Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، بر اساس مطالعه سال 2014 انجمن جهانی صنعت نمایشگاهی، در سال 2011 یک هزار و 197 نمایشگاه بین المللی در فضای سرپوشیده ای به مساحت 32 میلیون و 600 هزار مترمربع برگزار شد.این مساحت در مقایسه با سال 2006 به طور متوسط سالیانه 2.3 درصد افزایش یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس این مطالعه، آمریکا، چین، آلمان، ایتالیا، فرانسه، اسپانیا، هلند، برزیل، انگلیس، کانادا، روسیه، سوییس، بلژیک، ترکیه و مکزیک پیشتازان برگزاری نمایشگاه های بین المللی به شمار می روند.

 یکی از مشکلات همیشگی تجار و تولیدکنندگان ایرانی، تامین هزینه‌ها و ریسک بالای شرکت در نمایشگاه‌‌های خارجی بوده و هست.از طرفی نمی‌توان از نقش تاثیرگذار چنین نمایشگاهی در تبلیغ و فروش کالاهای ایرانی چشم‌پوشی کرد؛ مطلبی که در شرایط حساس کنونی ، با افزایش نرخ ارز و اهمیت درآمدهای صادراتی، نقش پررنگ‌تری به خود گرفته است.

بیشتربخوانید:برگزاری سومین نمایشگاه ایران اکسپو 2018 در شهر آفتاب + فیلم 

یکی از راهکارهایی که برخی صاحب نظران و فعالان حوزه تجارت برای توسعه صنعت نمایشگاهی و صادراتی پیشنهاد می‌دهند؛ تشکیل نمایشگا‌های صادراتی در داخل کشور است تا ‌با دعوت از فعالان حوزه تولید داخلی و همچنین بازرگانان و شرکت‌های خارجی به تبلیغ کالای ایرانی بپردازند.

در راستای بحث و بررسی بیشتر این موضوع با چند تن از فعالان و صاحب نظران حوزه صادرات کشور به گفت‌وگو پرداخته‌ایم که در ادامه گزارش می‌آید؛

نمایشگاه‌ها حرف اول را در تبلیغات و خرید و فروش کالا می‌زنند

حسین اسفهبدی مدیر اسبق سازمان نمایشگاه‌های کشور در گفت‌وگو با خبرنگار صنعت تجارت وکشاورزی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: علی‌رغم پیشرفت فناوری‌های نوین و رشد فزاینده فضای مجازی در سال‌های اخیر، هنوز نمایشگاه‌ها حرف اول را در تبلیغات و خرید و فروش کالا می‌زنند.

وی با اشاره به اینکه بیشتر مردم جهان بازدید و خرید حضوری را در اولویت انتخاب خود قرار می‌دهند، گفت: در جهان میزان گردش مالی کارهای نمایشگاهی سالانه 800 میلیارد دلار  است و نمایشگاه‌ها اثرگذارترین آیتم در حوزه خرید و فروش کالا و خدمات به حساب می‌آیند.

اسفهبدی با تأکید بر این موضوع که نمایشگاه‌ها یکی از ابزارهای بزرگ برای توسعه صادرات کشور به حساب می‌آید، گفت: هرچند که در مقایسه با برخی از کشورهای پیشرفته در صنعت نمایشگاهی عقب‌تر هستیم اما توانسته‌ایم در سال‌های گذشته در برخی نمایشگاه‌ها همچون نفت، ساختمان و کشاورزی از جهت وسعت در خاورمیانه و آفریقا مقام اول را کسب کنیم و با نمایشگاه جهانی دبی رقابت تنگاتنگی داشته باشیم.

وی با اشاره به اهمیت نمایشگاه‌های اکسپو در سطح جهانی، افزود: وقتی نمایشگاه اکسپو در کشوری برگزار می‌شود، اقتصاد آن کشور  متحول  می‌شود.پیش بینی می شود در اکسپو 2020 دبی حدود 25 میلیون نفر شرکت کنند.

باز شدن پای تاجران‌ و بازرگانان خارجی به ایران با برگزاری نمایشگاه‌های صادراتی

محمد ربیعی‌زاده یکی از فعالان حوزه صادرات کشور در گفت‌وگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: میزان صادرات، مولفه‌ای است که می‌تواند یک کشور را از جهت اقتصادی و رقابت تجاری در دنیا مطرح کند.

وی افزود: ما در کشور دارای تولیدکننده‌های قوی‌ای هستیم اما متأسفانه هنوز در بخش صادرات مشکلات و ضعف‌های بسیاری وجود دارد.

