Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران-ایرنا- هادی خانیکی می گوید: دانشگاه و پژوهش‌ها زمانی به مساله رسانه‌ها تبدیل می‌شود که موضوعات پژوهش‌ به دغدغه‌ جامعه نزدیک شود نباید با رسانه‌ای شدن پژوهش‌‌ها شبه علم جای علم را بگیرد

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایرنا، خانیکی، عصر امروز یکشنبه در نشست علمی تخصصی «پژوهش و رسانه ها» در سالن اجلاس سران، گفت: رسانه‌ای شدن دستاوردهای دانشگاهی نباید منجر به شکل گیری عوامانه علم شود .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی گفت: دانشگاهیان، پژوهشگران و محققان انتظار دارند رسانه‌ها به کمک آنها بیایند و کارهای مهم آنها را انعکاس دهند. در مقابل روزنامه‌نگاران معتقدند آنها هستند که باید کار مهم و غیر مهم پژوهشگران را تشخیص دهند و نیازی نیست کسی به آنها امر و نهی کند. همین اختلاف دیدگاه باعث بروز اختلال ارتباطی می‌شود.
وی افزود: روزنامه‌نگاران علم می‌توانند به عنوان یک میانجی بین پژوهشگران و رسانه‌ها باشند. یکی از مشکلات در دوران حضور بنده در وزارت علوم این بود که بتوانیم نسبتی بین علم و تحقیقات و فناری برقرار کنیم.
خانیکی در ادامه پرسید «چطور مساله پژوهش‌ها می‌تواند برای رسانه‌ها نیز مساله باشد» و پاسخ داد: جواب این سوال در دستان نهاد دانشگاه و سیاستگذاران علم است. دانشگاه و پژوهش‌ها زمانی به مساله رسانه‌ها تبدیل می‌شود که موضوعات پژوهش‌ها به دغدغه‌های جامعه نزدیک شود.
این استاد دانشگاه افزود: مادامی که پژوهش امری انتزاعی تلقی می‌شود و با زندگی روزمره پیوند نداشته باشد، پژوهش‌ها اموری انتزاعی تلقی خواهند شد.
وی افزود: دانشگاه نیازمند مترجمانی است که بتوانند پژوهش‌ها را عمومی کنند.
وی سپس با طرح سوال دیگری مبنی بر اینکه «آیا نهاد دانشگاه باید جلوتر از جامعه باشد؟» گفت: دانشگاه باید افق‌های پیش‌روی جامعه را گسترده کند و جامعه را به پیش ببرد. رسانه‌ها باید به عنوان کنشگر سوم، به گونه‌ای عمل کرده که طرفین توانایی گفت و گو را پیدا کنند.
خانیکی اضافه کرد: رسانه‌ها تنها حلقه وصل دانشگاه و جامعه نیستند. رسانه‌ها زمانی موفق خواهند بود که بتوانند فضای گفت و گو با دانشگاه را ایجاد کنند. رسانه‌ها را نباید تنها ابزار انتقال دستاوردها دانست. رسانه‌ها بخش هوشمند چرخه ارتباط متقابل نهاد دانشگاه و شهروندان هستند و قادرند آن دسته از پژوهش‌های دانشگاهی را انتقال دهند که قابلیت دیده و شنیده شدن را داشته باشند.
وی گفت: در این مسیر باید مراقب بود تا محصولات دانشگاهی شکلی عوامانه پیدا نکنند و شبه علم جای علم را در فضای عمومی نگیرد. چنانچه دستاوردهای علمی مبتنی بر مسائل جامعه باشند، خود به خود دیده خواهند شد. بدون برقراری پیوند میان جامعه با دانشگاه و نزدیکی مسائل پژوهشی با خواست‌های عمومی، انعکاس دستاوردهای دانشگاهی مورد استقبال قرار نمی‌گیرد.
خانیکی یادآور شد: دانشگاه برای ادامه حیات ناگزیر از کنشگری است و در این مسیر باید خود را به زبان رسانه‌ها ترجمه کند. رسانه این قابلیت را دارد که ارتباطی دو سویه میان خود و جامعه برقرار کند.
**ب.ل**1601**

