Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-25@19:59:15 GMT

علائمی که به شما می گوید تیروئید دارید

تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۸۸۴۵۳

 وقتی این غده درست کار می کند، حتی متوجهش نمی شویداما همین که دچار اختلال می شود علائم مختلفی خود را نشان می دهند که نادیده گرفتنشان دشوار است.

اما قبل از اینکه مستقیم به سراغ چیزهای مختلفی که تیروئید می تواند روی آن ها تاثیر بگذارد برویم، یک بازبینی انجام دهیم: تیروئید بزرگ ترین غده درون ریز بدن است و دو نوع هورمون  – T۳ و T۴ – تولید می کند که میزان سوزاندن انرژی و نحوه واکنش بدن به هورمون های استرس را کنترل می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

راه هایی وجود دارد که می توانند باعث اختلال در این غده شوند. دو نوع آنها کم کاری تیروئید و پرکاری تیروئید است.

در ادامه شما را با مواردی آشنا می کنیم که تیروئید می تواند روی آن ها تاثیر بگذارد:

یروئید مقدار پوست انداختن بدنتان را کنترل می کند. در افرادی که دچار پرکاری تیروئید هستند، پوست اندازی کمی سریع تر اتفاق می افتد و معمولا باعث نازکی و حساس شدن پوست می شود. اما اگر فرد دچار کم کاری تیروئید باشد، روند پوست اندازی کند خواهد شد و پوست حالتی سخت به خود می گیرد.

دیگر مشکلات پوستی که ممکن است با پرکاری تیروئید، خود را نشان دهند عبارتند از افزایش قرمزی صورت و دست ها و پوستی که احساس رطوبت و گرما دارد، در حالی که افراد مبتلا به کم کاری تیروئید ممکن است پوستشان سرد و رنگ پریده شود. ترمیم زخم هایشان به طول بینجامد و یا به دلیل کاروتنمی، پوستشان رنگی نارنجی و زرد می گیرد ( در این حالت تیروئید نمی تواند کاروتن را به ویتامین A تبدیل کند ).

ممکن است باعث شود وزن زیادی از دست دهید و یا مقداری اضافه کنید

کم کاری تیروئید باعث کاهش وزن شدید نمی شود. اگر وزنتان خیلی بالا رفته، دلیلش نمی تواند کم کاری تیروئید باشد چون در چنین حالتی تنها حدود دو و نیم کیلو اضافه خواهید کرد. از سوی دیگر، پر کاری تیروئید می تواند موجب کاهش وزن قابل توجهی شود. اما کاهش یا افزایش وزن، ضرورتا مربوط به کم کاری یا پر کاری تیروئید نیست چون تیروئید اشتها را تنظیم می کند. با اینکه پر کاری تیروئید می تواند باعث کاهش وزن شود، از سوی دیگر اشتها را نیز افزایش می دهد.

بنابراین جدا از افزایش سوخت و ساز بدن ممکن است به خاطر زیاد خوردن، وزنتان افزایش هم پیدا کند. همین موضوع درباره کم کاری تیروئید نیز صادق است و در آنجا با اینکه سوخت و ساز کند می شود، اشتها نیز از بین می رود. بنابراین فرد ممکن است با غذا نخوردن موجب کاهش وزن خود نیز شود.

ممکن است مجبورتان کند همیشه لباس گرم بپوشید

پر کاری تیروئید می تواند به فرآیند طبیعی بدن سرعت ببخشد و سوخت و سازتان را افزایش دهد و از آنجا که سریع تر انرژی می سوزانید احساس گرما می کنید. افرادی که دچار پر کاری تیروئید هستند، ممکن است شب ها به خاطر عرق کردن بیدار شوند چون سوخت و ساز و ضربان قلبشان افزایش پیدا کرده است. از سوی دیگر کم کاری تیروئید ممکن است مجبورتان کند لباس اضافی بپوشید، چون سوخت و سازتان کند شده و احساس سرما می کنید.

