانتری چابهار برای اشاعه هرچه بیشتر فرهنگ مسافرت‌ها و گردشگری دریایی افتتاح شد؛ غیر از چابهار، در ایران دو ترمینال مسافرت دریایی دیگر یکی در بندر عباس و آن دیگری در خرمشهر است که پایانه چابهار هم مجهزتر و هم بزرگ‌تر است.

ترمینال مسافرت دریایی چابهار در محوطه‌ای به مساحت 10 هزار مترمربع و زیربنای 4000 مترمربع با ظرفیت پذیرش حداقل 600 مسافر ورودی و خروجی به صورت همزمان و 6 میلیارد تومان سرمایه‌گذاری توسط سازمان بنادر و دریانوردی در بندر شهید کلانتری چابهار به بهره‌برداری رسید و نخستین خط دریایی ایران-عمان نیز هم‌زمان با افتتاح این ترمینال در چابهار راه‌اندازی شد و قرار بود خط دریایی چابهار-کراچی هم به زودی راه‌اندازی شود تا چابهار طلایه‌دار اشاعه فرهنگ مسافرت‌های دریایی شود.

خط دریایی چابهار-مسقط هرچند در ابتدا با توجیه کامل اقتصادی برای جابه جایی حداقل بلوچ‌های دو طرف بیان می‌شد اما 4 ماه پس از راه‌اندازیش در فروردین 96 به‌دلیل آنچه توجیه‌ناپذیر بودن اقتصادی از سوی سرمایه‌‌گذار عنوان شد خوابید و خط چابهار-کراچی هم هرگز راه‌اندازی نشد. حالا 20 ماه است که بزرگ‌ترین و مجهز‌ترین ترمینال مسافرت دریایی ایران تعطیل است.

فعالیت‌های گردشگری پایانه دریایی چابهار همکاری تمام دستگاه‌ها را می‌طلبدچابهار|سازمان بنادر برای تداوم فعالیت پایانه دریایی چابهار یک میلیارد یارانه پرداخت کرد

مسافرت دریایی به پاکستان و عمان از چابهار؛ امن، باصرفه و کوتاه

رفت و آمد مکرر بلوچ‌های عمان و پاکستان به ایران و مسیر دریایی امن و کوتاه چابهار به مسقط و کراچی، توجیه ناپذیر بودن اقتصادی ترمینال مسافرت دریایی چابهار را رد می‌کند؛ مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان می‌گوید: وظیفه حاکمیت سازمان بنادر فراهم کردن زیرساخت‌های دریایی با توجه به نیاز‌ها و مطالعات موجود است و ما ترمینال شهید کلانتری چابهار را براساس مطالعات سازمان گردشگری و درخواست مکرر عمانی‌ها احداث کردیم چراکه بیش از یک سوم جمعیت کشور عمان را بلوچ‌ها تشکیل می‌دهند که باتوجه به روابط و رفت‌وآمدهای خویشاوندی آن‌ها با بلوچ‌های ایران امکان برقراری یک راه خوب برای دسترسی مردم دو خطه ضروری بود.

به گواه سازمان اوقاف و امور خیریه هم، ماهانه بین 15 تا 20 هزار زائر پاکستانی برای زیارت مشهد و قم و هم‌چنین تشرف به کربلا وارد سیستان و بلوچستان می‌شوند که عمده آنان از طریق مرز میرجاوه وارد می‌شوند؛ هم‌چنین به گواه کمیته مردمی خدمت‌رسانی به زائران اربعین سیستان و بلوچستان، اربعین 96، حدود 35 هزار زائر پاکستانی از طریق میرجاوه وارد سیستان و بلوچستان شدند که با توجه به حجم بالای زوار و هم‌چنین امکانات محدود مرز خدمت رسانی در مرز میرجاوه با مشکل مواجه شد.

کامران مایل وزیر سابق بنادر و کشتیرانی پاکستان می‌گوید: مسافت کراچی تا بندر چابهار 347 گره دریایی است که طی 14 ساعت طی می‌شود و کشتی های مسافربری توان جابه جایی 250 تا 400 مسافر در مسیر کراچی تا چابهار را دارند. مسیر زمینی پاکستان به ایران که از ایالت بلوچستان عبور می کند 700 کیلومتر است که علاوه بر ناایمن بودن دشواری‌های دیگری مانند خراب بودن جاده را نیز به همراه دارد.

سرمایه‌گذار نتوانست خط چابهار-مسقط را مدیریت کند

کارشناس اقتصاد حمل و نقل، تعطیلی خط دریایی چابهار- مسقط و عدم راه‌اندازی خط دریایی چابهار-کراچی را مدیریت ناصحیح سرمایه‌گذار خصوصی خط دریایی چابهار-مسقط می‌داند و می‌گوید: ترمینال مسافرت دریایی چابهار با مطالعات کامل احداث شده و توجیه‌ناپذیر بودن اقتصادی حرف کارشناسی نیست؛ به نظر من ضعف مدیریتی شرکت خصوصی ارائه دهنده خدمات به مسافران عمانی باعث شد این خط تعطیل شود.