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علمي آموزشي هادي خانيكي دانشگاه و رسانه شبه علم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۸۷۸۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمار خوبی از میزان موالید و جوانی جمعیت در کشور مشاهده نمی‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام سید محمدعلی آل هاشم در دیدار جمعی از مسئولان و مدیران دانشگاه علوم پزشکی تبریز به مناسبت هفته سلامت، با ابراز تأسف از اینکه آمار خوبی از میزان موالید و جوانی جمعیت چه در استان و چه در سطح کشور مشاهده نمی‌شود، یادآور شد: اگر مردم برنامه‌های زندگی خود را طبق دستورات دین مبین اسلام پیش ببرند و به موقع ازدواج کرده، تشکیل خانواده داده و صاحب فرزند شوند هیچ گاه چنین مشکلاتی دامنگیر جامعه اسلامی نمی‌شود.

وی با تاکید بر نقش رسانه‌های گروهی و جامعه خبری در ترویج سلامت جامعه، اظهار کرد: آگاه سازی مردم و جامعه نسبت به حفظ سلامتی خود از طریق ورزش و رعایت نکات بهداشتی و ایمنی و در نهایت پیشگیری از ابتلاء به انواع بیماری‌ها از طریق رسانه‌ها تأثیر بسزایی در سلامت و سرزندگی جامعه دارد و رسانه‌های گروهی باید فعالیت خود را در این خصوص بیش از پیش کنند.

آل هاشم لزوم توجه به پیشگیری در حفظ سلامت افراد جامعه را مورد تاکید قرار داد و افزود: راه‌های حفظ سلامت و تندرستی در آموزه‌های اسلام آمده و به پیشگیری بیش از درمان توجه شده است.

وی ادامه داد: سلامت انسان باعث لذت بردن او از زندگی و نزدیکی به سعادت دنیوی و اخروی می‌شود، در حالی که انسان بیمار نمی‌تواند از زندگی خوبی بهره مند شده و نشاط داشته باشد چنانچه پیامبر (ص) نیز استفاده از فرصت جوانی و نعمت سلامتی را به امت خود توصیه فرموده است.

آل هاشم اهمیت پیشگیری بر درمان را جزو دستوران اسلامی دانست و گفت: اسلام برخی از راهکارهای حفظ سلامتی و دوری از ابتلاء به بیماری‌ها را پیش روی انسان‌ها قرار داده که در صورت رعایت آنها از جمله ورزش، شستن دست قبل و بعد از غذا، پرهیز از اسراف، روزه گرفتن، ازدواج به موقع، پرهیز از فشارهای روحی و روانی به طور قطع سلامت روح و جسم انسان حفظ می‌شود.

کد خبر 6086329

دیگر خبرها

  • رسانه‌ها مشکلات را با رعایت اخلاق منعکس کنند
  • قانون حجاب و عفاف باید در کشور اجرا شود
  • گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس از میزان تخصیص بودجه عمومی به رسانه‌ها در لایحه بودجه ۱۴۰۳/ صداوسیما ۲۴ هزار میلیارد تومان
  • نقش توجه به پژوهش‌های علمی در مدیریت بلایای طبیعی بی‌بدیل است
  • پژوهش موتور محرک توسعه کشور و آزمایشگاه موتور محرک پژوهش است
  • تبعات منفی فرسودگی جمعیت برای جامعه مخرب است
  • رسانه‌های استان سمنان روحیه بسیجی را در جامعه گسترش دهند
  • قانون نانوشته!
  • دهمین کنفرانس بین‌المللی وب پژوهی برگزار می‌شود
  • آمار خوبی از میزان موالید و جوانی جمعیت در کشور مشاهده نمی‌شود