Web Analytics Made Easy - Statcounter

بهرام پارسایی اظهار کرد: نشست عصر امروز کمیسیون اصل ۹۰ با حضور وزیر صنعت و معاونین مربوطه خودروسازها، خودروسازها، رئیس سازمان تعزیرات، معاون حقوقی رئیس‌جمهور و سازمان بازرسی برگزار شد و درباره تعهدات خودروسازان به مردم و علت عدم تحقق آن‌ها و همچنین قیمت‌گذاری خودرو بعد از نوسانات ارز، بحث‌هایی مطرح شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: جمع‌بندی این جلسه و تفاهمی که بین وزیر، کمیسیون و خودروسازان صورت گرفت این بود که خودروساز‌ها باید طبق قرارداد به تعهدشان عمل کنند و هر زمان قرارداد بستند و هر وقت موعد تحویل بوده باید با همان قیمت خودرو را تحویل دهند و ثبت‌نام‌کنندگان قبلی را در اولویت قرار دهند و در انجام تعهداتشان تسریع کنند.

وی با بیان اینکه ایران‌خودرو و سایپا ۳۰۰ هزار خودرو ثبت‌نامی دارند، اضافه کرد: مسئولان ایران‌خودرو می‌گفتند در تحویل خودرو‌های ثبت‌نامی بیش از دو ماه تاخیر نداشته‌اند که البته این موضوع بررسی شود. همچنین سایپا می‌گفت که مقدار کمی از تعهداتش مربوط به سال‌های ۹۵ و ۹۶ بوده و بقیه مربوط به سال جاری است. طبق اذعان خودشان سایپا ۱۶۰ هزار و ایران‌خودرو ۱۴۰ هزار مورد ثبت‌نامی داشتند که قول دادند در تحویل آن تسریع شود.

پارسایی در ادامه خاطرنشان کرد: طبق اعلام خودروسازها، خودرو‌هایی که آن‌ها نقد فروخته‌اند متفاوت با نوع خودرو‌های ثبت‌نامی بوده که البته این موضوع هم نیازمند راستی‌آزمایی است. اما مجموعا وزیر صنعت، کمیسیون و حاضرین جلسه بر این باور بودند که تعهدات ایجاد شده باید طبق قرارداد محقق شود.

وی از تشکیل کارگروهی برای بررسی قیمت‌گذاری خودرو خبر داد و افزود: مقرر شد کارگروهی با هماهنگی کمیسیون اصل ۹۰ و با حضور نمایندگان کمیسیون صنایع، کمیسیون حقوقی، مرکز پژوهش‌های مجلس، سازمان حمایت از حقوق مصرف‌کننده و نماینده خودروساز‌ها برای بررسی قیمت‌گذاری خودرو تشکیل شود.

درست است که قیمت مواد مصرفی بالا رفته، ولی مسلماً بازار آزاد نباید مقیاس قیمت‌گذاری شود و آنچه اعلام شده که قیمت ۵ درصد زیر نرخ بازار باشد توجیه منطقی ندارد.

نماینده مردم شیراز در مجلس با بیان اینکه خودروساز‌ها به اذعان خودشان مشکلی با واردات ندارند، یادآور شد: در حال حاضر امکان پوشش تقاضای شهروندان برای خودروساز‌های داخلی وجود ندارد و واردات هم به تولید داخل لطمه نمی‌زند همانطور که وقتی تعرفه واردات ۵۵ درصد بود خودرو‌های وارداتی پنج درصد بیشتر بازار نداشتند و از پیش‌فروش خودرو‌های داخلی هم استقبال می‌شد.

سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ در ادامه با بیان اینکه قرارداد خودروسازان با مشتریان و خریداران یکسویه و یکطرفه است، اظهار کرد: این قرارداد‌ها تعهدی برای خودروساز‌ها ایجاد نمی‌کند و مردم هم دستشان به جایی بند نیست لذا مقرر شد درباره تعدیل قرارداد اقدام عاجلی صورت گیرد. بعضاً خودرو‌هایی فروخته شده که نوع خودرو و زمان تحویل آن هم مشخص نیست.

وی در پایان با ابراز امیدواری نسبت به حمایت حقوق شهروندان و مصرف‌کنندگان و جلب رضایت مردم نسبت به خودرو‌های داخلی تاکید کرد: عزم ما حمایت از تولید داخل است، اما منافع مصرف‌کننده هم باید در نظر گرفته شود. در واقع ما باید کالایی را حمایت کنیم که حق و حقوق مردم در آن لحاظ شده، رقابت‌پذیر است و می‌تواند پاسخگوی تولید خود باشد.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: کمیسیون اصل ۹۰ صنعت معاون خودروسازان خودرو قیمت خودرو سایپا حقوق واردات پوشش تعرفه واردات حمایت از تولید خودرو خودروسازان قیمت گذاری خودرو کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۸۷۰۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزارت صنعت بین تامین مواد اولیه با قیمت مناسب برای خودروساز تعادل برقرار کند

روح‌الله عباسپور سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با پارس نیوز، درباره اینکه خودروسازان بیان می‌کنند مواد اولیه موردنیاز تولید مانند فولاد و پتروشیمی دلاری است اما این شرکت ها باید محصولات خود را ریالی به فروش رسانند، گفت: برخی از مواد اولیه موردنیاز خودروسازان مانند فولاد و پتروشیمی آلومینیوم و مس، دلاری قیمت گذاری می شود که این نکته خودروسازان درست است.

وی ادامه داد: برای ساماندهی این وضعیت که هم خودروساز متحمل ضرر نشود و هم مردم بتوانند خودرو را با قیمت مناسب خریداری کنند، باید بین خودروساز و تولیدکننده موادی مانند فولاد، هماهنگی ایجاد شود که دولت متولی این هماهنگی است.

سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: وزارت صنعت، معدن و تجارت باید در این زمینه سیاست‌گذاری مناسبی داشته باشد و بین تامین مواد اولیه با قیمت مناسب برای خودروساز تعادل برقرار کند.

عباسپور با بیان اینکه دولت باید بین خودروسازان و فولادی‌ها و... تنظیم‌گری کند، تصریح کرد: سازمان تعزیرات حکومتی باید بر قیمت فولاد و سایر مواد اولیه تولید نظارت درستی داشته باشد تا در این زنجیره خودروسازان نیز ضرر نکنند.

دیگر خبرها

  • مصوبات کمیسیون‌ها درباره اسقاط خودرو و قیمت‌گذاری آرد و نان
  • جدی: حق تولید و سهامداران در اصلاح قیمت پژوپارس رعایت شود
  • خودروسازان؛ متهم ردیف اول ناترازی بنزین
  • مصوبات کمیسیون اصل نود در حوزه قیمت‌گذاری آرد و نان
  • مصوبات کمیسیون اصل نود در حوزه قیمت‌گذاری صحیح آرد و نان چیست؟
  • آغاز اولین طرح فروش فوق‌العاده سایپا؛ نام خودرو، قیمت و زمان تحویل
  • به‌جای خودروهای ثبت‌نامی این خودروها را بخرید
  • فشار دلالان برای حفظ سود چند صد میلیونی از پارس/ چرا زیان خودروساز و سهامداران دیده نمی‌شود؟
  • تحقق رویای چین؛ خیابان ها در سیطره خودروسازان اژدهای سرخ!
  • وزارت صنعت بین تامین مواد اولیه با قیمت مناسب برای خودروساز تعادل برقرار کند