Web Analytics Made Easy - Statcounter

در شرایطی که قیمت‌های کالاهای مختلف پیش چشم دولت گران می‌شود، مسئولان دولتی تنها به حرف درمانی بسنده می‌کنند.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو،پاییز 97 هم گذشت و چیزی به پایان ششمین سال دولت تدبیر و امید نمانده است، اما همچنان حکایت حرف و عمل مسئولان درباره کنترل قیمت‌ها، حکایت فاصله زمین و آسمان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بر اساس گزارش بانک مرکزی که دیروز منتشر شد، متوسط قیمت خرده‌فروشی در هفته منتهی به ۱۶ آذر ماه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل نشان می‌دهد که نرخ لبنیات 66/5 درصد، تخم مرغ 61/5 درصد، برنج 23/8 درصد، حبوب 14/4 درصد، میوه‌های تازه 53/8 درصد، سبزی‌های تازه 37/1 درصد، گوشت قرمز 48/2 درصد، گوشت مرغ 44/1 درصد، چای 23/2 درصد، روغن نباتی 43/8 درصد و قند و شکر 39/8 درصد افزایش یافته است.
همچنین براساس تغییرات هفتگی قیمت‌های منتهی به ۱۶ آذر ماه، تنها در این یک هفته، نرخ لبنیات 4/9 درصد، تخم‌مرغ 4/6 درصد، برنج 0/4 درصد، گوشت قرمز 5/3 درصد، چای 0/2 درصد نسبت به هفته قبل افزایش و نرخ حبوب 0/5 درصد، میوه‌های تازه 1/6 درصد، سبزی‌های تازه 0/9 درصد و قند و شکر 0/1 درصد کاهش یافته است.
پرواز مرغ!
هفته گذشته، اتحادیه فروشندگان مرغ و ماهی اعلام کرد که قیمت گوشت مرغ به ۱۲ هزار و ۶۰۰ تومان رسیده است، بانک مرکزی هم اعلام کرد که در هفته منتهی به ۱۶ آذر ماه، نرخ هر کیلو گوشت مرغ 0/7 درصد افزایش یافته، با این حال وزیر کشاورزی در حاشیه جلسه هفته گذشته هیئت دولت تصریح کرد که قیمت هر کیلو مرغ باید حدود 10 هزار تومان باشد! معاون وی هم اعلام کرد که هیچ کمبودی در تولید و تامین گوشت مرغ وجود ندارد و برخی مصاحبه‌ها باعث این افزایش قیمت‌های غیرمنطقی شده است! حالا چه کسی باید فاصله این حرف‌ها و آن قیمت‌ها را پر کند؟!
این نوسانات قیمتی در شرایطی رخ می‌دهد که دو هفته قبل، وزیر صنعت، معدن و تجارت از تدابیر ویژه دولت برای کنترل قیمت کالاهای پرمصرف به منظور کاهش و یا توقف افزایش قیمت این کالاها خبر داد.
به گزارش ایرنا، رضا رحمانی درباره عدم ثبت قیمت‌ها از سوی تولیدکنندگان روی سامانه 124 (پایگاه اطلاع‌رسانی قیمت کالا و خدمات کشور) تصریح کرد: کار جدید ما روی کالاهای پرمصرف است و تدابیر ویژه‌ای در این ارتباط اتخاذ خواهد شد.
لایی کشیدن خودروسازان
خودروسازان هم این روزها پا را تا انتها بر پدال گاز فشرده‌اند و با سرعت در حال عبور از روی مردم هستند. پس از نوسانات ارزی که از ابتدای امسال از بازار ارز آغاز و به سایر بازارها سرایت کرد، قیمت‌های بازار خودرو نیز سر به فلک کشید. در همه این مدت خودروسازان تلاش کردند نرخ‌های کارخانه را به قیمت‌های بازار برسانند که در ظاهر با مقاومت دولت مواجه شد، اما بالاخره ایران خودرو سدشکنی کرد و قیمت خودروهایش را بعضا تا 90 درصد گران کرد، اما وزیر صنعت با تأکید بر اینکه حسن روحانی مخالف افزایش قیمت‌ها نیست، به اقدام خودروسازان چراغ سبز نشان داد.