محمدعلی رحیمی نژاد در گفت‌وگو با تسنیم می‌افزاید: فاصله بین بندر چابهار تا کشور عمان 160 مایل دریایی، حدودا 3 ساعت است و کشتی که در این خط کار می‌کرد از نوع کاتامارن، یکی‌از بهترین و مجهزترین شناورهای مسافرت دریایی و یا اصطلاحا کروز بود که از عمان می‌آمد؛ بلیط‌های این کشتی با ظرفیت 207 مسافر و 56 خودرو، در سه کلاس قیمتی 400،600 و 800 بین عمان و چابهار به‌فروش می‌رسید که از نظر اقتصادی هم نسبت به هواپیما توجیه پذیرتر بود.

وی تصریح می‌کند: هرچند بعدها برخی‌ شرکت‌های هوایی در رقابتی ناسالم، قیمت‌های خود را پایین‌تر آوردند اما بازهم مسافرت دریایی جذابیت‌های خاص خود را داشت و هم‌چنان مورد استقبال بود؛ پس از راه‌اندازی خط، مرز رسمی دریایی در بندر شهید کلانتری چابهار تاسیس شد و نهادهایی که کار عبور و مرور مسافر و گذرنامه را انجام می‌دادند هم مستقر شدند؛ هم‌چنین روادید بین ایران و عمان نیز به‌صورت یک طرفه از سوی ایران لغو شد اما به دلیل ضعف مدیریتی شرکت بهره‌بردار هم این خط به پایان رسید و هم اقداماتی که می‌توانست به تاسیس خط دریایی چابهار-کراچی منجر شود.

برای راه‌اندازی ترمینال چابهار، به کشتیرانی‌های داخلی تسهیلات ساخت کشتی می‌دهیم

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی درباره اقدامات این سازمان برای راه‌اندازی مجدد ترمینال مسافرت دریایی چابهار می‌گوید: آمادگی داریم چنانچه بخش خصوصی و کشتیرانی‌های داخلی و خارجی متمایل به راه‌اندازی دوباره خط چابهار-مسقط و هم‌چنین راه‌اندازی خط چابهار-کراچی باشند را حمایت کامل کنیم تا از این مسیرها تردد دریایی داشته باشند.

محمد راستاد در گفت‌وگو با تسنیم می‌افزاید: چنانچه کشتیرانی‌های داخلی بخواهند، کشتی را برای استفاده در مسیر چابهار را از طریق کشتیرانی‌های داخلی بسازند، ما بهترین تسهیلات ممکن را با تقبل رایانه تسهیلات از طریق سازمان بنادر اعطا می‌کنیم تا این مسیر فعال شود

معاون وزیر راه و شهرسازی تصریح می‌کند: در واقع هم مکانیزم‌های تشویقی سازمان را داریم و هم زیرساخت پایانه مسافربری، یعنی همه امکانات فراهم است تا بخش خصوصی و کشتیرانی‌های داخلی این از پروسه استقبال کنند و ما شاهد فعال شدن دوباره ترمینال باشیم.

مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان نیز می‌گوید: برای راه‌اندازی دوباره ترمینال و تنها خط دریایی آن اقداماتی انجام دادیم؛ این ترمینال را به مناقصه بردیم و در قالب قراردادی درحال واگذاری به بخش خصوصی است؛ ترمینال را به‌طور کامل به بخش خصوصی می‌دهیم تا خود هم اپراتوری خط را به عهده بگیرد و هم اپراتوری ترمینال را؛ امیدواریم با این کار جان دوباره به بزرگ‌‎ترین و مجهز‌ترین ترمینال مسافرت دریایی ایران ببخشیم.

خط دریایی چابهار-کراچی امنیت زائران و گردشگران پاکستانی را تضمین می‌کند

هم‌زمان با واگذاری ترمینال شهید کلانتری چابهار به بخش خصوصی و راه‌اندازی دوباره خط دریایی چابهار-مسقط، زمزمه‌هایی از راه‌اندازی خط دریایی چابهار-کراچی از سوی پاکستان می‌آید.

میرحاصل خان بزنجو وزیر بنادر و کشتیرانی پاکستان فروردین 97 در دیدار با عباس آخوندی وزیر سابق راه ایران گفت: در نشست دو طرفه درباره چند پیشنهاد به بحث و بررسی پرداختیم که یکی از آن افتتاح خطوط دریایی مسافربری میان بنادر چابهار و کراچی است. ما فرآیند آن طرح را آغاز کرده‌ایم درحالی که طرف ایرانی نیز فرآیند مرتبط با خود را تکمیل کرده است. پاکستان نیز به زودی فرآیند مرتبط با خط دریایی چابهار-کراچی را تکمیل خواهد کرد.

