Web Analytics Made Easy - Statcounter

حکمتیار با تاکید بر بازی صلح دولت افغانستان تصریح کرد: ما آماده هستیم با طالبان تیم مشترک انتخاباتی تشکیل دهیم و درباره ترکیب دولت و تعدیل های مورد نیاز در قانون اساسی به توافق برسیم. ۲۵ آذر ۱۳۹۷ - ۱۱:۴۴ بین الملل آسیا-اقیانوسیه افغانستان نظرات - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم ، گلبدین حکمتیار رهبر حزب اسلامی بار دیگر در نشست خبری اظهارات ضدو نقیضی را در قالب طرح پیشنهادی به طالبان عنوان کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در انتقاد از عملکرد دولت افغانستان در روند صلح گفت که اشرف غنی برای مذاکره با طالبان هیئت فراگیری ایجاد نکرده و بازی انتخابات را با صلح نیز تکرار کرده است.

وی افزود: اشرف غنی به جای ایجاد هیئتی متشکل از رئیس جمهور و رئیس اجرایی دولت افغانستان، کمیته مشورتی صلح را بوجود آورده است که هیچ یک از احزاب سیاسی این کشور نیز عضویت در آن را نپذیرفته‌اند.

گزارش تسنیم|آخرین جزئیات از اعضای کمیته مشورتی صلح و نحوه گفت‌وگو با طالبان + اسامی دولت افغانستان اعضای هیئت مذاکره‌کننده با گروه طالبان را مشخص کرد+اسامی گزارش تسنیم| دولت افغانستان و جنجال تعیین تیم مذاکره‌کننده با طالبان

رهبر حزب اسلامی تصریح کرد که نقش احزاب سیاسی و رهبران جهادی تنها به دادن مشاوره به اشرف غنی محدود شده و رئیس جمهور در راس تصمیم گیریها قرار دارد.

پیشنهاد به طالبان

حکمتیار درباره طالبان نیز گفت که «ائتلاف احزاب سیاسی» موسوم به «میسا» آمادگی دارد تا تیم انتخاباتی مشترکی را با گروه طالبان برای انتخابات ریاست جمهوری آینده این کشور معرفی کند.

رهبر حزب اسلامی برای مقابله با ائتلاف بزرگ ملی افغانستان، ائتلاف جداگانه‌ای را موسوم به «میسا» با حضور احزاب «نهضت همبستگی ملی»، «محاذ ملی»، «افغان ملت» و «شورای انسجام جمعیت اسلامی» تشکیل داده است.

وی افزود: بر اساس طرح پیشنهادی ما گروه طالبان بیشترین سهم را در دولت آینده این کشور نسبت به سایر احزاب سیاسی افغانستان در اختیار خواهد داشت.

رهبر حزب اسلامی اداه داد: ما آماده هستیم که درباره ترکیب دولت، سیاست داخلی و خارجی افغانستان و تعدیل قانون اساسی با گروه طالبان به توافق برسیم و موضع مشترکی را اتخاذ کنیم.

گزارش تسنیم|تکاپوی احزاب سیاسی افغانستان برای مذاکره با گروه طالبان+تصاویر

حکمتیار خاطرنشان کرد که اگر طالبان با احزاب سیاسی در ایجاد دولت جدید در افغانستان تعامل کند نیروهای آمریکایی و ناتو نیز از این کشور خارج خواهند شد.

وی افزود: احزاب سیاسی آماده مذاکره با طالبان هستند و در صورت توافق طالبان مذاکرات در یک کشور بی طرف برگزار خواهد شد.

تغییر نتایج انتخابات پارلمانی توسط کمیسیون انتخابات

رهبر حزب اسلامی در بخشی از اظهارات خود دولت افغانستان و کمیسیون انتخابات این کشور را به تغییر نتایج انتخابات پارلمانی این کشور متهم کرد.

وی تصریح کرد: شواهدی در دست دارد که کارمندان کمیسیون‌های انتخاباتی در ازای دریافت پول آرای نامزدان انتخابات پارلمانی افغانستان را دست کاری کردند.

حکمتیار مدعی شد که نامزدان حزب اسلامی بیشترین آرا به دست آورده است اما کمیسیون انتخابات و دولت این کشور نتایج انتخاباتی را تغییر دادند.

وی افزود: احزاب سیاسی خواستار ابطال آرای فاقد بیومتریک هستند و اگر کمیسیون انتخابات و دولت خواست آنها را نادیده بگیرند با خیمه‌های تحصن و اعتراضات گسترده مردمی روبرو خواهد شد.

تغییر موضع مجدد حکمتیار؛ باید در افغانستان حکومت موقت تشکیل شود

این در حالی است که پیش از این نیز حکمتیار تلاش کرده بود تا از طریق ایفای نقش در روند صلح در تحولات افغانستان دست بالایی را نسبت به رقبای سیاسی کسب کند اما طالبان هرگونه میانجیگری حکمتیار در روند صلح را رد کردند.

