Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-06@22:49:45 GMT

مدرسه بدون پژوهش نمی‌تواند با سند تحول همگام باشد

تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۸۷۲۷۴

مدرسه بدون پژوهش نمی‌تواند با سند تحول همگام باشد

به گزارش خبرگزاری مهر، موسی دادی زاده سرخایی در جلسه پشتیبانی هفته پژوهش، افزود: سند تحول بنیادین رویکرد پژوهش محوری و تحقیق و نوآوری در مدارس را یک الزام می داند چرا که کم توجهی به این اصل مهم، آموزش و پرورش را از رسالت اصلی خود دور خواهد کرد.

وی ادامه داد: سند تحول بنیادین به عنوان نقشه راه آموزش و پرورش در کنار سند راهبری کشور در امور نخبگان، ضرورت توسعه فرهنگ پژوهش در مدارس را یک تکلیف می داند و همه مدیران موظف به حرکت در این مسیر هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل آموزش و پرورش استان هرمزگان با تاکید بر اینکه نظام نوین آموزشی بدون توجه به پژوهش و ترویج خلاقیت در مدارس نمی تواند کارآمد باشد، اظهار کرد: اهمیت پژوهش و پرسشگری و نوآوری در مدارس نیازی به تبیین ندارد چرا که این مهم زیربنای آموزش در عصر توسعه و تکنولوژی است.

به گفته دای زاده اگر این مهم اولویت اول مدارس ما نباشد نمی‌توانیم به اهداف سند تحول و سایر اسناد بالادستی کشور برسیم.

این مسئول در ادامه با اشاره به اینکه پژوهش گذرگاه توسعه در کشور است، بر تقویت فرهنگ پژوهش و نهادینه شدن این مهم در مدارس تاکید کرد و گفت: علاوه بر موفقیت های پرشمار دانش آموزان هرمزگانی در عرصه های پژوهشی ملی و بین المللی، اخیر نیز شاهد  افتخارآفرینی و کسب عنوان برتر مدیر پژوهش سرای ناحیه دو بندرعباس در کشور بودیم که نشان می دهد می توانیم با تکیه بر ظرفیت های استان در بین استانهای کشور برتری خود را نشان بدهیم.

مدیرکل آموزش و پرورش هرمزگان در همین راستا توسعه پژوهش سراهای دانش آموزی را از جمله برنامه های آموزش و پرورش استان در سال های اخیر عنوان کرد و گفت: افزایش شمار پژوهش سراهای استان از ۱۱ مورد در سال ۹۴ به ۲۲ پژوهش سرا در سال جاری، بیانگر اهتمام آموزش و پرورش استان به توسعه مراکز پژوهش محور در استان است.

دادی زاده بیان داشت: از آنجاییکه در سند تحول بنیادین بر مولفه ها و بسترهای پژوهشی از جمله جشنواره نوجوان خوارزمی، جشنواره جابربن حیان و همچنین اقدام پژوهی و درس پژوهی به عنوان گذرگاه رشد و تعالی آموزش های نوین تاکید شده است، لذا توجه به امر پژوهش در واقع تحقق اهداف کلیدی سند تحول بنیادین به عنوان نقشه راه آموزش و پرورش است.

وی اضافه کرد: افتخار آفرینی دانش آموزان و فرهنگیان استان در جشنواره های یاد شده و مطرح شدن نام هرمزگان به عنوان استان فعال در امر پژوهش و تحقیق، رسالت ما را در تداوم این موفقیت ها دو چندان می کند.

مدیر کل آموزش و پرورش هرمزگان همچنین گفت: کسب رتبه نخست کشوری تیم اوژن پژوهش سرای جابربن حیان فین در مسابقات کمیکار که برای اولین بار در تاریخ آموزش و پرورش هرمزگان بدست آمد نمونه ای از موفقیت های استان است که چرایی توجه به اهمیت پژوهش در مدارس را مشخص می کند.

