Web Analytics Made Easy - Statcounter

مرکز تحقیق و نوآوری نانوالکترونیک و فناوری‌های دیجیتال "IMEC" اخیرا لنزهای تماسی هوشمند مبتنی بر هیدروژل توسعه داده است که این لنزها دارای یک "ریزتراشه"(microchip) سیلیکونی، یک "چراغ نوری ال ای دی"(integrated LED light) و یک آنتن فرکانس‌ رادیویی(RF) برای انتقال بی‌سیم انرژی است.

به گزارش ایسنا و به نقل از مدگجت، شرکت بلژیکی IMEC ادعا می‌کند که این لنزها راه را برای حسگرهای نوری با قابلیت ارسال دارو برای درمان برخی بیماری‌های چشمی فراهم می‌کند، در نتیجه لنزهای تماسی به طور مداوم می‌توانند بر علائم بیماری‌های چشمی کاربران نظارت داشته و حتی آنها را درمان کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دانشگاه "گنت"(UGent) بلژیک با همکاری شرکت ژاپنی "SEED" و شرکت "IMEC" موفق به ابداع یک دستگاه شدند که قطعات الکترونیکی انعطاف‌پذیر را طراحی می‌کرد و سپس آنها را با این لنز هیدروژلی نرم ترکیب می‌کرد.

این لنزها می‌بایست در حالی که قابلیت الکتریکی دارند، نفوذپذیری اکسیژن نیز داشته، بدون چین و نازک باشند تا کاربران بتوانند به راحتی از آنها استفاده کنند، به همین منظور پژوهشگران در این مطالعه توجه خاصی به این موضوع داشتند.

نفوذ پذیری اکسیژن(OP) یک پارامتر از یک لنز است که بیانگر توانایی این لنز در اجازه دادن به اکسیژن برای رسیدن به چشم با پدیده انتشار است. در لنز نرم این فاکتور وابسته به ضخامت لنز و مواد لنز به خصوص محتوای آب است. این روزها مقادیر معمولی نفوذپذیری اکسیژن برای لنزهای تماسی هیدروژل بین ۲۵ تا ۵۰ است.

لنزهای یاد شده دارای یک چراغ ال‌.ای‌.دی آبی هستند که این چراغ توسط یک آنتن فرکانس‌ رادیویی عمل می‌کند. این آنتن به هر حسگر نوری اجازه انتقال اطلاعات به دستگاه دستی برای تجزیه و تحلیل چشم را می‌دهد.

پروفسور "هربرت د اسمت"(Herbert De Smet) از دانشگاه گنت و شرکت imec گفت: این لنزهای تماسی هوشمند می‌توانند برای اصلاح نور چشم بیماران مبتلا به پیر چشمی مفید باشند. از این لنزها همچنین می‌توان برای افرادی که از ناحیه عنبیه چشم مشکل دارند نیز موثر واقع شود. برخی از مشکلات عنبیه "فقدان مادرزادی عنبیه چشم"(aniridia) و "شکاف در عنبیه"(coloboma) هستند. ما توسط این لنزی که توسعه داده‌ایم، می‌توانیم به طور منظم پارامترهایی مانند غلظت برخی مواد در اشک را کنترل کنیم.

وی در انتها به طور خلاصه این لنز را تعریف کرد و گفت: لنز تماسی هوشمند ما شامل یک میکروسیستم بی‌سیم مبتنی بر هیدروژل است. این میکروسیستم در داخل لنز تماسی تعبیه شده است. این لنز دارای شکل یک لنز طبیعی است و ضخامت کل آن در محدوده ۱۵۰ تا ۲۰۰ میکرومتر است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: چشم لنز تماسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۸۳۱۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شایع‌ترین نشانه‌های وسواس چیست؟

روانپزشک دانشگاه شهیدبهشتی گفت: اختلال وسواس برای فرد و اطرافیان بسیار آزاردهنده است و باید برای درمان صبور بود و با مراجعه به پزشک این شرایط را تسهیل کرد.

سمیه معتضدیان با اشاره به تعریف وسواس اظهار کرد: وسواس مجموعه‌ای از افکار و یا تکانه‌های ناخواسته، مزاحم و تکراری است.

به گزارش مهر، مبتلایان به وسواس اضطراب‌های شدیدی را تجربه می‌کنند.

ردپای ژنتیک در اختلال وسواس

این عضو هیئت علمی دانشگاه با تاکید بر این که در بیشتر بیماری‌های مربوط به روان ردپای ژنتیک دیده می‌شودخاطرنشان کرد: علامت‌های ابتلا به وسواس در نوجوانی و یا اوایل دهه ۲۰ آغاز می‌شود.

وی شیوع وسواس در بین زنان و مردان را یکسان عنوان کرد و گفت: زمانی که وسواس را ریشه یابی می‌کنیم در بیشتر موارد حداقل یکی از اعضای خانواده به این بیماری و یا بیماری‌های مرتبط مبتلا هستند. بدیهی است چنانچه ژن پیش زمینه در خانواده وجود داشته باشد، در اثر محیط و یا عوامل دیگر ممکن است این بیماری بیشتر و یا حادتر بروز پیدا کند.

