Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، گل‌های زیادی در دنیای زیبا و لطیف گیاهان وجود دارد که هر کدام شرایط نگهداری و پرورش مخصوص به خود را دارند. یکی از این گل‌های زیبا که به رنگ‌های قرمز، صورتی، زرد و نارنجی یافت می‌شود، بگونیا است که امروز باشگاه خبرنگاران جوان قصد دارد تا شما را با این گل و شرایط نگهداری از آن آشنا کند، پس با ما همراه باشید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گل بگونیا هیمالیس

بگونیا هیمالیس گیاهی گلدار و زیباست که گل‌هایی به رنگ‌های قرمز، صورتی، زرد و نارنجی و غیره تولید می‌کند. ممکن است این گیاه جذاب را در گل فروشی‌ها ببینید و به خاطر ظاهر زیبای او جذبش شوید، اما قبل از خرید حتما بررسی کنید تا مطمئن شوید با شرایط خانه شما مطابقت داشته باشد.

بیشتر بخوانید: ترفندی جالب برای پرورش گل رز / چطور گل رز چیده شده را زنده نگه داریم؟!

حدود ۱۵۰۰ گونه بگونیا وجود دارد که خاستگاه آن‌ها جنوب و مرکز آمریکا، آفریقا و جنوب آسیاست و این گونه نوعی هیبرید از بگونیاست.

این گیاه دو پایه است و گل‌های نر و ماده روی یک پایه آن قرار گرفته‌اند، گل‌های نر دارای پرچم‌های بسیار و گل‌های ماده نیز دارای یک تخمدان بزرگ دو یا چهار قسمتی هستند.

این نوع از بگونیا که هیبرید است، سایه دوست بوده و حتی در زمستان هم گل می‌دهد. گل‌ها به رنگ‌های سفید، زرد، قرمز، نارنجی و یا صورتی هستند. گل‌های این گیاه براق بوده و برگ‌های آن نیز به رنگ سبز تیره‌اند.

در اکثر گونه‌ها میوه به شکل کپسول بالدار است و تعداد زیادی بذر در داخل آن وجود دارد.

برگ‌ها چرمی شکل و براق و دندانه دار هستند، ساقه این گیاه قرمز رنگ و براق است و گل‌ها به صورت خوشه‌ای و سه تایی در نوک ساقه‌ها قرار می‌گیرند.

قارچ‌های بیماری زایی به اسم سفیدک می‌تواند روی برگ‌ها لک‌های پودری سفید ایجاد کند، در این صورت با سموم قارچکش گیاه را سمپاشی کنید و گلدان بگونیا را به محلی با هوای خشک و اکسیژن دار ببرید.

اگر تار‌های عنکبوتی زیر برگ‌ها مشاهده شد و با برگ‌های جدید کمرنگ مواجه شدید، می‌توانید با یک سم کنه کش هر 14 روز یک بار گیاه را سم‌پاشی کنید.

در صورتی که دیدید برگ‌های این گیاه لوله شد و حاشیه آن‌ها نیز خشک و چروکیده است، حتما از تشنگی رنج می‌برد و فورا آن را آبیاری و به محل سردتری که زیر ۱۸ درجه سانتیگراد باشد، منتقل کنید.

اگر برگ‌های بگونیا حالت موازییکی پیدا کرد و لکه‌های زردی روی آن به وجود آمد و لوله‌ای و بد شکل شد، باید گیاه را از گلدان خارج کنید تا به گیاهان دیگر سرایت نکند، زیرا عامل این مشکل ویروسی است و راه چاره‌ای ندارد.

همچنین رنگ پریدگی برگ‌ها و ریزش آن‌ها و غده‌ای شدن ریشه‌ها که در نتیجه فعالیت نماید است و سیاه شدن و پوسیده شدن ریشه‌ها که در نتیجه فعالیت قارچ‌های بیماری زا است، به راحتی درمان پذیر نیست و معالجه آن‌ها مقرون به صرفه نیست و آبیاری زیاد از حد و سردی هوای محیط به طور همزمان باعث پوسیدگی ساقه و یقه گیاه شده و آن را از بین می‌برد.