اظهارات رهبر حزب اسلامی درباره روند صلح و انتخابات ریاست جمهوری افغانستان در حالی صورت می‌گیرد که وی متهم به ایجاد تنش‌های سیاسی برای فروپاشی دولت این کشور متهم است.

انتهای پیام/.

R36461/P36446/S8,87,1413/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۷۷۴۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور پُر شور در دور دوم انتخابات سبب تشکیل «مجلس کارآمد» می‌شود

«لطف‌الله فروزنده» فعال سیاسی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، با اشاره به اهمیت دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: مجلس شورای اسلامی جایگاهی ویژه در نظام و قانون اساسی دارد؛ نمایندگان مجلس مسائل کشور را مورد بررسی قرار داده و با قانون‌گذاری و نظارت خود، ریل‌گذاری می‌کنند.

وی ادامه داد: با توجه به جایگاه مهم مجلس شورای اسلامی، باید نمایندگانی وارد مجلس شوند که مردمی و پاک‌دست هستند؛ بنابراین در این راستا مهم‌ترین نقش را مردم بر عهده دارند و این مردم هستند که باید نمایندگانی با این ویژگی‌ها را انتخابات کنند.

فعال سیاسی تصریح کرد: در دور اول انتخابات مجلس شاهد حضور پُر شور مردم بودیم و ان‌شاء الله در دور دوم نیز شاهد حضور حداکثری مردم پای صندوق‌های رأی خواهیم بود.

فروزنده با بیان اینکه حضور در انتخابات حق قانونی مردم و تکلیفی برای آن‌هاست، ادامه داد: حضور پُر شور مردم و انتخاب نمایندگان اصلح باعث می‌شود مجلس کارآمد تشکیل شود.

وی با اشاره به اولویت مجلس دوازدهم تصریح کرد: در حال حاضر مهم‌ترین مساله کشور موضوعات اقتصادی است. همانگونه که رهبر معظم انقلاب شعار سال را به نام «جهش تولید با مشارکت مردم» نامگذاری کردند، مجلس هم باید در این راستا گام بردارد. برخی قوانین برای جهش تولید وجود دارد و در برخی زمینه‌ها هم باید قانونگذاری صورت بگیرد.

فعال سیاسی اظهار کرد: در بُعد سیاسی و بین‌المللی هم پس از انجام عملیات دفاعی ایران علیه رژیم صهیونیستی، فضای ویژه‌ای برای ما ایجاد شده است؛ لذا مجلس شورای اسلامی باید ظرفیت‌ها و سیاست‌های لازم را فراهم کند تا دولت‌مردان بتوانند در صحنه بین‌المللی، دیپلماسی فعال داشته باشند.

فروزنده تصریح کرد: امروز در سایه عملیات «وعده صادق» فضای اقتدار و انسجام و وحدت در کشور ایجاد شده که طبیعتاً مجلس شورای اسلامی باید این مهم را تقویت کند.

وی کمک به دولت را از اولویت‌های دیگر مجلس دانست و افزود: علی‌رغم همه چالش‌هایی که از دوره قبل باقی مانده، دولت سیزدهم در حال تلاش و کوشش جهت رفع مشکلات کشور است؛ لذا مجلس آینده باید با دولت همکاری لازم را داشته باشد.

انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در ۱۱ اسفندماه ۱۴۰۲ در ۲۰۸ حوزه انتخابیه سراسر کشور برگزار شد که انتخابات ۲۱ حوزه به مرحله دوم کشیده شد. قرار است دور دوم انتخابات مجلس روز ۲۱ اردیبهشت برگزار شود.

کد خبر 6084223 نفیسه عبدالهی

دیگر خبرها

  •  نامزدها چطور می‌پذیرند بیش از درآمد چهار سال نمایندگی برای انتخابات هزینه کنند؟
  • معاون سیاسی طالبان: کشورهای اسلامی باید از فلسطین حمایت کنند
  • مطالبات علمای شیعه از حکومت سرپرست افغانستان
  • مخالفت مجلس با بررسی طرح نظام قانون‌گذاری طبق اصل ۸۵ قانون اساسی
  • مخالفت مجلس با بررسی طرح نظام قانونگذاری طبق اصل ۸۵ قانون اساسی
  • رای منفی مجلس به بررسی طرح نظام قانون‌گذاری طبق اصل ۸۵ قانون اساسی
  • مخالفت مجلس با بررسی طرح نظام قانونگذاری طبق اصل ۸۵
  • مجلس با بررسی «طرح نظام قانون‌گذاری» طبق اصل ۸۵ مخالفت کرد
  • حضور پُر شور در دور دوم انتخابات سبب تشکیل «مجلس کارآمد» می‌شود
  • رفتار‌های خلاف قانون پذیرفتنی نیست/ آمادگی گلستان برای دور دوم انتخابات