ربیعی‌زاده در رابطه با برگزاری نمایشگاه‌های صادراتی در جهت رونق تجارت خارجی و صادرات کشور، بیان کرد: برگزاری نمایشگاه‌های صادراتی در داخل ایران موجب باز شدن پای تاجران‌ و بازرگانان خارجی به ایران خواهد شد.

این فعال حوزه صادرات کشور اضافه کرد: با توجه به شرایط کنونی کشور و بالا رفتن نرخ ارز، شرکت در نمایشگاه‌های خارجی برای تولید‌کنندگان ایرانی کار بسیار سختی است و ریسک تجارت بالا می‌رود. اما با حضور تجار خارجی در ایران، گفت‌وگوهای بیشتری بین طرف خارجی و ایرانی صورت گرفته و این امر به معنای دادن سرنخ به تاجران‌ خارجی برای خرید کالای ایرانی است.

وی یادآوری کرد: امیدوارم در نمایشگاه‌های صادراتی داخلی با رعایت نظم بیشتر و برنامه‌ریزی درست، بتوانیم شاهد افزایش قراردادها‌ و تفاهم‌نامه‌های صادراتی بین تولیدکنندگان‌ داخلی و تجار خارجی باشیم.

ربیعی‌زاده تأکید کرد: بدون شک در شرایط سخت کنونی تنها راه حمایت از تولید داخلی و کالای ایرانی، گسترش و توسعه صادرات است.

نمایشگاه‌های صادراتی، فرصت خوبی برای بیان توانمندی‌های ایران به کشورهای جهان است

در ادامه این گزارش حمید قیومی‌ تولید‌کننده عسل در گفت‌وگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: جایگاه ایران در تولید عسل در بین کشورهای جهان بین 3 تا 4 است اما متأسفانه به دلیل عدم برنامه‌ریزی برای توسعه صادرات و وجود مشکلات مختلف در سال‌های گذشته، متأسفانه شاهدیم که جایگاه صادراتی ما در دنیا بین 17 تا 18 است.

وی افزود: نمایشگاه‌های صادراتی، فرصت خوبی برای بیان توانمندی‌های ایران به کشورهای جهان است و باید از این نوع فرصت‌های مغتنم در جهت تقویت تولید ملی بهره ببریم.

قیومی‌ تأکید کرد: متأسفانه تولید‌کننده‌های عسل به دلیل شرایط اقلیمی نامناسب در چند سال گذشته با مشکلات متعددی مواجه شدند اما برخی از تولید‌کنندگان همچون شرکت ما تلاش کردیم با بهبود شرایط تولید، افزایش تکنولوژی و دانش فنی به رشد تولید و افزایش کیفیت کمک کنیم تا بتوانیم استانداردهای جهانی را در زمینه صادرات عسل به‌دست آوریم.

این تولید‌کننده عسل تصریح کرد: بدبینی عجیبی در مورد عسل ایران به ویژه در حوزه خلیج‌فارس اتفاق افتاده است و این موضوع به دلیل صادرات عسل به صورت فله‌ای و توسط افراد غیرمتخصص‌ رخ داده است.

وی تأکید کرد: در نمایشگاه‌های صادراتی تلاش ما بر این موضوع استوار است که دیدگاه کشورهای مختلف جهان را نسبت به عسل ایرانی تغییر داده تا شاید بتوانیم با تقویت ارتباط و انجام گفت‌وگوهای بیشتر با تجار خارجی، روابط تجاری ایران را در زمینه‌های مختلف با کشورهای جهان توسعه دهیم و دیدگاه‌های منفی نسبت به تولیدات ایرانی را بهبود بخشیم‌.

قیومی‌ تصریح کرد: امیدوارم با انجام فعالیت‌های این چنینی بتوانیم به رتبه واقعی صادراتی کشور به ویژه در زمینه محصولی مانند عسل دست یابیم.

این تولید‌کننده عسل تأکید کرد: در حوزه صنعت تولید عسل محصول استراتژیکی‌ به نام ژل رویال‌ وجود دارد و سالانه چین 1 میلیون کیلوگرم ژل رویال‌ صادر می‌کند و درآمدی بیش از درآمد صادرات پتروشیمی‌ کشور ما از این راه کسب می‌کند. در حالی که کیفیت ژل رویال‌ ایران بسیار بهتر از محصولات چینی است.

