Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش پارس نیوز، 

شهرام آزادی با اشاره به عوامل تاثیرگذار در افزایش قیمت خودرو گفت: از آن جا که افزایش قیمت ها به میزان کمی نیست بدون شک فشار زیادی را به مصرف کننده وارد می کند و در بلندمدت از میزان خریداران می کاهد و قدرت خرید نیز به مرور زمان کاهش می یابد به طوری که اگر تصور کنیم برای یک خودرو چند نفر محدود تنها قدرت خرید داشته باشند، در صورت ادامه این روند از تعداد مشتریان خودروها کاسته می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کارشناس صنعت خودرو با بیان این که میزان فروش متناسب با افزایش قیمت کاسته می شود و اثر آن در بلندمدت افزایش می یابد، تصریح کرد: این شرایط در حالیست که در کوتاه مدت اثرات روانی بر بازار حاکم است و خود را نشان نخواهد داد.

آزادی یادآور شد: این شرایط در حوزه ارز و سکه نیز اتفاق افتاد و جو روانی که بر بازار حاکم بود باعث جذب مشتریان کاذب به این بازار و وجود آمدن شرایط خاص شد که این روند برای خودرو نیز اتفاق افتاد و با توجه به کمبودی که در چند ماه اخیر ایجاد شد، شاهد شرایط خاص و تفاوت قیمت بالای کارخانه و حاشیه بازار شدیم. حال در چنین شرایطی پیش بینی می شود در ابتدا مشتریان افزایش بیابد اما در درازمدت از تعداد مشتریان کاسته شود که این روند اجتناب ناپذیر است.

وی با تاکید بر این که در صورت اصلاح نشدن قیمت ها بدون شک خودروسازان با مشکلات عدیده ای مواجه می شدند و دیگر خودرویی به تولید نمی رسید که حتی در مورد قیمت آن بتوان صحبت کرد، اظهار کرد: در حال حاضر حجم فروش خودروهای بالای 45 میلیون تومان که مشمول قیمت گذاری شورای رقابت نمی شوند به اندازه ای نیست که تعیین کننده بازار باشد و بیشتر قشر متوسط جامعه خریداران این خودرو هستند که این مشتریان همچنان وجود دارند و به نظر می رسد مشکلی در این زمینه ایجاد نمی شود زیرا تیراژ چندان بالایی نیز ندارند، در این شرایط بیشتر نگاه ها به سمت خودروهایی است که در تیراژ بالا تولید می شوند

این کارشناس صنعت خودرو در پاسخ به این که آیا شرایط فروش اقساطی در زمانی که خودروسازان به شدت با کمبود نقدینگی مواجه هستند می تواند راهگشای آن ها باشد، گفت: خودروسازان این مساله را در پیش فروش قبلی تجربه کرده و به نظر نمی رسد تمایلی برای فروش این چنینی داشته باشند زیرا در ابتدا باید پاسخگوی تعهدات قبلی و پیش فروش های انجام شده باشند، آن چه می تواند متناسب با شرایط فعلی بازار باشد، فروش نقدی مازاد تعهدات است.

آزادی ادامه داد: در غیر این صورت شرایط خودروساز به گونه ای است که باید اقدام به هزینه کرد از مشتری کند زیرا بدهی هایی وجود دارد که در شرایط فعلی صنعت خودرو امکان پاسخگویی به آن ها وجود ندارد حتی اگر این شرایط به صورت لیزینگی و شرایط اقساطی باشد.

به گفته وی، در حال حاضر فروش نقدی علاوه بر مازاد تعهدات، بهترین راهکار برای خودروساز است و لیزینگ ها تنها در صورتی می تواند اثرگذار باشد که با مجوز و بر اساس چارچوب مقرراتی که قانون مشخص کرده، فعالیت کنند.

 

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: افزایش قیمت ارز خودروسازان مشکلات رقابت جامعه نقدینگی قانون خودرو خودروسازان قیمت خودرو قیمت گذاری مشکلات پارس پارس نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۸۳۴۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید جهانی نفت کاهش یافت

به گزارش قدس آنلاین، داده‌های «سازمان ابتکار داده مشترک» (JODI) نشان داد تولید جهانی نفت خام در فوریه در مقایسه با ژانویه سال ۲۰۲۴، به میزان ۴۷۳ هزار بشکه در روز افزایش یافت زیرا تولید نفت آمریکا پس از تعطیلی‌های مربوط به شرایط جوی نامساعد در ژانویه، بهبود یافت.

این داده‌ها نشان داد تولید نفت عربستان سعودی در فوریه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته، به میزان ۱.۴ میلیون بشکه در روز کاهش یافت. این کشور از ژوئیه سال ۲۰۲۳، کاهش داوطلبانه یک میلیون بشکه در روز را برای کمک به تلاشهای گروه اوپک پلاس برای تثبیت بازار نفت، اجرا کرده است.

تولید نفت عربستان سعودی در فوریه بر مبنای ماهانه، ۵۵ هزار بشکه در روز افزایش یافت و به ۹.۰۱ میلیون بشکه در روز رسید که بالاترین میزان در هفت ماه گذشته بود.

