Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-27@05:22:54 GMT

تغییر فصل های بارندگی در اثر تغییرات آب و هوایی

تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۷۸۲۸۴

تغییر فصل های بارندگی در اثر تغییرات آب و هوایی

تهران – ایرنا - محققان اروپایی با بررسی اطلاعات به دست آمده از 50 هزار ایستگاه هواشناسی در سراسر جهان دریافتند گرمایش جهانی موجب تغییر مدت و میزان بارندگی در فصل های مختلف شده است.

به گزارش روز یکشنبه گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه خبری ساینس، بر اساس این تحقیقات افزایش دما با افزایش طول دوره های بارندگی و خشکسالی در مناطق مختلف زمین ارتباط مستقیم دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در طول چند دهه گذشته میزان بارندگی های شدید و طولانی در مناطق شرقی و مرکزی آمریکا و مناطق شمالی اروپا و آسیا افزایش یافته است و دوره های خشکسالی طولانی در آفریقا به وقوع پیوسته است. در واقع از سال 1980 میلادی مدت فصل بارانی سال در آمریکا 25 درصد افزایش داشته است در حالی که در قاره آفریقا مدت فصل خشک افزایش یافته است.
بر اساس این تحقیقات اگر زمین دچار تغییرات آب و هوایی اخیر نمی شد، یک سوم از ماه های خشک آفریقا هرگز به وقوع نمی پیوست.
آزمون های آماری مختلف، اثرگذاری گرمایش زمین را بر این نوع تغییر فصل ها در مناطق مختلف، تایید می کند. نتایج این تحقیقات نشان می دهد که به طور کلی مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری شاهد فصل خشک طولانی تر و مناطق شمالی با عرض جغرافیایی بالا و شاهد فصل بارانی طولانی تر بوده اند. این الگوهای آب و هوایی با آنچه که پیش بینی می شد در اثر گرمایش زمین در نتیجه فعالیت های انسانی رخ دهد، کاملا سازگاری دارد.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Geophysical Research Letters منتشر شده است.
علمی (6)**9259**1440

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علمي آموزشي افزايش دما گرمايش جهاني

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۷۸۲۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امضای تفاهم نامه همکاری علمی بین المللی مرکز تحقیقات تغییر اقلیم و سلامت و موسسه بهداشت عمومی ادواردو سنتیای هند

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، تفاهم نامه همکاری بین مرکز تحقیقات تغییر اقلیم و سلامت دانشگاه علوم پزشکی تهران و موسسه بهداشت عمومی ادوارد و سینتیای هند منعقد شد.

به گفته عباس استاد تقی زاده رئیس مرکز تحقیقات تغییر اقلیم و سلامت، از آنجایی که موضوع تغییر اقلیم یک موضوع جهانی است و در راستای توسعه همکاری‌های بین المللی و بین المللی سازی دانشگااه، این تفاهم نامه امضا گردید. دکتر استاد تقی زاده اضافه کرد: این تفاهم نامه به منظور تبادل تسهیلات، دانشجویان و محققان، تدوین و اجرای تحقیقات مشترک، برگزاری برنامه‌های آموزشی مشترک، و توسعه شبکه‌های علمی در منطقه منعقد گردیده است.

وی افزود: مرکز تحقیقات تغییر اقلیم و سلامت یکی از مراکز تحقیقاتی زیرمجموعه پژوهشکده محیط زیست دانشگاه علوم پزشکی تهران است که در سال ۱۴۰۲ با هدف مقابله با یکی از مهم‌ترین چالش‌های قرن حاضر – تأثیرات تغییرات اقلیمی بر سلامت انسان – تأسیس شده است. مأموریت اصلی این مرکز شناسایی، تحلیل و ارائه راهکار‌هایی برای مقابله با این تأثیرات است. با توجه به گستردگی و پیچیدگی موضوع، مرکز تلاش می‌کند تا با استفاده از داده‌های علمی و رویکرد‌های نوآورانه، به بهبود شرایط زیست‌محیطی و بهداشتی جوامع محلی، ملّی و جهانی کمک کند. این مرکز از متخصص‌ترین و خبره‌ترین اساتید و محققان دانشگاه علوم پزشکی تهران برای انجام ماموریت‌های خود بهره می‌گیرد.

رئیس این مرکز تاکید کرد: مرکز تحقیقات تغییر اقلیم و سلامت بر این باور است که همکاری و مشارکت عمیق میان افراد، دانشگاه ها، مراکز تحقیقاتی، سازمان‌ها و سیاست‌گذاران می‌توان به راه‌حل‌های نوآورانه و پایدار برای مقابله با تغییرات اقلیمی دست یافت.

تقی زاده گفت: موسسه بهداشت عمومی ادوارد - سینتیا موسسه علمی در هند است که در حوزه‌های دانش و تحقیقات علمی در حوزه‌های سلامت جهانی، تغییر اقلیم و دیگر زمینه‌های مشترک فعال بوده و به واسطه شبکه دانشگاهی خود در کشور هند و دیگر کشور‌های جهان می‌تواند همکار مناسبی برای مرکز تحقیقات تغییر اقلیم و سلامت باشد.

لازم بذکر است که متن کامل تفاهم نامه همکاری در اینجا قابل مشاهده می‌باشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • افزایش میزان فرونشست‌های زمین همزمان تشدید بارندگی‌ها
  • تغییر عرصه بین‌الملل به واسطه اقتدار جمهوری اسلامی ایران
  • بارش باران در کرمان دو برابر سال گذشته بوده است
  • جمعیت جوان اصلی‌ترین مولفه قدرت و ثروت واقعی هر کشور
  • زیر تیغ
  • هوش مصنوعی ناسا از سیاره زمین محافظت می‌کند
  • ایران و هند تفاهم‌نامه توسعه همکاری در حوزه سلامت امضا کردند
  • امضای تفاهم نامه همکاری علمی بین المللی مرکز تحقیقات تغییر اقلیم و سلامت و موسسه بهداشت عمومی ادواردو سنتیای هند
  • تداوم امداد رسانی هوایی به مناطق سیل زده قصرقند
  • جمهوری اسلامی در بخش‌های مختلف هوایی محتاج هیچ کشوری نیست