Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-26@16:24:31 GMT

دیپورت 4 مسافر دیگر از گرجستان به ایران

تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۸۱۳۱۱

پرواز ایران ایر دیروز چهار مسافر برگشتی داشت و 9 مسافر هواپیمایی تابان هم که شب قبل از آن دیپورت شده و در پرواز بازگشت جایی برای آنها نبود، با پرواز ایران ایر به کشور بازگشتند. آفتاب‌‌نیوز : روند ریجکت و دیپورت تعدادی از شهروندان ایرانی در مبادی ورودی گرجستان همچنان ادامه دارد.
بیش از یک ماه است که ریجکت و دیپورت شهروندان ایرانی از مبادی ورودی گرجستان (اعم از مرزهای زمینی و هوایی) تشدید شده و این روند همچنان ادامه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در همین خصوص پرواز ایران ایر دیروز چهار مسافر برگشتی داشت و 9 مسافر هواپیمایی تابان هم که شب قبل از آن دیپورت شده و در پرواز بازگشت جایی برای آنها نبود، با پرواز ایران ایر به کشور بازگشتند. در طی این مدت بسیاری از پروازها از مقصد تفلیس به تهران با تاخیرهای حتی دو ساعته برای بازگرداندن افراد طرد شده نیز مواجه بودند که اعتراض دیگران مسافران را نیز به همراه داشت.
یکی از شهروندان ایرانی که به دلیل همراه نداشتن بیمه مسافرتی و علیرغم داشتن همه مدارک مورد نیاز (بلیت برگشت (در مسیر ایران ـ گرجستان)، واچر هتل، هزینه سفر متناسب با تعداد روزهای اقامت) از ورود وی و 10 نفر دیگر به گرجستان ممانعت به عمل آمده بود در این باره به خبرنگار فارس گفت: ساعت‌ها ما را در اتاقی کوچک نگهداشتند، بدون اینکه حتی غذایی بدهند و بعد از اینکه حال خانم همراه ما بد شد، ما را به سالن آوردند.
از سوی دیگر رئیس اتحادیه سرمایه گذاران ایرانی در گرجستان نیز اخیرا اعلام کرد: همایش اقتصادی ‌«چالش‌های سرمایه‌گذاران ایرانی در گرجستان» که قرار بود 14 دسامبر ( 23 آذرماه ) در تفلیس برگزار شود به دلیل جلوگیری از ورود تعدادی از بازرگانان ایرانی به این کشور، به تاخیر افتاده است.
گفتنی است در حال حاضر مدارک مورد نیاز برای شهروندان ایرانی که قصد سفر به گرجستان را دارند، بلیت برگشت (در مسیر ایران ـ گرجستان)، واچر هتل، بیمه مسافرتی و هزینه سفر متناسب با تعداد روزهای اقامت است.
گرجستان از جمله کشورهایی است که ایرانی‌ها برای سفر به این کشور نیازی به اخذ روادید (ویزا) ندارند و می‌توانند بدون داشتن روادید به مدت 45 روز در این کشور اقامت داشته باشند و بعد از 45 روز با خروج حتی یک ساعته از این کشور می‌توانند مجددا به گرجستان بازگردند و تمدید این مدت برای بارهای متوالی نیز امکان‌پذیر است.
قرارداد لغو روادید بین جمهوری اسلامی ایران و گرجستان، آبان 1389 بین منوچهر متکی وزیر خارجه اسبق و «گریگول واشادزه» وزیر خارجه وقت گرجستان در تفلیس به امضا رسید و این توافق تا سال 1392 ادامه داشت و گرجستان در این سال توافق مزبور را یک طرفه لغو و دلیل آن را مسائل اداری عنوان کرد. البته برای بار دوم رژیم لغو روادید اجرا و از 26 بهمن 1394 دوباره سفر بدون روادید به این کشور برای شهروندان ایرانی برقرار شد.
لازم به ذکر است، روادید سفر به گرجستان دسته بندی نشده و هر هموطن ایرانی که با هر هدفی اعم از سرمایه‌گذاری،‌ تجارت، دانشجویی و گردشگری قصد عزیمت به این کشور را دارد باید روادید 45 روزه که روادید توریستی است را دریافت کند.
