Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ دکتر سید محمدهادی ایازی در نشست خبری که به بهانه روز ملی پیشگیری از سوختگی برگزار شد، گفت: ما به عنوان مدیران نظام سلامت معتقدیم ۲۵ درصد از حوزه سلامت در اختیار ماست و ۷۵ درصد آن در اختیار مردم و دیگر ارگان‌ها است. به همین دلیل رویکرد اجتماعی در حوزه سلامت را انتخاب کردیم؛ چرا که ۷۵ درصد در این حوزه مغفول مانده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: یکی از حوزه‌های حائز اهمیت در سلامت، مسئله سوختگی است. سوختگی از ابتدا بیماری نیست و به واسطه حوادث و اتفاقات معطوف به شخص رخ می‌دهد و منجر به بیماری‌های سخت و دردناک می‌شود؛ به نحوی که سالانه در کشور ۱۸۰ هزار نفر دچار سوختگی می‌شوند و هر درصد سوختگی به طور متوسط هزینه ۵ میلیون تومانی را برای نظام سلامت به وجود می‌آورد.

سالی ۲۸هزار بستری در بیمارستان‌ها به دلیل سوختگی/ مرگ سالانه ۲هزار بیمار سوخته

وی ادامه داد: بسیاری از افرادی که در سال می‌سوزند، بعد از مدتی به دلیل هزینه‌های بالای سوختگی فقیر می‌شوند و اگر بتوانیم از سوختگی پیشگیری کنیم به نفع نظام سلامت است. سالیانه در اثر سوختگی ۲۸ هزار نفر در بیمارستان‌ها بستری می‌شوند و ۲ هزار نفر جان خود را از دست می‌دهند.

ایازی گفت: ما به عنوان حوزه اجتماعی وزارت بهداشت تمام تلاش‌مان معطوف به این است که بتوانیم اقداماتی را انجام دهیم تا حادثه‌ای رخ ندهد. طی دو سه سال اخیر حوادثی مانند پلاسکو، عسلویه و منابع سوختی رخ داده است که می‌توان از بسیاری از آنها جلوگیری کرد. فرض اینکه ۱۸۰ هزار نفر در سال می‌سوزند و هر سوختگی هزینه متوسط ۵ میلیون تومانی به همراه دارد، ارقام قابل توجهی بار مالی برای نظام سلامت به وجود می‌آورد؛ در حالی که می‌توان جلوی این هزینه‌ها را گرفت.

چه کسانی بیشتر در معرض سوختگی هستند؟

وی با بیان اینکه دو گروه سنی بیشتر در معرض سوختگی قرار دارند، گفت: گروه اول کودکان و نوجوانان هستند که به واسطه تحرک بیش از اندازه‌ای که دارند و اقدامات ایمنی‌بخشی که خانواده‌ها رعایت نمی‌کنند، در معرض خطر حوادث سوختگی هستند. سالمندان نیز گروه دیگری هستند که به واسطه کم تحرکی نمی‌توانند در برابر حوادث از خودشان مقاومت نشان دهند. بر همین اساس و برای پیشگیری از سوختگی در این گروه‌های سنی باید سازوکاری را فراهم کنیم که کمترین اتفاق رخ دهد.

معاون اجتماعی وزیر بهداشت افزود: نکته مهم دیگری که در پیشگیری از سوختگی اهمیت دارد، فرهنگ سازی است. دستگاه‌هایی که متولی مباحث فرهنگی هستند مانند شورای فرهنگ عمومی، وزارت‌خانه‌ها ارشاد و آموزش و پرورش، صداوسیما، رسانه‌ها و غیره به اعتقاد ما می‌توانند در فرهنگ‌سازی نقش بسیاری را ایفا کنند و اگر این دستگاه‌های فرهنگی وظایف خود را به خوبی انجام دهند، شاهد کاهش حوادث ناشی از سوختگی خواهیم بود. رسانه‌ها نیز نقش بی‌بدیلی در این موضوع خواهند داشت.

