Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-06@16:26:37 GMT

چه عواملی بازار ارز را متعادل کرد؟

تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۸۴۸۶۱

چه عواملی بازار ارز را متعادل کرد؟

فرهاد دژپسند امروز (یکشنبه) در نشست با هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران گفت: بخش خصوصی در زمان شرایط عادی پارتنر واقعی دولت و در شرایط تحریم‌ها فوروارد دولت است. در بسیاری از موارد تعامل این دو بخش می‌تواند بسیار مفید واقع شود. باتوجه به توانمندی‌ها، تجربیات بخش خصوصی در کمک به دولت می‌توان از محدودیت‌ها عبور کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: همانطور که چند روز گذشته هم اعلام کردیم برای تنظیم لوایح جدید دولت به کمک اتاق بازرگانی ایران به عنوان بخش خصوصی نیاز داریم. حضور کارشناسان به لحاظ امنیت سرمایه کافی است، اما احساس و ادراک امنیت سرمایه وجود ندارد؛ لذا در این زمینه در تلاش هستیم و انتظار داریم که بخش خصوصی نیز نظرات و پیشنهادات خود را به ما ابلاغ کند؛ بنابراین از همین جا درخواست داریم که ارتباط‌ها سازماندهی شده باشد؛ به‌گونه‌ای که بتوان از نظرات بخش خصوصی به خوبی بهره برد.

دژپسند با اشاره به این که دولت در اوایل سال جاری بسته ارزی را ابلاغ کرد، تصریح کرد: به هرحال هر دیکته و مشقی که نوشته می‌شود، ایراداتی هم می‌توان به آن وارد کرد. در آنچه به عنوان پیش‌نویس تعیین شده بود، تغییرات محسوسی ایجاد شد؛ به گونه‌ای که برخی دوستان از عبارت «عقب نشینی دولت» استفاده کردند. این تغییر نتیجه تعامل با بخش خصوصی بوده است که همچنین حدس می‌زنیم آثار آن در بازار مشخص شده و بیشتر هم بشود.

وزیر اقتصاد و امور دارایی کشور با بیان اینکه از نتایج آن به عنوان نمونه این است که روز گذشته سامانه نیما، ۶٠ میلیون یورو عرضه داشته که نسبت به برآورد اولیه بسیار خوب است، افزود: بازار ارز حرکت به سمت و سوی متعادل شدن را در پیش گرفته است. همچنین به دنبال آن ورود صادرکنندگان به عرضه ارز بسیار کمک خواهد کرد. این دو در کنار یکدیگر علاوه براین که به افزایش عرضه کمک می‌کند، تقاضای مصنوعی و کاذب ارز را هم کنترل کرده و تعادل را به بازار برمی‌گرداند.

وی افزود: تاکنون چندان در خصوص نرخ ارز صحبت نکرده‌ام، اما تاکید می‌کنم که ثبات بازار ارز بسیار مهم است. به ویژه این که صادرات ما واردات پایه است؛ بنابراین اگر ثبات در بازار ارز ایجاد شود، فواید آن همه را بهره‌مند خواهد کرد. چنانچه تعاملی که بین دولت و بخش خصوصی برای بسته‌های ارزی شد، تداوم یابد، می‌توان به جریان باثبات در بازار ارز و اساس ثبات در اقتصاد رسید.

دژپسند تصریح کرد: تغییرات مستمر در قوانین و مقررات اقتصادی سود چندانی نخواهد داشت؛ لذا باید به سمتی حرکت شود که تصمیم‌های اتخاذی ضمن اینکه خوب و کارآمد باشد، از قوام و استحکام نیز برخوردار باشد و بتوان به آن پایند نیز بود. بخش خصوصی باید بداند که می‌خواهد در چه ریلی حرکت کند. این مسیر اگر پر پیچ و خم و دارای نوسانات زیاد باشد، راه به جایی نخواهد برد؛ لذا باید تعامل قوی و دوسویه بین بخش خصوصی و دولت انجام گیرد و نیز من مصمم هستم تا زمانی که در جایگاه دولتی قرار دارم رابطه تعامل و برد - برد را با بخش خصوصی حفظ کنم.

وزیر اقتصاد اظهار کرد: فضای کسب و کار ما در گذشته روند خوبی طی کرده است؛ به طوری که از جایگاه ١٥٢ به ١١٨ رسیده است. اما امسال به دلیل عوامل برون دولتی دوباره عقب مانده‌ایم. همچنین سرمایه‌گذاری خارجی دراستان‌ها از اولویت‌های ماست.

دژپسند با تاکید بر این که نمی‌توانیم بدون توجه به رشد اقتصادی درباره نرخ مالیات حرف بزنیم، ادامه داد: نسبت مالیات به تولید ناخالص داخلی در ایران خیلی پایین است، ولی نباید برای رسیدن به نقطه تعادل به مودیان خوش حساب ظلم شود. نمی‌گذاریم نرخ مالیات در این شرایط اقتصادی بالا برود، زیرا که افزایش آن ایجاد رکود خواهد کرد.

