Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایلنا»
2024-04-19@04:49:54 GMT

از پیام‌رسان‌ داخلی حمایت نمی‌کنی؟

تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۸۱۹۶۸

در روزهای اخیر بحث حمایت از پیام‌رسان‌های داخلی به اوج رسید و لشگر دلسوزان ناله سردادند که وااسلاما، کسی به داد پیام‌رسان‌های داخلی نمی‌رسد و عده‌ای پنهان و آشکار از همان پیام‌رسان منفور و ملعون خارجی حمایت می‌کنند. اما در این میان نوک پیکان لشگر دلسوزان و صاحبان رسانه‌های خودی، وزارت ارتباطات و وزیر جوان آن را نشانه رفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این در‌حالی است که وزارت ارتباطات بارها اعلام کرده است که به تمامی تعهدات حمایتی خویش در قبال پیام‌رسان‌‌های داخلی، بر اساس مصوبات شورای عالی مجازی، عمل کرده و حتی پا را فراتر از این مصوبات نیز گذاشته است. بیانیه جمعی از مدیران پیام‌رسان‌های داخلی در قدردانی از وزارت ارتباطات و اذعان به این حمایت‌ها نیز حاکی از رضایت آنها از انجام چنین تعهداتی است. مضاف بر این، نماینده ویژه وزیر ارتباطات در حوزه حمایت از پیام‌رسان‌ها‌ی بومی جلسات هفتگی خویش را با پیام‌رسان‌ها برگزار و همواره در جریان نقاط ضعف و کمبودهای احتمالی آنها قرار گرفته و در صدد رفع آنها بوده است و آنچه از شنیده‌ها بر‌می‌آید در هفته‌های آتی ارائه برخی از خدمات دولت الکترونیک نیز به پیام‌رسان‌ها واگذار خواهد شد. به عبارتی وزارت ارتباطات حجت را در حمایت از پیام‌رسان‌ها تمام کرده است.

اما حقیقت ماجرا آن‌جاست که هیچ کالا و خدماتی تا زمانی که هم به لحاظ شکلی و محتوایی و هم از منظر اطلاع‌رسانی و تبلیغی مخاطبان را راضی و اقناع نکند موفق نخواهد بود. نمی‌توان بودجه بیت‌المال را به امید اینکه شاید یکی از هفت پیام‌رسان‌ داخلی روزی بتوانند مخاطبان انبوه ایرانی را مجاب به کوچ از پیام‌رسان اجنبی به سوی خودشان کنند تلف کرد. بی‌گمان باید مسیر رشد پیام‌رسان‌ها و رفع ایرادهای فنی آنها رصد و بر اساس میزان خلاقیت و توفیق در جلب رضایت انبوه مخاطبان حمایت شوند که این مسیر نیز به خوبی هویداست و به نظر می‌رسد وزارت ارتباطات با ارزیابی عملکرد پیام‌رسان‌های داخلی و برای رسیدن به یک یا دو پیام‌رسان کارا و زیبا و اعتمادساز حمایت‌هایش را ساختارمند و هدفمند کرده است.

همه این تلاش‌ها در حالی است که لشگر دلسوزان پرمدعا، کاسه داغتر از آش و دایه دلسوزتر از مادر شده‌اند در حالی که نه تنها خودشان هیچ گامی برای حمایت و هدایت و معرفی پیام‌رسان‌های داخلی برنداشته‌اند بلکه خواسته یا ناخواسته بر سر راه پیام‌رسان‌های مذکور مانع و محدودیت ایجاد کرده‌اند. نمونه‌های این ادعا آنقدر هویداست که به هیچ عنوان قابل انکار نیست.

برخی از پرمخاطب‌ترین برنامه‌های رسانه ملی هنوز در بستر همان پیام‌رسان به اصطلاح‌ اجنبی فعالند و مردم را به حضور در آن تشویق می‌کنند. برخی از سایت‌های خبری به اصطلاح دلسوز نیز با کوچ معکوس به همان بستر پیام‌رسان‌های خارجی رجعت کرده‌اند و البته خدا داند که چند نفر از همان فریادزنندگان دلسوز و حامیان ظاهری پیام‌رسان‌های داخلی با فیلترشکن‌هایشان در همان شبکه‌ اجتماعی (اسمش را نگو) جولان می‌دهند.