در همین زمینه سید جواد قوام شهیدی سفیر ایران در تفلیس روز چهارشنبه 21 آذر ماه در گفت‌وگویی با خبرنگاران درباره اظهارنظرهای برخی از مقامات گرجستان درباره سوء استفاده اتباع ایرانی از سفر به گرجستان خطاب به آنها گفت: «شما باید روادید را دسته بندی می‌کردید، اگر نکردید نشان می‌دهد خودتان نمی‌خواستید. روادید توریستی باید از روادید کار، سرمایه‌گذاری، دانشجویی و سایر امور جدا شود. از کشوری که می‌خواهد وارد اتحادیه اروپا شود و استانداردهای مدنی را رعایت کند، انتظار می‌رود با برخوردهای خشونت‌آمیز نقص قوانین خود را جبران نکند.
سفیر ایران در تفلیس گفت: هر ایرانی که بخواهد با هدف غیر جهانگردی به گرجستان بیاید هیچ انتخابی به غیر از ورود 45 روزه ندارد و ایرانی‌ها نباید هزینه نقص و خلاء قوانین گرجستان را پرداخت کنند. (جزییات بیشتر)
براساس آمار غیررسمی در حال حاضر 40 هزار ایرانی در گرجستان حضور دارند که 10 هزار نفر از آنها دارای کارت اقامت هستند.
ایرانیانی که اقدام به دریافت اقامت کوتاه‌مدت در گرجستان کرده‌اند و حتی برخی از آنها در بین دیپورتی‌ها هم هستند، بر طبق قوانین داخلی گرجستان در این کشور شرکت و کسب و کاری راه انداخته‌اند، یا مشغول تحصیل هستند و یا اقدام به خرید ملک کرده‌اند. حتی در بین افراد دیپورت شده، دانشجویانی هم هستند که اخیرا در دانشگاه‌های پولی این کشور مشغول به تحصیل شده‌اند.
برخورد غیردوستانه دولتمردان گرجی با سرمایه‌گذاران و گردشگران ایرانی در ماه‌ها و روزهای اخیر در حالی صورت می‌گیرد که در طی چند سال اخیر حجم وسیعی از سرمایه ایرانیان به این کشور منتقل شده و به نظر می‌رسد این نوع برخوردهای تبعیض آمیز در قبال مهاجران در حال حاضر فقط مختص اتباع ایرانی و مصری است و حتی این تحلیل هم وجود دارد که با سر کار آمدن «سالومه زورابیشویلی» رئیس جمهور جدید گرجستان که سیاست‌های ضد مهاجرتی دارد، این روند تشدید شده است.
در پی برداشته‌ شدن رژیم لغو روادید در سال ۲۰۱۶، سرمایه ایرانی‌ها دچار مشکل جدی شد و همان روند اکنون دوباره تکرار شده است. در سال ۲۰۱۶ از دولت گرجستان انتظار می‌رفت برای صیانت از سرمایه‌های ایرانیان، اقدامی کند، ولی اتفاقی رخ نداد و ایرانیان متضرر شدند.
از زمان تشدید روند دیپورت و ریجکت ایرانیان در مبادی ورودی گرجستان و اعلام موضع بهرام قاسمی سخنگوی وزارت خارجه ایران و اعتراض به این اقدام و درخواست از اتباع ایرانی برای اینکه از سفرهای غیرضروری به گرجستان خودداری کنند، تاکنون دو بار «یوسف چاخواشویلی» سفیر گرجستان در تهران به وزارت امور خارجه ایران احضار شده است. اولین بار مدیرکل کنسولی وزارت خارجه نسبت به این رفتار غیردوستانه دولت و پلیس گرجستان اعتراض و برای بار دوم نیز «باقری مقدم» دستیار وزیر و مدیرکل اوراسیای وزارت امور خارجه برخوردهای نامتعارف بعضی از ماموران مرزی گرجستان و افزایش میزان بازگرداندن اتباع ایرانی را مغایر با روابط دوستانه فیمابین اعلام و تداوم این روند را آسیب زننده به روابط و ارتباطات خوب مردم دو کشور دانست.
وی ضمن درخواست اصلاح روند کنونی، رسیدگی و برخورد قضایی با ماموران مرزی خاطی گرجستان را الزامی خواند.
از سوی دیگر، سید جواد قوام شهیدی سفیر کشورمان که در این مدت با برخی از مقامات گرجی دیدار و اعتراض ایران را به آنها منتقل کرده بود، 22 آذر ماه با «زالکالیانی» وزیر خارجه گرجستان دیدار کرد و در این راستا مقرر شد برنامه‌های آتی جهت توسعه همکاری‌ها در زمینه‌های مختلف کنسولی ارزیابی و راه‌های رفع موانع موجود مورد شناسایی قرار گیرد تا در کمیسیون مشترک کنسولی که در ماه فوریه به همین منظور برگزار خواهد شد، نهایی شود.