اوایل دولت روحانی بود که پس از مجوز شورای رقابت برای افزایش چند درصدی خودرو، سخنگوی دولت گفت «خاطر رئیس‌جمهور از این افزایش قیمت مکدر شده»، اما ظاهرا این روزها خاطر روحانی دیگر با گرانی‌های 90 درصدی خودرو هم مکدر نمی‌شود!
رانت «دلار جهانگیری»
فروردین امسال که قیمت‌ها در بازار ارز مختلف از باند پرواز فاصله گرفت و در حال اوج گرفتن بود، معاون اول رئیس‌جمهور با برگزاری نشست فوق‌العاده ستاد اقتصادی دولت برای مدیریت بازار ارز، در تلویزیون ظاهر شد و مدعی شد «ارز مورد نیاز «همه بخش‌های کشور»، از حمل‌ونقل و خدمات تا مسافرت، واردات و...، به اندازه کافی با قیمت ۴ هزار و ۲۰۰ تومان عرضه خواهد شد». فردای آن روز هم حامیان دولت جهانگیری را سوپرمن اقتصاد لقب دادند و عملا واژه «دلار جهانگیری» وارد ادبیات اقتصادی کشور شد.
دولت وعده می‌داد که تزریق دلار ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی توانسته ترمز قیمت کالاهای اساسی را بکشد؛ اما این ادعا را حتی حامیان دولت هم رد می‌کنند.
بررسی روزنامه دنیای اقتصاد از گزارش بانک مرکزی و مرکز آمار ایران نشان می‌دهد که رشد قیمتی کالاهای مشمول ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی همپای دیگر کالاها بوده است. این گزارش‌ها تایید می‌کند که سیاست‌های تزریق ارز ارزان‌قیمت برای کنترل قیمت‌های این کالاها، در عمل نتوانسته منجر به ایجاد یک سد قیمتی شود و تورم این کالاها، متناظر با دیگر کالاهایی که ارز یارانه‌ای دریافت نکردند، رشد کرده است.
مسکن ارزان
وعده کنترل قیمت‌ها از قبل از سال 92 آغاز تا همین امروز ادامه داشته است، اما راه دور نرویم، رئیس‌جمهور همین دو هفته قبل به وزارت راه و شهرسازی رفت و به یاد روزهای انتخابات 92، وعده ارزانی داد و از بایدها و نبایدها گفت؛ تأکیداتی که خود او نخستین مخاطب آن بود!
روحانی با تأکید بر ضرورت تولید مسکن خوب و ارزان برای مردم، اظهار کرد که «باید مسکن ارزان را از منابع درست تولید کنیم و در این راستا دولت می‌تواند امکاناتی که در اختیار دارد از جمله زمین و یک سری خدمات را به عنوان آورده خود در اختیار مردم قرار دهد»؛ انگار نه انگار که شش سال از دولت گذشته و عباس آخوندی، وزیر سابق وی، همین حرف‌ها را به سخره می‌گرفت و در این سال‌ها  آجر روی آجر نگذاشت.
علاوه‌ بر این، گزارش‌های رسمی وزارت راه و شهرسازی نشان می‌دهد قیمت یک مترمربع آپارتمان در تهران در آبان ماه امسال به ۹ میلیون و ۱۵۸ هزار تومان رسیده که نسبت به ماه مشابه سال قبل ۹۱ درصد رشد نشان می‌دهد؛ بدین ترتیب آبان ماه امسال رکورد یک دهه اخیر در گرانی مسکن زده شده است!روحانی همچنین در شرایطی که روند قانونی پیوستن یا نپیوستن به FATF در کشور جاری است، در نشست با مسئولان وزارت راه، باز هم وعده داد که اگر به FATF بپیوندیم، ۲۰ درصد ارزانی می‌شود!  روحانی سه سال قبل هم وعده داده بود که اگر برجام را بپذیریم 20 درصد ارزانی خواهد شد! با این حال تکرار وعده ۲۰ درصدی در شرایطی که ارزانی ۲۰ درصدی پسابرجام به گرانی حداقل ۲۰۰ درصدی منجر شده، اگر عوام‌فریبی نیست، پس چیست؟!  

