Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-05-01@08:51:58 GMT

انتقاد وزیر خارجه قطر از تحریم ایران

تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۸۹۴۹۲

وزیر امور خارجه قطر ضمن انتقاد از تحریم‌های آمریکا علیه ایران، سیاست خارجی رژیم‌های امارات و عربستان سعودی را بی‌ثبات کننده توصیف کرد.

به گزارش صدای ایران از باشگاه خبرنگاران و به نقل از پایگاه اینترنتی سی ان بی سی، شیخ محمد بن عبدالرحمن آل ثانی، وزیر خارجه قطر با انتقاد از سیاست‌های شرکای منطقه‌ای قطر در خلیج فارس، اقدام عربستان سعودی و به ویژه امارات را در محاصره کشورش ناعادلانه توصیف کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او همچنین از تحریم‌های آمریکا علیه ایران انتقاد کرد.

او در گفتگو با سی ان بی سی در دوحه درباره نقش عربستان سعودی در بی ثباتی‌های کنونی در منطقه گفت: در حال حاضر نمی‌توانیم یک کشور را به خاطر بی ثباتی در منطقه مقصر قلمداد کنیم، زیرا اوضاع کنونی نتیجه مجموعه‌ای از سیاست‌های چند کشور است. ما در حال حاضر با عربستان سعودی بر سر محاصره قطر، جنگ بی دلیل در یمن و نحوه ربودن نخست وزیر لبنان اختلاف نظر داریم.

او در عین حال انتقاد خود را به عربستان سعودی محدود نکرد، کشوری که در سال ۲۰۱۷ بر سر اتهام هایش به قطر در خصوص حمایت از تروریسم، سرکردگی اقدام به محاصره قطر را بر عهده داشت. اتهامی که قطری‌ها آن را مردود می‌دانند.

وزیر امور خارجه قطر گفت: ما با اماراتی‌ها بر سر سیاست آن‌ها در خصوص حمایت از رژیم‌های سرکوبگر اختلاف نظر داریم، از حمایتی که از کودتای نظامی در لیبی کردند، از بی ثباتی در سومالی حمایت کردند، از گسترش خشونت در یمن حمایت کردند. این‌ها سیاست‌هایی است که منجر به بی ثباتی می‌شود.

در حالی که عربستان سعودی سیاستی خصمانه‌تر در پیش می‌گیرد، امارات نیز فعالیت‌های خود را در برخی کشور‌های آفریقایی و نیز مناقشات خاورمیانه (غرب آسیا) بیشتر کرده است که معمولا برنامه‌های خودشان را مستقل از متحدان آمریکایی و سعودی دنبال می‌کنند. این کشور حضور نظامی گسترده‌ای در یمن دارد، کشوری که اماراتی‌ها تلاش می‌کنند جدایی طلبان جنوبی را در این کشور جنگ زده در برابر حوثی‌ها (جنبش انصارالله) و القاعده را در شبه جزیره عربستان آموزش دهند و تجهیز کنند.

وزیر امور خارجه قطر با انتقاد از معیار‌های دوگانه عربستان سعودی و امارات در متهم کردن کشورش به حمایت از تروریسم، گفت: بسیاری از کشور‌ها در مناطق دیگر از تروریست‌ها حمایت می‌کنند، آن هم زمانی که می‌بینند این تروریست‌ها برایشان منفعت دارد، وسیله، هدف آن‌ها را توجیه می‌کند.

وزیر امور خارجه قطر با اشاره به حمایت اماراتی‌ها از شبه نظامیان القاعده در برخی مناطق یمن، گفت: در برخی موارد به آن‌ها اجازه داده می‌شود با سلاح، مهمات و پول نقد آزاد باشند. گزارش‌ها همچنین نشان می‌دهد (به اصطلاح) ائتلاف تحت امر سعودی‌ها صد‌ها نفر از اعضای گروه‌های تروریستی را به عنوان پیاده نظام برای مبارزه با حوثی‌ها (جنبش انصارالله) به استخدام خود در آورده اند. جنگ در یمن بنابر اعلام سازمان ملل به بدترین بحران انسانی جهان تبدیل شده است.

مقامات آمریکایی می‌گویند امارات از جمله مهم‌ترین متحدان راهبردی این کشور در مبارزه با تروریسم به شمار می‌آید و با نیرو‌های آمریکایی در مبارزه با القاعده در شبه جزیره عربستان همکاری می‌کند.

در حال حاضر وزارت امور خارجه امارات واکنشی به اظهارات وزیر امور خارجه قطر که این کشور را عامل بی ثباتی در لیبی و سومالی معرفی می‌کند، نشان نداده است. گزارش سال ۲۰۱۷ سازمان ملل، امارات را به نقض تحریم‌های بین المللی علیه لیبی و ارسال بالگرد‌های تهاجمی و دیگر تجهیزات نظامی برای ژنرال خلیفه حفتر، فرمانده قدرتمند نظامی که نیروهایش دولت تحت حمایت سازمان ملل در طرابلس را به رسمیت نمی‌شناسند، متهم کرد.

در عین حال، ابوظبی آموزش نیرو‌های امنیتی در مناطق سومالی لند موسوم به ببرآ را از اوایل سال شروع کرد که این اقدام با واکنش تند دولت سومالی در موگادیشو همراه بود.

