Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش پارس نیوز، 

شان ریان روز یکشنبه در یک مصاحبه مطبوعاتی در بغداد همچنین اذعان کرد که درحال حاضر بیش از پنج هزار و 200 هزار نیروی نظامی آمریکا در خاک عراق مستقر هستند. 

وی گفت که از بیان جزییات بیشتر بخاطر - به گفته او - دلایل امنیتی معذور است.

آمار دقیق و رسمی از تعداد نیروهای نظامی آمریکایی در عراق وجود ندارد و مقامات آمریکایی هر بار ادعایی در این خصوص مطرح می کنند از سوی دیگر منابع عراقی نیز از افزایش روزافزون این نیروها و تعداد پایگاه های نظامی آمریکا در این کشور با هدف حضور دایمی ابراز نگرانی می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اظهارات امروز سخنگوی ائتلاف مدعی مبارزه با داعش درحالی است که درخواست ها برای خروج نیروهای نظامی خارجی بویژه آمریکایی ها که سال 2014 به بهانه مبارزه با داعش به عراق آمدند، در هفته های اخیر افزایش یافته است. 

عراقی ها با اشاره به گذشت یک سال از شکست نظامی داعش، باقیماندن نیروهای ائتلاف مدعی مبارزه با داعش که عمدتا آمریکایی هستند را بی دلیل و اصرار بر آن را با اهداف دیگری بجز مبارزه با تروریسم عنوان می کنند. 

سخنگوی ائتلاف مدعی مبارزه با داعش امروز با بیان این که داعش، هنوز کاملا از بین نرفته است، در سخنانی عجیب از نیروها و مسوولان عراقی خواست از صحرای الانبار (شمال غرب) دیدن کنند و از وجود و حضور هسته های داعشی در این منطقه آگاه شده و برای از بین بردن آن تلاش کنند. 
وی گفت: هنوز زود است که بگوییم داعش در عراق به پایان رسیده است، هسته های آنها در مناطقی در کرکوک و جبل حمرین نیز فعال هستند. 

رایان همچنین مدعی شد که هدف ائتلاف آن است که عراق یکپارچه باشد. 

سخنگوی ائتلاف افزود: نیروهای این ائتلاف با همه نیروهای تعریف شده در چارچوب دولت عراق تعامل دارد و این بغداد است که نحوه تعامل ما با الحشد الشعبی و این که چه نیروهایی را باید آموزش دهیم و چه نیروهایی در مناطق مستقر شوند مشخص می کند. 

واشنگتن معمولا از الحشد الشعبی که یکی از نیروهای رسمی و قانونی زیر نظر فرماندهی کل نیروهای مسلح این کشور (نخست وزیری) است و نقش عمده ای در شکست داعش داشته است، بعنوان شبه نظامیان یاد کرده و خواستار انحلال آن هستند.

مجلس نمایندگان آمریکا اخیرا در مصوبه ای برخی گروههای مقاومت اسلامی زیر مجموعه الحشد الشعبی را در لیست سیاه ادعایی خود از تروریسم قرار داد. 

موضوع تعداد واقعی و نیز زمان خروج نیروهای نظامی خارجی در قالب ائتلاف مدعی مبارزه با داعش که عمده آنها آمریکایی هستند طی یک سال گذشته از جمله مهمترین مباحث سیاسی در عراق بوده است. 

در روزهای اخیر برخی نمایندگان پارلمان عراق از عزم برخی احزاب سیاسی این کشور برای تصویب قانونی برای تعیین جدول زمانی خروج کامل و دایمی نیروهای خارجی و بویژه آمریکایی از خاک عراق خبر می دهند. 

نیروهای مقاومت و برخی احزاب سیاسی عراق تاکنون بارها هشدار داده اند که ادامه حضور نظامی آمریکا در عراق پس از شکست نظامی داعش، اشغالگری است و اگر پایان نیابد همچون قبل به عنوان نیروهای اشغالگر با آنان رفتار خواهد شد. 

نیروهای آمریکایی و همپیمانان که از سال 2003 به بهانه داشتن سلاح کشتار جمعی که بعدا دروغ بودن آن ثابت شد، عراق را اشغال کردند اما سرانجام در سال 2011 بدلیل ناکامی ها و ضربات سختی که از مقاومت اسلامی عراق خوردند مجبور به ترک خاک عراق شدند، آنها در سال 2014 این بار به بهانه مبارزه با داعش در قالب ائتلاف مدعی مبارزه با این گروهک تروریستی دوباره وارد خاک عراق شدند. 

حضور مجدد نظامی آمریکا در عراق و دخالت های آشکار سیاسی در مسائل داخلی این کشور، تاکنون بارها مورد اعتراض شخصیت ها و احزاب عراقی قرار گرفته است و حتی پارلمان سابق عراق قانونی را تصویب کرد که بر اساس آن دولت وقت موظف شد جدول زمانی خروج نیروهای آمریکا از خاک عراق را تهیه و اعلام کند اما با گذشت یک سال گزارشی درخصوص اقدامات احتمالی در این خصوص منتشر نشده است. 

 

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: خاک عراق مبارزه با تروریسم مصاحبه نیروهای مسلح پارس پارس نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۸۶۸۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ابوظبی اجازه استفاده از خاک امارات برای حمله به عراق و یمن را نداد

روزنامه آمریکایی «وال استریت ژورنال» نوشت که امارات از حمله آمریکا به اهدافی در یمن و عراق از طریق پایگاه هوایی الظفره در ابوظبی جلوگیری کرد.