ایازی درباره کمیته ملی پیشگیری از سوختگی گفت: این کمیته زیرمجموعه دبیرخانه شواری عالی سلامت و امنیت غذایی است که وظیفه دارد نقش هر دستگاه را به آن اعلام کند و هر یک از دستگاه‌ها موظف هستند در چارچوپ تعیین شده، اقدامات خود را انجام دهند و گزارش عملکرد خود را به شورای عالی سلامت و امنیت غذایی ارایه دهند. در همین راستا آموزش و پرورش، شهرداری و آتش نشانی اقدامات خوبی را انجام داده‌اند.

سوختگی‌های الکتریکی و خطر قطع عضو

وی با بیان اینکه سوختگی فقط به واسطه حریق نیست، گفت:سوختگی الکتریکی مسئله مهمی در کشور ما است. بسیاری از قطع عضوها به واسطه همین موضوع رخ می‌دهد. طبق آمار، در سال حدود ۱۳۰۰ نفر به واسطه برق گرفتی دچار قطع عضو می‌شوند. متاسفانه جامعه کارگری عمدتا در معرض این آسیب هستند که رسالت مهم ارگان‌های ذیربط مانند وزارت نیرو و وزارت کار در پیشگیری از این نوع حادثه است.

ایازی درباره روز ملی پیشگیری از سوختگی گفت: پیشنهادی در کمیته ملی پیشگیری از سوختگی مطرح شد مبنی بر اینکه روز اول دی ماه به عنوان روز ملی پیشگیری از سوختگی نامگذاری شود. این پیشنهاد برای شورای فرهنگ عمومی نیز ارسال شده است و در سال گذشته دانشگاه‌ها به عنوان مقدمه برای این روز فعالیت‌هایی را انجام دادند. ما نیز امیدواریم شورای فرهنگی عمومی و در نهایت شورای انقلاب فرهنگی این موضوع را به تصویب برساند؛ چرا که سوختگی یک موضوع فرهنگی است و اصلاح رفتار و سبک زندگی در پیشگیری از آن نقش بسزایی دارد و اگر برای پیشگیری از سوختگی یک روز نام‌گذاری شود، در پیشگیری از این حادثه نقش بسزایی دارد؛ چرا که اطلاع رسانی‌ها و فرهنگ‌سازی به آن کمک می‌کند.

دبیر کمیته ملی پیشگیری از سوختگی افزود: شورای فرهنگ عمومی، سند ارتقای فرهنگ سلامت را امسال به تصویب رساند که بر مبنای آن در حوزه پیشگیری از سوختگی نیز سازمان‌ها وظایف مهمی دارند. آموزش و پرورش یکی از نهادهایی است که نقش مهمی را ایفا می‌کند.

کتاب "بهداشت عمومی" برای پایه دوازدهم مدارس

وی افزود: امسال کتاب "بهداشت عمومی" برای کلاس ۱۲ به چاپ رسید که یکی از متون موظفی دانش آموزان است و برای آنها تدریس می‌شود. دیگر راهکار مناسب گوشزد خطرات و عوامل ایجاد حوادث به دانش آموزان است. همچنین نقش دانش آموزان به عنوان سفیر سلامت در خانواده در پیشگیری از سوختگی مهم است.

ایازی درباره مراکز درمان سوختگی در کشور نیز گفت: در حال حاضر چندین مرکز سوختگی در کشور وجود دارد. برای مثال در تهران بیمارستان شهید مطهری و بیمارستان حضرت فاطمه (س) از مراکز سوختگی هستند. همچنین بعضی از بیمارستان‌ها بخشی مربوط به سوختگی دارند. در همین راستا یک بیمارستان نیز توسط دانشگاه علوم پزشکی ایران در منطقه ۵ تهران در حال ساخت است که به دلیل کمبود اعتبارات، مراحل آن به کندی پیش می‌رود و دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیز با همکاری سازمان اوقاف در حال ساخت مرکزی در خیابان شهید مطهری است. همچنین بیمارستان‌ها و مراکز سوختگی در سراسر کشور ساخته شده است. در دانشگاه علوم پزشکی شیراز و در اهواز مراکز سوختگی خوبی بهره‌برداری شد. امیدواریم با ساخت و بهره‌برداری از مراکز در حال ساخت، بخشی از نیازهای مردم در این حوزه برطرف شود.