وزیر امور خارجه قطر در این گفتگو خاطر نشان کرد: حمایت از بی ثباتی در سومالی حمایت از تروریسم است.

در حالی که سومالی خود درگیر گروه افراط گرای الشباب است، سومالی لند در دهه اخیر از حملات تروریستی عمده‌ای رنج برده است.

وزیر امور خارجه قطر همچنین با انتقاد از تحریم‌های آمریکا علیه ایران، تعامل بهتر اعضای شورای همکاری خلیج فارس را برای حل مشکلات خواستار شد.

او گفت: ما از اقدامات یکجانبه علیه هیچ کشوری استقبال نمی‌کنیم. تحریم راه حل مشکلات نیست.

شیخ محمد بن عبدالرحمن آل ثانی گفت: ما دولت آمریکا را به بازگشت به مذاکرات و راه حل دیپلماتیک تشویق می‌کنیم، زیرا دیگر تاب یک درگیری دیگر در منطقه را نداریم. می‌توانید وضع ما را در قطر تصور کنید که بین ایران و عربستان سعودی مانده ایم و هر دو طرف رقیبند. همچنین ایران و آمریکا، آمریکا روابط بسیار قدرتمندی با قطر دارد، این‌ها ما را در وضع بغرنجی قرار می‌دهد.

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: وزیر خارجه قطر تحریم ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۸۹۴۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مخالفت وزیر خارجه انگلیس با اقدام علیه سپاه

دیوید کامرون، وزیر امور خارجه انگلیس احتمال اقدام علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران و قرار دادن آن در فهرست سازمان‌های اصطلاحاً «تروریستی» را منتفی دانسته است.

در جلسه‌ای که امروز در مقابل کمیته روابط بین‌المللی و دفاعی مجلس اعیان انگلیس برگزار شد دیوید کامرون موضع دولت کشورش در قبال طرح قرار دادن سپاه پاسداران در فهرست سازمان‌های اصطلاحاً «تروریستی» را تشریح کرد.

او در پاسخ به سوالات برخی از نمایندگان توضیح داد که انجام چنین اقدامی علیه سپاه ضرورت ندارد و وضعیت فعلی که کلیت سپاه در فهرست تحریم‌ها قرار گرفته کفایت می‌کند. 

کامرون گفت: «همه اقداماتی که ما باید برای اعمال فشار علیه ایران انجام دهیم تا اطمینان حاصل کنیم که اگر جایی آنجا کار غیرقانونی انجام دهند می‌توانند علیه ان‌ها اقدام کنیم در چارچوب نظام تحریم‌هایی که تقویتشان کرده‌ایم وجود دارند.»

وی در ادامه گفت: «ما کلیت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را تحریم کرده‌ایم. وقتی که من از نهاد‌های مجری قانون، پلیس، سرویس‌های اطلاعاتی و دیگران می‌پرسم آیا این گام اضافی [برای قرار سپاه دادن در فهرست سازمان تروریستی]لازم است پاسخ آنها منفی است.»

دیپلمات ارشد انگلیس در ادامه توضیح داد که چنین اقدامی علاوه بر آنکه سودی ندارد باعث تخریب روابط دیپلماتیک میان دو کشور خواهد شد. 

او گفت: «اگر بخواهم صادق باشم چنین اقدامی یک ضرر هم دارد و آن هم این است که عملاً روابط دیپلماتیک ما را پایان خواهد داد.»

وی در ادامه گفت: «هنگامی که می‌خواهیم از تشدید درگیری‌ها جلوگیری کنیم، هنگامی که می‌خواهیم پیام مستقیمی به ایرانی‌ها ارسال کنیم من می‌خواهم خودم گفتگو انجام دهم. نمی‌خواهم اینطور باشد که به همتای فرانسوی‌ام زنگ بزنم و بگویم که ممکن است این پیام را به ایرانی‌ها برسانید؟»

دیوید کامرون در ادامه گفت: «من فکر می‌کنم که این در راستای منافع بریتانیا نیست و چنین اقدامی نه تنها رویه ما را تقویت نخواهد کرد بلکه از بسیاری جهت باعث تضعیف آن خواهد شد.»

منبع: فارس

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل ایران

دیگر خبرها

  • نخست‌وزیر مالزی: برای برقراری عدالت در قبال فلسطینی‌ها قاطعانه عمل می‌کنیم
  • مخالفت وزیر خارجه انگلیس با اقدام علیه سپاه
  • چاپلوسی فرانسه برای تل آویو: به دنبال تحریم‌های جدید علیه ایران هستیم
  • افق پیش رو در مناسبات با عربستان روشن است
  • مخالفت ولیعهد عربستان با کوچ اجباری فلسطینیان
  • بن‌فرحان: تنها اسرائیل مخالف توقف جنگ غزه است
  • بازسازی غزه ۳۰ سال زمان می‌خواهد
  • تاکید وزیر خارجه عربستان بر لزوم برقراری آتش‌بس در غزه
  • دیدار و گفت‌وگوی وزرای خارجه آمریکا و عربستان درباره غزه
  • جدیدترین اظهارنظر وزیر خارجه عربستان درباره جنگ غزه