Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - شيراز- ايرنا- رئيس سازمان جهاد کشاورزي فارس گفت: استان فارس با دارابودن 61 هزار هکتار سطح زير کشت و توليد بيش از 1.3 ميليون تن انواع مرکبات، رتبه دوم توليد مرکبات را در کشور دارد.

به گزارش ايرنا، محمد مهدي قاسمي در جشنواره مردمي ليموي جهرم افزود: کل سطح زيرکشت ليموشيرين جهان به غير از ايران 2هزار هکتار با 85 هزار تن توليد است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ايران 27 هزار هکتار با 918 هزار تن توليد و استان فارس 18هزار و 875 هکتار با 502 هزار تن توليد را دارد.
وي اظهار کرد: در اين استان 12 هزار و 350 نفر بهره‌ بردار مرکبات فعاليت مي‌کنند که شهرستان‌هاي جهرم، قيروکارزين، داراب، کازرون و فسا مهم ‌ترين مراکز توليد مرکبات هستند.
رئيس سازمان جهاد کشاورزي فارس گفت: شهرستان جهرم با سطح زير کشت 11 هزار و 500 هکتار و توليد 480 هزار تن ليمو شيرين، بزرگترين مرکز توليد ليمو شيرين جهان است.
قاسمي اضافه کرد: استمرار توليد مرکبات در 10 ماه از سال و رکوردهاي کشوري مرکبات در استان فارس از جمله 137 تن در هکتار از ديگر ويژگي بارز مرکبات فارس است.
وي ادامه داد: ايران با 151 کيلوگرم سرانه مصرف ميوه، بيشترين سرانه مصرف ميوه را در جهان داشته، اين در حالي است که در اتحاديه اروپا سرانه مصرف ميوه 103 کيلوگرم و در جهان اين سرانه 72 کيلوگرم است که اين امر مرهون تلاش کشاورزان کشور بوده که علي‌ رغم شرايط اقليمي سخت حاکم بر کشاورزي و کشاورزي پرريسک به توليدات خوبي دست يافتند.
اين مقام مسئول با بيان اين‎ که جشنواره‎ها فرصتي براي شکرگزاري از خداوند متعال است، افزود: در اين جشنواره‌ها با معرفي جايگاه، تکيه بر داشته‌ها و با تعامل مثبت، هم‌افزايي و هم‌فکري مي‌توان در جهت تقويت داشته‌ها، منافع بيشتر و بهبود سرمايه گذاري گام برداشت.
قاسمي اشاره به اين ‌که ايجاد مراکز سورت و بسته‌ بندي و همچنين سردخانه گامي در جهت سودآوري بيشتر براي کشاورزان است افزود: پيشرفت 200 درصدي مراکز سردخانه در چند سال اخير نشان‌ دهنده عزم دولت بر صنايع تبديلي و تکميلي بوده از اين رو بهترين تسهيلات با نرخ بهره پايين به صنايع تبديلي و تکميلي از جمله سردخانه اختصاص داده شده است.
اين مقام مسئول ابراز کرد: در شهرستان جهرم از سال 52 سيستم آبياري قطره اي اجرا شده و اکنون همه باغ‌هاي اين شهرستان مجهز به سيستم آبياري نوين است و اين ظرفيت بسيار بزرگ بيانگر اين مهم است که مردم اين شهرستان قدر آب را مي‌دانند.
رئيس سازمان جهاد کشاورزي فارس، درباره برنامه‌هاي آتي جهاد کشاورزي در شهرستان جهرم نيز گفت: پيگيري رفع مشکل زوال مرکبات، برنامه ريزي براي بازاريابي و صادرات وسيع‌ تر مرکبات، تسريع در عرضه ليموشيرين کشور با همکاري تعاون روستايي، تسريع در صدور مجوزها و اعطاي تسهيلات ارزان قيمت به پوشش سايبان در باغ‎ها، حمايت از توسعه صنايع تبديلي- تکميلي با اعطاي تسهيلات ارزان قيمت و در دستور کار قرار گرفتن ايجاد گلخانه باغي از اقدامات و برنامه‌هاي پيش‌روي جهاد کشاورزي در شهرستان جهرم است.
جشنواره مردمي ليموي جهرم شامگاه شنبه 24 آذرماه در سالن فردوسي شهرستان جهرم برگزار شد.
شهرستان جهرم در فاصله 193 کيلومتري جنوب شرق شيراز قرار دارد.
9910 /1876
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۷۹۳۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یکپارچه سازی زمین های کشاورزی شمال با سرمایه گذاری چینی‌ها

نادر علیزاده رییس گروه طرح وبرنامه معاونت آب وخاک وزارت جهاد کشاورزی در حاشیه بازدید رئیس و معاونان سازمان جهاد کشاورزی مازندران از اجرای طرح یکپارچه سازی شالیزار‌های روستای بزمینان شهرستان آمل، از فراهم شدن مقدمات لازم برای اجرای طرح تجهیز، نوسازی ویکپارچه سازی حدود ۶۵ هزارهکتار از زمین‌های مستعد کشاورزی به خصوص شالیزار‌های استان‌های شمالی کشور با سرمایه گذاری چینی‌ها خبر داد.