آغاز ابتلا به وسواس در میانسالی تقریبا منتفی است

وی آغاز ابتلا به وسواس در میانسالی را تقریبا منتفی دانست و اضافه کرد: بروز رفتارهای وسواس گونه در سنین بالا می‌تواند متخصصان را به بیماری‌های ارگانیک و یا فیزیکی بیمار مشکوک کند. تقریبا این انتظار را نداریم که یک زن یا مرد ۵۰ ساله به طور ناگهانی به وسواس مبتلا شود.

وی با اشاره به شایع‌ترین نشانه‌های وسواس عنوان کرد: افکار تکراری یا مزاحم مثل چک کردن‌های مدام یا وسواس شست وشو از بارزترین نشانه‌های رایج ابتلا به واسوس هستند.

عضو هیئت علمی دانشگاه ادامه داد: وسواس می‌تواند با نشانه‌های مختلفی بروز کند، برخی بیماران ممکن است فقط مبتلا به وسواس فکری مبتلا باشند به طور مثال فرد مدام با خود کلنجار می‌رود که مبادا دیگران از رفتار و یا حرف‌های من آزرده شده باشند البته نکته اینجاست که این موارد باید تفکیک شود و مشغله‌های روزمره با نشانه‌های ابتلا به وسواس فکری اشتباه گرفته نشود. اگر استرس‌های ناشی از نگاه و قضاوت دیگران از حد متعارف خارج شود و برای فرد اضطراب ایجاد کند می‌تواند از نشانه‌های رفتارهای وسواس گونه باشد.

وی یادآوری کرد: شایع‌ترین نشانه‌های ابتلا به وسواس، وسواس چک کردن و شست و شو است. همچنین نگرانی مدام از احتمال ابتلا به صدمه زدن به دیگران و افکار مزاحم، خطرناک و نگران کننده می‌تواند از نشانه‌های ابتلا به وسواس باشد.

معتضدیان گفت: ترس بیش از حد ابتلا به بیماری، چک کردن مدام وسایل، ترس از آسیب رساندن به خود یا دیگران و وسواس نظم و یا تقارن اشیاء از شایع‌ترین نشانه‌های اختلال وسواس است.

وسواس و ارتباط آن با مشکلات جسمی

وی با بیان این که وسواس علاوه بر این که بیماری مربوط به روان است، می‌تواند به جسم فرد مبتلا نیز صدمه وارد کند، ادامه داد: به طور مثال در مواردی دیده می‌شود که پوست فرد در اثر شست و شوی زیاد دچار آسیب می‌شود یا به عنوان مثال افرادی به دلیل ابتلا به وسواس نظم و ترتیب و جابجایی وسایل دچار کمرد درد و آسیب به ستون فقرات خود شده اند.

عضو هیئت علمی دانشگاه به درمان‌های متداول مبتلایان به وسواس اشاره کرد و گفت: درمان مبتلایان به وسواس معمولا درمان‌های توامان دارویی و روان درمانی است، ولی باید به این نکته توجه داشت که درمان این بیماری زمانبر است و نیاز به صبوری دارد.

کودکان خانواده‌های وسواسی در خطر ابتلا به این اختلال

وی تاثیر محیط بر اختلال وسواس را مورد توجه قرار داد و گفت: وسواس می‌تواند در خانواده‌هایی که رفتارهای وسواس گونه به صورت ژنتیکی وجود دارند، در کودک نیز از طریق یادگیری در محیط تشدید شود، ولی زمینه‌های ژنتیکی در این بیماری بسیار مهم است؛ چون اگر فقط تاثیرات محیطی مد نظر باشد بعد از بهتر شدن شرایط این رفتارها از بین می‌رود.

معتضدیان در خاتمه با بیان این موضوع که وسواس بیماری سمج روانپزشکی است، توضیح داد: این بیماری برای فرد و اطرافیان بسیار آزاردهنده است. باید برای درمان صبور بود ولی قطعا زندگی کردن با وسواس زندگی زجر آوری است بنابراین باید با مراجعه به پزشک این شرایط را تسهیل کرد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • همه چیز درباره انگ اجتماعی
  • ابتلای ۶ نفر به تب کریمه کنگو در این استان/ یک نفر فوت شد
  • پرداخت ۱۸ میلیارد تومان برای بیماری‌های صعب‌العلاج در استان یزد
  • بیماری ترانه علیدوستی چیست؟/ جزئیات
  • بیماری سالک در دامغان کنترل شد
  • درمان هپاتیت سی رایگان شد + جزئیات
  • پیگیری کنترل سرعت شبکه حمل‌ونقل عمومی با استفاده از سامانه‌های هوشمند
  • از کجا بفهمیم غلظت خون داریم؟ | علائم غلظت خون را بشناسید
  • شایع‌ترین نشانه‌های وسواس چیست؟
  • لزوم تقویت امکانات درمانی تیران برای رفع نیاز مردم و مسافران