Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-19@10:56:35 GMT

اهمیت حفظ خاک مورد توجه مردم قرار گر فته است

تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۷۸۸۶۷

اهمیت حفظ خاک مورد توجه مردم قرار گر فته است

کرج- ایرنا- معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور آب و خاک با اشاره به فرهنگ غنی ایرانیان، گفت : هر چند درگذشته از موضوع خاک غفلت شده اما اکنون اهمیت این موضوع مورد توجه لایه های اجتماعی قرار گرفته است.

به گزارش ایرنا، علیمراد اکبری روز یکشنبه در دوره آموزشی مدیریت پایدار خاک که در معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی در کرج برگزار شد، افزود: الگو و رفتار مردم ایران همواره مبتنی بر استفاده پایدار از منابع طبیعی و اهمیت جدی به 2 عنصر آب و خاک بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی اظهار داشت: روند افزایش جمعیت در دهه های اخیر و تغییر الگوی مصرف، توسعه شهرنشینی، آثار ناشی از تغییر اقلیم و کم آبی، فرسایش خاک و امنیت غذایی نیازمند به کارگیری سیاست های جدید و ابزارها و روش های جدید تفکر است.
اکبری با تاکید بر اینکه این تفکرات باید بر مبنای مشارکت های وسیع تر در سطح منطقه و بین الملل باشد، اظهار داشت: در نخستین گام تصمیم بر حضور در نشست های مجمع جهانی خاک گرفتیم تا با تسلط و اطلاعات بیشتری به موضوع خاک کشور پرداخته شود.
وی با بیان اینکه با حضور در این جلسات تصمیم بر راه اندازی دفتر خاک در وزارت جهاد کشاورزی گرفته شد، گفت: امروز با اطمینان می توان ادعا کرد که رشد قابل ملاحظه ای از اهمیت خاک و جایگاه آن در اذهان عمومی مشاهده شده و ارتباط خوبی را با ذی نفعان و لایه های اجتماعی برقرار کرده ایم.
معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: هنوز در آغاز یک راه طولانی برای رسیدن به اهداف و وضعیت مناسب در پایداری منابع خاک کشور قرار داریم.
وی با بیان اینکه اکنون کارشناسان در حال بررسی وضعیت توانمندی های موجود در زمینه کربن آلی خاک هستند، اظهار داشت: خاک در کشور یک بحث بسیار جدی است و مساله خاک کمتر از آب نیست زیرا برنامه ریزی برای آب کشور بدون توجه به خاک معنی و مفهوم ندارد.
وی گفت: متاسفانه در موضوع خاک کشور غفلت شده و به همین دلیل در برنامه ششم توسعه برنامه خاک با کمک نمایندگان مجلس و دولت بنا گذاشته شده و دولت مکلف شده که سالانه حدود 500 هزار هکتار از اراضی کشور را در بحث بهبود وضعیت خاک حاصلخیزی و کربن آلی خاک کشور کار کند.
اکبری ادامه داد: به همین منظور نیاز است با مجموعه بین المللی و مجامع علمی داخلی، دانشگاه ها، متخصصین و دانشمندان بخش خاک در سطح منطقه ای و بین المللی ارتباط برقرار کنیم بنابراین ارتباط نزدیکی با فائو پیدا کردیم و در جلسات مجمع جهانی خاک (GSP) در سال گذشته و سال قبل از آن شرکت کردیم.
وی با اشاره به برگزاری چند کارگاه آموزشی برای ارتقای سطح دانش همکاران و استفاده از تجربیات جهانی برای حفاظت، حاصلخیزی و جلوگیری از فرسایش خاک در کشور، گفت: حفاظت کمی و کیفی خاک در کشور جزو ارکان اصلی برنامه ریزی وزارت جهاد کشاورزی است.
دوره آموزشی مدیریت پایدار خاک با حضور نمایندگان سازمان فائو (سازمان خواروبار کشاورزی جهان) در ایران و کارشناسان 12 زیرمجموعه تحقیقاتی کشاورزی به مدت 2 روز درکرج ادامه دارد.
6156/ 6155

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد حفظ خاك لايه هاي اجتماعي وزارت جهاد كشاورزي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۷۸۸۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احیاء ۳۵ واحد پرواربندی با ظرفیت حدود ۱۰ هزار راس دام در لرستان

