Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش پارس نیوز، 

 شورا‌ها و دولت‌های محلی از پاریس تا بروکلین لامپ‌های سدیمی (لامپ‌های زرد و پرگرما) پر مصرف را با لامپ‌های کم مصرف ال‌ای دی جایگزین کرده اند. بسیاری از ما علاوه بر چراغ‌های خیابان، در معرض نور‌های ابی تلفن‌های هوشمند، رایانه، تلویزیون و چراغ‌های خانه قرار داریم.

در اوایل سال جاری مجله جهانی "روانپزشکی بیولوژیکی" مقاله‌ای را توسط گروهی از روانپزشکان برجسته منتشر کرد که در رابطه با اثرات نهانی نور‌های ال‌ای دی بر بیماری‌های روانی و ذهنی هشدار دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این تیم روانپزشکی عنوان کرده است که تاثیر اصلی این پرتو‌های آبی بر خواب و فعالیت‌های روزانه‌ای است که احتیاج به تمرکز بالایی دارند. بیشترین تاثیر این نور بر کودکان و نوجوانان است.

جان گوتلیب استادیار روانپزشکی و علوم رفتاری دانشکده علوم پزشکی فیتنبرگ شیکاگو گفت: بین کسانی که در معرض این نور‌های ال‌ای دی قرار دارند و کسانی که به بیماری اختلال دوقطبی یا افسردگی شیدایی مبتلا می‌شودند ارتباطی وجود دارد.

"اختلال دوقطبی" یا "افسردگی شیدایی" نوعی اختلال خلقی و بیماری روانی است. افراد مبتلا به این بیماری دچار تغییرات شدید خلق می‌شوند. اختلال دو قطبی به صورت معمول در آخر دوره نوجوانی یا اوائل دوره بزرگسالی تظاهر پیدا می‌کند. این بیماری انواع مختلفی دارد که مهمترین انواع آن اختلال دوقطبی نوع یک و اختلال دو قطبی نوع دو است. تفاوت این دو اختلال در وجود دوره شیدایی است؛ در نوع یک این حالت اتفاق می‌افتد، ولی در نوع دو فرم خفیف‌تری از آن که نیمه‌شیدایی است، بروز می‌کند. شروع بیماری معمولاً با دوره‌ای از افسردگی می‌باشد و پس از یک یا چند دوره از افسردگی، دوره شیدایی بارز می‌شود. در تعداد کمتری از بیماران شروع بیماری با دوره شیدایی یا نیمه-شیدایی است.

گوتلیب گفت: قرار گرفتن در معرض نور متمرکز برای پرتو درمانی می‌تواند در بهبودی بیماران مبتلا به افسردی موثر باشد؛ و در ادامه اینگونه شرح داد که حد تعادل را باید در استفاده از این نوع نور رعایت کرد چرا که بیش از حد در معرض این نور قرار گرفتن باعث ایجاد حالت‌های شیدایی و مختل کردن چرخه خواب و بیداری می‌شود. استفاده از تلفن همراه قبل از خواب باعث تاثیرات منفی بر روی سلامتی، خواب و مختل کردن تمرکز در طول شبانه روز می‌شود. تلفن‌های همراه با توجه به همیشه در دسترس بودنشان خطر بزرگی برای سلامت عمومی هستند. لامپ‌های خیابانی سهم مهمی در آلودگی‌های نوری ایفا می‌کنند.

آلودگی نوری (Light pollution) نوعی آلودگی است که به روشن شدن بیش از حد یک محیط بر اثر نور‌های مصنوعی گفته می‌شود. آلودگی نوری باعث کم فروغ شدن ستارگان و اجرام آسمانی در آسمان می‌شود و مانند تمام انواع دیگر آلودگی، به اکوسیستم آسیب می‌رساند.

چراغ‌های خیابانی نقش بارزی را در آلودگی‌های نوری ایفا می‌کند

مطالعات روانپزشکان بر بزرگسالان سالم نشان می‌دهد نور آبی ترشح ملاتونین که باعث اختلال در خواب می‌شود را مهار می‌کند و می‌تواند بر کیفیت زندگی و سلامت جسمی و روانی تاثیر بگذارد. مطاعات قبلی نشان می‌دهد که استفاده بیش از حد از دستگاه‌های دیجیتال عامل اصلی اختلالات خواب در کودکان و نوجوانان است. یکی از دستور العمل‌های "بنیاد ملی خواب" این است که ۳۰ دقیقه قبل از خواب از هیچ گونه وسایل دیجیتال استفاده نشود.

تمرکز بر عنصر بصری و صرفه جویی در انرژی باعث گسترش تکنولوژی استفاده از چراغ‌های ال‌ای دی شده است. در حال حاضر دانشمندان، متخصصان بهداشت و و صنعت کاران لامپ‌های ال‌ای دی در تلاش اند تا نور آبی در این گونه لامپ‌ها را به حداقل برسانند و لامپ‌هایی با قابلیت تنظیم نور ایجاد کنند تا به بیمارانی که اختلالات روانی دارند آسیب نرساند.