آنچه مسلم است وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات بر اساس قانون هیچ مسئولیتی در برابر مسدود سازی و محدود‌سازی عجولانه و بدون کارشناسی هیچ شبکه اجتماعی را ندارد و صرفاً به وظیفه قانونی خود عمل می‌کند. مرجع فیلترینگ در فضای مجازی کمیته مصادیق مجرمانه یا رای قاضی دادگاه است و ارتباطی به وزارت ارتباطات ندارد. البته وزارت ارتباطات به نمایندگی از دولت بارها نظر کارشناسی و علمی خود را فراتر از مسائل سیاسی و جناحی و بر اساس مصلحت جامعه ایرانی اسلامی ابراز داشته است اما کو گوش شنوا به مسائل علمی وکارشناسی؟!

القصه؛ اولاً توفیق یک شبکه پیام‌رسان تنها به حمایت کلان مادی یا تجهیزاتی بستگی ندارد بلکه موضوع مهم خلاقیت و ابتکار خالقان آن است همچون بسیاری از کسب‌و کارهای نوین مبتنی بر وب که امروز جزو نمونه‌های موفق‌اند. دوماً؛ شما که مدعی دلسوزی و حمایت از کالا و خدمات ایرانی هستید با جرئت و جسارت بیایید و بر میز بحث کارشناسی بنشینید و خطای خودتان را ببینید. شمشیر در هوا زدن و در رسانه‌ها ناسزا گفتن کار خردمندان نیست.

سوماً؛ «هل من مبارز طلبیدن» در رسانه آن هم برای دولت برخاسته از ملت با عقل و منطق هیچ فرهنگ مترقی در جهان تناسب ندارد. با احترام به موازین اخلاق ایران اسلامی از رویارویی و سهم‌طلبی در رسانه دست بردارید تا کار مملکت رونق گیرد و خدا و خلق خدا راضی شوند.

یادداشت از میثم علوی

 

منبع: ایلنا

کلیدواژه: شبکه اجتماعی فضای مجازی فیلترینگ قانون کارشناسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۸۱۹۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برپایی میز ارتباطات مردمی وزارت میراث فرهنگی در سمنان

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین استان سمنان، امیر کرم زاده دراین‌باره گفت: هم‌زمان با دور دوم سفر رئیس‌جمهوری و هیئت دولت به استان سمنان و با حضور نماینده تام‌الاختیار وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی به درخواست‌های مردمی در این حوزه رسیدگی می‌شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی سمنان افزود: میثم آسوپا، مدیرکل دفتر مدیریت عملکرد، بازرسی و پاسخگویی به شکایات وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی به‌عنوان نماینده تام‌الاختیار وزیر به مدت سه روز در محل این اداره کل واقع در سمنان، شهرک غرب، بلوار فجر، بلوارنصر مستقر و پاسخگوی درخواست‌های مردم خواهد بود.

امیر کرم زاده گفت: شهروندان می‌توانند در روزهای ۲۹، ۳۰ و ۳۱ فروردین‌ماه ۱۴۰۳ از ساعت ۸ صبح الی ۱۸ برای ارائه و ثبت درخواست‌ها، انتقادات، پیشنهادها و شکایات خود در سه حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی به محل مذکور مراجعه کنند.

46

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1896207

دیگر خبرها

  • تخمین سطح زیرکشت ۱۳ محصول راهبردی کشاورزی کشور با استفاده از هوش مصنوعی
  • زارع‌پور: امسال ماهواره‌های سنگین‌تر با برد بیشتر پرتاب می‌شود
  • وزیر ارتباطات: پرتاب ماهواره‌های سنگین‌ در راه است
  • بررسی مشکلات حوزه ارتباطات شهرستان سیاهکل با حضور معاون وزیر
  • به دنبال منظومه سازی ماهواره‌ای در مدار هستیم
  •  پیام‌رسان‌های ایرانی جریمه خواهند شد؟ + فیلم
  • زارع‌پور: ماهواره‌های متعددی آماده پرتاب داریم
  • واکنش وزیر ارتباطات به تولید گوشی نوکیا در ایران
  • برپایی میز ارتباطات مردمی وزارت میراث فرهنگی در سمنان
  • وزارت بن گویر به دنبال یهودی سازی کامل قدس