وی در خصوص موضوع مالیات نیز گفت: به عنوان معلم بخش عمومی، به این نکته اشاره می‌کنم که نمی‌توان بدون توجه به رشد اقتصادی و تداوم سرمایه‌گذاری راجع به نرخ مالیاتی بحث کنیم. در حال حاضر افرادی که می‌خواهند ما را وادار به افزایش مالیات کنند، با ما در عدد این نسبت اختلاف نظر دارند. این عدد، اما کم است؛ اما قرار نیست برای رسیدن به نسبت مطلوب، به مودیان خوش حساب ظلم کنیم. ما معافیت مالیاتی را در جایی که الزام قانونی دارد، قبول می‌کنیم، اما فرار مالیاتی و اجتناب مالیاتی قابل قبول نیست؛ لذا در شناسایی راه‌های فرار و اجتناب مالیاتی کمک کنید. شما که در دل کار هستید، بسیار راحت می‌توانید کار را پیش ببرید. ما هم بیکار ننشسته ایم و به دنبال الکترونیکی کردن نظام مالیاتی و استقرار نظام جامع مالیاتی به معنای کامل هستیم.

دژپسند اظهار کرد: افرادی که فعالیت اقتصادی انجام داده و بدون شناسنامه هستند، فراریان مالیاتی به شمار می‌روند و درآمد‌های نجومی از فعالیت‌های اختلال‌زای اقتصادی دارند. اگر آن‌ها را نظم دهیم و به سازمان درآوریم، نیاز به این ندارد که برای افزایش مالیات به سراغ مودی خوش حساب و خوش کردار برویم. اگر رشد سرمایه گذاری و تولید یا تورم هدف‌گذاری شود، باید با روش‌های غیرتورمی کار را پیش بریم؛ این‌ها را باید به عنوان هدف در نظر گرفت و مجموعه‌هایی تولید کنیم که آثار سیستمی در آن‌ها لحاظ شده باشد.

وزیر اقتصاد با بیان اینکه همه در معایب دولت بزرگ می‌توانیم ساعت‌ها سخن بگوییم، اعلام کرد: آنچه وزارت اقتصاد را مورد انتقاد قرار می‌دهد، این است که واگذاری‌ها که آن را خصوصی سازی نمی‌دانم، تبدیل به چالش شده است. به همین دلیل خصوصی‌سازی‌ها با مخالفت مواجه شده است. دامنه واگذاری‌ها تنها مربوط به شرکت‌های دولتی نیست؛ بلکه شرکت‌های بانکی را نیز شامل می‌شود و اموال و دارایی بانک‌ها نیز مشمول این واگذاری است.

دژپسند بیان کرد: بخش خصوصی به ما بگوید که چگونه این انتقال صورت گیرد تا هم افزایش کارایی اقتصادی به دنبال داشته باشد و هم منجر به بحران فرهنگی و اجتماعی نشود. بخشی از بحران هفت تپه هیچ ربطی به واگذاری ندارد، ولی همه را به حساب واگذاری می‌کنند و بحث تحقیق و تفحص از سازمان خصوصی سازی نیز در دستور کار قرار گرفته است. اما بخش خصوصی با توجه به تجربه بنگاه‌داری خوبی که دارد، باید واردد عمل شود و به ما در تدوین روش‌ها کمک کند.

وی افزود: بخشی از دارایی‌های بانک‌ها منجمد شده است، ما نیز اصرار داریم دارایی بانک‌ها را واگذار کنیم، بخش خصوصی پس به میدان بیاید و کار را به دست بگیرد. جلساتی هم با مدیران عامل بانک‌ها برگزار کرده ایم و در جهت رسیدن به قانون رفع موانع تولید گام برداشته‌ایم. روی بحث اهلیت هم تمرکز داریم و واگذاری‌ها را به اهل خود صورت خواهیم داد.

دژپسند در آخر با بیان اینکه باید با واردات غیررسمی و قاچاق به شدت برخورد کرد، تصریح کرد: بخش خصوصی در این کار نیز می‌تواند به ما کمک کند؛ بنابراین باید هر کالایی که وارد گمرک می‌شود، به زودی ترخیص و اگر مشکل مابه‌التفاوت و ثبت سفارش دارد، حل شود؛ این در حالی است که بخش خصوصی به ما کمک کند که برای کاهش فساد گام برداریم؛ بنابراین اگر بتوان یک محیط شفاف، رقابتی و بالنده ایجاد کنیم، می‌توانیم اقتصاد خود را پیش رویم.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: فرهاد دژپسند وزیر اقتصاد بازار ارز بسته ارزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۸۴۸۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کوچ پرستاران از بخش دولتی به خصوصی

همایون سامه یح، با بیان اینکه بی‌توجهی به مشکلات پرستاران سلامت کشور را به مخاطره می‌اندازد، گفت: طی چهار سال گذشته کمیسیون بهداشت و درمان مجلس چندین مرتبه جلسات مختلفی با مسئولان مربوطه در خصوص وضعیت معیشت پرستاران و مهاجرت آن ها برگزار کرد تا بتواند این مسئله را ریشه‌ای پیگیری کند.