او افزود: مدت زمان اجرای این طرح کلان حوزه زیربنایی و آب وخاک کشور حدود ۳ ساله است و پیش بینی‌های لازم انجام وطرح‌های مورد نیاز این طرح نیز تهیه شده است.

علیزاده، اجرای طرح یکپارچه سازی زمین‌های کشاورزی را در کاهش هزینه‌های تولید در امر بکارگیری ماشین آلات در مراحل کاشت، داشت و برداشت، افزایش بهره بری در تولید، مدیریت مصرف آب و جلوگیری از تغییرکاربری‌ها موثر دانست.

رئیس گروه طرح و برنامه معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه ظرفیت‌های خوبی درحوزه بخش کشاورزی دراستان‌های شمالی کشور وجود دارد و با اجرایی شدن طرح یکپارچه سازی زمین‌ها به خصوص در شالیزار‌ها می‌توان برای کشت دوم دراین استان‌ها برنامه ریزی کرد.

علیزاده گفت: هدف نهایی در اجرای این طرح این هست که با ظرفیت سرمایه گذاری خارجی استفاده و نیاز کشاورزان استان‌های شمالی کشور را با توجه به نقش مهم این استان‌ها در تامین امنیت غذایی کشور نیز لحاظ کرد.

او با بیان اینکه کار تجهیز، نوسازی و یکپارچه سازی زمین‌های کشاورزی برخلاف تصور‌ها راحت نیست، افزود: یکی از سختی‌های این طرح به خصوص در استان‌های شمالی کشور از جمله مازندران، مالیکت زمین‌ها و کم شدن اراضی در طی چند سال گذشته بوده که روند اجرای این طرح را به تاخیر انداخته یا متوقف کرده است.

رئیس گروه طرح وبرنامه معاونت آب وخاک وزارت جهاد کشاورزی، با بیان اینکه در مدت ۲۰ ساله اجرای طرح یکپارچه سازی و نوسازی زمین‌های کشاورزی درسطح کشور حدود یک میلیون و ۶۰۰ هزار هکتار آن انجام شده است، گفت: در اجرای این طرح کلان و مهم زیربنایی عقب ماندگی زیادی وجود دارد که باید درسال‌های پیش رو با مدیریت وبرنامه ریزی‌های هدفمند جبران شود.

قانون یکپارچه‌سازی زمین‌های کشاورزی در سال ۱۳۸۵ با هدف یکپارچه‌سازی اراضی کشاورزی و جلوگیری از خرد شدن زمین‌ها تصویب شد، سال ۱۳۹۵ آیین‌نامه اجرایی آن تدوین و ابلاغ شد. آنچه مانع اجرای این قانون شده، قانون ارث است که بر اساس آن خرد شدن زمین‌های کشاورزی از سوی وراث اقدامی قانونی و بحق قلمداد می‌شود.

بر اساس آمار میانگین قطعات زمین‌های کشاورزی کشور ۵/۱ هکتار است که در استان‌های شمالی به کمتر از یک هکتار می‌رسد، اما کارشناسان می‌گویند در قطعات کمتر از پنج هکتار اجرای مکانیزاسیون کشاورزی مقدور نیست و عملاً بهره‌وری و تولید کاهش می‌یابد.

اکنون بعد از ۱۷ سال قانون جلوگیری از خرد شدن اراضی کشاورزی به صورت پایلوت در ۲۶۵ شهرستان و در مساحت ۱۶۶ هزار هکتار به صورت آزمایشی به اجرا درآمده است

باشگاه خبرنگاران جوان مازندران ساری

دیگر خبرها

  • یکپارچه‌سازی ۶۵ هزار هکتار زمین کشاورزی به سرمایه‌گذار چینی واگذار شد
  • یکپارچه سازی زمین های کشاورزی شمال با سرمایه گذاری چینی‌ها
  • ۲۲ هزار هکتار از اراضی شهرستان بروجرد زیر کشت می‌رود
  • یکپارچه‌سازی اراضی کشاورزی؛ گل یا پوچ
  • پیش‌بینی تولید ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تن محصول بهاره در خراسان رضوی 
  • صادرات سیب لرستان به روسیه، ترکمنستان و حاشیۀ خلیج فارس
  • تأمین آب ۷۵۰۰ هکتار شالیزار محمودآباد از آببندان
  • افتتاح طرح آبرسانی فلارد یک در شهرستان فلارد
  • رفع تداخلات ۲۳ هزار هکتار اراضی ساری
  • قرارگیری چهارمحال و بختیاری در جایگاه دوم استفاده از سیستم‌های نوین آبیاری