Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-23@19:24:29 GMT

«خانه ای برای تو»بهترین مستند جشنواره حقیقت شد

تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۸۷۶۸۳

«خانه ای برای تو»بهترین مستند جشنواره حقیقت شد

خبرگزاری تسنیم: سید محمدمهدی طباطبایی نژاد دبیر جشنواره حقیقت در ابتدا سخنرانی کرد. او گفت: به مهمانان ایرانی و خارجی خوش امد می گویم. امیدوارم با خاطره خوش به کشورشان برگردند. جشنواره گرمی را پشت سر گذاشتیم. به همه مستندسازان که چراغ فرهنگ را روشن نگه میدارند تبریک می گویم.
این مراسم با حضور مسئولان و مستندسازان برگزار می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حسین انتظامی رئیس سازمان سینمایی، سلیم غفوری رئیس شبکه مستند و سعید اوحدی رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران نیز به مراسم اختتامیه آمده اند.
صالحی مقدم مدیرعامل گروه هنر و تجربه، جایزه ویژه این گروه را به 2 مستند "بهارستان، خانه ملت" و "اسرار دریاچه" تقدیم کرد. او تاکید کرد که این جایزه تنها از میان مستندهای بلند برگزیده شده است.
سلیم غفوری رئیس شبکه مستند جایزه ویژه این شبکه را به مستند "دلبند" تقدیم کرد.
ایمیدرو وابسته به وزارت صمت یکی از نهادهایی بود که در برپایی جشنواره با مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی مشارکت کرد. جایزه سوم بخش معدن و صنایع معدنی ایران به مستندهای "روی سبز بیابان" و "سنگ و نان" رسید. جایزه دوم این بخش به مستند "شور شیرین" رسید و مستند "گالین" برنده جایزه اول این بخش شد.
حسین انتظامی سرپرست سازمان سینمایی در ادامه پشت تریبون قرار گرفت. او گفت: باید به حوزه معدن توجه کرد. نگاه ایمیدرو به فرهنگ و جشنواره واقعا مسئولانه و دلسوزانه است. در اجرای قانون منع بکارگیری بازنشستگان مهربانانه رفتار نکردیم. یکی از این چهره ها دکتر کرباسیان بود که از ایمیدرو رفت. او شخصیت کم نظیری است.
بخش بین الملل جشنواره حقیقت در ادامه مراسم برگزیدگانش را شناخت. جایزه اول بخش بین الملل به مستندهای "فریاد رو به رو"(نیمه بلند) و "ماهیاک"(کوتاه) رسید. جایزه ویژه هیات داوران بخش مستندهای کوتاه و نیمه‌بلند بین الملل شامل تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و مبلغ 2000 دلار تقدیم شد به فیلم «لولو بوکسور مروارید» ساخته آسیموه جان بیباگامبا از کشور تانزانیا رسید. لوح تقدیر هیات داوران در بخش مستندهای بلند بین الملل تعلق گرفت به فیلم «جنگ نه ماهه» به کارگردانی لاشلو شویا از مجارستان و قطر. جایزه ویژه هیات داوران بخش مستندهای ‌بلند بین الملل شامل تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و مبلغ 2000 دلار تقدیم شد به فیلم «آلیشیا» ساخته ماسیا اومس از کشور هلند. تندیس بهترین کارگردانی مستند ‌بلند در بخش بین الملل به همراه دیپلم افتخار و مبلغ 5000 دلار اهدا شد به فیلم «اِکسُدوس» به کارگردانی بهمن کیارستمی از ایران.
در این جشنواره از 2 استاد بزرگ مستند ایران تجلیل شد. حسین ترابی و منوچهر مشیری 2 چهره ای بودند که در این جشنواره به پاس مستندهای مهمشان مخصوصا به دلیل ساخت مستندهای انقلاب اسلامی در سال 1357 مورد تقدیر ویژه قرار گرفتند. مشیری گفت: استقبال خاص مردم از جشنواره حقیقت، مسئولیت های مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی را بیشتر خواهد کرد. ما ظرفیت بزرگی در سینمای مستند ایران داریم. مسئولیت مسئولان در جهت دادن به این ظرفیت بزرگ مهم است. عده ای از جوانان به سینمای مستند امید بسته اند. اینها هیچ حقوقی ندارند اما تحصیل کرده اند و استعداد دارند. این تلاش ها باید ادامه پیدا کند تا فضای شرافتمندانه ای برای جوانان مستندسازانمان به وجود بیاید.