بیشتر بخوانید: روستایی که 90 درصد از مردم آن گل کار هستند + فیلم

بگونیا را می‌توان از طریق قلمه‌ ساقه و برگ تکثیر کرد. همچنین می‌توان بذر‌های آن را در شرایطی با مراقبت بسیار زیاد و یا اینکه به صورت کشت درون شیشه پرورش داد. بذر‌های بگونیا را روی خاک قرار داده و تنها قشر نازکی از برگ‌های پوسیده و مواد آلی روی آن قرار می‌دهیم. بذر‌ها نباید در زیر خاک مدفون شوند و آبیاری باید بسیار آرام انجام شود. تکثیر بگونیا از طریق قلمه بسیار ساده است و قلمه‌های آن نیاز زیادی به مراقب ندارند و حتی در یک ظرف آب هم به راحتی ریشه‌دار می‌شود. در برخی از موارد می‌توان از طریق قلمه‌های دمبرگ نیز تکثیر را انجام داد.

روش نگهداری بگونیا هیمالیس

معمولا به دلیل نگهداری ناصحیح گیاهی یک ساله محسوب می‌شود و اینکه بیشتر افراد تجربه‌ ناموفقی در نگهداری از آن دارند.

اما اگر کمی حوصله کنید و شرایط را برای آن مهیا کنید، می‌توانید چندین سال از زیبایی آن لذت ببرید.

بیشتر بخوانید: چند نکته درباره پرورش گل‌های آپارتمانی

بگونیا هیمالیس گیاه روز کوتاهی است و در نیمه‌ دوم سال گلدهی دارد.

نور مورد نیاز برای بگونیا هیمالیس

بگونیا به نور غیر مستقیم و زیاد احتیاج دارد، پشت پنجره‌ جنوبی بهترین گزینه برای قراردهی این گیاه است و معمولا اصلی‌ترین عامل از بین رفتنش نبود نور کافی است و اگر منزلتان پرنور محسوب نمی‌شود، از خرید آن خودداری کنید. چون اگر نور کافی دریافت نکند، گل و غنچه‌ها شروع به ریزش می‌کنند، برگ‌ها زرد و بی جان می‌شوند و احتمال ابتلا به بیماری‌های قارچی افزایش پیدا می‌کند. همچنین جوانه‌های گل تشکیل نمی‌شود. از قرار دادن در نور مستقیم آفتاب هم خودداری کنید، چون باعث سوختگی گل و برگ‌ها می‌شود.

دمای مناسب نگهداری بگونیا هیمالیس

به دمای حدود ۲۴ درجه در روز و ۱۶ درجه در شب احتیاج دارد. این اختلاف دمایی باعث عمر بیشتر گل‌ها و شادابی آن می‌شود.

آبیاری بگونیا هیمالیس بین دو آبیاری بسته به دمای اتاق، اجازه دهید سطح خاک خشک شود و بعد آبیاری کنید. آبیاری زیاد باعث زرد شدن برگ‌ها و پوسیدگی می‌شود. به غبارپاشی حساس است و باقی ماندن قطرات آب روی برگ‌ها باعث بیماری‌های قارچی و سیاه شدن برگ‌ها می‌شود. بگونیا به رطوبت زیاد احتیاج دارد، زیر گلدان یک ظرف از آب و قلوه سنگ قرار دهید (طوری که گلدان روی سنگ قرار گیرد و با آب در تماس نباشد). کوددهی بگونیا هیمالیس

چون گیاه گلدار است، برای تشویق آن به گلدهی بیشتر هر دو سه هفته یک بار با کود مخصوص گلدهی تغذیه‌اش کنید.

خاک مناسب بگونیا هیمالیس

چون این گیاه به پوسیدگی و قارچ حساس است، باید خاکی انتخاب شود که زهکش مناسبی داشته باشد مثل ترکیب پیت ماس و پرلیت.

بیشتر بخوانید: پرورش گل رز باکیفیت در دل کویر + فیلم

تا حد ممکن گلدان گیاه را عوض نکنید تا به آن شوک وارد نشود و گل‌ها ریزش نکنند. یکی از علت‌های از بین رفتن گیاه تعویض گلدان است.

هر سال نیازی به تعویض گلدان نیست، چون نباید گلدان آن از خودش خیلی بزرگتر باشد.