وی در خاتمه ابراز امیدواری کرد: با برنامه‌ریزی درست در جهت شناساندن کیفیت کالا و محصولات ایرانی بتوانیم در آینده سهم بیشتری از بازارهای جهانی را برای خود کسب کنیم و با توسعه صادرات به تقویت تولید ملی یاری بخشیم‌.

برگزاری توانمند نمایشگاه‌های صادراتی به تقویت تولید ملی کمک می‌کند

در ادامه این گزارش حسن برخدا‌ تولید‌کننده و صادر‌کننده نوشت‌افزار در گفت‌وگو با خبرنگار صنعت، تجارت وکشاورزی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: تاکنون توانسته‌ایم صادرات نوشت‌افزار ایرانی را به کشورهای مختلف جهان حتی کشور ایتالیا آغاز کنیم و این موضوع به دلیل بالا بودن کیفیت محصولات ایرانی در حوزه نوشت‌افزار است.

وی در خصوص برگزاری نمایشگاه‌‌های صادراتی در داخل ایران، تصریح کرد: بدون شک برگزاری چنین نمایشگاه‌هایی موجب افزایش سطح گفت‌وگو بین تولید‌کنندگان ایرانی و تجار خارجی خواهد شد اما انتظار داریم با حضور کشورهای بیشتری به ویژه از قاره آفریقا و کشورهای حوزه CIS بتوانیم محصولات بیشتری در حوزه نوشت‌افزار به فروش برسانیم؛ موضوعی که به طور معمول در این نمایشگاه‌ها دیده می‌شود و چنین کشورهایی حضور پر‌رنگی ندارند.

برخدا‌ در پاسخ به این پرسش که با چه راهکارهایی‌ می‌توان به افزایش عملکرد نمایشگاه‌های صادراتی امیدوار بود، گفت: در صورتی که اطلاعات دسته‌بندی در نمایشگاه‌های صادراتی به درستی به تولید‌کنندگان داخلی و تجار خارجی ارائه شود و برنامه‌ریزی منظمی برای گفتگوهای بین دو طرف ترتیب داده شود، می‌توان امیدوار بود نتایج چنین نمایشگاه‌هایی به نفع تولید‌کننده داخلی و در جهت توسعه صادرات محصولات ایرانی خواهد بود.

این تولید‌کننده و صادر‌کننده نوشت‌افزار در خاتمه تأکید کرد: در صورتی که برگزاری نمایشگاه‌های صادراتی با برنامه‌ریزی از پیش تعیین شده و مشخصی صورت گیرد، می‌توان امیدوار بود چنین نمایشگاه‌هایی در واقعیت به رشد تولید ملی کمک می‌کنند.

گزارش از سمیه عرب

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: کالاهای ایرانی اخبار اقتصادی تجارت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۸۸۷۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چند کشور آفریقایی کالای ایرانی می‌خرند؟

سید روح اله لطیفی، همزمان با دومین اجلاس بین‌المللی ایران و آفریقا، اظهار داشت: قاره آفریقا با دارا بودن ۱.۳ میلیارد نفر جمعیت و ۵۴ کشور، یک فرصت بزرگ در حوزه روابط تجاری و اقتصادی است.

به گزارش ایرنا، لطیفی افزود: ایران می‌تواند به واسطه نیاز این قاره به سوخت و انرژی، فنّاوری و مکانیزاسیون در تولید محصولات کشاورزی، سرمایه‌گذاری و طراحی و ساخت امور زیر بنایی از جمله معدن، سد، راه‌سازی و پروژه‌های عمرانی، اورهال کردن پالایشگاه‌ها، استخراج گاز، بازار مصرف مناسب مواد غذایی و محصولات صنعتی، تجاری و مصرفی و نیاز ما به کشت فراسرزمینی همراه با توانمندی کشورمان در صادرات خدمات فنی و مهندسی در این قاره فرصت‌ها ضمن حفظ شئونات انسانی و حفظ منافع توأمان کشورمان و کشور‌های آفریقایی حضور پیدا کند.

سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت ادامه داد: در سال ۱۴۰۲ پراکنش صادراتی کشور به این قاره از نکات قابل توجه بود و صادرات در شرق، غرب، شمال و جنوب این قاره به صورت خاصی توسعه پیدا کرد و ۳۹ کشور از این قاره، مقصد صادرات کالا‌های ایرانی به صورت مستقیم بودند.