به گزارش مشرق، پایگاه خبری «خلیج آنلاین» با اعلام این خبر اضافه کرد: روزنامه «وال استریت ژورنال» به نقل از یک مقام اماراتی نوشت که کشورش محدودیت هایی را برای عملیات جنگنده های آمریکا علیه اهدافی در عراق و یمن اعمال کرد.

این مقام اماراتی که به نام وی اشاره ای نشده است، خاطرنشان کرد که این تصمیم ناشی از ایده دفاع از خود اتخاذ شده است.

این مقام اماراتی اظهار داشت که از حملات جنگنده های آمریکایی مستقر در پایگاه الظفره به عراق و یمن جلوگیری شد زیرا پس از حمله شبه‌نظامیان در این کشورها در آغاز سال ۲۰۲۲، آمریکا برای اتخاذ اقدامات برای دفاع از امارات به کُندی عمل کرد.

در همین حال، مقامات آمریکایی گفتند که این موضع امارات، فرماندهان آمریکایی را بر آن داشت تا هواپیماهای بیشتری را به پایگاه هوایی «العدید» در قطر ارسال کنند.

وال استریت ژورنال نوشت که وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون)، انتقال جنگنده‌های جت، پهپادهای مسلح و سایر هواپیماها را به قطر آغاز کرد و در مورد تمرکز نیروها برای دور زدن محدودیت‌های اعمال شده برای حملات هوایی از پایگاه هوایی در امارات که واشنگتن از مدت‌ها پیش از آن استفاده می‌کرد، تجدید نظر کرده است.

این روزنامه آمریکایی تصریح کرد که این اقدام، نشاندهنده تنش بین واشنگتن و برخی از کشورهای حوزه خلیج فارس است که نیروهای آمریکایی در آنها پایگاه نظامی دارند.

به نوشته وال استریت ژورنال، کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس بیم آن دارند که جنگی که ۸ ماه است در غزه ادامه دارد، گسترده و به یک درگیری منطقه ای کشیده شوند.

این روزنامه آمریکایی به نقل از مقامات ابوظبی اضافه کرد که امارات متحده عربی به طور فزاینده ای نسبت به احتمال اینکه این کشور از سوی نیروهای مقاومت در منطقه به عنوان کمک کننده آمریکا در انجام عملیات نظامی محسوب شود و هدف نیروهای مقاومت در منطقه قرار گیرد، نگران است.

وال استریت ژورنال به نقل از یک منبع آگاه اشاره کرد که آمریکا در روزهای اخیر با قطری ها برای آوردن جنگنده ها، هواپیماهای شناسایی و پهپادهای مسلح اضافی به پایگاه العدید هماهنگ شده است.

مقامات آمریکایی اظهار داشتند که واشنگتن افزون بر انتقال عملیات به قطر، در حال بررسی حملاتی از سوی جیبوتی در شرق آفریقا است.

بر اساس گزارش این روزنامه آمریکایی، پایگاه هوایی العدید در قطر افزون بر اینکه مرکز فرماندهی منطقه‌ای نیروی هوایی ایالات متحده است یکی از بزرگترین مراکز جنگنده های نیروی هوایی آمریکایی نیز به حساب می‌آید.

پایگاه العدید به عنوان بزرگترین پایگاه های آمریکایی در منطقه به حساب می آید و حدود ۱۰ هزار نظامی آمریکایی را در خود جای داده است.

قطر یکی از متحدان اصلی آمریکا در خارج از ناتو محسوب می شود و به حل و فصل بسیاری از پرونده های پیچیده واشنگتن از جمله پرونده افغانستان کمک کرده است.

دوحه در حال حاضر نیز نقش برجسته ای در تلاش های میانجی گری بین حماس و رژیم اسرائیل ایفا می‌کند.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • حمله دیگری از مقاومت اسلامی عراق به یک مرکز نظامی صهیونیست‌ها در اراضی اشغالی
  • گروگان‌های طالبان که درباره‌شان نشنیده‌اید / چرا آمریکا ۸۰۰ پایگاه نظامی در سرتاسر دنیا دارد؟ / چرا کشور‌ها به جنگ با یکدیگر می‌روند؟ / چگونه داعش به وجود آمد؟
  • ادامه پیشروی های گسترده ارتش روسیه با تصرف یک شهر دیگر
  • پیش‌بینی «نیوزویک» از جنگ اوکراین: ۲۰۲۴ برای کی‌یف سخت خواهد بود
  • مسکو: «اوچریتینو» به تصرف روسیه درآمد
  • روسیه: ۲ پایگاه تروریست‌ها را در سوریه منهدم کردیم
  • روسیه ۲ پایگاه تروریست‌ها را در سوریه منهدم کرد
  • پروژه جدید واشنگتن برای ادامه اشغالگری در خاک سوریه / حمایت ویژه از هسته‌های مخفی داعش برای توقف حملات نیروهای مقاومت علیه آمریکایی‌ها + نقشه میدانی و عکس
  • واکنش وزیر دفاع انگلیس به تحریمش از سوی ایران/ مخالفت امارات با استفاده آمریکا از پایگاه های نظامی در این کشور/ حمله موشکی به پایگاه نظامیان آمریکایی در شرق سوریه/ رایزنی محرمانه دولت بایدن و عربستان درباره یک توافق
  • ابوظبی اجازه استفاده از خاک امارات برای حمله به عراق و یمن را نداد