Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-25@12:01:40 GMT

تنگنای تامین نقدینگی مورد نیاز فولاد سازان

تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۹۰۲۳۲

نعمت‌الله محسنی در گفت‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» با بیان اینکه دستور‌العمل‌ها و محدودیت‌های ایجاد شده در بورس کالا باعث شده بازار فولاد با رکود مواجه شود گفت: پس از محدودیت‌هایی که در تعیین قیمت با نرخ ارز ۴۲۰۰ تومانی و تعیین محدودیت در رقابت داشتیم و تبعات آن رانت چند هزار میلیارد تومانی بود، این بار دستورالعمل جدید موجب رکود قیمت‌ها شد، در این دستورالعمل اگر محصولی در تالار معاملاتی فروش نرفت در عرضه بعدی با کاهش ۱۰ درصدی عرضه می‌شود، این در حالی است که ضرر ابطال معامله ۵ درصد است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سرپرست حوزه معاونت بازرگانی ذوب آهن اصفهان افزود: ماه گذشته پیشنهادی به انجمن مطرح شد که مورد موافقت معاونت‌های مختلف وزارت صنعت نیز قرار گرفت اما به دلیل تغییر و تحولاتی که در وزارتخانه صورت گرفت این پیشنهاد حتی اگر امروز نیز تصویب شود برای بازار کاربردی ندارد.وی تاکید کرد: با حذف واسطه‌های مفید از معاملات، تامین نقدینگی واحد‌های فولادی به مشکل برخورده و در صورت تداوم این وضع دولت باید خود را برای تامین نقدینگی فولادسازان آماده کند.محسنی اظهار کرد: پیشنهاد می‌شود در صورت تمایل دولت به تعیین قیمت‌ها حداقل قیمت‌های داخلی بر اساس قیمت‌های جهانی و نرخ نیما برای هر گروه محصول هفته به هفته تعیین شود و تغییرات قیمت‌های جهانی و نرخ ارز نیما روی محصول لحاظ شود.وی همچنین افزود: همچنین درخواست داریم رقابت برای خرید محصولات فولادی برای حداقل خرید ۱۱۰ تن و حداکثر ۵ هزار تن آزاد باشد و اگر این تغییرات لحاظ نشود بازار با مشکل روبه‌رو خواهد شد.محسنی در تشریح وضعیت صادرات ذوب‌آهن گفت: صادرات ذوب آهن در سال جاری خوب بود اما اتفاق‌هایی که در دو ماه گذشته رخ داده و اخذ تعهد‌های ارزی باعث کاهش آمار صادرات شده و در نهایت منجر به از دست دادن بازار‌های عراق و افغانستان خواهد شد.وی تصریح کرد: بازار عراق و افغانستان دو بازارفعالی هستند که با این تصمیمات به‌راحتی دو بازاری که سال‌ها برای آن هزینه‌های سیاسی و اجتماعی زیادی دادیم، از دست می‌رود در حالی که انتظار می‌رفت با وضع مشوق و ارتباط با دولت‌های عراق و افغانستان راه‌های مبادلاتی با این کشور‌ها گشایش یابد.وی همچنین تاکید کرد: اصرار بر رسیدن به ۵۵ میلیون تن تولید فولاد در حالی صورت می‌گیرد که بر اساس مطالعات شرکت ملی فولاد برای رسیدن به تولید ۵۵ میلیون تنی در سال ۱۴۱۰ سنگ آهن به قدر کفایت نخواهیم داشت.محسنی افزود: به شرکت‌های معدنی ظرفیت‌هایی برای تولید فولاد می‌دهیم در حالی که اغلب واحد‌های تولیدی در کشور با حداکثر ظرفیت تولید نمی‌کنند و این منابع ملی است و نباید به راحتی تلف شود.وی تاکید کرد: با توجه به تاکید بر افزایش تولید و ایجاد ظرفیت‌های جدید باید به فکر بازاری برای مصرف آن نیز بود و موانع صادراتی فولاد را رفع کرد.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۹۰۲۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مالیات عایدی بر سرمایه در بازار خودرو چه اثری دارد؟