می تواند به صورت جدی خلق و خویتان را خراب کند

پر کاری تیروئید، تاثیری دیوانه کننده روی احساسات می گذارد. پر کاری تیروئید با مشکلاتی مانند اضطراب، فوق العاده احساساتی شدن و حتی روانپریشی در ارتباط است. کم کاری تیروئید نیز با افسردگی و دوری جستن از موقعیت های اجتماعی در ارتباط است. کم کاری تیروئید همچنین می تواند موجب مشکلات شناختی مانند فراموشی و یا کندی در یادگیری شود.

می تواند کاملا انرژی تان را بگیرد

کم کاری و پر کاری تیروئید هر دو در نحوه استفاده بدن از انرژی، تاثیری متفاوت دارند اما هر دو می توانند بدن انسان را خالی از انرژی کنند. در صورت ابتلا به کم کاری تیروئید، هیچ انرژی ای برای انجام کارها  ندارید. پر کاری تیروئید نیز سرعت سوخت و ساز بدنتان را در تمام روز به شدت بالا می برد، در نتیجه انرژی تان به صورت جدی افت می کند. پر کاری تیروئید به شدت ضربان قلب را افزایش می دهد، بنابراین فرد ممکن است از چنین حالتی کلافه شود. این مصرف انرژی بالا می تواند مشکلاتی را برای خواب و همچنین میل جنسی فرد به وجود بیاورد.

سرعت کار کردن شکمتان افزایش می یابد

این را می دانید که پر کاری تیروئید به همه چیز سرعت می بخشد و حرکت روده ها نیز یکی از این موارد است. بسیاری از افراد مبتلا به پر کاری تیروئید متوجه شده اند که در طول روز، شکمشان بیش از یک بار کار می کند و مجبور به استفاده از دستشویی هستند. اما کم کاری تیروئید چطور؟ بله درست حدس زدید، یبوست. با کند شدن فرآیندهای بدن، سرعت حرکت روده ها نیز کند می شود و فرد یبوست را تجربه می کند.

می تواند به صورت قابل توجهی چرخه قاعدگی تان را تغییر دهد

چرخه قاعدگی خانم ها بسیار به شاخص های هورمونی حساس است: یک تغییر کوچک می تواند نظم همه چیز را بهم بزند. در صورت ابتلا به کم کاری یا پر کاری تیروئید، چرخه قاعدگی می تواند بیشتر یا کمتر اتفاق بیفتد و همچنین خیلی سنگین یا خیلی سبک باشد. وقتی مشکل تیروئید باشد، اساسا اولین سوالی که پزشک می تواند از بیمار بپرسد، این است که چرخه قاعدگی اش چه تغییری کرده است. اگر چرخه قاعدگی فرد طبیعی باشد و شدت آن نیز تغییری  نکرده باشد پس می توان گفت مشکلی وجود ندارد. اما اگر چرخه قاعدگی تان ناگهان به شدت دچار تغییر شده است، بهتر است هرچه زودتر به پزشک مراجعه کنید تا از نظر هورمونی مورد بررسی قرار بگیرید.

ممکن است دچار ریزش مو شوید

ریزش مو می تواند هم در کم کاری تیروئید اتفاق بیفتد هم در پرکاری، فقط مسیر این اتفاق ها با یکدیگر فرق دارد. در حالی که پر کاری تیروئید موجب نازک شدن موها در کف سر و بدن می شود، کم کاری تیروئید می تواند موجب از دست دادن لبه های بیرونی ابروها شود.

