Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سازمان فضایی ایران، احسان حامدرحمت مدیرکل طرح و توسعه شبکه‌های ماهواره‌ای سازمان فضایی ایران گفت: این بسته حمایتی شامل متقاضیانی می شود که در مدت کوتاه‌تری شرایط مورد نظر دولت و مفاد پروانه اپراتورهای ماهواره‌ای را فراهم کنند.

وی ادامه داد: با توجه به سیاست های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، سازمان فضایی ایران به دنبال تقویت بخش خصوصی در بهره برداری از اپراتورهای ماهواره‌ای مخابراتی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حامدرحمت با اشاره به اینکه اپراتور ماهواره مخابراتی به عنوان یک حلقه واسط در زنجیره ارزش فضایی قرار می‌گیرد و با بهره برداری از ماهواره، نیاز شرکت ها را از طریق سازنده ها تامین می‌کند، اضافه کرد: اپراتورهای ماهواره‌ای با داشتن کنترل ماهواره، می‌توانند در قالب مدل‌های مختلف عمده فروشی و خرده فروشی به مشتریان و شرکت ها خدمات ارائه کنند.

وی با بیان اینکه در بحث اپراتور ماهواره‌ای با پهنای باند مواجهیم، خاطرنشان کرد: پهنای باند خام به صورت عمده فروشی عرضه شده و در قالب ایجاد ارزش افزوده‌ای که اپراتور ایجاد می‌کند، می‌تواند به صورت خرده فروشی نیز ارائه شود.

مدیرکل طرح و توسعه شبکه های ماهواره ای گفت: در کشورهای دنیا، بزرگترین مشتری سرویس‌های ماهواره‌ای دولت ها هستند، اما این به معنای حضور حداکثری دولت در بخش سرمایه‌گذاری نیست و می‌توان گفت، حداکثر ۲۵ درصد سرمایه‌گذاری و چرخه مالی این حوزه دولتی است و فعالیت دولت ها در حوزه اپراتورهای ماهواره‌ای بیشتر جنبه حمایتی و تضمین خرید خدمات دارد.

حامدرحمت افزود: بعضی از کشورهای منطقه نظیر جمهوری آذربایجان با شعار تمرکز زدایی از اقتصاد نفت و گاز و در جهت حمایت از اپراتور ماهواره مخابراتی خود، دولت الکترونیک این کشور را نیز مبتنی بر پهنای باند ماهواره‌ای و استفاده از خدمات ماهواره مخابراتی بنا کرده‌اند.

وی ادامه داد: در کشور ما نیز در راستای سیاستگذاری های وزارت ارتباطات، سازمان فضایی ایران برای اولین بار با کمک سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، بستری را برای بهره برداری بخش خصوصی از تجهیزات زمینی ماهواره مخابراتی، کنترل ماهواره و ایجاد بازار و ارائه خدمات به مشتریان فراهم کرده است.

حامدرحمت با بیان اینکه بر اساس اصل ۴۴ باید بحث خصوصی سازی را گسترش داده و تصدی گری دولت را خاصه در حوزه صنعت فضایی کاهش دهیم، افزود: همزمان با تدوین پروانه اپراتورهای ماهواره‌ای، رایزنی خود را با بخش خصوصی آغاز کرده‌ایم و در این راستا، بسیاری از شرکت ها در حال امکان سنجی هستند و در برنامه های راهبردی کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت خود، اهمیت ماهواره و اپراتورهای ماهواره‌ای و کاربرد اقتصادی آن را بررسی می کنند.

وی افزود: بسیاری از شرکت ها برای بررسی میزان سوددهی و اهمیت اپراتورهای ماهواره‌ای از کارشناسان بخش خصوصی داخلی بهره گرفته اند که این امر نشان دهنده فعال شدن بخش اقتصادی این حوزه است.

مدیرکل طرح و توسعه شبکه های ماهواره‌ای سازمان فضایی ایران تاکید کرد: هم اکنون مرکز گسترش فناوری اطلاعات وزارت صنعت، تعدادی از شرکت های خصوصی، سازمان صداوسیما از طریق تعدادی از شرکت های تابعه خود و شرکت های SAP (اپراتورهای ماهواره ای) که بزرگترین بازیگران ماهواره های مخابراتی به شمار می روند، در حال امکان سنجی برای ورود به حوزه ماهواره های مخابراتی هستند.

