Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-25@01:27:41 GMT

مشکلات صادرات داروی ایرانی چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۸۰۸۱۷

مشکلات صادرات داروی ایرانی چیست؟

یک دست اندرکار صنعت داروسازی کشور، نسبت به مشکلات پیش روی صادرات دارو‌های تولید داخل، گلایه و انتقاد کرد.

پیمان ترحمی، با توجه به مشکلاتی که در زمینه صادرات دارو ایجاد شده است، گفت: متاسفانه تولیدکنندگان دارو در کشور، چه در شرایط تحریم و چه در شرایط غیر تحریم، دائما گرفتار مشکلات و چالش‌های سردرگم و غیر معمولی بوده اند که اغلب از خارج از سازمان و مجموعه خودشان به آن‌ها تحمیل شده و این مسائل و معضلات، توان مجموعه‌ها را آنچنان به خود مشغول داشته که نتوانسته اند شرایط لازم برای جهش و تمرکز بر صادرات را فراهم کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این داروساز ادامه داد: این موضوع تا جایی پیش رفته که حتی بازار‌های کشور‌هایی همچون عراق و افغانستان که زمانی در اختیار تولیدکنندگان داروی ایرانی بود، به شکل کاملا محسوس و جدی از دست داده ایم.

ترحمی تصریح کرد: فشار نقدینگی، رفتار‌های چند گانه سازمان غذا و دارو و سایر سازمان‌های مرتبط با تجارت خارجی، تغییرات مدیریتی، بروکراسی مبهم و پر دست انداز، سبب شده که حمایت‌هایی هم که گاهی اوقات دولت از صنعت دارو داشته، بی اثر و ابتر شود، بطوریکه صادرکنندگان دارو را خسته و فرسوده ساخته است.

به گفته مدیرعامل شرکت داروسازی خوارزمی، تصدی گری‌های دولت باید کاهش یابد و امور به تشکل‌ها واگذار شود و علاوه بر این، بسیار مهم است که دولت برای صادرات دارو، اهمیت و اولویت قائل شود.

این دست اندرکار صنعت داروسازی کشور، ادامه داد: یکی از بزرگ‌ترین گرفتاری‌های فعلی این است که مدیران دولتی محتاط شده و حوصله تصمیم‌های سخت، پر ریسک، بزرگ و تنش آفرین را ندارند. این درحالی است که به هرحال مدیریت، خصوصا در عرصه کالا‌های استراتژیک، مجموعه‌ای از تصمیمات سرنوشت ساز و مسئولیت آور است.

ترحمی با اشاره به دستورالعمل‌های ارزی، اضافه کرد: صنایع داروسازی، بار‌ها و بار‌ها از گروه بندی‌های ارزی و جابه جا کردن سرفصل‌های ارزی، آسیب دیده اند و متاسفانه کسی نیست که در این روابط سرعت عمل به خرج دهد و مشکلات داروسازان را خصوصا آن‌هایی که برنامه صادراتی دارند یا اینکه در مناقصه‌های خارجی متعهد شده اند را در اولویت قرار دهد.

وی با اشاره به مشکلات فعلی داروسازان، اظهار داشت: هزینه‌های بسته بندی دارو به شدت افزایش پیدا کرده است، ضمن اینکه خرید‌های اعتباری حذف شده و بسیاری از هزینه‌ها باید به صورت نقدی انجام شود. این درحالی است که بخش بزرگی از نقدینگی شرکت‌های داروسازی نزد دولت و سازمان‌های بیمه گر بلوکه شده و بخش دیگری که در گردونه صادرات است نیز گرفتار باز و بسته بودن روزنه‌های نقل و انتقال پول و نوسانات نرخ ارز است.

ترحمی در پایان تصریح کرد: صنعت داروسازی برای مردم ایران، یک صنعت غرور آفرین است و قطعا هرچه این صنعت تقویت شود و صادرات دارو توسعه پیدا کند، مردم احساس غرور ملی و امنیت ذهنی بیشتری داشته و به دولت و صنعت خود خواهند بالید.

منبع: فردا

کلیدواژه: صنعت داروسازی صادرات دارو افغانستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۸۰۸۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتصاب داروسازان فرانسویدر روز سی ام مه

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ به گزارش ت اف ۱ فرانسه‏، اتحادیه داروسازان فرانسوی از همه داروسازان خواسته است روز ۳۰ مه اعتصاب کنند.  

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

به گزارش ت اف 1 فرانسه گفت در خصوص برنامه داروسازان فرانسوی برای اعتصاب گفت : داروسازان. فرانسوی  از چند ماه پیش به دلیل  کمبود دارو باعث اختلال در فعالیت‌های روزانه داروخانه‌ها شده است هشدار دادند. به گفته داروسازان ۴۹۰۰ قلم دارو با کمبود مواجه است. آنها نا امیدانه می‌گویند باید راه حلی پیدا شود. گزارش با نیکولا روبرتسون و برای مثال آنتی بیوتیک، قطره‌های درمان بیماری‌های چشمی، داروی ضد صرع... اینها اقلامی هستند که دچار کمبود هستند. در چنین مواردی بئاتریس دنبال راه حل برای بیمار می‌گردد. جستجو برای او زمان بر است. گاهی او ۱۲ ساعت در هفته به دنبال داروی بیماران در سامانه داروخانه‌ها می‌گردد.
در سال ۲۰۲۳ آژانس ملی امنیت دارویی اعلام کرد داروخانه‌ها از کمبود ۴۹۰۰ قلم دارو خبر داده اند. این وضعیت برای مشتری‌ها سخت است. طبق برنامه از پیش اعلام شده اتحادیه داروسازان از همه داروسازان خواسته است روز ۳۰ مه اعتصاب کنند.

دیگر خبرها

  • «متفورمین» پرفروش‌ ترین دارو در سال ۱۴۰۲
  • «متفورمین» پرفروش‌ترین دارو در سال ۱۴۰۲
  • چگونه داروی تلخ به کودک بدهیم؟ از گول زدن حس چشایی تا مذاکره با کودک!
  • صادرات خدمات فنی و مهندسی در صنعت آب و برق
  • عددهای عجیب از واردات و مصرف داروی ایرانی‌ها
  • راهکارهای بهبود شرایط صنایع دارویی؛ وزیر صنعت از دخالت‌های غیرقانونی در پارلمان بخش خصوصی دست بردارد
  • اعتصاب داروسازان فرانسویدر روز سی ام مه
  • ۵۰۰میلیون دلار پروژه توسط متخصصان ایرانی در سریلانکا اجرا شده است
  • پرونده داروی هموفیلی روی میز شورای عالی بیمه
  • راه‌اندازی دانشکده داروسازی در قزوین پس از سال‌ها مطالبه‌گری