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 معاون وزیر بهداشت سوختگی بیماران پیشگیری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۸۳۸۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاشت الکترود در مغز یک زن برای درمان سندروم لی + فیلم

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی گفت: برای نخستین بار در کشور زنی ۲۳ ساله که از بدو تولد مبتلا به "سندرم لی" بود برای کاشت الکترود عمقی مغز در بیمارستان شهدای تجریش جراحی شد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، علیرضا زالی؛ جراح مغز و اعصاب و استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی اظهار کرد: برای نخستین بار در کشور زنی 23 ساله که از بدو تولد مبتلا به "سندرم لی" بود برای کاشت الکترود عمقی مغز در بیمارستان شهدای تجریش جراحی شد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی درباره سندرم لی توضیح داد: این سندرم نوع بیماری نادر ژنتیکی است که فرد از همان بدو تولد به آن مبتلاست، عمده مشکلات در این بیماران مربوط به بخش میتوکندری یعنی بخش کارخانه درون سلول مغز است.

وی افزود: انواع بیماری‌ها شامل اختلالات عصبی، کاهش شنوایی، مشکلاتی در قوای عقلانی و ضریب هوشی، اختلالات چشمی و مشکلات قلبی، عروقی و تنفسی از جمله عوارض مبتلایان به سندرم لی است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی درباره وضعیت کلی بیمار اظهار کرد: بیمار زنی 23 ساله‌ است که به دلیل ابتلا به "سندرم لی" و مشخصاً عوارضی مانند اختلالات حرکتی در اندام‌ها که با درمان‌های متعارف هم بهبود پیدا نکرده بود، به بیمارستان شهدای تجریش مراجعه کرد و بعد از بررسی کاندیدای جراحی شد.

وی با اشاره به بررسی وضعیت این بیمار توسط همکاران بخش اختلالات حرکتی بیمارستان شهدای تجریش، افزود: بعد از بررسی‌های تیم پزشکی تصمیم بر این شد که الکترود در بخش‌های عمقی مغز  این بیمار کار گذاشته شود.

انجام موفقیت‌آمیز جراحی پیچیده خارج کردن توده از بدن یک زن

به گفته زالی در این جراحی الکترود تحریک مغز در هسته‌های تالاموس قرار داده شد، با کمک این روش اختلالات و مشکلات مقاوم به دارو درمانی در این بیمار به میزان قابل توجهی کنترل می‌شود.

جراح مغز واعصاب با اشاره به اینکه نخستین جراحی سندرم لی در کشور توسط متخصصان بیمارستان شهدای تجریش انجام شده است، بیان کرد: خوشبختانه بیماری که تحت عمل جراحی درمان سندرم لی قرار گرفت، از طول عمر بالاتری در بین مبتلایان برخوردار است.

وی یادآور شد: اولین جراحی سندرم لی در دنیا توسط متخصصان جراحی اعصاب دانشگاه اکلاهما در ایالت اکلاهما آمریکا در بیماری 18 ساله انجام شده است.

در ادامه فیلم مربوط به انجام این جراحی را مشاهده می‌کنید:

.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • جنایت مرد نقاش | او همسر و پسر ۱۱ ساله خود را آتش زد!
  • اعزام بیمار قلبی از سلماس به ارومیه با بالگرد اورژانس هوایی
  • بهره مندی ۱۰ هزار و ۵۰۰ بیمار خاص از خدمات بیمه سلامت
  • کاشت الکترود در مغز یک زن برای درمان سندروم لی + فیلم
  • هشدار درباره انتقال بیمار از مراکز دولتی به بیمارستان‌های خصوصی!/ باید چرخه پرگلایه «بیمه» اصلاح شود/ متاسفانه از اولویت نخست یعنی بهداشت غفلت شده است
  • چرا سعدی شادترین شاعر ایران سال‌ها نادیده گرفته شد؟
  • خانم مبتلا به «سندرم لی» برای نخستین بار در کشور جراحی شد
  • فضای سبز و تقویت سلامت میکروبیوتای روده و پوست
  • حـذف کودکان مهاجر از سلامت
  • چرا شادترین شاعر ایران سال‌ها نادیده گرفته شد؟