در ادامه برگزیدگان بخش شهید آوینی جشنواره حقیقت معرفی شدند. دیپلم افتخار این بخش به کارگردان مستند "بلوچستان" رسید. ماهان خمامی پور کارگردان مستند "شبیه سازی آقای زرد" برنده تندیس برنزی و دیپلم افتخار شد. تندیس نقره ای و دیپلم افتخار این بخش به محمدرضا وطن دوست کارگردان مستند "لسک" رسید. تندیس طلایی و دیپلم افتخار جایزه شهید آوینی به وحید چاووش کارگردان مستند "خاطرات خبرنگار جنگ" رسید. جایزه ویژه هیئت داوران بخش شهید آوینی به دکتر وحید حمیدی شخصیت فیلم مستند "مردان زندگی" رسید. او کسی است که با کمترین امکانات در میدان های جنگ، جراحی مغز و جمجمه انجام می دهد.
دکتر حمیدی گفت: یک شب یک مجروح مصری داعشی گرفتیم. به من گفت دخترهای ایزدی را مزه کرده اما آرزویش حوری های ایرانی است. چند روز درگیر این حرف بودم. شما ایرانی ها عشقید و احساس می کنم تنها چیزی که میتوانستیم فدای شما کنیم جانمان بود. زن های ایرانی زیباند اما متعلق به مردان غیرتمند این سرزمین هستند. مدافعان حرم عاشق شما هستند، چه قدرش را بدانید چه ندانید او کار خودش را کرده است.
طباطبایی نژاد دبیر جشنواره حقیقت تندیس طلایی شهید آوینی را به مجید جعفری لاهیجانی نویسنده کتاب "هنر در گرماگرم انقلاب" تقدیم کرد.
حسین ترابی کارگردان مستند "برای آزادی" یکی از اساتید مستند ایران است که از چهره های مورد تقدیر جشنواره بود. ترابی گفت: من در بزنگاه انقلاب اسلامی جانم را کف دستم گذاشتم تا اتقلاب مردم را ثبت کنم. "برای آزادی" 25 سال مثله شده نمایش داده شد اما سرانجام این فیلم امسال بصورت دیجیتال و به صورت کامل در جشنواره حقیقت اکران شد. سلام بر آنها که حق می گویند و تمامی حق را می گویند.
برگزیدگان بخش ملی جشنواره حقیقت در ادامه معرفی شدند. جایزه بهترین موسیقی مستند به افشین عزیزی بخاطر مستند "خانه ای برای تو" رسید. جایزه بهترین صدا به صورت مشترک به صادق رضانیا و مهرداد نورمحمدی بخاطر مستند"آواز جغد کوچک" رسید. جایزه بهترین نویسنده و گوینده گفتار متن به ترتیب به مینا مشهدی مهدی و هادی اسفندیاری برای مستند "آنجا که باد می وزد" رسید. بابک حیدری جایزه بهترین تدوین را برای مستند "خاتمه" کسب کرد. جایزه بهترین تصویربرداری به پویان آقابابایی بخاطر مستند "اسرار دریاچه" رسید. دیپلم افتخار بهترین پژوهش مستند به جواد وطنی برای تحقیق و پژوهش مستند "ورس" تعلق گرفت. دیپلم افتخار و تندیس بهترین پژوهش به آرمین ایثاریان برای مستند "اسرار دریاچه" رسید.
تندیس بهترین کارگردانی مستند کوتاه جشنواره به ارد عطارپور کارگردان مستند "پرسپولیس-شیکاگو" تعلق گرفت. لوح تقدیر این بخش به آزاده بیزار گیتی برای مستند "اهل آب" رسید.
تندیس بهترین کارگردانی مستند نیمه بلند و دیپلم افتخار به ماریا ماوتی برای مستند "زمان" رسید.
تندیس بهترین کارگردانی مستند بلند همراه با دیپلم افتخار به مهدی بخشی مقدم برای مستند "خانه ای برای تو" رسید. لوح تقدیر این بخش هم به هادی و مهدی زارعی برای کارگردانی مستند "خاتمه" تعلق گرفت.
جایزه ویژه هیئت داوران و تندیس جشنواره در بخش کارگردانی مستند به زینب تبریزی برای مستند "تمام چیزهایی که جایشان خالیست" رسید. در این بخش جایزه ویژه دبیر جشنواره همراه با تندیس جشنواره به مهدی نورمحمدی کارگردان مستند "آواز جغد کوچک" تعلق گرفت.
نشان فیروزه بهترین فیلم مستند جشنواره به مهدی شامحمدی تهیه کننده "خانه ای برای تو" رسید.
مستند "در قلمرو افعی دم عنکبوتی" جایزه بهترین مستند از نگاه مردم را بدست آورد. رتبه دوم و سوم به "مهین" و "خانه ای برای تو" رسید.