به گزارش «تابناک»، علیرضا محمدزاده، کارشناس خودرو، درباره تأثیر مصوبه مجلس مبنی بر اعمال مالیات عایدی بر سرمایه در بازار خودرو به «انتخاب» گفت: اولین اتفاقی که با این مصوبه می‌افتد، افزایش قیمت خودرو و تحت تأثیر قرار گرفتن از این اقدام است؛ از آن مهم‌تر دلال‌ها فعال‌تر می‌شوند و کلاهبرداری بیشتر خواهد شد. خریدار واقعی که برای استفاده دنبال ماشین است با تنگنا بیشتر مواجه می‌شود و تنها کسی که سود می‌کند دلال است. دولت از سال گذشته اعلام کرده که با مالیات دنبال جبران کسری بودجه است و روی تنها چیزی که مالیات نبسته‌اند هواست.

وی در ادامه در رابطه با چالش‌های قیمت‌گذاری پژو پارس در روز‌های اخیر بیان کرد: واقعیت قضیه این است که پژوپارس هیچ تکنولوژی روزی ندارد، راحتی ندارد و کم مصرف هم نیست. علت اینکه عده‌ای سینه چاک این ماشین هستند، به جز بیست درصد که علاقه‌مند به این ماشین هستند، جمعیت زیادی که برای حاشیه سود زیاد این خودرو و احتمال قطع تولید، دنبال پژو پارس هستند. در تمام خودرو‌های بازار وقتی خبر توقف تولید منتشر شود، مردم به سمت آن ‌می‌روند. البته به نظر من همان بیست درصد که مصرف‌کننده واقعی هستند اهمیت بیشتری دارند. طبیعتا تا زمانی که شرکت تولید‌کننده دولت باشد و نظر دولت در آن تأثیر‌گذار باشد این اتفاقات رخ می‌دهد. پژو پارس هیچ حرفی برای گفتن ندارد و سال هاست از رده خارج است.

محمدزاده درباره وضعیت بازار خودرو در نیمه اول ۱۴۰۳ گفت: اولین اتفاقی که در خودرو می‌افتد و همچنان هم ادامه دار است، دخالت دولت است. تا زمانیکه دولت در بازار خودرو دخالت مستقیم دارد، طبیعتا آینده‌ی خوشی برای خودرو به وجود نخواهد آمد. در این کشور از دستمال کاغذی تا خودرو، همه درگیر دولت است. وقتی کشور نتوانسته یک رابطه‌ی درست با جهان برقرار کند و بحث دلار و... هم تبدیل به یک چالش شده است، چه توقعی دارند که خودرو سامان پیدا کند. دولت اگر با همین فرمان جلو برود و شعار‌های غیرحقیقی بدهد، مطمئن باشید بازار امسال بدتر خواهد شد و قیمت‌های فعلی برای 6 ماه دیگر یک آرزو می‌شود.

دیگر خبرها

  • بازار سیاه تایر از بین می رود!
  • مالیات عایدی بر سرمایه در بازار خودرو چه اثری دارد؟
  • گزارش عملیات اجرایی سیاست پولی
  • ۱۶۱ میلیارد تومان نقدینگی به بازار سهام تزریق شد
  • توصیه ارزی همتی به دولت با عنوان خیرخواهانه
  • توصیه همتی به دولت: فاصله نرخ ارز بازار با نرخ نیمایی را کم کنید
  • کاکائو معضل جهانی شد!
  • وزارت صنعت بین تامین مواد اولیه با قیمت مناسب برای خودروساز تعادل برقرار کند
  • ضرورت راه اندازی بازارچه‌های موقت در ۴۳ شهر چهارمحال و بختیاری
  • ذخیره‌سازی ۲۱ هزار و ۹۴۴ تن گندم مورد نیاز در چهارمحال و بختیاری