 

 

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: تلویزیون خواب کودکان و نوجوانان علوم پزشکی افسردگی پرتو درمانی تلفن همراه سلامت کودکان صرفه جویی در انرژی صنعت تلویزیون دولت صرفه جویی در انرژی علوم پزشکی کودکان و نوجوانان پارس پارس نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۸۱۱۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کم‌خوابی از عوامل کبد چرب غیرالکلی است

ایتنا - با اینکه کمبود خواب اثرات نامطلوبی دارد، بیش از یک سوم افراد نمی‌توانند به میزان کافی ۷ تا ۸ ساعت بخوابند.
به گزارش انجمن قلب آمریکا کمبود خواب منجر به عارضه‌ای می‌شود که متخصصان آن را «کبد چرب غیرالکلی» (non-alcoholic fatty liver disease) یا «ان‌ای‌‌اف‌‌ال‌دی» می‌نامند. از هر ۴ آمریکایی دست‌کم یک نفر به این عارضه دچار است. 

کبد چرب غیرالکلی چیست؟
کبد چرب غیرالکلی، همان‌طور که از نامش پیداست، از وجود چربی در کبد خبر می‌دهد. ابراهیم هانونه، متخصص گوارش در مینه‌سوتا، می‌‌گوید که افزایش وزن، دیابت نوع ۲، فشار خون و تری‌گلیسیرید بالا و آپنه انسدادی خواب از عوامل اصلی عارضه کبد چرب غیرالکلی به شمار می‌روند.

او می‌گوید: «مصرف زیاد الکل هم موجب چرب شدن کبد می‌شود، اما کبد چرب غیرالکلی به‌دلیل مشکلات سندرم متابولیک و افزایش وزن و بدون مصرف زیاد الکل رخ می‌دهد، به همین دلیل آن را غیرالکلی می‌نامند.» البته او تاکید می‌کند که سابقه خانوادگی هم خطر ابتلا به این بیماری را افزایش می‌دهد.

به گزارش نیویورک‌پست، کبد چرب غیرالکلی را به این دلیل که اغلب بی‌نشانه است «همه‌گیری خاموش» می‌نامند.

به گفته هانونه، برخی پژوهش‌‌ها نشان می‌دهد که ۲۵ تا ۳۵ درصد جمعیت کل آمریکا به کبد چرب غیرالکلی مبتلا شده‌اند، که چیزی بیش از یک نفر از هر ۴ نفر است. اما بیشتر افراد، به‌خصوص در مراحل اولیه ابتلا، هیچ نشانه‌ای ندارند. برخی افراد ممکن است نشانه‌های عمومی مانند خستگی، مه‌مغزی و درد شکم را بروز دهند.

به طور کلی بیماری کبد چرب تا وقتی وخیم نشده باشد علائم عمده‌ای ایجاد نمی‌کند. برای مثال، وقتی که فرد پیش‌تر به بیماری سیروز کبدی یا سرطان کبد دچار شده باشد ممکن است علائم کبد چرب غیرالکلی هم آشکار شود. البته بیماری کبد چرب با افزایش خطر سیروز کبدی و سرطان کبد مرتبط است.

ارتباط بین خواب و کبد چرب غیر‌الکلی
طبق گفته کریستین کرک پاتریک، متخصص تغذیه در بیمارستان کلیولند، تحقیقات متعدد نشان می‌دهند که کمبود خواب باکیفیت با افزایش وزن، افزایش گرسنگی و کنترل نامطلوب قند خون مرتبط است. او می‌گوید که مقاومت دربرابر انسولین عامل اصلی بروز چربی در کبد محسوب می‌شود و این خطر به‌خصوص در زنان یائسه بالا است.

نتایج تحقیقی نشان داد کم خوابیدن مزمن سطح انسولین زنان یائسه را تا ۲۰ درصد افزایش می‌دهد، در حالی که این میزان به طور کلی ۱۵ درصد است.

با توجه به ماهیت «خاموش بودن» این بیماری متخصصان بر اهمیت غربالگری کبد چرب تاکید می‌کنند، به‌ویژه برای افرادی که زمینه ابتلا به این بیماری را دارند، حتی اگر هیچ نشانه‌ای در آنان مشاهده نشود.

دیگر خبرها

  • اوتیسم؛ بیماری ناشناخته و بدون درمان!
  • ابتلای ترانه علیدوستی به یک بیماری با منشا نامشخص
  • چرا سخت و خسته از خواب بیدار می شوید ؟
  • کم‌خوابی از عوامل کبد چرب غیرالکلی است
  • آخرین وضعیت ترانه علیدوستی پس از خبر ابتلای وی به بیماری + عکس
  • ترانه علیدوستی به یک بیماری با منشا نامشخص مبتلا شده است
  • ابتلای ترانه علیدوستی به بیماری سخت نامشخص؛ داستان چیست؟
  • خبر شوکه کننده مادر ترانه علیدوستی درباره دخترش؛ ترانه به بیماری‌ای سخت مبتلا شده | حال ترانه خوب است اما برایش دعا کنید
  • ابتلای ترانه علیدوستی به یک بیماری با منشا نامشخص؟
  • سیل دبی و تاثیرات آن بر سلامتی شهروندان + عکس