نماینده مردم کلیمیان در مجلس یازدهم با انتقاد از تورم حاکم در جامعه، ادامه داد: امروز تنها پرستاران و کادر درمانی گلایه مند وضعیت نامناسب حقوقی خود نیستند، شرایط اقتصادی به گونه‌ای است که کارمندان، کارگران و سایر گروه‌های شغلی دیگر از کوچک شدن سفره‌های خود ناراضی هستند، امیدواریم تیم اقتصادی دولت اقدامی عاجلی برای حل مشکلات اقتصادی کشور داشته باشند تا حقوق دریافتی عموم جامعه کفاف مخارج زندگی آن ها را بدهد.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس اظهار داشت: زمانی که حقوق کارمند یا کارگری ۱۰ میلیون تومان است و از این مبلغ حدود ۹ میلیون آن برای اجاره بهای منزل استیجاری پرداخت می‌کند، چاره‌ای جز انتخاب شغل دوم و سوم و حتی تخلف را ندارد، همه این گزینه‌ها منجر به ایجاد مشکلات متعدد در طولانی مدت خواهد شد.

نجف آبادی با ابزار امیدواری برای برداشته شدن تحریم‌ها خارجی بر علیه ملت ایران که معیشت آنان را تحت تأثیر قرار داده، گفت: بهترین راهکار کاهش مشکلات معیشتی گروه‌های مختلف شغلی افزایش درآمد، رشد صادرات، ورود ارز و رشد نقدینگی است که می‌تواند بسیاری از مسائل و مشکلات عنوان شده را هم پوشانی کند.

نماینده مجلس یازدهم تاکید کرد: بر اساس نیاز کشورهای حوزه خلیج فارس و کشورهای اروپایی به خدمات بهداشتی و درمانی به خصوص پرستاری، منجر به مهاجرت و یا پذیرش پرستاران ما می‌شود که آنان با مهاجرت می‌توانند امکانات و درآمد بسیار بهتری برای خود رقم بزنند.

وی در خصوص تحلیل کمبود پرستار با توجه به روند فعلی در کشور، گفت: در واقع ما چندین مرتبه به سازمان نظام پرستاری مراجعه کرده و در مورد کمبود پرستار نسبت نیاز کشور و سوءاستفاده از پرستاران در بخش خصوصی به دلیل پایین بودن حقوق آن ها تذکر داده‌ایم؛ امروز کادر درمان در بخش دولتی و خصوصی تحت فشار هستند.

این نماینده مجلس با انتقاد از افزایش پرستاران بیکار در جامعه، یادآور شد: متأسفانه دولت با مشکل تأمین بودجه برای حقوق پرستاران مواجه است و طبیعتأ زمانی که در بخش دولتی پرستاران ما با این مشکلات مواجه هستند در بخش خصوصی نیز از آنان سوءاستفاده می‌شود.

وی با تاکید بر نبود بودجه برای افزایش حقوق پرستاران، اظهار داشت: دولت، مجلس و نظام پرستاری بر این عقیده هستند که باید حقوق پرستاران افزایش یابد اما زمانی که توان دولت در این حد است چه انتظاری می‌توان داشت.

نجف آبادی در پایان با بیان اینکه مشکلات پرستاران منجر به دلسردی آنان می‌شود و سیستم درمانی کشور را دچار مخاطره می‌کند، خاطرنشان کرد: برخی از پرستاران که شرایط مهاجرت دارند استعفا داده و اقدام به خروج از کشور می‌کنند، اما برخی دیگر که شرایط و توان مهاجرت ندارند و به دلایل مختلف از جمله وابستگی به خانواده، عشق به وطن و یا نداشتن مشکلات مالی در کشور ماندگار می‌شوند، اما چنین شرایطی دلسردی و بی‌انگیزگی را برای آنان رقم می‌زند، بی تردید بی توجهی به مشکلات کادر درمان به ویژه پرستاران منجر به ایجاد مخاطراتی برای سیستم درمانی کشور خواهد شد.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • رییس سازمان خصوصی سازی: ۵ میلیارد سهام ترجیحی به نام کارگران شد
  • پشت پرده کاهش اعطای تسهیلات به واحدهای تولیدی
  • ۵ میلیارد سهم به نام کارگران شد
  • برای آموزش و پرورشی که سرپا نیست
  • سهام ترجیحی ۶۴ هزار نفر از کارگران به نامشان شد
  • سهام ترجیحی ۶۴ هزار نفر از کارگران به نامشان شد+ فیلم
  • چه عواملی در مشارکت سیاسی زنان نقش دارد؟
  • ترامپ دولت بایدن را به «گشتاپو» تشبیه کرد
  • بخش خصوصی؛ امید ایران توانمند
  • کوچ پرستاران از بخش دولتی به خصوصی