لطیفی گفت: با وجود کاهش صادرات کشور به بخش سفید این قاره در شمال در سال‌های گذشته، شاهد افزایش صادرات به کشور‌های الجزایر، مصر، لیبی، تونس، جیبوتی و مراکش در سال ۱۴۰۲ با وجود بحران حمل و نقل در دریای سرخ بودیم.
وی در خصوص هفت مقصد نخست محصولات صادراتی به آفریقا، بیان کرد: در سال ۱۴۰۲، غنا با خرید ۱۷۳.۵ میلیون دلار، آفریقای جنوبی با ۱۴۵ میلیون دلار، تانزانیا با ۹۲.۸ میلیون دلار، کنیا با ۴۸.۷ میلیون دلار، نیجریه با ۴۸ میلیون دلار، موزامبیک با ۴۷.۱ میلیون دلار و سومالی با ۳۳.۳ میلیون دلار هفت مقصد نخست صادرات کالا‌های ایرانی به صورت مستقیم به این قاره بودند.

سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت بیان داشت: ۵۱ درصد صادرات ایران به این قاره مشتقات نفتی، شامل کود اوره، قیر، گاز مایع و انواع روغن‌های صنعتی بود و بعد از آن ۳۷ درصد صادرات کشورمان را محصولات فولادی و آهنی به خود اختصاص داده است. مواد غذایی، مصالح ساختمانی، انواع فرش و کف‌پوش، شوینده‌ها و لوازم بهداشتی، لوازم خانگی، دارو و تجهیزات پزشکی، لوازم صنعتی، قطعات خودرو، لاستیک، مواد معدنی، لوازم الکتریکی، لوستر، مبلمان و اسباب‌بازی از دیگر کالا‌های صادراتی ایران به قاره آفریقا در سال ۱۴۰۲ بودند.

لطیفی در خصوص واردات از قاره آفریقا، توضیح داد: در سال گذشته ۲۲ کشور از این قاره فروشنده مستقیم کالا به ایران بودند که آفریقای جنوبی با فروش ۱۹ میلیون دلار، زامبیا با ۱۲.۵ میلیون دلار، غنا ۱۲ میلیون دلار، سیشل با ۱۱.۷ میلیون دلار، کنیا ۹.۵ میلیون دلار، تانزانیا با ۶.۱ میلیون دلار و اوگاندا با ۴.۱ میلیون دلار، هفت کشور نخست فروش کالا در بین کشور‌های قاره آفریقا به ایران در سال گذشته بودند.

وی گفت: ۶۶ درصد واردات ایران از این قاره مواد غذایی و کشاورزی مانند چای، ذرت، قهوه، توتون، حبوبات، لاشه گوسفند و محصولات شیلاتی بودند و ۲۱ درصد نیز مواد معدنی مانند سنگ منگنز، سنگ و خاک روی، کنسانتره گروم، و ۱۳ درصد دیگر نیز عمدتاً روغن صنعتی و گریس، انواع تسمه، ماشین‌آلات، مواد شیمیایی و صنعتی و لوازم یدکی بودند.

سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت در خصوص موانع توسعه روابط اقتصادی با قاره آفریقا تاکید کرد: عدم شناخت ظرفیت‌ها در بین تجار ایرانی و آفریقایی، نبود یا کمبود حمل نقل ارزان، مستمر و فراگیر و موانع جابه‌جایی مستقیم ارز و پول، از موانع توسعه تجارت یا تجارت مستقیم بین ایران و قاره آفریقا است که رفع این موانع با اراده دولت‌ها و پیگیری بخش خصوصی تا حدودی به تجارت ایران با این قاره شتاب خواهد داد.

دیگر خبرها

  • چند کشور آفریقایی کالای ایرانی می‌خرند؟
  • از اکسپو ایران ۲۰۲۴ چه می دانید؟​
  • پتانسیل تحول حوزه صادرات خراسان رضوی با نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴
  • ۱۲ زنجیره ارزش در مازندران تعریف شد/ حضور ۲۷ واحد تولید در اکسپو
  • ظرفیت تحول حوزه صادرات خراسان رضوی با نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴
  • از اکسپو ایران ۲۰۲۴ چه می‌دانید؟
  • آغاز به کار بیستمین نمایشگاه کشاورزی در شیراز
  • شرکت ۲۷ واحد تولیدی مازندران در نمایشگاه اکسپو
  • یک میلیارد دلار صادرات از نمایشگاه اکسپو ایران
  • نمایش توانمندی‌های صادراتی نخبگان کشور در «ایران اکسپو ۲۰۲۴»