منبع: فردا

کلیدواژه: اختتامیه جشنواره سینما جشنواره سینما حقیقت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۸۷۶۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معاون صدا خبر داد: چهارمین جشنواره پژواک بین‌المللی می‌شود

علی بخشی‌زاده در مراسم افتتاحیه سومین دوره جشنواره ملی مستند رادیویی پژواک اعلام کرد که چهارمین دوره از این جشنواره بین‌المللی می شود و قرار است در تمام قالب‌ها برگزار شود. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، مراسم افتتاحیه سومین جشنواره ملی مستند رادیویی پژواک با حضورعلی بخشی‌زاده معاون صدای رسانه ملی، جمعی از پیشکسوتان و هنرمندان رادیو، برنامه‌سازان، اهالی رادیو و اصحاب رسانه در استودیو شماره یک ساختمان شهدای معاونت صدا با معرفی برگزیدگان در بخش‌های برنامه‌های مستمر، مستندهای مستمر، مشاغل همزمان با سالروز رادیو برگزار شد.

علی بخشی‌زاده، معاون صدای رسانه ملی ضمن قدردانی از اهالی رادیو در سالروز 84 سالگی این رسانه گفت: بالندگی رادیو مدیون زحمات همکاران ما در رادیو است. امروز سالی پرشکوه برای رادیو بود. طبق نظرسنجی مرکز تحقیقات سازمان صدا و سیما، رادیو در مقایسه با سال گذشته افزایش مخاطب داشته است. 

معاون صدا با اشاره به دلایل برگزاری جشنواره مستند رادیو افزود: مستند رادیویی یکی از قالب های برنامه سازی است که نیاز به احیا داشت. این قالب فراموش شده بود و ما با برپایی جشنواره پژواک تلاش کردیم تا این قالب جذاب برنامه‌سازی را زنده کنیم. حیف بود این قالب تأثیرگذار که بهترین ساختار برنامه‌سازی برای تبیین پیشرفت‌های کشور است، مغفول واقع شود.

وی ضمن قدردانی از ریاست سازمان صدا و سیما از بین چ المللی شدن چهارمین دوره از جشنواره پژواک خبر داد و عنوان کرد: سال آینده چهارمین دوره، بین المللی برگزار خواهد شد و قرار است تمام قالب‌های برنامه سازی در رادیو را پوشش دهد. 

چند نکته درباره رادیو در 84 سالگی

بخشی‌زاده یادآور شد: جا دارد یاد و خاطره مرحومه صدیقه اعتماد سعید، مدیر فقید شبکه رادیویی سلامت را گرامی داشته باشیم که سال‌ها برای خانواده رادیو زحمت کشید. 