منبع: روزنامه کیهان

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: روحانی کنترل قیمت شرایط اقتصادی بازار ارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۸۹۴۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش نرخ تورم و قیمت مواد غذایی در اسپانیا

گزارش نرخ تورم سالانه اسپانیا برای ماه آوریل ۲۰۲۴ که توسط موسسه ملی آمار این کشور (INE) منتشر شد، نشان می‌دهد که این نرخ ۳.۳ درصد افزایش یافته است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از یورونیوز، گزارش نرخ تورم سالانه اسپانیا برای ماه آوریل 2024 که روز دوشنبه توسط موسسه ملی آمار این کشور (INE) منتشر شد، نشان می‌دهد که این نرخ 3.3 درصد افزایش یافته است.

این رقم افزایش اندکی را نسبت به 3.2 درصد ثبت شده در ماه مارس نشان می‌دهد و همچنین بالاترین رقم در سه ماه گذشته است. با این حال، این رقم کمتر از برآوردهای 3.4 درصدی تحلیلگران بود.

بر اساس این گزارش، افزایش نرخ تورم در درجه اول به دلیل افزایش هزینه های مواد غذایی و قمیت گاز رخ داد، اگرچه کاهش قیمت برق تا حدودی تاثیر افزایش قیمت‌ها را خنثی کرد.

تورم مواد غذایی اسپانیا به بالای 30 درصد رسیداسپانیایی‌ها قدرت خرید خود را از دست داده‌اند

نرخ تورم اصلی که قیمت انرژی و مواد غذایی به دلیل نوسانات ذاتی آنها، در این نرخ محاسبه نمی‌شود، بر اساس مقایسه سال به سال، از 3.3 درصد در مارس به 2.9 درصد در آوریل رسید، که پایین ترین رقم از ژانویه 2022 است. تورم ماه به ماه آوریل نیز به 0.7 درصد رسید که نسبت به 0.8 درصد ثبت شده در ماه قبل از آن کاهش نشان می‌دهد.

در آلمان نیز بر اساس گزارش اداره آمار فدرال این کشور، اعداد تورم سالانه در ماه آوریل نیز روز دوشنبه منتشر شد و به 2.2 درصد رسید.

این کمترین رقم از ماه می 2021 بود، البته کمی کمتر از انتظارات 2.3 درصدی تحلیلگران بوده است. علت این کاهش عمدتا به دلیل کاهش تورم قیمت‌های بخش خدمات بود که از 3.7 درصد در مارس به 3.4 درصد در آوریل رسیده است.

با این حال، با پایان یافتن کاهش موقتی مالیات گاز طبیعی در آلمان، قیمت انرژی در این کشور با سرعت کمتری در آوریل کاهش یافت و از منفی 2.7 درصد در مارس به منفی 1.2 درصد رسید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • افزایش فرزندآوری در مادران ۲۰ تا ۲۴ سال | روند صعودی زایمان فرزند چهارم و پنجم
  • ۶ برنامه برای کنترل بازار اجاره
  • افزایش نرخ تورم و قیمت مواد غذایی در اسپانیا
  • روند نزولی بیت کوین آغاز شد؟
  • قیمت طلا به ۲۳۳۱ دلار رسید
  • قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۱
  • قیمت نفت یک‌درصد کاهش یافت
  • استمرار روند کاهشی تورم، رشد نقدینگی و قیمت ارز نیازمند کنترل و مراقبت جدی است
  • استمرار روند کاهشی تورم و قیمت ارز نیازمند مراقبت جدی است
  • جدیدترین قیمت رمزارزها در جهان: ۹ ارديبهشت