Web Analytics Made Easy - Statcounter

«حسین شیخ‌الاسلام» تحلیلگر مسائل منطقه با اشاره به اجرای آتش‌بس در بندرالحدیده از روز سه‌شنبه، در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: بر اساس اظهارنظرها و داده‌های رسانه‌ای قرار بر این است تا آتش‌بس در بندر الحدیده از ۱۸ دسامبر (۲۷ آذرماه) وارد مرحله اجرایی شود که علاوه بر منابع منتسب به انصارالله، مارتین گریفیتس (فرستاده سازمان ملل در پرونده یمن) هم این خبر را تایید کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این بدان معنی است که بر اساس توافقنامه سوئد که چندی پیش منعقد و به تایید دو طرف رسید، نیروهای یمنی و نیروهایی که در ارتباط با دولت مستعفی یمن هستند ظرف ۲۰ روز باید تمامی مواضع خود را خالی کرده و از بند الحدیده خارج شوند. در اینجا مساله اصلی این است که عملیاتی شدن این موضوع به نوعی دستاورد ارزشمند برای انصارالله و مردم یمن به حساب می‌آید؛ چراکه پذیرش آتش‌بس نشان می‌دهد که سعودی‌ها و حامیان فرامنطقه‌ای آنها از ادامه جنگ هراس دارند.

وی ادامه داد: بسیاری از تحلیلگران و ناظران بین‌المللی معتقدند اعمال فشار از سوی  ایالات متحده موجب شده تا توافق استکهلم شکل بگیرد اما واقعیت این است که اوضاع و احوال سیاسی در داخل و خارج از آمریکا به نفع شخص ترامپ و تیم او رقم نخورده و فشار کنگره بر رئیس‌جمهوری آمریکا به علاوه احساس خطر از ناحیه ریاض باعث شده تا آمریکا با اعمال فشار بر دبیر کل سازمان ملل وی را به سوئد راهی کند تا بتواند توافق مورد نظر را به هر صورتی که شده به امضاء دو طرف برساند. آنچه در این بین باید مورد نظر قرار بگیرد این است که ایالات متحده به عنوان حامی اصلی سعودی‌ها در جنگ یمن به دنبال برون رفت و تطهیر چهره خود در حالت کنونی است. به عبارتی دیگر، اگر پرونده قتل خاشقجی تا به این حد حیثیت عربستان را خدشه‌دار نمی‌کرد و از سوی دیگر واکنش جامعه ملل به این موضوع تا به این حد گسترده نبود، بدون تردید شاهد ادامه جنگ  یمن و حمله‌های گاه و بیگاه سعودی‌ها بودیم.

معاون پیشین عربی و آفریقایی وزارت خارجه با بیان اینکه انصارالله به تعهد خود در راستای اجرای آتش‌بس الحدیده پایبند خواهد بود، گفت: تجربه بحران سوریه و پس از آن بحران یمن نشان داده که عربستان و هر جریانی که تحت حمایت این کشور هستند، به هیچ اصل و قانونی پایبند نیست و این یکی از نگرانی‌هایی است که در مورد آتش‌بس الحدیده همچنان وجود دارد. بدون تردید انصارالله بر امضاء خود پایبند خواهند ماند و هدفش از این آتش‌بس رسیدن کمک‌های انسانی به شهروندان یمن است. آنچه در وضعیت کنونی موجب شده تا با دیده شک و تردید به آتش‌بس الحدیده نگاه شود، احتمال به هم خوردن بازی و نقض آتش‌بس توسط عربستان یا مزدورانی است که از سوی این کشور به استخدام در آمده‌اند. طبیعی است اگر کوچکترین تحرک در راستای به هم زدن توافق آتش‌بس الحدیده به محوریت ریاض صورت بگیرد، انصارالله و  کمیته‌های مردمی یمن هم به این تجرک‌ها واکنش نشان خواهند داد .

وی در پایان افزود: آنچه در سوئد مورد توافق قرار گرفت به نوعی نمایش شکست عربستان پس از حدود چهار سال تجاوز نظامی و ارضی به یمن خواهد بود که تصاویر گویای جنایت‌های این کشور و هم‌پیمانان آن مانند امارات و سودان است. بنابر تجربه‌های گذشته و همچنین با توجه به شرایط میدانی و سیاسی یمن و با توجه به اعمال فشار همه جانبه به ولیعهد سعودی بر سر پرونده‌هایی مانند محاصره قطر، قتل خاشقجی، بازداشت مخالفان داخلی و جنگ یمن؛ به نظر نمی‌رسد که سعودی‌ها در الحدیده دست از پا خطا کنند اما به هر ترتیب اگر معادله‌های پشت پرده جواز برهم زدن بازی را به آنها بدهد بدون شک آتش‌بس در الحدیده را نقض خواهند کرد. در این صورت گره کور در پرونده یمن نمایان خواهد شد. به نظر می‌رسد ایالات متحده با معادلاتی که در سر دارد به دنبال آرام کردن جو یمن است و این بدان معناست که آبروی اسلحه آمریکایی در پرونده یمن به کلی از بین رفت.      

منبع: ایلنا

کلیدواژه: عربستان سعودی یمن انصارالله محمدبن سلمان بندر الحدیده توافقنامه سوئد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۹۰۱۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعیین سرکنسول عربستان در مشهد و سفر مقام سعودی به تهران

سفیر عربستان در ایران با تاکید بر پیشرفت قابل توجه مناسبات تهران و ریاض از تعیین سرکنسول جدید عربستان در مشهد خبر داده و اعلام کرد که به زودی یک مقام ارشد سعودی به تهران سفر خواهد کرد و همچنین شرایط لازم برای عمره‌گزاران ایرانی فراهم است. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، مناسبات ایران و عربستان سعودی طی ماه‌های گذشته شاهد گام‌های جدیدی در مسیر صلح و آشتی سازنده و تاریخی بوده و در همین راستا روز گذشته دوشنبه عمره‌گزاران ایرانی برای اولین بار بعد از سال 2016 وارد فرودگاه مدینه منوره شدند.

