Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری برنا، مساله حمل و نقل عمومی یکی از مباحث پر چالش در کشور و به ویژه در کلانشهر تهران است، موضوع اتوبوس های فرسوده و کمبود اتوبوس نسبت به تعداد جمعیت در پایتخت از مسائلی است که همیشه مطرح بوده است اما به نظر می رسد تحریم ها بر این موضوع تاثیری مضاعف گذاشته است، در خصوص تاثیر تحریم ها بر حمل و نقل عمومی و راهکار برون رفت از مشکلات موجود در این حوزه با یکی از فعالان سندیکای شرکت واحد اتوبوسرانی گفت و گو کردیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

..

  داوود رضوی  در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری برنا، در اینباره،  با بیان اینکه همواره سیستم حمل و نقل عمومی و گردانندگان آن به عنوان راننده یا مالک، در بخش دولتی و غیردولتی با مشکلاتی مواجه بودند، گفت: اما از چند ماه پیش که موضوع تحریم ها و افزایش نرخ ارز پیش آمد قیمت لوازم نقلیه چند برابر شد و مشکلاتی زیادی برای رانندگان و حوزه حمل و نقل عمومی ایجاد شد.

وی با بیان اینکه اتوبوسرانی در گذشته نیز مشکلاتی داشت، ادامه داد: به عنوان مثال مبالغ مربوط به کارت بلیت اتوبوس ها هر 5یا 6 ماه یک بار توسط اتوبوسرانی به رانندگان پرداخت می شد که این روش مورد اعتراض رانندگان بود زیرا هزینه های آنها روزانه بود و قطعات مورد نیاز مانند لاستیک، لنت ترمز و ... به صورت روزانه برای رانندگان هزینه می تراشید.

این فعال سندیکای شرکت واحد اتوبوسرانی با اشاره به اینکه مشکلات حوزه حمل و نقل از زمان تحریم ها 100 درصد شد، خاطرنشان کرد: در این مدت مایحتاج ضروری مردم نیز چند برابر شد ، چنانکه امروز شاهد هستیم نزدیک به یک میلیون نفر  برای اسنپ و تپسی ثبت نام کرده و کار می کنند و بسیاری از افراد نیز با ماشین شخصی مسافر کشی می کنند، یعنی رانندگان تاکسی و بخش خصوصی حمل و نقل عمومی که وظیفه دولت است را انجام می دهند و هزینه های بخش عمومی حمل و نقل را می پردازند، در حالیکه از آنها حمایت نمی شود و امکانات ضروری به آنها داده نمی شود.

وی با اشاره به اینکه با وجود کاهش نرخ ارز طی چند روز اخیر که به کمتر از 10هزار تومان رسید، تصریح کرد: اما قیمت اجناس و قطعات خودرو کاهش نیافته است که این موضوع نظارت و کنترل بیشتر دولت را می طلبد که شرایط برای فعالان بخش حمل و نقل عمومی بهتر شود.

رضوی با بیان اینکه قطعات خودرو گرداننده تمام سیستم آن است، تصریح کرد: از یک سو قیمت لوازم یدکی افزایش یافته است، از سوی دیگر قیمت کرایه خودروها تغییری نکرده است، این موضوع باعث شده که راننده نتواند دخل و خرج خود را جور کند، من راننده اتوبوس هایی می شناسم که روزی 12 ساعت کار می کنند اما نمی توانند هزینه های جاری اتوبوس خود را کسب کنند که این بزرگترین مشکل فعالان حمل و نقل عمومی است، بسیاری از رانندگان اتوبوس هایشان متوقف شده چون نتوانسته اند اقساط خود را بپردازند یا قطعات آن را فراهم کنند، مثلا اگر یک اتوبوس گازسوز خراب شود برای برخی قطعات آن باید 15 میلیون تومان بپردازند که از توان آنها خارج است.

وی با اشاره به خوابیده بودن تعدادی از اتوبوس های شرکت واحد در پارکینگ این سازمان به دلیل نبود لوازم یدکی و قطعات، عنوان کرد: بسیاری از این اتوبوس ها به دلیل مسائل بسیار جزئی متوقف شده اند، که این موضوع نشان می دهد در شرایط کنونی دولت نیز از پس هزینه های وسائل حمل و نقل عمومی برنمی آید، از سوی دیگر بخش خصوصی یک اتوبوس را به قیمت ارزان  تر به راننده می فروشد اما در خصوص هزینه های جانبی از وی حمایت نمی کنند و خود راننده باید این هزینه ها را متقبل شود، در نتیجه راننده برای اینکه بتواند درآمد خود را بالا ببرد با قطعات فرسوده ادامه کار می دهد و در سطح شهر فعالیت اتوبوس های بخش خصوصی که بسیار فرسوده هستند، را می بینیم، آنهم در شهر تهران که آلودگی بیداد می کند.

این فعال سندیکای شرکت واحد اتوبوسرانی با تاکید برضرورت حمایت هر چه بیشتر دولت از حوزه حمل و نقل عمومی گفت: در این راستا دولت باید لاستیک، روغن، تسمه و فطعات یدکی را با قیمت مناسب و دولتی در اختیار رانندگان اتوبوس ها قرار دهد، همچنین با ارائه وام هایی با سود پایین به رانندگان به بازسازی اتوبوس ها یا تبدیل به احسن کردن ناوگان حمل و نقل عمومی کند.

وی خاطرنشان کرد: این حمایت دولت به معنای تضمین سلامت شهروندان در برابر آلودگی هوا و خطرات ناشی از ناوگان حمل و نقل عمومی فرسوده است.