وزیر سابق راه و شهرسازی ایران نیز در این نشست گفت: قرار شد دولت پاکستان برنامه های خود را در این خصوص و نوع کشتی و ظرفیت آن را به طرف ایرانی اعلام کند تا تهران نیز زیرساخت های لازم را برای تحقق این امر فراهم کند.

وزارت بنادر و کشتیرانی پاکستان پیش‌از این نیز بارها بر راه‌اندازی خط دریایی چابهار-کراچی به‌دلیل امن بودن مسیر تاکید کرده بود؛ از جمله در سال 2014 این وزارت خانه بر راه‌اندازی سرویس دریایی میان ایران و پاکستان به دلیل ناامن بودن مسیر ایالت بلوچستان پاکستان به ایران در پی موج گسترده حملات تروریستی از قبیل انفجارهای بمب، انتحاری و یورش شبه نظامیان و جابه جایی امن زوار از سرویس دریایی اربعین تاکید کرده بود.

هرچه باشد؛ راه‌اندازی خط دریایی از چابهار به پاکستان و عمان مسیری کوتاه، باصرفه و صدالبته امن برای 8 میلیون بلوچ دو کشوری است که سالانه برای دید و بازدید و یا سفرهای زیارتی و سیاحتی به ایران می‌آیند.

گزارش از سیدامیرحسین عظیمی

انتهای پیام/ن

R7843/P1361/S6,65/CT6

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۷۶۸۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رزرو هتل در مسقط برای سه روز

می‌خواهیم امروز یک سفر متفاوت به عمان را تجربه کنیم. این تفاوت زمانی برای شما چشم‌نوازی خواهد کرد که بدانید قرار است مهمان مسقطی‌ها شوید. یک شهر زیبای توریستی در عمان که حسابی قرار است شمارا شگفت‌زده کند. قبل از اینکه با شما از رزرو هتل در مسقط بگویم دور از لطف نیست که بدانید این شهر پایتخت کشور عمان است و یکی از بزرگ‌ شهرهای عمان محسوب می‌شود.

از سوی دیگر باید اشاره شود که مسقط تقریباً ۹۰۰ سال پیش بنال شده است و همین امر آن را بسیار تماشایی کرده است. این شهر در موقعیت جغرافیایی مطلوبی واقع‌شده است و آن را برای توریست‌ها و گردشگران بسیار جذاب کرده است. پس با ما همراه باشید تا بعد از آشنایی با این شهر زیبا برای اقامت در آن شمارا بیشتر راهنمایی کنیم.

مسقط را چقدر می‌شناسید؟

مسقط یکی از شهرهای مطرح حاشیه خلیج‌فارس است و مردمان آن هنوز فرهنگ و حال و هوای سنتی زندگی خود را با پیشرفت بی‌نظیر عمان حفظ کرده‌اند. مردمان این شهر به زبان عربی صحبت می‌کنند و اکثر آن‌ها مسلمانان اباضیه هستند. همین امر هم نشان‌های بسیاری از حضور دین و اسلام را در این شهر به تصویر کشیده است. شاید از خود بپرسید که دلیل پیشنهاد ما برای رزرو هتل در مسقط چیست؟ باید به شما بگویم که این شهر بزرگ نسبت به سایر شهرها مانند دبی و دوحه ظاهر سنتی‌تری دارد که برای ایرانی‌ها تماشایی‌تر است. شما با حضور در این شهر می‌توانید تجربه رفتن به کویر و اقامت در چادرهای سنتی را در لیست خاطرات خود به ثبت برسانید. یا اینکه به وادی‌هایی مانند وادی بنی خالد سر بزنید که برخلاف تصور عموم مردم، جای سرسبز و زیبایی است. در شهر هم‌مکان‌های مانند مسجد سلطان قابوس، کاخ العالم و سالن اپرای سلطنتی چشم‌انتظار شما است. پس برای سفر به این شهر زیبا و اقامت در یک هتل لوکس و متمایز ما را تا پایان همراهی کنید.

آشنای با هتل‌های مطرح مسقط

یکی از موارد اصلی که بعد از خرید بلیط باید به آن برای هر مسافرتی فکر شود اقامت گاهی است که قرار است در آن حضور پیدا کنید. بر همین اساس برای رزرو هتل در مسقط اولین کار شناخت هتل‌های مطرح در سطح شهر است برای این منظور در ادامه همراه ما باشید.