تکثیر بگونیا هیمالیس چگونه است؟

برای تکثیر کافی است قلمه این گیاه را از ساقه مناسب انتخاب کنید و دارای حداقل دو برگ باشد.

این قلمه را به مدت یک یا دو هفته در آب قرار بدهید.

بیشتر بخوانید: ۱۵ مورد از بهترین گل‌ها برای آپارتمان + اسامی و تصاویر

بعد از نمایان شدن ریشه‌ها به بستر پیت ماس منتقل کنید.

در مورد گلدهی همان طور که گفته شد گیاه روز کوتاهی است و بعد از پایان گلدهی وارد فصل استراحت می‌شود و در این موقع آبیاری باید کمی کاهش پیدا کند و حدود ۱۲-۱۴ ساعت به شب نیاز دارد، یعنی از ساعت ۷ غروب تا ۷ صبح باید در جای تاریک قرار گیرد تا به گلدهی تحریک شود (البته این کار برای فصل بهار و تابستان است).

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: پرورش گل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۸۸۰۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شیوع بیماری‌های موجود در فضای سبز/ مقابله با هجوم مگس‌های سفید

به گزارش خبرنگار مهر، مگس سفید یا سفیدبالک حشراتی در خانواده سفیدبالکان هستند که بیش از ۱۵۵۰ گونه از این خانواده توصیف شده‌است. سفیدبالک‌ها حشرات ریزی هستند که در چند سال اخیر طی فصول گرم در تهران دیده می‌شوند.

مگس ها سفید یا همان سفید بالک‌ها حشره‌های کوچکی هستند که با حضور انبوه و ناخوانده خود علاوه بر خسارتی که می‌تواند به عنوان یک حشره گیاه‌خوار به فضای سبز شهر وارد کند، نوعی مزاحمت فیزیکی را در معابر، بوستان‌ها و سایر مکان‌های عمومی و خصوصی برای شهروندان به همراه داشته است.

به گفته کارشناسان خسارتی که این حشرات به گیاه وارد می‌کنند، به دو روش است؛ در روش اول که خسارت مستقیم است، آن‌ها با تغذیه از شیره گیاه باعث ضعف گیاه میزبان می‌شوند. در روش دوم سفیدبالک‌ها به طور غیرمستقیم نیز به گیاه میزبان صدمه وارد می‌کنند. این حشرات عسلک چسبنده‌ای ترشح می‌کنند که محیط مناسبی برای رشد قارچ‌های دوده یا فوماژین(Capnodium spp) فراهم می‌کند که به نوبه خود سبب اختلال در پدیده فتوسنتز می‌شود علاوه براین، سفیدبالک‌ها با انتقال بیماری‌های ویروسی به گیاه میزبان خسارت وارد می‌کنند.

بر اساس بررسی‌های انجام شده توسط محققان هیچکدام از سفیدبالک‌های شناسایی و گزارش شده در دنیا ناقل بیماری به انسان نیستند و یا بیماری را از انسانی به انسان دیگر منتقل نمی‌کنند. لذا از این نظر صدمه ای متوجه انسان نیست. تنها در صورت افزایش بیش از حد جمعیت حشرات کامل و پرواز آن‌ها در هوا، مزاحمت‌هایی را برای شهروندان ایجاد خواهد کرد و در صورت ورود آن‌ها به دستگاه تنفسی، ممکن است برخی تحریکات تنفسی ایجاد شود.

این نوع حشره در سال‌های گذشته درختان تهران به ویژه درختان توت را مورد هدف قرار دادند و گلایه شهروندان را به همراه داشته اند.

حالا با گرم‌شدن هوا به تهران و نزدیک شدن به میانه بهار علی محمد مختاری مدیرعامل سازمان بوستان‌ها و فضای سبز شهر تهران، می گوید شهرداری تمهیدات لازم را در نظر گرفته است. وی در این زمینه بیان داشت: افزایش شهرنشینی و رشد جمعیت در کلان شهرهایی نظیر تهران و وجود آلودگی‌های زیست محیطی در این کلان شهرها، نیاز به فضای سبز و گسترش آن را به عنوان یکی از مهم‌ترین عوامل موثر در کاهش آلاینده ها مطرح می کند.