سفیر کشورمان در این دیدار اجرای شفاف توافقنامه رژیم لغو روادید بین دو کشور را خواستار شد و افزود: نگاه مردم ایران به دولت و مردم گرجستان غیر از آن چیزی است که در مرزهای این کشور شاهد آن هستیم و امیدواریم در حفظ این نگاه تلاش شود.
قوام شهیدی در این دیدار خواستار تسریع در عقد موافقتنامه‌های پایه قضایی و همکاری نزدیک در مبارزه با جرائم سازمان یافته و مواد مخدر شد.
وزیر خارجه گرجستان نیز با تاکید بر حفظ و توسعه روابط بین دو ملت و دو کشور، مردم ایران را ملت بزرگ و قابل احترام از نظر دولتمردان و مردم کشورش خواند و اظهار داشت: طرح این موضوع که سیاست گرجستان نسبت به ایرانیان تغییر کرده، نادرست است.
در حالی که وزیر خارجه گرجستان عنوان می‌کند که سیاست این کشور در قبال شهروندان ایرانی تغییر نکرده، ولی این نحوه برخورد قابل دفاع نیست.
سفیر ایران در تفلیس یک روز بعد (جمعه 23 آذر ماه) هم با «ماموکا جانگولاشویلی» مدیرکل گمرکات گرجستان دیدار و با اشاره به بروز برخی حوادث و رخدادهای اخیر در مبادی ورودی این کشور خواستار احترام و توجه جدی به ارزش‌های مذهبی و فرهنگی در برخورد با اتباع کشورمان شد.
وی همچنین با توجه به روابط رو به گسترش تجاری و اقتصادی بین دو کشور بر لزوم اطلاع رسانی به موقع و دقیق در خصوص تغییرات قوانین و مقررات گمرکی تاکید کرد.ماموکا جانگولاشویلی مدیرکل گمرکات گرجستان نیز در این دیدار ضمن تاکید بر احترام دولت و مردم گرجستان به مردم کشورمان، اظهار داشت: با فرهنگ و ارزش‌های مذهبی مردم ایران آشنا هستیم و تلاش جدی شده است تا قوانین و مقررات را منطبق با فرهنگ، سنت و ارزش‌های مذهبی و ایرانی اجرا کنیم. ما نیازمند همکاری هستیم تا در فضای بسیار مثبت، دوستان ایرانی بتوانند با خاطرات خوب وارد گرجستان شده و از آن خارج شوند.
با گذشت این مدت ولی کماکان روند دیپورت و ریجکت شهروندان ایرانی از مبادی ورودی گرجستان ادامه دارد و عملا شاهد هیچ تحولی در این زمینه نبوده‌ایم و اخیرا نیز شاهد برخورد خشونت‌آمیز پلیس گرجستان در فرودگاه تفلیس با «هدی. م» یک خانم ایرانی بودیم.
در حالی که پس از این وقایع هم وزارت خارجه ایران و هم سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشورمان از شهروندان ایرانی درخواست کردند که تا اطلاع ثانوی از انجام سفر غیرضروری به این کشور خودداری کنند، ولی کماکان آژانس‌های توریستی به تبلیغات خود برای سفر شهروندان ایرانی به گرجستان ادامه می‌دهند.
با توجه به اینکه روند دیپورت و ریجکت شهروندان ایرانی در مبادی ورودی گرجستان هنوز هم برقرار است، آیا دولت تفلیس کماکان قصد دارد به این سیاست سکوت و عدم پاسخگویی ادامه دهد؟ گرجستان فراموش نکند که این روند قطعا بر روابط دو کشور تاثیر منفی خواهد گذاشت.