ممکن است موجب بروز اتفاقاتی عجیب برای چشمانتان شود

آیا تا به حالت در اینترنت عکس افرادی را دیده اید که چشمانشان به شدت بیرون زده باشد؟ ممکن است آنها از بیماری گریوس رنج ببرند که یک نوع پر کاری تیروئید است و باعث می شود چشمان فرد چنین حالتی به خود بگیرد. تجمع بافت اضافی پشت چشم، عامل چنین حالتی است.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: انرژی استرس پوست مشکلات ویتامین وزن کاهش وزن سوخت و ساز بدن سوخت و ساز سرما افسردگی بدن انسان قلب خواب شاخص پزشک مو اینترنت سوخت و ساز سوخت و ساز بدن کاهش وزن مسکن ویتامین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۸۸۴۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نسل Z از نگاه اکونومیست/ چرا نباید نگران این جوانان بود؟

به گزارش خبرآنلاین ،یک نسل گسترده از جوانان در حال شکل گیری است. به طور جهانی، حدود ۲ میلیارد نفر بین سال‌های ۱۹۹۷ تا ۲۰۱۲ متولد شده‌اند و جزء "نسل Z" هستند. در آمریکا و بریتانیا، این گروه یک پنجم از جمعیت را تشکیل می‌دهند که با جمعیت بومرها رقابت می‌کنند؛ در حالی که در هند و نیجریه، جوانان به طور قابل توجهی بیشتر از سالخوردگان هستند. برای هر نسل، یک روایت ساده وجود دارد: بومرها مقارن با فراوانی پساجنگ و میلنیال‌ها همزمان با تجربه بحران مالی سال‌های ۲۰۰۷ تا ۲۰۰۹. برای نسل Z، دیدگاه متداول این است که گوشی‌های هوشمند آن‌ها را ناراحت کرده و آینده‌ی تلخ‌تری را پیش روی آن‌ها قرار داده است.

در جوامع غربی، بیشتر مردم معتقدند که کودکان امروزی نسبت به والدینشان در گذشته، شانس بهتری در زندگی نخواهند داشت. جوانان نیز از مسائلی مثل مشکلات در خرید مسکن و تغییرات آب و هوایی نگرانند. علمای اجتماع نگران هستند که نسل Z، که بیشترین زمان خود را در فضای مجازی سپری کرده‌اند، اکنون تحت تأثیر اضطراب و افسردگی قرار دارند. برخی سیاستمداران در آمریکا و بریتانیا به ممنوعیت استفاده از گوشی‌های هوشمند و محدودیت رسانه‌های اجتماعی برای کودکان زیر ۱۶ سال فکر می‌کنند.

همه‌ این موارد می‌توانند باعث شود که به نسبت به نسل Z احساس امیدواری کمتری داشته باشیم. اما وقتی به دنیا و به معیارهای گسترده‌تری نگاه می‌کنیم، می‌بینیم که جوانان زومر از سرنوشت تلخی رنج نمی‌برند. در بسیاری از جنبه‌ها، آن‌ها به خوبی عمل می‌کنند:

حدود چهار پنجم جمعیت ۱۲ تا ۲۷ ساله جهان در اقتصادهای نوظهور زندگی می‌کنند و به لطف رشد و گسترش فناوری، از وضعیت بهتری نسبت به والدین خود برخوردارند.
اما در برخی مناطق، نگرانی وجود دارد که پیشرفت سریع دهه‌های گذشته ممکن است تکرار نشود. این اضطراب در چین مشهود است.
نسل Z به درستی مهارت‌هایی کسب می‌کنند که قابل بازاریابی هستند. بیشتر از آن‌ها به دنبال مطالعه رشته‌های علوم مهندسی و پزشکی هستند؛ در حالی که علوم انسانی از رواج خارج شده‌اند.

به طور واضح، نسل Z در حال تحول دادن جهان کاری است. آن‌ها قدرت مذاکره دارند - و این را می‌دانند. بسیاری از میلنیال‌ها در سایه بحران مالی جهانی بزرگ شدند و از درخواست افزایش حقوق اجتناب می‌کردند. به‌نظر می‌رسد که نسل Z کمتر نگرانی درباره ترک شغل برای فرصت بهتر یا زندگی لذت‌بخش دارند.