از چالش های حائز اهمیت برای دست اندرکاران فضای سبز تا خسارات جبران ناپذیر آفات

وی افزود: آفات و بیماری‌ها یکی از عوامل خسارت برای فضای سبز شهری هستند که در صورت عدم کنترل می توانند سالانه خسارت جبران ناپذیری را وارد سازند. از این رو یکی از مسائل پر اهمیت در حوزه نگهداری و حفظ فضای سبز شهری حفاظت از گیاهان در برابر خسارت آفات و بیماریها است که یکی از چالش های حائز اهمیت برای دست اندرکاران فضای سبز شهری است. سازمان بوستانها و فضای سبز شهر تهران در راستای حفاظت از محیط زیست و درختان در برابر آفات و بیماریهای موجود ، اقدام به انجام مدیریت تلفیقی با آفات و بیماریها (IPM) کرده که مقابله با آفات و بیماری‌ها تنها از طریق مبارزه تلفیقی و مکانیکی و بیولوژیکی انجام می پذیرد و در موارد حساس از سموم گیاهی استفاده می‌شود که برای عموم شهروندان و محیط زیست مضر نباشد.

۳ دلیل ایجاد بیماری در درختان

وی با تاکید بر اینکه سال های اخیر به دلیل افزایش بیماریهای ناشی از آلودگی‌ها، گرم شدن کره زمین، نبود زمستان های سرد تا حد زیادی بیماری های موجود در فضای سبز را افزایش داده است، ادامه داد: بیماری‌های مهمی همچون سفیدک ها، شانکرها و آفاتی همانند سفید بالک، سوسک برگ خوار نارون پسیل، زیتون سوسک چوبخوار و پوستخوار، شته و.... در این کلان شهر شیوع یافته اند که با انجام اقدامات تلفیقی مهار و تحت کنترل قرار می‌گیرند.

مختاری در ادامه برخی از آفات و بیماریهای شایع در فضای سبز شهر تهران را معرفی کرد و گفت: سفید بالک ها علائمی در زیر برگها و اطراف رگبرگها گیاه میزبان (توت زیتون) هستند و از شیره گیاه مکیده و از خود ماده چسبناک عسلک بجا می گذارند.

اقداماتی که برای مبارزه با سفیدبالک‌ها در فصل بهار لازم است

وی درخصوص روش‌های مبارزه با سفید بالک‌ها هم تصریح کرد: این کار دو روش دارد؛ مکانیکی و زراعی و از طریق پایش مستمر با نصب کارت و نوارهای زرد، آبشویی مستمر و منظم، روغن پاشی بهاره، حذف و امحاء پاجوش‌ها و تنه جوش ها و سرشاخه های آلوده، تغذیه و کوددهی و مواردی از این دست انجام می‌شود.

از سال ۹۳ جمعیت سفید بالک یا مگس‌های سفید در سطح شهر تهران افزایش و طغیان پیدا کرد و شهرداری در دوره‌های مختلف تمهیدات گوناگونی با اثر بخشی کم یا زیاد را در نظر گرفت و اکنون باید دید وضعیت تهران از میانه بهار و کل تابستان برای مقابله با این بیماری فضای سبز چگونه خواهد بود.

کد خبر 6093790 فائزه نجارزادگان

دیگر خبرها

  • (عکس) یک اورانگوتان زخمی با گیاه دارویی خود را درمان کرد!
  • رفتار انسانی یک «اورانگوتان» برای اولین‌بار؛ تهیه ضماد برای درمان زخم!
  • کشف رفتار جالب یک اورانگوتان در مواجهه با زخم
  • آغاز برداشت گل گاوزبان اشکو در نکا
  • شرایط نگهداری گیاه زامیفولیا ، پوتوس ، گندمی ، سانسوریا و... | کدام گیاهان برای آپارتمان مقاوم هستند؟
  • روش‌های تکثیر گیاه برگ انجیری در خانه
  • کشت ۳۵۰ هکتار گیاه دارویی در شهرستان نهاوند
  • اقدام پالایشگاه گاز هاشمی‌نژاد برای مقابله با ریزگردها
  • شیوع بیماری‌های موجود در فضای سبز/ مقابله با هجوم مگس‌های سفید
  • اهلی سازی دو گیاه دارویی در خراسان شمالی