Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، منوچهر گرجی روز یکشنبه در حاشیه کارگاه آموزشی «مدیریت پایدار خاک» که در معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی در کرج برگزار شد در جمع خبرنگاران افزود: این اراضی حاصلخیز کشور با توسعه شهرها و روستاها کاربری کشاورزی خود را از دست می دهند.
وی با بیان اینکه منابع خاک در جهان و به تبع آن در کشور ما با مشکلات زیادی مواجه شده، اظهار داشت: درایران اقداماتی برای جلوگیری از تخریب اراضی شروع شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


گرجی گفت: تخریب خاک از مشکلات است که با توجه به محدودیت منابع باید جدی گرفته شود.
وی افزود: برخی براین تصور هستند که کشور دارای گستردگی جغرافیایی بوده و مشکل خاک ندارد اما باید توجه کرد که مشکل آب و خاک در ایران همزمان وجود دارد.
گرجی با بیان اینکه آلوده شدن خاک منجر به آلوده شدن آب و هوا می شود، گفت: علاوه بر مشکل فرسایش خاک با معضل تغییر کاربری اراضی حاصلخیز در کشورمان مواجه هستیم .
رئیس انجمن علوم خاک ایران بیان داشت: امروز برخی مناطق کشور با فرسایش بادی خاک مواجه هستند که منجر به گسترش ریزگردها شده است .
وی گفت: امروز 22 استان ایران درگیر مشکل ریزگرد ها هستند که ناشی از فرسایش خاک است.
وی اظهار داشت: مشکل دیگر کاهش حاصلخیزی و کاهش مواد آلی خاک ها است که آن هم می تواند بسیاری از منابع آبی را هدر بدهد.
وی گفت: بهره وری آب در کشور ما بسیار پایین است که علت عمده ی آن این است که بر روی خاک کاری انجام نداده ا یم و اگر منابع خاک مدیریت شود می تواند مشکل آب را تا حد زیادی کم کند.
گرجی تصریح کرد: آلودگی خاک مساله دیگری است که امسال شعار روز جهانی خاک هم بحث «پیش به سوی رفع آلودگی خاک» بود.
وی افزود: آلودگی خاک می تواند هم هوا و هم آب را آلوده کند و هم وارد زنجیره غذایی شود.
وی یکی از برنامه ها و اهداف را جلب توجه مردم و جامعه به موضوع خاک برشمرد و افزود: موضوع خاک برنامه ریزی کلان و قانونی را می طلبد که خوشبختانه با گذشت بیش از 10 سال قانون جامعه خاک در مجلس تصویب و اکنون مراحل قانونی خود را در شورای نگهبان می گذراند.
گرجی اضافه کرد: کشور ما وسعت 165 میلیون هکتاری دارد ولی از این میزان فقط حدود 18 میلیون هکتار آن برای کشاورزی مورد استفاده قرار می گیرد و از این مقدارنیز فقط 1.3 میلیون هکتار خاک های بسیار حاصلخیز هستند.
وی تصریح کرد: برآوردها نشان می دهد که در کشور ما حدود 2 میلیارد تن در سال فرسایش خاک صورت می گیرد و براساس تحقیقاتی که در کشور آمریکا صورت گرفته هر تن فرسایش خاک می تواند 28 دلار خسارت به کشور بزند.
این استاد دانشگاه تهران افزود: اگر ما این عدد را به کشور خود تعمیم دهیم خسارتی که فرسایش خاک به کشور ما در زمینه بهداشت، سلامت، هدررفت خاک، کاهش تولید محصول، هدر رفت و آلودگی آب و... می زند، در مجموع خسارتی بالغ بر 56 میلیارد دلار در سال ناشی از فرسایش خاک است که چند برابر بودجه عمرانی کشور است.
کارگاه آموزشی 2 روزه مدیریت پایدار خاک ایران با حضور نمایندگان فائو در ایران و کارشناسان 12 موسسه تحقیقاتی کشاورزی برگزار شده است.
6156/ 6155
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: منع به کارگیری بازنشستگان جمال خاشقجی استیضاح ظریف جهان دانشگاه تهران زمین قانون وزارت جهاد کشاورزی منع به کارگیری بازنشستگان جمال خاشقجی استیضاح ظریف امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۸۱۴۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهار سیلاب‌ با اجرای طرح‌های آبخیزداری در فریدونشهر + فیلم

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان؛ رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان فریدونشهرگفت: تاکنون بیش از ۵۰۰ سازه آبخیزداری شامل بند‌های خاکی، سنگی ملاتی و گابیونی به منظور ذخیره روان آب‌ها و جلوگیری از وقوع سیلاب در این شهرستان احداث شده است.


علی رحیمی میانگین بارش سالیانه نزولات جوی شهرستان فریدونشهررا بیش از ۵۵۰ میلیمتراعلام کرد و افزود: در سال‌های گذشته حجم زیادی از این بارش‌ها به صورت روان آب و سیلاب ازشهرستان به صورت روان آب یا سیلاب خارج می‌شد یا باعث خسارت‌هایی به عرصه‌های کشاورزی و منابع طبیعی می‌شد که با احداث سازه‌های آبخیزداری ۸۰ درصد روان آب‌ها و سیلاب‌ها مهار شده است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی


وی گفت: طرح‌های آبخیزداری وبیولوژیکی در حوزه‌های آبخیزداری پشتکوه، قلعه سرخ و میدانک و پلاسجان باهدف ذخیره سازی روان آب‌ها، کنترل سیلاب ها، جلوگیری از فرسایش خاک و افزایش نفوذ پذیری آب در سفره‌های زیرزمینی شهرستان در دو سال گذشته با بیش از ۸۰ میلیارد ریال اجرا شده است.


کارشناس آبخیزداری منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان فریدونشهر هم گفت: این شهرستان یکی از سرشاخه‌های اصلی سه سد مهم کشور، زاینده رود، کارون و دز است، که احداث سازه‌های آبخیزداری نقش مهمی در کاهش ورود رسوبات ناشی از فرسایش خاک به این سد‌ها دارد.


سیامک اسفنانی افزود: جلوگیری از فرسایش خاک، تکمیل چرخه کربن، احیاء و حفظ محیط زیست و منابع طبیعی، پیشگیری از خسارات و آسیب‌های سیل و تغذیه چشمه ها، قنوات و سفره‌های زیرزمینی ازمهمترین اهداف و فواید اجرای طرح‌های آبخیزداری است.

دیگر خبرها

  • مهار سیلاب‌ با اجرای طرح‌های آبخیزداری در فریدونشهر + فیلم
  • سه هزار مورد تغییر کاربری زمین‌های کشاورزی در آذربایجان‌غربی شناسایی شد
  • جلوگیری از تغییر کاربری و ویلاسازی غیرمجاز در ۵۰ هکتار از اراضی ملی
  • کاهش ورودی پرونده‌های تغییر غیرمجاز کاربری اراضی در شهر تهران
  • کاهش ورودی پرونده‌های تغییر غیرمجاز کاربری اراضی در تهران
  • رفع تصرف ۱۵ هکتار از اراضی ملی شهرستان جیرفت
  • مقابله با سوداگران زمین با همکاری مردم میسر می‌شود
  • آزادسازی ۱۰ هکتار از زمین های کشاورزی گرگان
  • پاکسازی ۲ هکتار از زمین‌های محور قصرشیرین به خسروی
  • ۳۹۵ هکتار اراضی کشاورزی در آذربایجان شرقی واگذار شد