Web Analytics Made Easy - Statcounter

بیرجند - ایرنا - مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: مرحله نخست غنی سازی آرد با ویتامین D در خراسان جنوبی برای اولین بار در کشور اجرا می شود که امیدواریم با تعیین معیارها بتوانیم به صورت ملی این طرح را اجرایی کنیم.

به گزارش ایرنا زهرا عبدالهی روز یکشنبه در کارگروه غنی سازی آرد با ویتامین D در خراسان جنوبی افزود: یکی از دغدغه هایی که وزارت بهداشت در بحث ریز مغذی ها در کنار آهن و اسید فولیک دنبال می کند ویتامین D است که امیدواریم با اجرایی شدن این طرح بخشی از کمبود این نوع ویتامین را در جامعه مرتفع کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: برنامه ملی غنی سازی آرد با آهن و اسید فولیک از 10 سال گذشته در سطح ملی اجرا شد که هم اکنون 330 کارخانه آرد کشور در این طرح همکاری می کنند.
عبدالهی با بیان اینکه فقر ویتامین D و کم خونی در تمام گروه های سنی کشور وجود دارد، تصریح کرد: یکی از موثر و ارزانترین راهکارهای رهایی از این مشکل غنی سازی آرد با ویتامین D در کنار اسید فولیک و آهن است.
وی اظهار داشت: بررسی های 10 ساله بیانگر نتایج اثربخش در این حوزه است و امیدواریم در بحث ویتامین D هم بتوانیم با اجرای این طرح به صورت ملی جلوی بسیاری از بیماری های برگرفته از فقر آهن را با اجرایی شدن طرح بگیریم.
مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت با بیان اینکه در این طرح استانی، معیار ها به صورت کشوری مورد بررسی قرار خواهد گرفت، گفت: به دلیل وجود ظرفیت های همکاری بین بخشی و محوریت استانداری و علوم پزشکی خراسان جنوبی، در مرکز تصمیم گرفتیم برای نخستین بار این طرح در این استان اجرایی شود.
وی یادآور شد: خراسان جنوبی یکی از استان هایی است که طرح غنی سازی آرد با ریز مغذی ها در سال های گذشته با نظارت دقیق معاونت غذا و دارو به خوبی صورت گرفته است و امیدواریم که طرح غنی سازی آرد با ویتامین D هم همانند گذشته با قوت و به صورت علمی انجام شود.
عبدالهی بیان کرد: با اجرایی شدن این طرح فرایند کنترل کیفیت از کارخانه تا توزیع در قالب پروتکل مشخص و شفاف مورد بررسی قرار می گیرد.
وی با بیان اینکه توانمند سازی و ظرفیت سازی دانشگاه یکی از مهمترین اهداف این طرح است، گفت: پایش و نظارت دقیق این طرح بسیار قابل اهمیت است زیرا باید طرحی دقیق برای ایجاد برنامه ای ملی به دست آید.
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: شهرستان بیرجند نیازمند 21 هزار تن آرد در سال است که از 2 کارخانه تامین می شود.
وی ادامه داد: آرد مورد نیاز برای این طرح 50 هزار تن است که پرمیکس مورد نیاز حاوی آهن، اسید فولیک و ویتامین D توسط وزارت بهداشت و سازمان های بین المللی تامین و در اختیار کارخانه های آرد قرار خواهد گرفت.
عبدالهی اضافه کرد: تحویل پرمیکس به کارخانه آرد به صورت رایگان خواهد بود اما آرد سازی ها هم باید در نخوه میکس آرد و پرمیکس مواظبت کنند.
وی در مورد کیفیت آرد خراسان جنوبی گفت: طبق بررسی های به عمل آمده گندم این استان از گندم های با « گلوتن» بالا است و اگر برخی نانوایی ها از افزودنی ها استفاده می کنند بنا به عادت است زیرا این گندم نیازی به افزودنی ندارد.
3215 * 6054

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد غني سازي آرد ويتامين د خراسان جنوبي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۸۰۳۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتبار ۴۰ هزار میلیاردی پروژه آب‌های سرانی خراسان شمالی در ۱۴۰۳

معاون عمرانی استاندار خراسان شمالی گفت: پروژه انتقال آب‌های سرانی استان در بودجه ۱۴۰۳، ۴۰ هزار میلیارد ریال اعتبار در اختیار دارد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان شمالی، مهدی رشیدی امروز _ پنج شنبه سیزدهم اردیبهشت_ در آئین نکوداشت شوراهای اسلامی شهر و روستا خراسان شمالی اظهار کرد: با توجه به اینکه اوایل کار دولت، خشکسالی در استان مشهود بود و اقدامات انجام شده در گذشته کافی نبود، اولویت‌های استان پیش از سفر هیئت دولت در نظر گرفته شد.

وی افزود: با تاکید استاندار، تأمین آب استان در اولویت قرار گرفت؛ نقاط ضعف و قوت شناسایی و با برگزاری ۱۱۰۰ ساعت کار کارشناسی پروژه‌های نیمه‌تمام و بالای ۵۰ درصد مشخص شد.

معاون عمرانی استاندار خراسان شمالی با اشاره به پروژه‌هایی اجرایی در حوزه صرفه‌جویی و تأمین آب استان، خاطرنشان کرد: طرح انتقال آب سرانی، با پیگیری مسئولان ارشد استان در سفر رئیس‌جمهور به استان مصوب شد، اما برای اجرا با مشکلات عدیده‌ای مواجه بود تا اینکه با پیگیری‌های مستمر استاندار خراسان شمالی اواخر سال گذشته، مجوز ماده ۲۳ آن اخذ شد و اکنون برای اجرا در ردیف‌های بودجه‌ی سال ۱۴۰۳ برای آن چهار هزار میلیارد تومان اعتبار پیشنهاد شده است.

رشیدی از مرمت، احداث و آسفالت بیش از ۷۰۰ کیلومتر راه روستایی، ۸۵۰ هزار مترمربع آسفالت معابر روستاها و ۸۳۰ هزار مترمربع آسفالت معابر شهری خبر داد.

کد خبر 750014

دیگر خبرها

  • بزرگترین طرح نوسازی شالیزارهای مازندران درآمل نیمه خرداد تحویل می‌شود
  • دو طرح بزرگ مدیریت بحران در نهبندان اجرا می‌شود
  • دو طرح بزرگ مدیریت بحران در نهبندان اجرا می شود
  • پنج میلیون مترمکعب روان‌آب در سدهای مخزنی خراسان جنوبی ذخیره شد
  • ایمن‌سازی کودکان زیر ۵ سال با قطره فلج اطفال اجرا شد
  • عملیات ایمن‌سازی با قطره فلج اطفال در مناطق پرخطر اجرا شد
  • ورود بیش از ۵ میلیون مترمکعب روان آب به سد‌های خراسان جنوبی
  • تحول ساختاری در فرایند حمل‌ و نقل کالا در استان یزد
  • اعتبار ۴۰ هزار میلیاردی پروژه آب‌های سرانی خراسان شمالی در ۱۴۰۳
  • افزایش کارخانه‌های تولید آرد کامل/ برنامه‌ریزی غنی‌سازی آرد با «ویتامین دی»