منبع: فارس

منبع: آفتاب

کلیدواژه: دیپورت گرجستان شهروندان ایرانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۸۱۳۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک ادعای عجیب از سوءتغذیه نیمی از ایرانی ها

نتایج اخیر یک پژوهش چندساله نشان می‌دهد که سرانه مصرف مواد غذایی ایرانی‌ها با وجود گرانی اقلام غذایی و شرایط بد اقتصادی تغییر چندانی نداشته و آن‌ها در وضعیت سوءتغذیه بحرانی قرار ندارند، اما بخش عمده درآمدهایشان به سمت تأمین مواد غذایی رفته است.   به گزارش همشهری، متخصصان تغذیه بر مصرف همه گروه‌های غذایی؛ کربوهیدرات، چربی‌ها، پروتئین، لبنیات، میوه و سبزیجات، برای حفظ سلامت بدن و جلوگیری از ابتلا به بیماری‌ها تأکید می‌کنند؛ محصولاتی که البته طی چند سال گذشته روند افزایشی قیمت داشته و به نوعی حضورشان در سفره‌ها کمتر شده. این وضعیت حواشی متعددی را هم رقم زده و اخبار متعددی از تبعات این مساله مطرح می‌شود، از جمله این‌که ایرانی‌ها در مسیر گرسنگی قرار گرفته و دچار سوءتغذیه شده‌اند.    به گفته جلال‌الدین میرزای‌رزار، رئیس انجمن تغذیه ایران، هم پیش‌تر فکر می‌کردند که بحث سوءتغذیه در کشور جدی است و به همین دلیل یک طرح ملی از سوی انستیتو تحقیقات تعذیه در این باره در کشور کلید خورد که نتایج آن سوءتغذیه خانواده‌های ایرانی را رد می‌کند.   در این باره حتی تابستان سال گذشته سازمان جهانی خواربار و کشاورزی ملل متحد -فائو- از کاهش قابل توجه سوءتغذیه در ایران طی سال‌های ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۲ خبر داد و اعلام کرد: «طی این دوره ۶.۱ درصد از جمعیت ایران با مشکل سوء تغذیه مواجه بودند و این عدد در دوره قبل -۲۰۱۸ تا ۲۰۲۰- بالغ بر ۷ درصد بوده است.» یک ادعای عجیب از سوءتغذیه ایرانی ها عجیب‌ترین ادعا درباره سوءتغذیه ایرانی‌ها تابستان سال گذشته مطرح شد. مدیرکل سابق مطالعات اجتماعی وزارت تعاون با بیان اینکه اوضاع سوءتغذیه در کشور بحرانی شده، عنوان کرد: «۵۷درصد ایرانی‌ها سوءتغذیه دارند و کالری مورد نیاز یعنی ۲۱۰۰ کیلوکالری را دریافت نمی‌کنند. ۱۴.۵میلیون نفر از این ۵۷درصد هم کودکند و نزدیک ۱۰میلیون نفر زیر ۱۲سال»؛ ادعایی که نشان می‌داد فقر غذایی، سلامت بیش از نیمی از جمعیت کشور را تهدید می‌کند و هم نظام سلامت و هم آینده‌سازی کشور با مشکلات قابل‌توجهی روبه‌رو است.   ادعای این مسئول همان زمان هم مورد انتقاد گرفت و عنوان شد که حتی میانگین جدول سازمان بهداشت جهانی برای میزان کالری مورد نیاز گروه‌های سنی مختلف، متفاوت است. به‌عنوان مثال درباره افراد زیر ۱۰ سال دچار سوءتغذیه که به تأکید این مسئول سابق چیزی حدود ۱۰ میلیون نفر بودند، اگر پسر باشند ۸۵۰ تا ۱۹۸۰ کالری مورد نیاز است و اگر دختر باشند ۱۲۵۰ تا ۱۷۳۰ کالری. به همین دلیل میانگین عجیب ۲۱۰۰ کیلوکالری درباره این گروه سنی مصداق ندارد.   این در حالی است که وزارت بهداشت هم براساس جدولی که از سوی انستیتو تغذیه ایران تهیه شده بود، میانگین کالری و پروتئین مصرفی دهک‌های مختلف در سال ۹۷ را اعلام کرد. براساس این جدول، تنها ۴ دهک ابتدایی کالری کمتر از ۲۱۰۰ دریافت کرده بودند؛ دهک اول ۱۶۳۵، دهک دوم ۱۸۴۱، دهک سوم ۱۹۳۴ و دهک چهارم ۲۰۰۵؛ بنابراین کالری دریافتی ۳ دهک تفاوت قابل توجهی با میانگین کالری مطرح‌شده از سوی مدیرکل سابق مطالعات اجتماعی وزارت تعاون نداشته است.   