                                                                     

 

خبرنگار: شادی مکی

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: حمل و نقل عمومی اتوبوسرانی رانندگان اتوبوس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۸۸۷۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امسال ۵۰۰ اتوبوس شهری اورهال می‌شود

مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی شهر تهران گفت: امسال ۵۰۰ دستگاه از اتوبوس‌های شهری اورهال خواهند شد و ۵۰۰ دستگاه مینی‌بوس نیز در خطوطی که مسافران کمی دارند، به شهروندان خدمات رسانی خواهند کرد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، مهدی علیزاده با اشاره به اینکه ناوگان اتوبوسرانی شهر تهران بیش از 10 نوسازی نشده بود، اظهار کرد: بر اساس برنامه چهارم توسعه باید تا پایان سال آینده 7500 دستگاه اتوبوس فعال داشته باشیم این در حالی است که با عقد قرارداد خرید 2500 دستگاه اتوبوس از تولیدکنندگان داخلی که 2000 دستگاه آن دیزلی و 500 دستگاه آن برقی است و همچنین قرارداد خرید 2500 دستگاه اتوبوس 12 متری برقی از شرکت‌های چینی مجموعاً تعداد اتوبوس‌های تولید داخل و وارداتی به 5000 دستگاه می‌رسد. 

وی ادامه داد: طبق توافقات صورت گرفته قرار است طی 5 الی 6 ماه، 2500 دستگاه اتوبوس به شهرداری تهران تحویل داده شود و به تدریج تا پایان سال، 5000 دستگاه اتوبوس فعال و نوسازی شده وارد ناوگان اتوبوسرانی خواهد شد. 

مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی شهر تهران تصریح کرد: در سال گذشته 400 دستگاه اتوبوس نوسازی شد و از ابتدای دوره مدیریت فعلی شهر تهران تاکنون 900 دستگاه اتوبوس از طریق شهرداری تهران و تعهدات وزارت کشور وارد این ناوگان شده است.

به گفته علیزاده، در آینده‌ آنقدر تعداد اتوبوس‌ها افزایش می‌یابد که با کمبود راننده پایه یک مواجه خواهیم شد و با ورود اتوبوس‌های جدید تلاش می‌کنیم معطلی مردم به حداقل ممکن برسد.

وی در ادامه به وضعیت اورهال اتوبوس‌ها اشاره کرد و گفت: امسال 500 دستگاه اتوبوس 18 متری بازسازی خواهد شد این در حالی است که در کنار نوسازی و اورهال اتوبوس‌ها، شاهد ورود مینی‌بوس‌ها به چرخه خدمات رسانی به شهروندان خواهیم بود زیرا نسبت به مهندسی خطوط اتوبوسرانی اقدام کرده‌ایم و از آنجایی که برخی خطوط مسافران کمی دارند، استفاده از مینی‌بوس در دستور کار قرار می‌گیرد تا اتوبوس‌های 12 متری در خطوط پرمسافر خدمات رسانی کنند. 

علیزاده در بخش دیگری از سخنان خود درباره کمبود حقوق رانندگان اتوبوس بخش خصوصی نیز اظهار کرد: بخشی از اتوبوس‌های شهر تهران متعلق به شهرداری و بخش دیگر متعلق به بخش خصوصی هستند که شرکت واحد دخل و تصرفی در حقوق رانندگان آن ندارد و فقط به صورت ماهانه خدمات بر اساس پیمایش انجام شده، یارانه پرداخت می‌کند. 

وی درباره تغییر جایگاه حضور زنان و مردان در اتوبوس‌های بی آر تی نیز گفت: در این زمینه شکایات زیاد و تصادفات جرحی داشتیم و از آنجایی که با همکاری پلیس راهور هم نتوانستیم نسبت به ساماندهی موتورسیکلت‌ها اقدام کنیم، ترمزهای ناگهانی اتوبوس‌ها و تعداد بالای زنان مسافر موجب بروز تصادفات می‌شود بنابراین با توجه به اینکه آسیب‌پذیری بانوان بیشتر است نسبت به تغییر حل حضور آنها اقدام شد. 

مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی شهر تهران تصریح کرد: علاوه بر این تعداد زنان مسافر در خطوط تندرو در ساعات پیک بیشتر از آقایان است و به فضای بیشتری نیاز دارند که قسمت انتهایی اتوبوس فضای بیشتری دارد.

به گفته وی، تغییر جایگاه زنان و مردان موجب رضایت نسبی مسافران شده است. 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ◄ درخواست مهم انجمن رانندگان کامیون از اتحادیه تولیدکنندگان قطعات وسائط سنگین
  • ورود ۵ هزار اتوبوس نو به حمل و نقل عمومی تا پایان سال
  • تعیین تکلیف اتوبوس‌های گاز سوز درون شهری قزوین پس از ۵ سال
  • تعیین و تکلیف اتوبوس‌های گاز سوز درون شهری قزوین پس از ۵ سال
  • ◄ تعیین و تکلیف اتوبوس های گاز سوز درون شهری قزوین پس از ۵ سال انتظار
  • اتوبوس های گازسوز درون شهری تعیین و تکلیف شد
  • ورود ۵ هزار اتوبوس فعال به حمل و نقل عمومی تا پایان سال
  • اتوبوس‌های گاز سوز درون شهری قزوین پس از ۵ سال انتظار تعیین و تکلیف شد
  • امسال ۵۰۰ اتوبوس شهری اورهال می‌شود
  • راه اندازی خطوط اتوبوسرانی شمال به جنوب و شرق به غرب