در این راستا «عبدالله العنزی» سفیر عربستان سعودی در تهران طی گفتگویی با روزنامه الشرق با تاکید بر گسترش روابط تهران و ریاض از تعیین سرکنسول جدید عربستان در مشهد و نیز سفر قریب الوقوع معاون «فیصل بن فرحان» وزیر خارجه عربستان به تهران خبر داد.

سفیر سعودی اعلام کرد که انتظار می‌رود طی چند روز آینده و قبل از آغاز حج تمتع، 6 هزار زائر ایرانی برای حج عمره عازم مکه شوند و بعد از پایان مناسک حج تمتع امسال در عمره بر روی زائران ایرانی باز خواهد شد. این امر بعد از رعایت همه شروط فنی عربستان توسط طرف ایرانی صورت می‌گیرد که سازمان هواپیمایی و آژانس‌های مربوطه عربستان آن را تایید کرده‌اند.

عبدالله العنزی تاکید کرد که برای حضور در مراسم بدرقه عمره گزاران ایرانی به فرودگاه بین المللی در تهران رفتم و در کنار مسئولان ایرانی و شخصیت‌های دینی از ساعت 2 بامداد تا زمان پرواز هواپیما در ساعت 6 صبح در این مراسم حضور داشتم.

وی در ادامه خبر داد که «محمد نوار العتیبی» دیپلمات سعودی به عنوان سرکنسول عربستان در مشهد انتخاب شده و بلافاصله بعد از انجام اقدامات لازم که احتمالا دو هفته طول خواهد کشید در یکی از هتل‌های مشهد به عنوان مقر موقت کنسولگری عربستان فعالیت‌های خود را آغاز می‌کند.

دیدار سفرای ایران و عربستاندیدار و گفت‌وگوی سفرای ایران و عربستان در لبنان/ تاکید بر لزوم جلوگیری از گسترش جنگ غزه

این دیپلمات سعودی درباره اقدامات انجام شده جهت سفر شهروندان عربستان به ایران نیز گفت که شهروندان سعودی قبل از سفر به ایران باید موافقت رسمی وزارت کشور را از طریق سامانه «ابشر» کسب کنند و موضوع ازسرگیری سفرها میان ایران و عربستان در دست بررسی قرار دارد.

وی تاکید کرد که مناسبات تهران و ریاض در همه سطوح و زمینه ها شاهد پیشرفت بوده و سفرهای متقابل هیئت‌های رسمی دو طرف ادامه دارد. همچنین «ولید الخریجی» معاون وزیر خارجه عربستان به زودی به تهران سفر خواهد کرد. هفته آینده نیز هیئتی از سازمان توسعه صادرات عربستان سعودی وارد ایران می‌شود و در اکسپو تهران حضور خواهد داشت. همچنین «مهدی صفری» معاون اقتصادی وزیر خارجه ایران نیز در اجلاس داووس مشارکت خواهد کرد.

پس از گذشت 9 سال وقفه، صبح دیروز، دوشنبه، نخستین گروه عمره‌گزاران ایرانی با استقبال سفیر جمهوری اسلامی ایران در عربستان، سرکنسول کشورمان و مسؤلان حج و عمره ایران و عربستان وارد مدینه منوره شدند.

علیرضا عنایتی سفیر کشورمان در ریاض طی اظهاراتی با ابراز خرسندی از ورود عمره‌گزاران ایرانی پس از یک توقف طولانی، تبادل سفرهای زیارتی را علاوه بر برکات معنوی و روحی، موجب نزدیکی بیشتر دو ملت و استحکام روابط دو کشور دانست.

سفیر کشورمان با اشاره به اشتیاق هموطنان ایرانی براى تشرف به زیارت خانه خدا، مسجد نبوی شریف و حرم مطهر رسول الله و ائمه بقیع علیهم السلام اضافه کرد: به‌لطف الهی و با تلاش‌های مستمر نهادهای ذی‌ربط این امر میسر گردید و به‌امید خداوند این مسیر بعد از حج تمتع با تلاش‌های سازمان‌های ذی‌ربط ادامه خواهد یافت.

عنایتی همچنین از مسئولان پادشاهی عربستان سعودی از جمله وزارت خارجه این کشور برای همکاری‌های مربوطه تشکر کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تعیین سرکنسول عربستان در مشهد و سفر مقام سعودی به تهران
  • سرکنسول عربستان سعودی در مشهد تعیین شد + جزئیات
  • گام‌های تهران و ریاض برای تقویت روابط
  • وسط آتش سوزان خاورمیانه؛ عربستان و اسرائیل یک گام تا عادی‌سازی؟
  • عربستان و اسرائیل یک گام تا عادی‌سازی؛ بایدن چه خوابی برای ریاض دید؟
  • ابرپروژه لاین عربستان به مشکل خورد
  • هشدار عربستان به زائران برای حضور بدون مجوز در این کشور
  • رهبر انصارالله: آل سعود قرآن را برای جلب رضایت رژیم صهیونیستی تحریف می‌کند
  • آل سعود قرآن را برای جلب رضایت رژیم صهیونیستی تحریف می‌کند
  • افزایش تولید نفت اوپک پلاس از ماه جولای