Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا از خراسان رضوی امروز حجت‌الاسلام علی الهی خراسانی در نشست پژوهش در سبک زندگی اسلامی در دانشکده علوم قرآنی مشهد بیان کرد: سبک زندگی یک ترکیب پر بسامد در منابر، پژوهش ها و تریبون‌هاست اما ابتدا باید دانست که معنای سبک زندگی چیست و تفاوت ترکیب سبک زندگی و واژه زندگی به تنهایی در کجاست.

وی افزود: اصطلاح سبک زندگی یک اصطلاح جامعه شناسانه است که به جامعه شناسی غربی بازمی‌گردد؛ مراد جامعه شناسان از سبک زندگی اشاره به جنبه‌های خاص، زیباشناختی و نمادین در زندگی بشر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

الهی خراسانی گفت: اساسا سبک زندگی به مجموعه فعالیت‌های نظام مند که از ذوق و سلیقه فرد ناشی می‌شود و در عینیت جامعه رخ می‌دهد و میان افراد جامعه تمییز قائل می‌شود؛ در واقع یک کل وحدت بخش با صورت نمادین و تمایز بخش است.

وی با اشاره به بستر پژوهشی موجود در حیطه سبک زندگی عنوان کرد: می‌توان در هر یک از بخش‌های جزئی از تعریف سبک زندگی پژوهش انجام داد، مهم پیدا کردن مؤلفه‌های سبک زندگی است؛ اگر مؤلفه‌ها را کنار بگذاریم دیگر نمی‌توان گفت به سبک زندگی پرداخته‌ایم بلکه صرفا به یک زندگی توجه کرده‌ایم.

الهی خراسانی با ارائه تعریفی از علوم اسلامی بیان کرد: به علومی که از لحاظ نظری به کشف و تبیین منابع دین اسلام بپردازد، علوم اسلامی گفته می‌شود؛ برخی در همین تعریف، سبک زندگی را با معارف و علوم اسلامی اشتباه می‌گیرند و این از اشتباهاتی است که در بخش روش‌شناسی پژوهش رخ می‌دهد.

وی گفت: گزینش روایات و سیره پیامبر و اهل‌بیت(ع) و تدوین آن‌ها در کنار هم نمی‌تواند یک سبک زندگی باشد و این‌ها تنها متن زندگی آنان است. در اینجا نوعی بازی با اصطلاح سبک زندگی رخ داده است؛ در واقع سبک زندگی متعلق به یک گروه است و بیان زندگی یک شخص نیست.

این پژوهشگر علوم اسلامی ادامه داد: پژوهش در سبک زندگی اسلامی یک پژوهش میان‌رشته‌ای است و در این پژوهش باید مجموعه علوم انسانی با مجموعه علوم اسلامی مورد استفاده قرار گیرد تا بتواند نمادها و تمایزات را پیدا کند.

الهی خراسانی عنوان کرد: یک پژوهشگر سبک زندگی باید با نگاه اخذ نظریه به منابع اسلامی رجوع کند و اهداف شریعت را مدنظر داشته باشد و پس از آن شاخص‌ها و ملاک‌ها را استخراج نماید تا اینجا یک کار نظری بود، حال می‌خواهیم یک الگوی اسلامی ترسیم کنیم پس باید وارد بعد عینی شویم.

این پژوهشگر ادامه داد: الگوی به دست آمده از پژوهش چگونه در جامعه پیاده می‌شود، آیا با بخشنامه، ابلاغیه و یا تبلیغات محیطی پیاده سازی الگو صورت می‌پذیرد؟ پاسخ منفی است از این طریق نمی‌توان به تحقق سبک زندگی پرداخت بلکه عنصر مهم سلیقه در سبک زندگی را باید مدنظر قرار داد.

وی با نگاه کالایی به نظریه‌های سبک زندگی گفت: پژوهشگر و نظریه پرداز باید دیدگاه کالایی نسبت به ایده خود داشته باشد و به رقابت با سایر کالاهای این زمینه بپردازد در این مسیر به طور قطعی باید تحولات ایجاد شده در سبک زندگی مردم مد نظر باشد، نمی‌توان الگویی طراحی کرد که تناسب با قرن‌های گذشته بشری داشته باشد.

الهی خراسانی اضافه کرد: سبک زندگی اسلامی دو مؤلفه دارد و مؤلفه اول آن چارچوب نظری و شناخت شاخص‌هاست و و مؤلفه دوم آن جنبه عینی برای رسیدن به یک الگو است.

وی با بیان راهی برای پژوهشگری که نمی‌خواهد از این طریق به سبک زندگی بپردازد و صرفا هدف تبلیغ دارد، گفت: این دسته پژوهشگران باید با روش‌های کیفی و کمی به مقایسه سبک‌های زندگی بپردازد، یک کارشناس دینی برای تبلیغ دین نیاز به توصیف سبک زندگی محیط خود دارد.

این پژوهشگر علوم اسلامی اظهار کرد: مقایسه سبک زندگی‌ها با شاخص‌های دریافتی از منابع اسلامی یک پژوهشگر و مبلغ اسلامی را به شناخت و توصیف سبک زندگی محیط می‌رساند.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن ایکنا خراسان رضوی معارف سبک زندگی اسلامی قرآن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۸۴۷۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استان البرز با کاهش منابع آبی مواجه است

به گزارش خبرآنلاین البرز؛ حمیدرضا نامداری روز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت با تأکید بر اقدامات فنی و مهندسی انجام شده طی ۱۵ ماه گذشته، جهت بهبود زیر ساخت تأمین آب شرب مورد نیاز سطح استان، مدیریت و اصلاح الگوی مصرف آب از سوی مردم را ضروری دانست.

وی در خصوص قرار گرفتن البرز در میان استان‌های دارای تنش آبی بالا به دلیل کاهش نزولات جوی طی سال‌های اخیر، همراهی مردم در گذر از بحران آبی سال جاری را خواستار شد.

نامداری در پایان بیان کرد: گذر از فصل گرم تابستان سال جاری بدون تنش آبی، علاوه بر اقدامات انجام شده فنی، نیازمند همراهی بیش از پیش مردم در مدیریت و اصلاح الگوی مصرف است.

46

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904307

دیگر خبرها

  • دوره فشره کافی‌شناسی در مستند «الکافی»
  • اعتراض دانشجویان دنیا علیه جنایات اسراییل نشان از بیداری آنان است
  • رتبه نخست قزوین در طرح قرآنی «زندگی با آیه‌ها»
  • استان البرز با کاهش منابع آبی مواجه است
  • رتبه نخست استان قزوین در طرح قرآنی «زندگی با آیه‌ها»
  • زیباکلام : آقای زاکانی یک نظرسنجی برگزار کنید، اگر حتی ۱۵ درصد مردم با ساخت ساختمان وسط پارک‌ها موافق بودند، حق با شما
  • زیباکلام: آقای زاکانی یک نظرسنجی برگزار کنید، اگر حتی ۱۵ درصد مردم با ساخت ساختمان وسط پارک‌ها موافق بودند، حق را به شما بدهیم/بگذارید مردم زندگی کنند
  • «الگوی سوم زن» خط مشی زندگی زن مسلمان را مشخص می کند
  • مجلات مطالعات اسلامی وپژوهش‌نامه تبلیغ و ارتباطات دینی رونمایی شد
  • واگذاری ۶۰ واحد نهضت ملی مسکن شاهدیه یزد تا خرداد ماه