هتل کمپینسکی

لوکس نشین ها می توانند به قلب جدید مسقط سری بزنند و در هتل کمپینسکی پنج ستاره اقامت متفاوتی را تجربه کنند. این هتل ۳۱۰ اتاق و سوئیت دارد که در تمام آن‌ها تلویزیون صفحه تخت، قهوه ساز، کمد مخصوص لباس با یک حمام شخصی و سایر امکانات دیگر فراهم‌شده است. در اتاق‌های اصلی هتل هم می‌توانید شاهد یک بالکن باشید. این هتل در موقعیت مطلوبی از شهر واقع‌شده است و مسیرهای دسترسی به مکان‌های تاریخی و توریستی را در زمانی برای شما فراهم کرده است. در این هتل رستوران، سالن بولینگ اختصاصی و مرکز تفریحی،‌ مرکز تناسب‌اندام و اسپا است. سالنی برای ملاقات‌های رسمی، کنفرانس‌ها، برگزاری مراسم ازدواج هم در نظر گرفته‌شده است. برای رزرو هتل بدون شک پیشنهاد اول ما این هتل از که از سوی توریست‌ها امتیاز نه از ده را به دست آورده است.

هتل کورال

این هتل دارای آشپزخانه‌های کوچک در هر اتاق است که در آن مایکروفر،‌ کتری و یخچال برای شما در نظر گرفته‌شده است. این امر در هزینه‌های مصرفی شما در طول سفر بسیار صرفه‌جویی خواهد کرد. هتل چهار ستاره کورال یک بوفه برای صبحانه هم دارد که هرروز صبح به شکلی لذت‌بخش چیده می‌شود. حمام با سشوار، سالن تناسب‌اندام، اتاق ماساژ، اتاق‌های ایروبیک و استخری در پشت‌بام هم از دیگر خدماتت ارائه‌شده در این هتل محسوب می‌شود. شما می‌توانید با حضور در این هتل نزدیکی به مکان‌های تماشایی شهر را هم تجربه کنید.

هتل البوستان پالاس

هتلی پنج ستاره که شهرت جهانی دارد و در برابر کوه‌های الحجر واقع شده است و نمایی بسیار متفاوت را برای شما به تصویر می‌کشد. این هتل در یک کیلومتری ساحل اختصاصی مسقط قرار دارد و به‌تازگی بازسازی‌شده است. هتل ۱۷ طبقه است و ۲۵۰ اتاق را با هر سلیقه‌ای به تصویر کشیده است. در تمام اتاق‌ها کتری برقی،‌ مینی بار و تلویزیون صفحه قرار داده شده است. برای کودکان نیز برنامه‌های تدارک دیده‌شده است. شما هم می‌توانید به غواصی،‌ فوتبال ساحلی، تنیس روی میز،‌ یا کارهای هنری مشغول شوید و حسابی خود را سرگرم کنید. سه رستوران برای پذیرایی از شما در نظر گرفته‌شده که از ماهی و غذایی دریایی تا انواع غذاهای چینی را سرو می‌کند.

کلام آخر در مورد اقامت در مسقط

همان‌طور که در مقاله پیش رو مطالعه کردید مسقط شهر سنتی عمان محسوب می‌شود. همین امر هم سبب شده است که سالانه توریست‌ها و گردشگران بسیاری برای بازدید از این شهر زیبا به آن سفر کنند. برای این منظور هتل‌ها و اقامتگاه‌های بسیاری برای مسافران پیش‌بینی‌شده است. در طول مقاله به تعدادی از آن‌ها اشاره داشتیم که شما متناسب با بودجه‌ای که در اختیاردارید از هتل‌های پنج ستاره تا اقامتگاه‌های ارزان‌قیمت را می‌توانید برای خود در نظر داشته باشید. بسته به هزینه پرداختی شما کیفیت خدمات هم تفاوت پیدا می‌کند. امید است مطالب پیش رو راهنمایی‌های لازم را به شما ارائه داده باشد.

 

انتهای رپرتاژ آگهی/

دیگر خبرها

  • تعطیل شدن پایانه قدیم شرق تهران تا پاییز سال جاری
  • ترکیه 3 رزمایش بزرگ نظامی برگزار می کند
  • نقش توسعه مسیر ترانزیتی ریمدان در رقابت گوادر-چابهار چیست؟
  • دهه «رکود، عبرت، تجربه»/خسارت ۱دهه توقف ذخیره‌سازی گاز ایران
  • نشست تخصصی وبیناری در چابهار
  • خلیج فارس توفانی می‌شود
  • صدور هشدار نارنجی دریایی در هرمزگان/آخر هفته دریا مواج خواهد بود
  • بندر چابهار بهترین گزینه برای مبادلات تجاری افغانستان
  • دهه ۹۰؛ دهه‌ی «رکود، عبرت، تجربه»
  • رزرو هتل در مسقط برای سه روز