سعودیها متعهد شده اند که تولید نفت خود را تا پایان ژوئن سال ۲۰۲۴، در حدود ۹ میلیون بشکه در روز نگه دارند. این کشور تاکنون، به تعهد خود عمل کرده و بالاتر از سهمیه تعیین شده خود در توافق اوپک پلاس، نفت تولید نکرده است.

در این بین، آمار JODI نشان داد صادرات نفت عربستان سعودی در فوریه، ۲۰ هزار بشکه در روز در مقایسه با ژانویه افزایش یافت و به ۶.۳۲ میلیون بشکه در روز رسید که بالاترین میزان صادرات این کشور در سه ماهه اخیر بود.

طبق داده‌های JODI که آمار گزارش شده خود را از تک به تک کشورهای تولیدکننده جمع‌آوری می‌کند، کاهش تولید بزرگ دیگر مربوط به عراق بود که تولیدش، ۳۴۷ هزار بشکه در روز کاهش یافت.

کاهش شدید تولید در عربستان سعودی و عراق که دو تولیدکننده بزرگ اوپک هستند، تا حدودی با افزایش  تولید نفت آمریکا که ۷۴۴ هزار بشکه در روز در فوریه نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد کرد، جبران شد.

افزایش تقاضای جهانی برای نفت به بالاترین رکورد فصلی ۵ ساله

داده‌های JODI همچنین نشان داد تقاضای جهانی برای نفت در فوریه نسبت به ژانویه، ۱.۲ میلیون بشکه در روز رشد کرد و به بالاترین حد فصلی پنج ساله رسید که تحت تاثیر تقاضای فصلی بالا برای بنزین و تقاضای بالا برای نفت در هند بود.

تقاضا برای نفت در ۳۸ کشوری که داده‌ها را به JODI گزارش می دهند، در فوریه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته، به میزان ۱.۱ میلیون بشکه در روز افزایش یافت.

رشد ماهانه تقاضا برای نفت، عمدتا ناشی از تقاضای بالاتر برای بنزین و سوخت جت بود؛ به طوری که تقاضا برای بنزین به بالاترین حد فصلی پنج ساله خود رسید. تقاضا برای سوخت جت در فوریه، ۳۰۰ هزار بشکه در روز نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش یافت.

داده‌های گردآوری‌شده توسط JODI نشان داد یکی از محرک‌های اصلی افزایش تقاضا برای نفت، تقاضای هند بود که در فوریه، به بالاترین حد خود رسید و همزمان، صادرات محصولات این کشور به بالاترین سطح فصلی افزایش یافت. از سوی دیگر، چین شاهد کاهش تقاضا برای نفت و کاهش فعالیت پالایشگاهی در فوریه بود که زمان برگزاری تعطیلات سال نو چینی بود.

اوپک انتظار دارد تقاضا برای سوخت در تابستان قوی باشد که از رشد مصرف نفت در سال ۲۰۲۴ حمایت خواهد کرد. انتظار می رود تقاضای جهانی بالایی برای نفت در تابستان باشد زیرا مصرف سوخت حمل و نقل در سراسر جهان و در مناطق مختلف با افزایش سفرهای تابستانی و تعطیلات افزایش می یابد. اوپک هفته گذشته اعلام کرد چشم انداز قوی تقاضا برای نفت را در ماههای تابستان می بیند.

اوپک همچنان میزان رشد تقاضای جهانی برای نفت را به میزان ۲.۲ میلیون بشکه در روز در سال ۲۰۲۴ و ۱.۸ میلیون بشکه در روز در سال ۲۰۲۵، پیش بینی کرده است.

بر اساس گزارش اویل پرایس، در مقابل، آژانس بین‌المللی انرژی (IEA) در جدیدترین گزارش ماهانه خود، پیش‌بینی رشد تقاضای جهانی در سال ۲۰۲۴ را به میزان ۱۰۰ هزار بشکه در روز کاهش داد و ۱.۲ میلیون بشکه در روز برآورد کرد که بسیار کمتر از ارزیابی اوپک است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • بازار داغ فروش حواله خودرو؛ پژو پارس ۲۹۰ میلیون تومان!
  • این خودروی پرطرفدار ۵۵ میلیون تومان گران شد !
  • قیمت خودرو امروز ۳۰ فروردین + جدول
  • رمزگشایی از مولفه‌های کاهش قیمت دلار
  • رمز گشایی از مولفه‌های کاهش قیمت دلار
  • تولید جهانی نفت کاهش یافت
  • جوجه یک روزه گران شد؟ | فروش جوجه با این قیمت ها تخلف است
  • افزایش ۱۵۰ میلیون تومانی قیمت پژو پارس درب کارخانه/ دلار در مرکز مبادله ثابت مانده است/ جا برای خودرو‌های وارداتی در بنادر نداریم/ واکنش رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس به واگذاری پرسپولیس به بانک‌ها
  • شیب کاهش قیمت خودرو تند شد/ آخرین قیمت سمند، کوییک، شاهین، ساینا، دنا و تارا + جدول
  • پیش‌فروش لوازم خانگی برای جلوگیری از ایجاد بازارسیاه