وی گفت: در حال حاضر ارزیابی متقاضیان حضور در عرصه بهره وری از ماهواره ها و منظومه های مخابراتی را آغاز کرده ایم و شرکت های علاقمند به ورود به حوزه اپراتورهای ماهواره های مخابراتی زمان زیادی برای ارائه طرح های خود ندارند، چرا که سعی ما در این است تا پایان دی ماه ارزیابی متقاضیان واجد شرایط را به نتیجه برسانیم.

کد خبر 4486402 معصومه بخشی پور

منبع: مهر

کلیدواژه: سازمان فضایی ایران ماهواره کسب و کار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۸۱۳۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نامه سازمان خصوصی‌سازی به فدراسیون برای واگذاری استقلال وپرسپولیس

به گزارش خبرگزاری مهر، محمود قامت، معاون واگذاری سهام و دارایی‌ها با ارسال نامه‌ای به مهدی تاج، رئیس فدراسیون عرضه سهام باشگاههای پرسپولیس و استقلال را اعلام کرد.

در این نامه آمده است:

این سازمان به استناد قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل (۴۴) قانون اساسی، مصوبات هیأت واگذاری و سایر قوانین و مقررات مربوطه، نسبت به عرضه سهام شرکت‌ها با رعایت «دستورالعمل اجرایی روش انتخاب مشتریان راهبردی (استراتژیک) و احراز و پایش اهلیت مدیریتی در واگذاری ها» از طریق فرابورس اقدام کرده است.

در این راستا آگهی عرضه عمومی سهام در پایگاه اینترنتی این سازمان به نشانی www.ipo.ir (بخش آگهی‌های عرضه (اصل ۴۴)) درج و خلاصه آگهی نیز در تاریخ‌های ۲۶ فروردین ماه (نوبت اول) و ۲۷ فروردین ماه (نوبت دوم) در روزنامه‌های ایران و سازندگی منتشر می‌شود.

مطابق تشریفات مندرج در آگهی عرضه سهام شرکت‌های فرهنگی ورزشی استقلال ایران و پرسپولیس، جلسه کارگروه بررسی صلاحیت متقاضیان روز شنبه (یکم اردیبهشت) در محل سازمان خصوصی سازی و با حضور متقاضیان تشکیل شد و برای هر یک از دو شرکت پرسپولیس و استقلال یک تقاضا دریافت شده بود که گروهی از بانک‌های غیردولتی شامل شهر، ملت، تجارت، صادرات، رفاه و اقتصاد نوین متقاضی خرید سهام پرسپولیس و شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس به همراه شرکت‌های تابعه آن شامل شرکتهای پتروشیمی شهید تندگویان، بوعلی، پارس و بندرامام (ره) متقاضی خرید سهام استقلال بودند.

پس از بررسی مدارک متقاضیان خرید سهام این دو شرکت، در نهایت با تصمیم کارگروه، صلاحیت متقاضیان مورد تأیید سازمان خصوصی سازی قرار گرفت و بر این اساس، مقرر شد سازمان خصوصی سازی فهرست این متقاضیان را برای حضور در روز رقابت به سازمان بورس اعلام کند. بر اساس مفاد دستورالعمل مربوطه، در عرضه شرکت‌های بورسی و فرابورسی بررسی صلاحیت تخصصی متقاضیان، توسط کارگروه منتخب هیئت واگذاری و سازمان خصوصی سازی صورت گرفته و سایر صلاحیت‌ها شامل اهلیت عمومی و تمکن مالی توسط سازمان بورس و شرکت فرابورس بررسی می‌شود.

کد خبر 6085261

دیگر خبرها

  • مانور فضایی کره جنوبی و آمریکا در برابر کره شمالی
  • ارائه ۵۰ بسته سیاستی بسیج اساتید برای حل مشکلات کشور
  • زباله‌های فضایی ماهواره ناسا را در آستانه نابودی قرار داد!
  • تصویب کمک ۹۵ میلیارد دلاری برای اوکراین و اسرائیل در سنا
  • ۵ اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟
  • ایلان ماسک: شواهدی از بیگانگان ندیده‌ایم
  • ایلان ماسک: اگر فرازمینی‌ها وجود داشتند من می‌فهمیدم
  • ایلان ماسک: با ۶۰۰۰ ماهواره در مدار زمین، هیچ مدرکی برای بیگانگان ندیده‌ام
  • نامه سازمان خصوصی‌سازی به فدراسیون برای واگذاری استقلال وپرسپولیس
  • چالش ماهواره‌ها در موقعیت‌یابی/ تصادفات خطرناک مداری در راه است