Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-25@07:03:11 GMT

نگاه بلند مدت به کارکردهای مساجد وجود ندارد

تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۷۸۸۵۶

نگاه بلند مدت به کارکردهای مساجد وجود ندارد

حجت‌الاسلام پیروزمند گفت: اگر چه امروز همه به کارکردهای اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی مساجد واقف هستند اما متاسفانه افق دیدی بلند مدت نسبت به اهتمام کارکردهای مساجد وجود ندارد.

«حجت الاسلام علیرضا پیروزمند» در گفت و گو با خبرنگار مسجد و کانون‌های مساجد خبرگزاری شبستان با اشاره به چایگاه کمرنگ مساجد در پژوهش های علمی گفت: از صدر اسلام تاكنون مساجد همواره نقش مهمي در تحولات اجتماعي داشته‌اند و تنها مكاني براي عبادت نبودند، بلكه كاركرد اصلي آن‌ در موضوعات فرهنگي و معنوي نیز بوده است، اما متاسفانه امروز موضوع اهتمام به پژوهش و تحقیق در عرصه مساجد به عنوان دغدغه از سوی صاحب نظران مطرح نمی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی بیان کرد: در زمینه تحقیق و پژوهش موضوعاتی همواره مورد توجه قرار می گیرد، که دغدغه صاجب نظران و محققان و نیز مردم است، امروز اگر چه همه به این موضوع باور دارند که مساجد می توانند در عرصه فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و اجتماعی اثر گذاری داشته باشند، و به عنوان یک پرستشگاه فردی و جمعی در موضوعات یاد شده از آن بهره برداری کرد، ولی در این زمینه هیچ افق دیدی وجود ندارد.

 

عضو فرهنگستان علوم با اشاره به اینکه همواره به اداره اماکن مذهبی و مساجد نگاه سنتی وجود دارد، اظهار کرد: این نگاه نه تنها در ایران بلکه در کل دنیا نسبت به مساجد چنین نگاهی وجود دارند و حتی در این زمینه از سوی مردم هم غفلت هایی صورت می گیرد و همین امر باعث شده، بخش قابل توجهی از موضوعات مهم و تاثیرگذار در زندگی که از طریق مساجد می توان نسبت به پیگیری آنها اهتمام داشت، مورد توجه قرار نگیرد.

 

وی به تبیین راهکارههایی که می تواند در زمینه اهتمام به موضوع مساجد و اهتمام به ضعف ها و قوت های مدیریت این مراکز از طریق پژوهش و تحقیق اشاره کرد و گفت: حمایت و انتخاب امام جماعت فرهیخته برای مساجد و سرمایه گذاری در چنین مدیرانی در مساجد می تواند در رونق این موضوع تاثیرگذار باشد، حاکمیت همان گونه از خانه های خدا حمایت های مادی و معنوی دارد می تواند در این زمینه گام های تاثیرگذاری بردارد.

 

این کارشناس و پژوهشگر در حوزه مساجد اظهار کرد: با محور قرار دادن مساجد اعم از مساجد جامع و يا مصلاها در محورهایی که مورد دغدغه مردم است و نیز برقراری ارتباط فراملیتی می توان بسیاری از مشکلات و معضلات جامعه از طریق مساجد پیگیری و حل و فصل کرد. چرا که همه تلاش انبياء برای بسط و گسترش عبادت در جامعه بوده است و مساجد بهترین مکان های عبادی به شمار می روند تا هم به پرستش خداوند مشغول شوند و هم نسبت به بسط و گسترش تفکر الهی اهتمام داشته باشند.

 

پیروزمند تصریح کرد:مساجد با ايجاد آشنايى و پيوند ميان مؤمنین با نخبگان جامعه می توانند بستر مناسبی براى پرورش و تربيت  اجتماعى فراهم  کنند از طرفی با اعلام فراخوان میان مسلمانان، جايگاه مساجد را به طرح مشكلات و مباحث اجتماعی تبدیل کنند و به طور طبيعى، با حضور در چنين مكانى روح تعهد و دردمندى در فرد ايجاد مى شود.

 

وی الگوبرداری از مدیریت کشورهایی همانند عربستان و ترکیه را در مساجد قابل قبول ندانست و تصریح کرد: معتقدم جنبه مدیریت مردمی بر مساجد باید حفظ شود، اگرچه کمک های دولتی از مساجد می تواند مزیت های بسیاری به همراه داشته باشد ولی در عین یک مدیریت فرمایشی در مساجد اتفاق می افتد که می تواند اثرگذاری معنوی مساجد را کاهش دهد و خانه های خدا از هدف های اصلیشان دور شوند.

 

 

 

پایان پیام/40

منبع: شبستان

کلیدواژه: ایران مجلس نماز جمعه پاییز عشایر استان لرستان وزیر اطلاعات دولت سفیدشهر آران و بیدگل حجت الاسلام پیروزمند مسجد طراز اسلامی مسجد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۷۸۸۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت اهتمام به اقتصاد فضای مجازی در خراسان رضوی

به گزارش قدس خراسان به نقل از اداره روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، حجت‌الاسلام حجت گنابادی نژاد دوشنبه ۳ اردیبهشت در جلسه شورای هماهنگی کارگروه‌های فضای مجازی استان با اشاره به تعیین و اعلام شعار سال جدید، توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی اظهار کرد: یکی از راه‌های مشارکت مردم و جهش تولید و اقتصاد، فضای مجازی است.

معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان افزود: توجه به فضای مجازی به عنوان ضمیمه‌ای بر سایر فعالیت‌ها نیست و مفاهمه مشترک و دقیق از فضای مجازی اولین گام در ماموریت‌ها است و بر این اساس تبیین دقیق و کاملی از سوی رهبر فرزانه انقلاب اسلامی برای فضای مجازی ارائه‌ شده است.

وی تاکید کرد: از کلیات، طرح واژه‌ها و اصلاحات باید عبور کرد و کارگروه‌های شورای مجازی با همکاری دستگاه‌ها عضو با تعریف و اولویت بندی پروژه‌های اقتصادی در فضازی مجازی به سمت تحقق این اولویت حرکت کنند. همچنین باید گفت؛ این عرصه‌ای است که با نگاه تحولی، نوآورانه، مبتکرانه و مدیریت ریسک منطقی می‌تواند ریل گذاری یک میدان پیشرفت و توسعه اقتصادی فن آورانه را در استان فراهم نماید.

گنابادی نژاد صنایع فرهنگی، سوغات زائر، تکمیل و ارتقای کمی و کیفی خدمات به زائرین داخلی و خارجی، گردشگری سلامت، جذب دانشجویان خارجی و... را از نمونه‌های میدان اقتصاد فضای مجازی نام برد و همچنین طراحی درگاه و مرکز تجارت بین المللی فرهنگ، هنر و فن آوری در فضای مجازی را یک اولویت برای شورای فضای مجازی استان دانست.

معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی عرصه اقتصاد فضای مجازی را یک «مزیت ناجی» معرفی کرد و ادامه داد: کارشناسان و ظرفیت‌های تخصصی بسیار خوبی در استان وجود دارد که می‌توانند این درگاه را با کیفیت، سرعت و ارزان راه‌اندازی کنند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود عنوان کرد: بیشترین تهاجم دشمنان به انقلاب و نظام و حقوق مردم عزیز از طریق فضای مجازی است که ما همچنان کمترین استفاده را از آن داریم در حالی که نه منفعلانه بلکه باید بتوانیم فعالانه، هوشمند و موثر فضای مجازی را مدیریت کنیم.

گنابادی نژاد به ۳ اولویت ویژه فضای مجازی در سال ۱۴۰۳ پرداخت و گفت: اقتصاد فضای مجازی، امنیت در فضای مجازی و صیانت از حقوق و رضایتمندی مردم از خدمات الکترونیک و فضای مجازی استان، اولویت‌های سال هستند. بر این اساس باید به پروژه‌های مشخص و روشن برسیم و آن‌ها را در سال جدید عملیاتی و پیاده کنیم.

معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی تاکید کرد: امروز اسرائیل و آمریکا دیگر توان و اراده‌ای برای حمله نظامی به ایران ندارند لذا در فضای مجازی لازم است آمادگی‌های بیشتری ایجاد شود و همه احتمالات نفوذ و هجمه در فضای مجازی برای دشمن باید به طور کامل مسدود و امنیت روانی جامعه و مردم صیانت شود. این موضوع نیازمند برنامه روان، دقیق و عملیاتی است.

وی افزود: کار مردم به خدمات فضای مجازی گره خورده هرچند خدمات رسانی به مردم از طریق سایت‌های اینترنتی و دفاتر خدمات رسان خوب و در عصر کنونی ضروری است و برخی نقص‌ها و ضعف‌ها از قبیل قطع بودن و نارسایی‌های مرتبط با نرم افزار و سخت افزار باید برای صیانت از حقوق و رضایت مندی مردم به عنوان یک اولویت مهم برنامه داشته باشیم و همواره پایداری سامانه‌های خدمت رسان پایش و ارزیابی شود.

دیگر خبرها

  • مدیران آذربایجان غربی اهتمام ویژه‌ای به جذب سرمایه‌گذار دارند
  • افزایش ۲۷ درصدی میزان بارندگی‌های استان نسبت به متوسط دوره آماری بلند مدت
  • اهتمام دهیاران و شوراها در انعکاس مشکلات مردم ضروری است
  • راه اندازی هنرستانهای جوار صنعت برای تامین نیروی کار ماهر در آذربایجان غربی
  • ایجاد هنرستان در همسایگی صنایع آذربایجان غربی
  • طلاب نسبت به تبیین تاریخ دفاع مقدس اهتمام داشته باشند
  • تعطیلات ۲ روزه آخر هفته از نگاه دولت رئیسی /واردات خودرو به کجا رسید؟
  • ضرورت تغییر دیدگاه به بودجه بنیاد ملی نخبگان/ برنامه‌هایی برای نخبه‌های حوزوی داریم
  • ضرورت تغییر دیدگاه به بودجه بنیاد ملی نخبگان/ برنامه‌هایی برای نخبگان حوزوی داریم
  • ضرورت اهتمام به اقتصاد فضای مجازی در خراسان رضوی