نسل Z، با توجه به علاقه بیشترشان به مسائل اجتماعی و محیط زیست، ممکن است تأثیرات مهمی در جوامع بگذارند. این جوانان کمتر به سرگرمی‌های شبانه‌روزی و مصرف مواد مخدر توجه می‌کنند و زندگی غیرمسئولانه‌ای ندارند. البته این تفاوت‌ها ممکن است باعث افزایش احساس تنهایی و کاهش ارتباطات حضوری و کاهش روابط جنسی شود. همچنین، نرخ‌های گزارش شده از اضطراب و افسردگی در برخی مناطق در حال افزایش است، اگرچه این افزایش ممکن است ناشی از افزایش آگاهی از مشکلات روانی باشد.

نسل Z به طور چشم‌گیری در جهان کاری و اجتماعی تأثیر گذاشته‌اند. آن‌ها دارای مهارت‌ها و قدرت‌هایی هستند که به آن‌ها امکان می‌دهد نقش مهمی در جوامع و بازار کار ایفا کنند. این جوانان دارای اراده‌ی قوی‌ای هستند و ترجیح می‌دهند از فرصت‌های بهتری در زندگی استفاده کنند. از طرف دیگر، افراد میانسال ممکن است به دلیل تجربیات گذشته‌ی خود نگران شکل‌گیری جوانان Z و تأثیراتی که بر جوامع دارند، باشند. اما در آخر، اگر این تحولات به نفع جامعه باشد و فرصت‌های بهتری برای همه افراد ایجاد شود، آن‌ها هم می‌توانند از این فرصت‌ها بهره‌مند شوند.

نسل Z به طور گسترده‌تری به فضای مجازی و فناوری‌های روزمره وارد شده‌اند. سرعت فراگیری تلفن‌های هوشمند و برنامه‌های رسانه اجتماعی سبب شده تا این جوانان به دنبال راه‌هایی برای مدیریت بهتر و سازنده‌تر از فضای مجازی بگردند. اینکه آیا این فضای مجازی به نفع آن‌ها است یا ممکن است بر روی روانشان تأثیر منفی بگذارد، یک موضوع مورد بحث است. به هر حال، آن‌ها به تدریج به شکل‌گیری روش‌هایی برای استفاده بهینه از فضای مجازی می‌پردازند تا از مزایا و معایب آن به بهترین شکل ممکن استفاده کنند.

در گذشته، فناوری‌های نوین همیشه همراه با مشکلاتی مواجه بوده‌اند. به همین ترتیب، استفاده از فضای مجازی نیز نیازمند تعادل و مدیریت صحیح است.

با انجام اقداماتی مانند اطلاع‌رسانی به جوانان درباره مخاطرات موجود در فضای مجازی، ارائه آموزش‌های مرتبط با مدیریت زمان و تنظیم حدود استفاده از رسانه‌های اجتماعی، می‌توان از بروز مشکلات روانی و اجتماعی جلوگیری کرد و از مزایای این فناوری به بهترین نحو بهره برد.

۲۳۳۲۳۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899177

دیگر خبرها

  • هفت نکته برای کاهش وزن اگر فکر می‌کنید «ژن چربی» را دارید
  • خواص باور نکردنی نوشیدن جوش شیرین
  • بی‌خوابی نشانه چه بیماری‌هایی است؟
  • چرا نباید نگران نسل Z بود؟
  • علائم ورم معده یا گاستریت چیست؟
  • نسل Z از نگاه اکونومیست/ چرا نباید نگران این جوانان بود؟
  • نرخ جدید ارزها در مرکز مبادله ایران
  • ۹ دلیل پنهان «احساس خستگی دائمی» که از آن‌ها بی خبر بودید
  • خطر بروز افسردگی در میانسالی در اثر ساعت کار طولانی در جوانی
  • ساعات کار طولانی در جوانی احتمال افسردگی و بیماری در میانسالی را افزایش می‌دهد