معاون صدا با اشاره به سند تحول در رسانه ملی گفت: رادیو در جهت تحول گام‌های بسیاری برداشته است و قرار است این مسیر با قدرت بیشتری ادامه پیدا کند. 

بخشی‌زاده در ادامه به بحث ذائقه شناسی مخاطب اشاره کرد و افزود: ما باید به فکر سلیقه و ذائقه مخاطبان باشیم. 

معاون صدای رسانه ملی با تاکید بر اینکه ما باید برای پاسداشت زبان فارسی تلاش کنیم، خاطرنشان کرد: یکی از متولیان زبان فارسی، رسانه ملی است و ما سعی می‌کنیم مساله آموزش در این حوزه را با جدیت پیگیری کنیم.

بخشی‌زاده در پایان گفت: رویکرد اصلی ما در رادیو، امیدآفرینی و نشاط آفرینی خواهد بود.

حمیدرضا افتخاری، دبیر جشنواره با یادی از شهید تهرانی مقدم گفت: این شهید افتخار و سربلندی ما در اجرای عملیات تنبیهی وعده صادق بود.

وی افزود: به عنوان کسی که 28 سال از زندگیش را در رادیو گذرانده این روز را به اهالی رادیو تبریک می‌گویم. ما صدای لحظه‌ها هستیم. رادیو این توان را دارد که به روز و در لحظه صدایش را به گوش مخاطب برساند.

افتخاری در ادامه از افزوده شدن بخش جدیدی به جشنواره خبر داد و افزود: در یک ماه باقیمانده یک بخش ویژه به اختتامیه جشنواره اضافه کردیم و قرار است مستندهایی که با محوریت عملیات تنبیهی وعده صادق پخش شده، اختصاص بدهیم.

دبیر جشنواره پژواک در پایان صحبت هایش یاد هنرمندان و پیشکسوتان رادیو را که امروز در میان ما نیستند، گرامی داشت و بیان کرد: یاد عزیزان درگذشته گرامی و آرزوی سلامتی برای استاد مسعود اسکویی داریم که در بستر بیماری هستند.

در بخشی از این مراسم از محمد قربانی پیشکسوت رادیو تجلیل شد. همچنین برگزیدگان در بخش های برنامه های مستمر، مستندهای مستمر و مشاغل معرفی شدند که به شرح ذیل است:

برگزیدگان بخش مشاغل
فهرست برندگان گویندگی مرد

برگزیده: مهبد قناعت پیشه / نام برنامه: شما و صبا/ شبکه: رادیو صبا
برگزیده: پیمان طالبی / نام برنامه: جوان ایرانی سلام / شبکه: رادیو جوان

فهرست برندگان گویندگی زن

برگزیده: آرزو جعفرپور / نام برنامه: جوونی مجاز / شبکه: رادیو جوان

فهرست برندگان گزارشگری

برگزیده: گیتی محمدی / نام برنامه: سلام صبح به خیر / شبکه: رادیو ایران
دیپلم افتخار: زهرا متقیان / نام برنامه: روزی نو گروه 1 / شبکه: رادیو اقتصاد

فهرست برندگان برگزیدگان بازیگری

برگزیده: مهدی مجنونی / نام برنامه: تهران من / شبکه: رادیو تهران

فهرست برندگان نویسندگی

برگزیده: محمدرضا حاج حیدری / نام برنامه: سرزمین من / شبکه: رادیو فرهنگ

دیپلم افتخار: فاطمه شهبازی / نام برنامه: زیست رو / شبکه: رادیو سلامت

فهرست برندگان صدابرداری

برگزیده: مجید آینه / نام برنامه: یک دو صدا / شبکه: رادیو قرآن
دیپلم افتخار: محمد خاتونی / نام برنامه: بوستان تلاوت / شبکه: رادیو قرآن