البته آمار‌های رسمی وزارت بهداشت نشان می‌دهد که حدود ۱۶درصد کودکان زیر ۶ سال در ایران دچار سوء‌تغذیه‌اند و ۸۰۰هزار کودک در سنین رشد با کمبود انرژی و مواد پروتئینی و کمبود ریزمغذی‌ها روبه‌رویند. متولیان نظام سلامت همچنین از کمبود وزن ۱۱درصد کودکان در ایران و لاغری شدید حدود ۵درصد از کودکان خبر می‌دهند. سرانه مصرف تغییری نکرده ایرانی‌ها طی سال‌های ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۲ بهبود ۱۲ پله‌ای در رده‌بندی جهانی سوءتغذیه داشتند و در جایگاه ۹۰ قرار گرفتند؛ یعنی در مقایسه با ۱۶۷ کشور جهان از نظر سوءتغذیه، ۷۷ کشور جهان سوءتغذیه بیشتری نسبت به ایران داشته‌اند. حالا پژوهش‌ها هم نشان می‌دهند که ایرانی‌ها از نظر سوءتغذیه در وضعیت بحرانی قرار ندارند.   رئیس انجمن تغذیه ایران در این‌ باره به توضیح می‌دهد: دراین‌باره یک پژوهش چندساله از سوی انستیتو تحقیقات تغذیه ایران آغاز شد. نام این طرح «سرانه مصرف مواد غذایی در خانوار‌های ایرانی» بود و از ۸ هزار خانوار ایرانی یادآمد غذایی گرفته شد. در طول این مطالعه سرانه مصرف تمام اجزای مواد غذایی در کشور به‌صورت پراکنده مورد اندازه‌گیری قرار گرفت. نتایجی که اخیرا به‌دست آمده نشان می‌دهند که سرانه مصرف نسبت به قبل از شرایط بد اقتصادی خیلی تغییر نکرده است که ایرانی‌ها را دچار سوءتغذیه بحرانی کند. هزینه‌های ۵۰ درصدی برای خوراکی‌ها به‌گفته میرزای‌رزاز، این مطالعه نشان داد که خانوار‌های ایرانی بخش قابل توجهی از درآمد خود را به تامین مواد غذایی اختصاص داده‌اند. او دراین‌باره عنوان می‌کند: اگر در سال‌های گذشته یک خانوار مجبور بود ۱۵ تا ۲۰ درصد از درآمد خود را به خورد و خوراک اختصاص دهد، اکنون این عدد به ۴۰ تا ۵۰ درصد رسیده است؛ اما مصرف سرانه چندان جابه‌جا نشده است، مگر درباره گوشت به‌صورت خاص، و شاید لبنیات.   این متخصص تغذیه درباره سرانه مصرف لبنیات در ایران توضیح می‌دهد: این شاخص در کشور ما در مقایسه با کشور‌های توسعه‌یافته همیشه کم بوده و اکنون هم همان وضعیت را دارد؛ به همین دلیل نمی‌توان کاهش مصرف را خیلی به مسائل اقتصادی ربط داد. حمایت‌های غذایی ارجح‌تر است رئیس انجمن تغذیه ایران با تأکید بر اینکه این آمار‌ها در دهک‌ها و گروه‌های آسیب‌پذیر تفاوت‌هایی دارد، عنوان می‌کند: این گروه‌ها در یک یا ۲ دهک قرار دارند که در سازمان‌های مردم‌نهاد و ان‌جی‌اوها، ارگان‌های نیمه‌دولتی مثل کمیته امداد و ارگان‌های دولتی مثل سازمان بهزیستی به‌عنوان مستمری‌بگیر ثبت شده‌اند. یکی از توصیه‌های همیشگی ما به دولت‌ها درباره این گروه‌های آسیب‌پذیر این بوده است که این گروه‌ها باید تحت حمایت‌های غذایی قرار داشته باشند؛ یعنی به جای دریافت یارانه و کمک‌های نقدی، سبد‌های مواد غذایی دریافت کنند تا دچار سوءتغذیه که عامل بسیاری از بیماری‌هاست، نشوند.   میرزای‌رزاز تأکید می‌کند: تحقیقات نشان داده است که پول نقد پرداختی به این خانوارها، به دلیل گرفتاری‌های زیادی که دارند، به مواد غذایی اختصاص پیدا نمی‌کند و صرف موارد و مسائل دیگر می‌شود. کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • به بهانه کاهش نرخ زاد و ولد در ایران/ چرا زنان ایرانی میلی به فرزندآوری ندارند؟
  • شاهکار مهندسان ایرانی در سریلانکا
  • سهم بخش‌های مختلف حمل و نقل در ترانزیت کالا و جابه‌جایی مسافر و بار
  • درباره رابطه ایران با گرجستان و ارمنستان!
  • سفر به قلب سریلانکا
  • تولید فیلم‌های غیراخلاقی از دختران ۱۵ تا ۲۶ ساله ایرانی برای مردان خارجی | انهدام باند بزرگ قاچاق زنان و دختران ایرانی به ترکیه و گرجستان + جزئیات
  • اهمیت و ضرورت های راه آهن ایران ارمنستان
  • برتری قاطع برابر قرقیزستان/ فوتسال ایران مسافر جام جهانی شد
  • یک ادعای عجیب از سوءتغذیه نیمی از ایرانی ها
  • ایجاد ظرفیت فرامرزی در صنعتی سازی مسکن