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی لرستان گفت: ۳۵ واحد پرواربندی دام به ظرفیت حدود ۱۰ هزار رأس ظرف چندماهه اخیر فعال شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی لرستان، سعید اسدالهی با اشاره به اینکه گوشت قرمز در کنار گوشت مرغ مهم‌ترین منابع تأمین کننده پروتئین حیوانی مورد نیاز بدن انسان هستند، اظهار کرد: به طور کلی در کشور سالیانه حدود یک میلیون تن گوشت قرمز تولید می‌شود.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی لرستان گفت: در سال گذشته بیش از ۳۲ هزار تن گوشت قرمز در استان لرستان تولید شد که حدود ۹ هزار تن از این محصول به استان‌های دیگر چه به صورت لاشه و چه به صورت دام زنده صادر شده است.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی لرستان به خشکسالی‌های سال‌های ۹۹ و ۱۴۰۰ و حذف دام‌های مولد توسط دامداران اشاره کرد و افزود: با توجه به اهمیت تولید گوشت قرمز معاونت بهبود تولیدات دامی دو برنامه کمی و کیفی را برای احیای دام‌های مولد و در نتیجه تولید گوشت قرمز و شیر خام را به طور جدی در دستور کار خود قرار داده است.

اسدالهی با اشاره به برنامه‌های کمی و کیفی در راستای افزایش تولید گوشت قرمز در استان، گفت: در برنامه‌ریزی کمی، فعال سازی واحدهای راکد، نیمه فعال و در حال ساخت از مهم‌ترین برنامه‌های سازمان جهاد کشاورزی استان است که حاصل آن فعال سازی ۳۵ واحد پرواربندی به ظرفیت حدود ۱۰ هزار رأس در چند ماهه اخیر بوده است.

وی ادامه داد: در بحث کیفی نیز دو برنامه اساسی با اخذ اعتبارات ریالی لازم از تهران در سال ۱۴۰۳ در دست برنامه‌ریزی است.

اسدالهی با اشاره به اینکه توزیع رایگان اسپرم گاوهای دو منظوره با تأکید بر تولید گوشت قرمز یکی از برنامه‌های اساسی سازمان جهاد کشاورزی است، افزود: در مرحله اول ۳۰۰۰ دز و در مرحله دوم ۲۰۰۰ دز بین تلقیح گیران گاوها به صورت رایگان برای استفاده در دامداری‌های روستایی توزیع شده و در مرحله سوم نیز ۵۰۰۰ دز توزیع می‌شود.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی لرستان گفت: در زیر بخش دام سبک برای بهره‌گیری از توان تولیدی گوسفندانی که در داخل فصل آبستن نمی‌شوند و عملاً به صورت خشک در گله باقی می‌مانند بحث اجرای عملیات همزمان‌سازی فحلی گوسفندان در خارج فصل به عنوان یک راهبر امید بخش برای افزایش بره‌گیری از دام‌های سبک قسر در رفته و همچنین بهبود کارایی گله داری در دستور کار قرار گرفته است.

اسدالهی بیان کرد: بر این اساس امسال در سطح ۲۰ هزار رأس از گوسفندان استان کار همزمان‌سازی فحلی برای اهداف ذکر شده برنامه‌ریزی شده‌است.

وی خاطر نشان کرد: امیدواریم با برنامه‌های گسترده‌ای که مطرح شد یک جهش اساسی در سالی که بنا به منویات رهبر به سال جهش تولید با کمک مردم نام‌گذاری شده است بتوانیم یک جهش اساسی در تولید گوشت قرمز داشته باشیم.

کد خبر 745259

دیگر خبرها

  • برنامه وزارت جهاد کشاورزی برای افزایش تولید و پایداری در خودکفایی گندم کشور
  • توجه به گسترش کشاورزی دانش‌بنیان، زمینه صادرات مازاد نیاز داخلی را فراهم می‌کند
  • تکمیل زنجیره تولید در بخش کشاورزی بوشهر از اولویت‌ها
  • اصلاح الگوی کشت برنج در کهگیلویه و بویراحمد
  • کشت برنج با آبیاری آب زیرزمینی به دلیل نبود توجیه اقتصادی حذف می‌شود
  • توسعه صنعت فرآوری محصولات کشاورزی در بوشهر اولویت است
  • بهره‌وری در بخش کشاورزی استان بوشهر افزایش یابد
  • احیاء ۳۵ واحد پرواربندی با ظرفیت حدود ۱۰ هزار راس دام در لرستان
  • احیا ۳۵ واحد پرواربندی دام در لرستان
  • احیا ۳۵ واحد پرواربندی در لرستان