فهرست بخش برنامه‌های مستمر صبحگاهی

برگزیده: امیرحسین ثقفی/ نام برنامه: شهر آفتاب/شبکه: رادیو تهران
دیپلم افتخار: امیر اکبری/نام برنامه: صبح صبا/ شبکه: رادیو صبا
دیپلم  افتخار: مجتبی حسنی/ نام برنامه: جوان ایرانی سلام/شبکه: رادیو جوان

فهرست بخش برنامه‌های مستمر ترکیبی

برگزیده: مینا نیکانیک/نام برنامه: تهران من/شبکه: رادیو تهران

فهرست بخش برنامه‌های مستمر مسابقه

برگزیده: منصوره توحیدلو/ نام برنامه: چوبخط/شبکه: رادیو جوان

فهرست بخش برنامه‌های مستمر تولید محتوای مردمی

برگزیده: الهه سلحشور/ نام برنامه: شما و صبا/ شبکه: رادیو صبا

فهرست برندگان بخش مستندنگاری

برگزیده: حسن حیدرزاده/ نام برنامه: کوچک، بزرگ، بزرگتر/ شبکه: رادیو معارف

منتخب: جمیله توکلی شاندیز/ نام برنامه: زخمه های عاشقی/ شبکه: مرکز خراسان رضوی

دیپلم افتخار: سمیرا شرافتی نژاد/نام برنامه: طنین کوهساران/ شبکه: مرکز خراسان شمالی

دیپلم افتخار: مریم هدیه لو/نام برنامه: باورهای اصیل یک کودک کش/ شبکه: رادیو ایران
دیپلم افتخار: طلیعه السادات کمالی/ نام برنامه: بازنمایی خانوار در شبکه های اجتماعی/رادیو: ایرانصدا

دیپلم افتخار: هاجر کوشکی/ نام برنامه: تکیه گاه/ شبکه: مرکز فارس

فهرست برندگان مستندهای مستمر با موضوع انقلاب اسلامی و دفاع مقدس

برگزیده: مجتبی محمدی/نام برنامه: خط مقدم/ شبکه: رادیو معارف

فهرست برندگان مستندهای مستمر با موضوع حجاب و عفاف

برگزیده: مهدی میرزایی/ نام برنامه: مثل مریم/ شبکه: رادیو معارف

فهرست برندگان مستندهای مستمر با موضوع قهرمان ایرانی

برگزیده: فرانک سعیدی آریا/ نام برنامه: فرزند ایران/ شبکه: رادیو معارف

فهرست برندگان مستندهای مستمر با موضوع محیط زیست

دیپلم افتخار: سیما پاتیمار/ نام برنامه: آوای زمین/شبکه: رادیو ایران

فهرست برندگان مستندهای مستمر با موضوع هنر و ادبیات ایرانی - اسلامی

برگزیده: انسیه شمس اللهی/ نام برنامه: موسیقی کبیر/ شبکه: رادیو صبا

فهرست برندگان مستندهای مستمر با موضوع آزاد

برگزیده: مهدی حجت پناه/ نام برنامه: سرزمین امام باره ها/شبکه: رادیو معارف

دیپلم افتخار: محسن شاهمرادی/نام برنامه: آسیا در جام/شبکه: رادیو ورزش

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • جشنواره معلولین هند به مستند «احمد» جایزه داد
  • معاون صدا خبر داد: چهارمین جشنواره پژواک بین‌المللی می‌شود
  • «احمد» در هند جایزه گرفت
  • جشنواره معلولین هند به مستند «احمد» جایزه داد
  • اتفاق ویژه در رختکن تیم ملی به افتخار کاپیتان
  • «اقیانوس پشت پنجره» برگزیده جشنواره هندی شد
  • آغاز به کار جشنواره فجر «معماری» / فراخون جایزه ۴ میلیاردی برای طراحی خانه جشنواره
  • درباره «بی بدن» و «قوی‌دل»/ پرونده‌های واقعی، اشک‌ها و لبخندها
  • «ایستاده با گرگ» نامزد دریافت جایزه از جشنواره دهلی نو شد
  • جشنواره سراسری فیلم رفسنجان (شهرنما) برگزیدگان خود را شناخت