این مسئول در همین رابطه از برگزاری آیین تجلیل از مدال آوران برتر جشنواره های ملی و استانی در هفته پژوهش خبر داد و گفت: هدفگذاری آموزش و پرورش هرمزگان در هفته پژوهش، توسعه برنامه ها در سراسر استان برابر روزشمار و همچنین قدردانی از افتخار آفرینان است که در قالب ویژه برنامه های مختلف در استان اجرایی می شود.

وی یادآور شد: برنامه تقدیر از رابطین پژوهش سراها به دو روش استانی و منطقه ای در هفته پژوهش اجرایی می شود و با توجه به تعداد زیاد دانش آموزان برتر، مقرر شد دارندگان رتبه های استانی در مناطق و رتبه های کشوری در برنامه مرکز استان تجلیل شوند.

دادی زاده تشکیل صندوق حمایت از پژوهش گران دانش آموزی را از دیگر برنامه های آموزش و پرورش هرمزگان عنوان کرد و گفت: این صندوق در پژوهش سراهای دانش آموزی با هدف حمایت از دانش آموزان خلاق که از بضاعت مالی پایین برخوردار هستند تشکیل شده است و این هدف را محقق می کند که هیچ دانش آموز خلاق و توانمند و علاقه مند، از ادامه فعالیت های پژوهشی و رشد استعداد خود باز نخواهد ماند.

مدیر کل آموزش و پرورش استان تشکیل کارگاه های روش و مطالعه و تحقیق در سراسر استان، تشکیل هفت عنوان کارگاه آموزشی در حاشیه نمایشگاه هفته پژوهش و سایر مصوبات مهم را از دیگر عناوین ویژه این هفته اعلام کرد و گفت: تاکید بر این است که همه ظرفیت های درون و برون سازمانی معطوف به توسعه فعالیت های پژوهشی در مدارس باشد چرا که تربیت دانش آموزان خلاق و پرسشگر و مبتکر به عنوان خروجی همه فعالیت ها هدفگذاری شده است.

دادی زاده تاکید کرد:  تمرکز جدی آموزش و پرورش در سال های اخیر ایجاد بستر مناسب برای تقویت فعالیت های پژوهشی و ترویج روحیه تحقیق در دانش آموزان است و این مهم باید سرلوحه فعالیت همه مدیران و معلمان باشد.

کد خبر 4487051

منبع: مهر

کلیدواژه: آموزش و پرورش هرمزگان مدرسه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۸۷۲۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خبر مهم دانشگاه فرهنگیان؛ این افراد بدون کنکور جذب می‌شوند

ستاری فرد با بیان اینکه در دولت سیزدهم اتفاقات خوبی برای موضوع معیشت معلمین رخ داده، گفت: از دهه هفتاد مسئله نظام رتبه بندی معلمین مطرح بود، به خصوص اینکه در سند تحول بنیادین سال ۱۳۹۰ نیز صراحتا تأکید و تصحیح شد که باید انجام شود که در این دولت عملیاتی و به مسئله معیشت معلمان توجه شد.

به گزارش ایسنا، وی با بیان اینکه امیدواریم کاری که این دولت در بحث رتبه بندی و توجه به معیشت معلمان شروع کرده استمرار پیدا کند، افزود: با همراهی و همکاری مجلس اتفاقی را رقم می‌زنیم تا «معلمی» سرآمد همه مشاغل باشد یعنی کارآمدترین و موثق‌ترین افراد شغل معلمی را انتخاب کنند.

ستاری فرد به دیدار رهبر معظم انقلاب با معلمان اشاره کرد و گفت: حضرت آقا به محور توانمندسازی معلمان اشاره داشتند که باید توانمندسازی در دو بعد «معیشت» معلم و «علمی و انگیزشی» انجام شود که امیدواریم با توجه به رویکرد دولت و رویکرد قوای حاکم و نگاه حمایتی مقام معظم رهبری نسبت به جامعه تعلیم و تربیت، به روز‌های خوب برسیم.

معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه ۴۰۶ هزار نفر در آزمون استخدامی خاص معلمین پرورشی و تربیت بدنی شرکت کردند، ادامه داد: جمعا ۱۹ هزار و ۳۷۷ نفر مربی پرورشی و معلم تربیت بدنی از محل این آزمون وارد آموزش و پرورش می‌شوند.

ستاری فرد با اشاره به سخنان وزیر آموزش و پرورش گفت: به گفته وزیر آموزش و پرورش به زودی مقدمات آزمون دیگر برای مربیان تربیت بدنی و پرورشی در سال پیش رو مهیا می‌شود؛ چیزی که خیلی برای ما مهم است، جذب مربیان با کیفیت برای نظام تعلیم و تربیت دانش آموزان است.

وی با بیان اینکه امروز دچار چالش‌های جدی هستیم، افزود: فقر حرکتی، ضعف حرکتی، تغییر سبک زندگی مردم و ورود بچه‌ها به فضای مجازی که رقیب جدی سلامت جسمی و سلامت روانی بچه‌هاست، توجه به کیفیت و کمیت درس تربیت بدنی اهمیت دارد.

معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه در حال حاضر به خصوص بعد از کرونا میزان اضافه وزن و چاقی دانش آموزان و کودکان و نوجوانان به ۳۴ درصد رسیده یعنی از هر سه دانش آموز یک دانش آموز در موقعیت مناسب سلامت قرار ندارد، ادامه داد: اگر دانش آموز در موقعیت مناسب سلامت نباشد قطعا در موقعیت مناسب یادگیری قرار نمی‌گیرد.

ستاری فرد با بیان اینکه مسئله سلامت دانش آموز زیربناست، عنوان کرد: ارزان‌ترین و بهترین ابزار و در واقع فرصت کنترل آسیب‌های اجتماعی و تربیت، مسئله بازی و ورزش است، یعنی بهترین فرصت برای تربیت دانش آموز فرصت بازی کردن است.

وی به عیدی وزیر آموزش و پرورش به دانش آموزان ابتدایی اشاره کرد و گفت: موضوع افزایش ساعت درس تربیت بدنی برای دانش آموزان ابتدایی در سال تحصیلی پیش رو صحبت و عیدی وزیر است که امیدواریم محقق شود.

معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه در قانون اساسی برای تربیت بدنی و آموزش و پرورش صرفا عبارت رایگان استفاده شده، افزود: دو اصل مهم قانون اساسی به تربیت بدنی رایگان و آموزش و پرورش رایگان اشاره شده است.

ستاری فرد که در برنامه تلویزیونی سخن می‌گفت، به جذب استعداد‌های برتر ورزشی بدون کنکور در دانشگاه فرهنگیان اشاره کرد که هم مشکل نظام وظیفه آن‌ها حل شود، هم اشتغال و ادامه تحصیل آن‌ها صورت می‌گیرد.

دیگر خبرها

  • خبر مهم دانشگاه فرهنگیان؛ این افراد بدون کنکور جذب می‌شوند
  • کمبود ۷۰ هزار نیروی پرورشی و مشاور در مدارس
  • مربی‌های پرورشی ابزار مناسب برای تحقق اهداف تربیتی را ندارند
  • معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش: درِ مدارس به روی گروه‌های مردمی باز می‌شود
  • پیشرفت و تحول در کشور از مدرسه آغاز می‌شود
  • بهره برداری از ۱۵۷ کلاس درس در خواف
  • ۱۰ مدرسه تنکابن هوشمند سازی شده است
  • واگذاری رایگان زمین به خیران مدرسه‌ساز در قشم
  • ضرورت توجه به مدرسه محوری در آموزش وپرورش
  • نخستین آیین‌نامه اجرایی سند تحول آموزش و پرورش تصویب شد